icon

Je plat 1100 eur pre absolventa v Bratislave dostatočný?

3. júl 2024

Ahojte maminky,
Syn mi skončil inžiniera na STU, chce v Bratislave ostať žiť,čo mňa ako matku zarmútilo ale chápem to. Do rodinnej firmy a domov sa vrátiť nechce v žiadnom prípade aspoň teraz…..Našiel si tam prácu,kde by vedel od augusta nastúpiť. Ponúkli mu 1100€v čistom. Má takú predstavu,že ostáva byvať s bývalymi spolužiakmi na byte. Auto nemá bude sa premiestňovať mestskou. Mám otázku je to adekvátny plat pre absolventa na Bratislavu? Bude mu ti stačiť? Doma by sme mu samozrejme ponúkli viac peňazí a aj iné benefity ale nechce ostať.

Prosím len komentáre k veci a tých čo žijú v Bratislave. Ďakujem 🙂

Strana
z4
miskakyska
4. júl 2024

.. gratulujem mladému mužovi k titulu a Tebe k šikovnému synovi☺️na akej fakulte študoval?ak už bolo spomenuté prepáč, nevšimla som si... môj syn sa chystá na STU o rok študovať architektúru...ja..ako "opičia mať" už teraz mám z toho hrču v krku😆
Držím mu palce..nech sa mu plnia sny..☘️

moncici7
6. júl 2024

Rozmyslas ako kazda milujuca matka ktora chce pre dieta len to najlepsie a usetrit ho od coho sa len da, som presne taka ista . Moj syn tiez skoncil univerzitu, ale v zahranici a pracuje v Londyne, kde ten zivot je drahy, tiez by som ho chcela mat pri sebe a pomahat mu, ale sam si to vybral a tak to respektujem. Zvyknes si a este budes na neho pysna ze je samostatny. Ak si najomne podelia krasne prezije neboj, ved je to len na zaciatok

bubuku
6. júl 2024

@cafelatte nerypte ak nemate adekatvatnu odpoved…. Hnusní a zatrpknutí rypáci 🙏

lucia245
6. júl 2024

Úplne vás chápem, tiež by ma zarmútilo, keby sa moje deti rozhodnú žiť v Bratislave. Sami sme odtiaľ odišli. Hádam si to ešte rozmyslí, keď sa "vyburi".... Čo sa týka platu, tak ak chce zostať takto v zdieľanom byte, 1100 v čistom mu bude stačiť, nemajte obavy.

hyckor
6. júl 2024

Možno nie sú dôležité peniaze. Chce slobodu. Chce bývať s priateľmi. To je u mladého človeka úplne normálne. Ak sa skladajú na nájom viacerí, tak 1100€ v čistom ako nástupný plat je super. MHD v BA funguje bezvadne, auto je v meste často na príťaž. Plat pôjde hore, bude na sebe pracovať, rozvíjať a keď sa uchytí, do konca roka bude mať vyšší plat. Zrejme to chce skúsiť, život je o prioritách. Teraz má nastavenie na nezáväzný život s partiou.

iwesska
6. júl 2024

Na slobodneho,bezdetneho ma super plat. Ano,takto si tu my v BA zijeme. Ziadne priemerne 2000e platy ako dristaju v telke. Ze sa tu do priemeru beru poslanecke platy,za to my nemozeme.

renaii
6. júl 2024

@1andrea111 okrem bývania a cestovania ak dostal este 300 euro tak podla mna úplne v pohode. Ak by si mal všetko hradiť sám , tak potom by som hovorila o tom, že nič nemal zadarmo.

marcelka49
8. júl 2024

Som ucitelka sice na vychode a po 20 rokoch praxe mam taky plat. Je dobre,ze syn napriek vsetkym ponukanym benefitom od Vas chce byt samostatny a makat na sebe dalej. Postupne sa moze dostat do lepsich a lepsich firiem. Samostatnost z jeho strany by som hodnotila jednotkou a Vy mozete byt na neho pysna🙂

Strana
z4