icon

Je môj plat ako projektovej manažérky dostatočný?

Dnes o 08:00

Ahojte, kalkulačky na výpočty a porovnanie miezd v mojom odvetví aj regionálne používam. Ale keďže tu je toľko žien s príjmom nad 4-5k, tak sa idem poradiť. Som zamestnanec, TPP, súkromná firma, nie hlavné mesto, pracujem na strednej manažérskej pozícii - aktuálne bez priamych podriadených, je to pozícia koordinačná, koncepčná - Project manager, teda nepriamo koordinujem ľudí, ale nie sú to moji priami podriadení. Ku pozícii prináleží cestovanie v rámci prevažne strednej EÚ. Moja mzda je na úrovni 3.3K v hrubom, čo v čistom činí iba. cca. 2.3k. Nemám žiadne bonusy, ani 13 a 14 plat. Mne to neprišlo málo, prišlo mi to tak akurát, ale v dnešnej dobe už vidím, aj tu dokonca, ako všetci zarábajú úplné iné sumy... ako vám príde táto mzda? Je to adekvátne dnešnej situácii? Popravde ja vo svojom regióne nevidím platy s vyšším príjmom - teda sú, ale nie v rámci mojich skúseností. Uvedomujem si, že keby som bola v BA, tak mám plat iný. Ale tam by som mala aj oveľa vyššie náklady na život.

Nemám partnera, čiže na všetko som sama /byt, auto, poistky apd./
Som samoživiteľka.

Koľko je postačujúci príjem v dnešnej dobe pre ženu? Kde si poviete, že ok, toto je adekvátny príjem? Chápem, že podnikateľky sú nastavené inde. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_b24312
Dnes o 08:09

Sklamem ta, aj v BA robia ľudia za omnoho menej.
Nepíšeš nič že by si mala nejakú odbornú prácu, nejaké špecifikum, stredný management - pod take pomenovanie schovas hocičo

tenerifka

@anonym_autor ja len priama odpoved-dostacujuci prijem pre zenu je rovnaky ako dostacujuci prijem pre muza, ak obidvaja pracuju na rovnakej pozicii, maju rovnake vzdelanie, odrobia rovnaky pocet hodin a podaju rovnaky vykon.
Zeny zeny, dokedy bude taketo zmyslanie a uspokojenie sa s malom brane ako norma?

anonym_583da2

@anonym_autor na product manažara je to brutálne málo, väčšina mojich kolegov produkťakov zarábajú od 4400€ a viac. Ja som rok na Product Designer, mám plat 3500 s ročnym bonusom 4000€, stravenky 6€ na deň, learning budget do 2000€, atď milion bonusov.. multisportu atď.

Čo sa týka adekvátneho príjmu, s ktorým by som ja bola spokojná je aspoň 6 tisíc na mesiac? Ale neviem ja zas chcem žiť trochu nadštandardne.

(Všetko v hrubom)

anonym_ac1124
Dnes o 08:10

Je to strašne málo. Nechápem, ako z toho môžeš vyžiť.

P.S. na hlúpu otázku hlúpa odpoveď.

anonym_0084b3

ja mam ako ty, zijem v BA.. teda niekedy vyssi minuty mesiac 2700 v cistom, predtym 2600, predtym 2400, v decembri 4800.. moja situacia je rovnaka.. som samozivitelka bez vyzivneho, na vsetko sama.. A z tohoto platu sa da vyzit.. ale tiez nevyskakujem, rozmyslam co kupim, snazim sa usetrit aspon 1000 mesacne.. Chcela by som samozrejme zarobit viac, ale mam financnu slobodu.. Okolo mna su ludia, ktori zarobia viac aj menej. Je to vo velkej miere aj o statsti, sikovnosti.. vzdelani..

autor
@anonym_583da2

@anonym_autor na product manažara je to brutálne málo, väčšina mojich kolegov produkťakov zarábajú od 4400€ a viac. Ja som rok na Product Designer, mám plat 3500 s ročnym bonusom 4000€, stravenky 6€ na deň, learning budget do 2000€, atď milion bonusov.. multisportu atď.

Čo sa týka adekvátneho príjmu, s ktorým by som ja bola spokojná je aspoň 6 tisíc na mesiac? Ale neviem ja zas chcem žiť trochu nadštandardne.

(Všetko v hrubom)

@anonym_583da2 nie som Product manager, ani PO. Nepracujem v IT.

anonym_583da2
Dnes o 08:11
@anonym_autor

@anonym_583da2 nie som Product manager, ani PO. Nepracujem v IT.

@anonym_autor aha, sorry. Zle som to pochopila.

anonym_f4a9f4
Dnes o 08:12

Vacsina rodin nema tolko plat ani spolu-muz+zena. Ked uz z tohto neviete vyzit, tak neviem...

autor
Dnes o 08:13
@anonym_f4a9f4

Vacsina rodin nema tolko plat ani spolu-muz+zena. Ked uz z tohto neviete vyzit, tak neviem...

@anonym_f4a9f4 píšem, že z toho neviem vyžiť? Pýtam sa na iných ľudí, a porovanie miezd u žien. Inak píšeš, že väčšina rodín toľko nemá - kamoška má príjem ako ja, manžel vyšší, čiže ako rodina majú určite viac, druhá kamoška s manželom podniká a majú 4 investičné byty, čiže ich čisté príjmy sa hýbu v 10K a viac...

anonym_f4a9f4
Dnes o 08:15
@anonym_autor

@anonym_f4a9f4 píšem, že z toho neviem vyžiť? Pýtam sa na iných ľudí, a porovanie miezd u žien. Inak píšeš, že väčšina rodín toľko nemá - kamoška má príjem ako ja, manžel vyšší, čiže ako rodina majú určite viac, druhá kamoška s manželom podniká a majú 4 investičné byty, čiže ich čisté príjmy sa hýbu v 10K a viac...

@anonym_autor bol to koment aj k inemu prispevku - o plate 6000e. Ludom uz chyba sudnost.

anonym_c4a793
Dnes o 08:15

Mám podobný charakter práce ( koordinačná, nie people manažér rola, mimo BA a mimo IT) a po spriemerovaní ( mesačne mám menej, ale mám pekné bonusy) mám rovnako.
S prácou aj platom som spokojná a viem, že si žijeme nad pomery. Len tá moja bublina mi to občas skresľuje, lebo veľa ľudí v mojom okolí tiež zarába nadpriemerne.
Rozdiel vidím len v tom, že ja mám manžela, tiež dobre zarába, tak sme na všetko dvaja. Ale keďže máme dve deti, tak na míňanie sme 4 😏

autor
Dnes o 08:17
@anonym_c4a793

Mám podobný charakter práce ( koordinačná, nie people manažér rola, mimo BA a mimo IT) a po spriemerovaní ( mesačne mám menej, ale mám pekné bonusy) mám rovnako.
S prácou aj platom som spokojná a viem, že si žijeme nad pomery. Len tá moja bublina mi to občas skresľuje, lebo veľa ľudí v mojom okolí tiež zarába nadpriemerne.
Rozdiel vidím len v tom, že ja mám manžela, tiež dobre zarába, tak sme na všetko dvaja. Ale keďže máme dve deti, tak na míňanie sme 4 😏

@anonym_c4a793 no s partnerom je to jednoduchšie - tie paušálne náklady hlavne. Ja nemíňam veľa na handry a jedlo, čiže gro sú u mňa fixné náklady.

anonym_641201
Dnes o 08:25

@anonym_autor Podla mna to nie je malo, co mas, kedze ide o region mimo BA, kde su platy castokrat naozaj nizsie, tak podla mna je to z toho, co popisujes, adekvatne. Akoze nepises nic o zodpovednosti, ktoru mas, t.j. za co konkretne to je, v akej oblasti riadis projekty a pod, cize tazko povedat jednoznacne, ale nemyslim si, ze by si mala byt nespokojna. Kazdopadne - ak si, tak popozeraj o niecom inom, zvaz relokaciu atd.

anonym_66aad2
Dnes o 08:27

Fiiha to sa na SK tak dobre zaraba?

anonym_c6626c
Dnes o 08:30

@anonym_autor dojala ma poznámka ohľadom Ba. Áno tu holuby padajú.

anonym_c6cc37
Dnes o 08:31

Vzdy zalezi, ako moc ziskova je ta firma. Ci je to firma, co ledva preziva v chudobnom regione zamerana na lokalny dopyt, alebo ma globalny dosah, velke trzby a minimalne naklady. Preto rovnaka pozicia v roznych firmach a rozdielne platy.
Cize zalezi aj na stasti a hladas dovtedy, kym neskoncis v dobrej firme za plat, ktory je pre teba idealny vzhladom na work life balance.

anonym_a04e8c
Dnes o 08:33

@anonym_autor mna zarazilo, ze kde je tych kopec zien s prijmom 4 a 5 tisic....?

anonym_66aad2
Dnes o 08:35
@anonym_a04e8c

@anonym_autor mna zarazilo, ze kde je tych kopec zien s prijmom 4 a 5 tisic....?

@anonym_a04e8c Ved to tu uz hore odznelo. Cakam na dalsie.

julish
Dnes o 08:39

@anonym_autor robila som v statnej sprave toto, plat 2.2 k v hrubom. Ak si nominovana stranou veljeho vodcu ci stranou obleku bez prezidenta, mas dva az trikrat viac

anonym_9ad1cc
Dnes o 08:40

Mne by ten plat prišiel adekvátny, ak by si nemusela nikam cestovať... ale ak cestuješ po strednej eu tak je to odveci a nízky plat za to.

anonym_11bcbf
Dnes o 08:44

Hmmmm, zisťujem, že MK je prominentná skupina žien.

anonym_3fadb1
Dnes o 08:44

No a ty by si s akym platom bola spokojna??Lebo ja uz som neni spokojna ani s 2000 v cistom,trochu spokojna som ked je 13ty,14ty plat tam sa to vysplha aj na 2500v cistom,ale celkovo by som bola spokojna s platom v cistom,co mam v hrubom na chvilu a kazdy mesiac.Kedze u nas tie platy su kazdy mesiac ine.A muz ma vzdy viac o par stovak ako ja.
Takze celkovo s 5000eurami som spokojna.No stale by mohlo byt este viac.

anonym_db7e2a
Dnes o 08:49
@anonym_11bcbf

Hmmmm, zisťujem, že MK je prominentná skupina žien.

@anonym_11bcbf všade sú bohatí aj chudobní aj stredná trieda, nechápem, čo je na tom také “prominentné” to ľudia, ktorí sú vyššie postavení by tu nemali chodiť alebo v čom je problém? Ked sa bude pýtať na plat predavačiek, tak tu budú písať predavačky 🤦‍♀️. Sa stretávaš výhradne v živote so svojou vrstvou či čo je na tomto nepochopiteľné?

anonym_583da2
Dnes o 09:03
@anonym_f4a9f4

@anonym_autor bol to koment aj k inemu prispevku - o plate 6000e. Ludom uz chyba sudnost.

@anonym_f4a9f4 prečo by chýbala súdnosť? Nechápem tomuto komentáru, ja sa pohybujem asi v inej vrstve alebo neviem. Väčšina známych maju spolu príjem nad 10k, pre mňa je plat 6k mesačne úplne normálna vec, ktorú do pár rokov chcem dosiahnuť. Nechápem prečo akože teraz všetci musia zarábať minimálku, lebo vy tak zarábate.

betulinka1
Dnes o 09:14

@anonym_autor nevies to takto porovnávať. Zalezi od mnoho faktorov. Ake odvetvie, firma s akym ziskom, co firme prinasas, ake mas vzdelanie, dalsie vzdelávanie, co mas ako zamestnanec, co dalsi zamestnanci nemaju, si proaktivna atd….Firma so ziskom milion eur urcite vie zaplatit viac ako mensia firma. Neda sa Dana pracovná pozícia iba porovnavat. Fakticky je tvoj prijem super. Firmu nestojis iba vo vyske tvojej hrubej mzdy.

anonym_f97281
Dnes o 09:15

podla mna je to malo, poznam ludi, co su radovi zamestnanci v banke (nie pobocka), a zarabaju viac, a v podstate easy life, ziadne sluzobky, ziadne nadcasy, a samozrejme k tomu 13. 14. plat, kvartalne odmeny a rozne benefity

cyberk
Dnes o 09:36

Kedze nepracujes priamo ako PM, nepotrebujes certifikacie k tvojmu job-u, si mimo BA, minas len na seba, tak je to super plat 🙂 ja osobne furt chcem viac, na isty cas sa uspokojim s tym, co mam, ale po case vzdy pride pohnutka na sebe zamakat a ist vyssie, ale 100 ludi 100 chuti.

kocuris
Dnes o 09:54

2,3k netto? Mesačne? Však to niekedy dvaja dokopy nemajú... Projekt manažér môže byť zodpovedná funkcia, ale aj kancelársky povaľač. Ťažko posúdiť. Za mňa, pekný plat. Robia aj ľudia manuálne, napr. v automotive a majú 1,3k... a nadrú sa ako kone.

anonym_aa939c
Dnes o 09:58

Mohla si aspon napisat zameranie. Je ine robit management v IT, vede alebo cest.ruchu. Je otazkou aj co vyzaduje dana pozicia, ake vzdelanie, jazyky, prax a pod. Ak na poziciu nie su ziadne specificke podmienky, tak plat je adekvatny. Ak v niecom vynikas, cim nedisponuje ani polovica uchadzacov o danu poziciu, tak mas malo. Management je o riadeni ludi, aj o podriadenych. Ty budes zrejme nejaky stredne radovy zamestnanec s nejakym vplyvom na ostatnych zamestnancov ale priamo za nich nie si zodpovedna a tym padom ti ani neprinalezi vyssi plat. Takze koniec koncov, nie, nemas málo.

anonym_b24312
Dnes o 10:01

Netreba to tu Veľmi prežívať a zavzdusnovat sa. Mam dojem, že tuto tému vymysleli admini, aby tu nevznikali témy o jednom nicku, ktorý sa tu za posledné dni riešil ani 1000000x 🤣🤣🤣

Strana
z2