Kam ísť s deťmi na pár hodín v noci v Bratislave?
Ahojte sme z Košíc a cestujeme na dovolenku v júli s tým ze lietadlo nám ide okolo 5 hodiny ráno. Klasika veľa ľudí na letisku atď tak predsa dodržujem tie 2 hodiny pred odletom na letisku. To je stále len 3 hodiny ráno. Vlak z Košíc nám tam dochádza okolo pol 12. Ideme s deťmi preto radšej vlakom keďže majú zadarmo nemusíme platiť ešte aj im lístok na vlak. Ale aj tak ci lietadlo KE - BA alebo flixbus posledný spoj idúci z Košíc príde oveľa skôr, a teraz kde byt toľko hodín? Jasne môžeme sedieť na letisku ale to bude neskutočne dlho, prespať sa nám ísť nikam neoplatí na tých pár hodín. Poznáte v BA nejaké dobré miesto kam sa zasit? Niekde medzi vlakovou a letiskom alebo poblizku letiska, sú nejaké podniky otvorené aj cez noc? Predsa je leto, vôbec sa tam nevyznám preto si pýtam nejakú radu ako ten čas využiť
Automaticky by som.pocitala s nejakým ubytkom a išla o deň skôr. Aj keď by sme boli len dvaja s mužom, s deťmi dupľom.
No vlastne okrem prespania v hoteli nic take nie je. Dobry napad na podnikatelsky plan. Otvorit nieco pri letisku, kde sa da v noci sadnut, nieco si dat, s detskym kutikom a kde sa prebavia, pospia aj deti. Cudujem sa, ze v Avione, pripadne priamo na letisku to nikoho nenapadlo,...
@anonym_c66e04 na letisku je salonik mozu byt tam. Detsky kutik o polnoci v Avione? To fakt nieje dobry podnikatelsky plan.
Toto som praktizovala ako 20 ročná študentka, takéto cesty. Teraz by sa mi ani samej nechcelo, nie to ešte s deťmi. Prvé dva dni na dovolenke budete odpáleni, to stojí za to?
Ist skor a vyspať sa v hoteli
Do vlaku výbav dobre miestenky, aby si deti mohli ľahnúť, pre dospelých mali miesto sa vyrovnať alebo ak bude poloprazdny vlak tak si aj trochu ľahnete.
Vlaky veľmi často meškajú, a aj keby ten váš išiel presne, príchod 23.30, potom kým sa vymotate z budovy, nájdete odvoz a počkáte , to už bude 01.00 kým prídete na letisko. Wc si hneď pri vchode, viete si urobiť malú hygienu, dať si pitie , jedlo, a už zostávajú necelé 2 hodiny . To sa kde dá ísť s malými rozospatymi a rozrusenymi deťmi, a kuframi cca na necelé 2 hodiny. Iba ak je pri OC Avion otvorený McDonald 24/7 , tak sa cestou zastavíte , a o hodinku pokračujete tu 1 zastávku na letisko.
A ešte nevieš či nebude lejak.
PS. Ak by vlak meškal dosť veľa, ešte aby ste stihli ✈️
Išli sme tak kedysi, dokonca nám prišiel vlak skôr ako vám a sedeli sme na letisku. Tam je bezpečnejšie ako niekde nocou sa túlať.
Riesili sme to pred par rokmi. Hned pri letisku je hotel s 24 hodinovou moznostou odubytovania. Takze sme prisli do Bratislavy popoludni, kufre odlozili v uschovni, presli sa mestom, dali si zmrzlinu, deti sa pohrali na ihrisku, najedli sa a vecer sli na hotel, mali moznost riadnej hygieny (v lete po celom dni vo vlaku zostat bez sprchy si neviem predstavit) a rano peso rovno na letisko.
I my dospeli sme chceli byt na druhy den (kvazi prvy den dovolenky) pri zmysloch a schopni fungovat. Keby sme 1 noc vobec nespali, ja by som bola dalsi den celkom dost nepouzitelna a manzel rovnako, ak nie horsie.
@anonym_autor na letisko. kto bude unaveny, pospi na lavicke. su tam teraz aj take male detske kutiky s nejakymi penovymi kockami, nam sa deti celkom prebavili. toho casu az tak tolko nemate a nic pre deti nie je otvorene.
Preto takéto nočné a skore lety neberiem, ani nechodím cez cestovku a asi idete prvý raz do ba, ked tak naivne pocitas. Pri takej dlhej ceste zvykne byt aspoň hodina meškanie. Stále sa môže stať, že to ani nestihnete, nie ze kde budete čakať... istota je prísť o deň skôr.
@anonym_autor ja by som asi isla o den skor... vyspala sa kolko pusti cas a z ubytka isla na letisko (v noci sa odubytovala)
@fairyy tiež by som to tak spravila
@anonym_autor Odpoved je jednoducha, ako ti tu uz napisali, den vopred na hotel. Trajdat s malymi detmi v noci po meste ci baroch je uplne blby napad, navyse ani by vas tam nepustili. Nespoliehaj sa na to, ze vlak nebude mat meskanie lebo to nakoniec ani nemusite stihnut a dojdete o dovolenku. Mas dost casu si vybrat nejaky hotel a potom v noci taxik vas odvezie na letisko.

Som rodená Bratislavčanka a teda síce Bratislavu milujem, s deťmi by som sa tu nikdy "nezasila" do žiadneho podniku ani nikam. Jedine ubytovanie, potom taxíkom na letisko alebo rovno letisko, nejaká možnosť na uloženie deti - najbezpečnejšia možnosť. Skôr by som zistila či nie je na bratislavskom letisku nejaký salónik. Vo Viedni majú.