icon

Kam sa presťahovať s 3-ročným dieťaťom v Bratislave?

20. nov 2025

Ahojte, sme rodina s 3 rocnym dietatom, ja som zila v BA, muz v NR, teraz sme obaja v NR pocas mojej materskej. Po jej skonceni sa chceme presunut spat do BA, kde mam pracu, nech nemusim dochadzat. Pracu mam na Bajkalskej, muz robi v Trnave a rozhodujeme sa, kde kupit byt. Mne sa paci v Petrzalke, zila som tam v oblasti Dvory. Teraz zvazujeme Slnecnice projekt Nad mestom, nakolko muz ma blizko D4 kvoli vypadovke do TT, ja do prace cca 10-15 min (v zapche 20-25) dcera areal bez aut, s ihriskami, parkom, sportoviskami, komunitou deti, skolkou, do buducna ma pribudnut skola, je tam cyklotrasa smerom do mesta alebo na Rusovce a Cunovo, Drazdiak, co je jedno z mala zijucich jazier v BA, elektricka do centra a nie je to take stiesnene ako napr Ruzinov. Zvazujeme aj ten, pripadne Trnavku, ale ja mam pocit, ze ked tam vyjdem z domu, vsade nejaka cesta, zapcha, stiesnenost, zly vzduch, muz kym sa vymota na D1 to by trvalo. Ine lokality velmi nezvazujeme. Na tych Slnecniciach ma trochu odradza, ze su ako cela Petrzalka vnimane pomerne negativne a ze su dalej od centra. Co by ste nam odporucili?

Strana
z2
anonym_db3084
23. nov 2025

Trnavka za mna super, zili sme tam s detmi a viac skolok je v okoli, kruzky v Mame Margite, ci ako sa to centrum vola - od gymnatlonu po hrnciarsky…. Na dialnici si hned aj na Bajkalskej. Je tam dobra vybavenost.

babymarket_sk
26. nov 2025
@anonym_autor

@anjelok presne nad tymto som uvazovala a mozno to mal len ja tak, ale mam tam ten pocit stiesnenosti - vyjdem z domu a vsade auta, cesty, mozno nejaky vnutroblok, ale s dietatom na odrazadle alebo cela rodina na bicykloch nemozeme vyjst rovno z domu a ist mimo aut niekam..ale opravte ma ti, co tam zijete, ak sa mylim

@anonym_autor my máme predajňu zrovna vo vnútrobloku objektu Jarabinky a je tu naozaj krásne, ihriská pre deti a ľahko dostupné aj z diaľnice.

jednorozec007
27. nov 2025
@babymarket_sk

@anonym_autor my máme predajňu zrovna vo vnútrobloku objektu Jarabinky a je tu naozaj krásne, ihriská pre deti a ľahko dostupné aj z diaľnice.

@babymarket_sk hlavne je tam klud a je to slušná stvrt.Nikdy som tam nevidela žiadneho asociála.

Strana
z2