icon

Kde kúpiť najlepšie kimchi v Bratislave?

9. aug 2025

Ahojte, je tu nejaká kimchi maniacka čo má poskusane viac kimchi, kde ste s ním boli spokojné, kde boli chuťovo dobre , autentické ? A poprípade aj dobrú nestiplavu alebo menej štipľavú verziu ste už niekedy zohnali ?
Nechcem si ho robiť doma ak by to niekoho napadlo na to ja vôbec niesom... Vopred vďaka za tipy 👍

raffaella
9. aug 2025

ahoj, ja som kimchi maniak a sama vyrabam doma viacero druhov, takze naroky mam vysoke 🙂 zatial najlepsie som mala od Vietnamca v dubravskom Kauflande, vyraba ho jeho zena. Mala som aj z Yeme este pred par rokmi, nejaky slovensky vyrobca ale nebola som nejaka nadsena z neho. Raz som kupila aj v dmke, ale o nicom uplne. Teraz je viacej aj lokalnych vyrobcov uz, kedze sa to lacno vyraba a draho predava.

vero13
9. aug 2025

Baby ešteže som našla tuto diskusiu 😃 mne docela chuti toto ale vôbec neviem či je autentické popravde https://www.countrylife.sk/kimchi-klasik-nepali...
Strýko čo žije v zahraničí a cestuje tiež povedal, že to pár krát jedol a vždy chutilo inak… tak si rada nechám poradiť, aké si kúpiť, aby som sa v tom trocha zorientovala @raffaella neskúsiš dať tip?

raffaella
9. aug 2025
@vero13

Baby ešteže som našla tuto diskusiu 😃 mne docela chuti toto ale vôbec neviem či je autentické popravde https://www.countrylife.sk/kimchi-klasik-nepali...
Strýko čo žije v zahraničí a cestuje tiež povedal, že to pár krát jedol a vždy chutilo inak… tak si rada nechám poradiť, aké si kúpiť, aby som sa v tom trocha zorientovala @raffaella neskúsiš dať tip?

@vero13 tip na kupovane nemam, lebo ja si ho vyrabam sama podla korejskych receptov 🙂
to, ze tvojmu strykovi chutilo vzdy inak ovplyvnuje aj doba fermentacie, cize teoreticky recept aj suroviny mohli byt identicke, akurat jedno mohlo dlhsie fermentovat ako druhe. My to tiez doma velmi vnimame ako sa chut vyvija pocas doby, kedy ho mame. Ja napriklad mam rada kimchi uplne na zaciatku fermentacie, t.j. po 24h kedy este len zacina bublinkovat, moj muz ma rad uz take kyslejsie a uplne najviac niekolkotyzdnove. Skus pripadne vygooglit, ktore kimchi ma ake recenzie a podla toho skusit.

stefi_k
9. aug 2025

Arirang na zlatych pieskoch ma fajn vyber. Zvyknem si kupovat take v zelenom obale z hora priesvitne.

marcellka32
9. aug 2025
@stefi_k

Arirang na zlatych pieskoch ma fajn vyber. Zvyknem si kupovat take v zelenom obale z hora priesvitne.

@stefi_k môžem foto dik

mexico_16
9. aug 2025

Ervin

simi8658
9. aug 2025

Jednoznačne Rodkva kimchi - v starej trznici na trhoch v sobotu ho majú- par druhov som ochutnala a toto bolo určite najlepšie, istého času som bola na nom totalne zavisla, fľaštičku naraz som zjedla ako nič:D odporucam velmi