icon

Kde nechať dieťa cez deň, keď som na prednáškach?

eligilbert
23. jún 2023

Dobrý deň, chcela by som opýtať či neviete o nejakej škôlke alebo škole kde by som mohla 7 ročnú sestru na jeden týždeň dať cez deň. Nemá s ňou byť kto doma tak ju naši odvezú ku mne ale ja študujem na VŠ a nerada vynechávam prednášky. Poobede by som sa jej už venovala, to by som hádam stíhala (prípadne by ju mohli zobrať priatelia k nám zo školy keby som mala až do neskorého poobedia prednášky či cvičenia) len cez deň (hlavne doobeda, či neviete o nejakej škôlke, kde by mohla byť s deťmi. Skola by vyhovovala tiež len keby sa učila s deťmi podľa iných osnov neviem či by vedela to čo oni prípadne by z niečoho mohla byť popredu a pozadu a nechcem jej spôsobovať také šoky v učení. Predsa len bude chodiť len do druhej triedy.

Za návrhy pekne ďakujem

evkamotka
23. jún 2023

Denny tabor alebo opatrovatelka. Sestrina zakladna skola mozno robi letnu skolu. Ina skola ani skolka neprichadza do uvahy

chcemradu
23. jún 2023

@eligilbert sú denné tábory. A nech to vybavujú rodičia, nie ty.

reanda
23. jún 2023

@h2 hej, aj to je pravda.. no kazdopadne je to cele divne a autorka sa uz dalej neozyva, tak asi je to bud vymysel, alebo nema cas, lebo je na prednaske 😀

jaskolka
23. jún 2023

Na konci píše, že sestra bude chodiť do druhej triedy. Čiže zrejme to rieši od budúceho školského roka, nie tetaz cez prázdniny.
No predovšetkým nechápem tomu nápadu, komu prislo toto na um? Kam idú rodičia, keď s nou nebude mať kto byť doma? Prečo ju dávajú k tebe? Ty študuješ v inom meste, ako býva sestra s rodičmi? (že teda nebude môcť chodiť normálne do svojej školy).

hortenziaj
23. jún 2023

@eligilbert denné tábory,prípadne by som ju zo taká so sebou na prednášky,tam by si kreslila,alebo by si potichu niečo pozerala v knižkách,ak tak mobil. Ak vydrží byť v kľude samozrejme.

kristinapetronela
23. jún 2023

@yanni ona sa už nehrá s hračkami ? Moja má 8 a končí druhý ročník a viem ,že keby ju dám na týždeň do škôlky tak to tak prežije

januska12323
23. jún 2023

Cez prázdniny majú vysokoškoláci prázdniny a cez školu bude mladá v škole, nemáš za čo.

svetlonos
23. jún 2023

@eligilbert
A ja som ti uz pri nazve temy temy chcela pisat, naco ides na VS popri dietati, kym to nedomyslis. Rodicom povedz- tiez nemam cas, dovi dopo. Ked sa rozhodli mat tvojuvsestru, tiez to stebou nekonzultovali, ci im budes robit operku.

h2
23. jún 2023

@januska12323 Zrejme popoludní, večer a v noci po tej škole nemá tá malá s kým byť. Rodičia si to predstavujú, ako Hurvínek válku. A sestra študentka o nič lepšie.

sajmonka_1216
23. jún 2023

@eligilbert ty máš prednášky cez leto?? ved VŠ už dávno nevyučuje, max tak skúškové...aj to nie každý deň..

reanda
23. jún 2023

@h2 tak moze to byt vselijako, mozno rodicia ozaj nemaju inu moznost a podla mna nie najhorsi napad, nechat dieta na starost dospelej sestre, ktoru to bude stat len par zmeskanych prednasok, ako zhanat a platit drahu opatrovatelku a nechavat dieta cely tyzden s cudzim clovekom.. hadam za tych par prednasok z nej neubudne.. a nemusi zbytocne vymyslat hovadiny, len aby malu niekam pichla a nemusela sa starat.. dost mozne, ze jej to studium ti rodicia aj financuju, tak by mohla trochu pomoct rodine, ked treba

h2
23. jún 2023

@reanda Ja by som to presne takto urobila. Vymeškať týždeň na VŠ nič nie je. Dúfam, že rodičia majú dobrý dôvod.

maranta_leuconeura
24. jún 2023

@h2 @reanda to kam ste chodili do skoly? U nas vynechat skolu bez potvrdenia od lekara znamenalo, ze si to clovek musel nahradit v zapoctovom tyzdni (labaky a seminare). Nehovoriac o tom, ze studentovi to tak ci tak bude chybat. Rodicia bud nemaju sami vysoku skolu a nechapu ako to funguje alebo su uplne mimo a myslia si, ze moze dat decku strazit decko...

h2
24. jún 2023

@maranta_leuconeura My sme prednášky nemali povinné a na cvičeniach sme mohli mať tuším 3 absencie za semester, ak si dobre spomínam. Ale ja som takmer nevymeškávala, tuším ani chorá som nebola. Ale fakt si už nespomínam, bolo to dávno. V každom prípade, týždeň naozaj nie je veľa, všetko sa dá, pri troche dobrej vôle. Ak je to naozaj potrebné (čiže rodičia majú vážny dôvod).

eligilbert
autor
30. jún 2023

@evkamotka ďakujem za radu. Nevšimla som si že som nedala konkrétnejší čas kedy to potrebujem 😆😆 a obavam sa že v októbri nebudú už letné tábory dostupné ale ďakujem 😊

eligilbert
autor
30. jún 2023

@reanda len som si nevšimla upozornenia 😂

eligilbert
autor
30. jún 2023

@jaskolka áno je to len dočasne kým rodičia idú preč a áno študujem v inom meste ako rodičia a sestra býva čiže nebude môcť istý čas dva až tri týždne chodiť do svojej školy.

eligilbert
autor
30. jún 2023

@hortenziaj a mohla by som ju zobrat na prednášky? (Uvažovala som nad tým ale pýtať v škole sa budem až ak nič iné nenájdem. Neverím že by vydržala nevyrusovat je to riadny živel 😆😆)

eligilbert
autor
30. jún 2023

@kristinapetronela ďakujem za odpoveď 😊🥰

eligilbert
autor
30. jún 2023

@januska12323 mladá chodí do iného mesta...

eligilbert
autor
30. jún 2023

@reanda ďakujem za návrh a budem ho zvažovať, jedine čo som chcela aby sa malá socializovala

viestta
30. jún 2023

@eligilbert ale na tri tyzdne ju zo skoly neuvolnia. Nech rodicia hladaju riesenie, tak aby chodila do skoly, toto co ste vymysleli nie je cesta.

luliu
30. jún 2023

@eligilbert veď ale ona musí chodiť do svojej ZŠ, nemôže len tak odísť na 3 týždne do iného mesta.....

eligilbert
autor
Autor odpoveď zmazal
eligilbert
autor
30. jún 2023

Ono pôvodne to bol týždeň ale bohužiaľ sa to z istých dôvodov predĺžilo na 2-3 týždne ale našťastie škola s tým nemala problém
@viestta

januska12323
30. jún 2023

Ale to sa nedá len tak nechodiť do školy 3 týždne. Potrebuje ospravedlnenie od lekára, rodičov alebo bude mať neospravedlnene hodiny.

luliu
30. jún 2023

@eligilbert tak keď sa chces starať, tak sa staraj a nie ju hodiť na krk niekomu inému. Máš 2 možnosti, buď jej nájdeš opatrovateľku kým budeš v škole alebo z rodinných dôvodov si vybavis ty v škole, že tam nemôžeš byť a budeš s ňou. A nie, nie je vhodné, aby 7 ročné dieťa chodilo s tebou do školy

reanda
30. jún 2023

@eligilbert dievca, ty si asi spadla z visne.. a tvoji rodicia tiez.. riesis, aby sa sestra socializovala? no ona bude mat skor iny problem, nez socializacny, ked nepojde tri tyzdne do skoly.. ved zameska kopu uciva, ako to bude potom dobiehat? rodicia by mali skor najst riesenie, aby nemusela tolko vymeskavat, alebo aby ju mal na starosti aspon niekto, kto bude sledovat, co v skole preberaju a ucit sa to s nou doma, ked uz tak.. a nie ty riesis, aby sa socializovala 🙄 a kludne by si ju aj do skolky strcila.. predpokladam, ze druhacka je uz socializovana dost.. ak by to bolo na ten tyzden, ako si pisala povodne, tak by som to riesila skor tymi tvojimi zameskanymi prednaskami, predpokladam, ze ty by si ten zameskany tyzden zvladla lepsie, ale tri tyzdne, tak to uz nie je riesenie.. rodicia by to mali riesit inak..

jaskolka
1. júl 2023

@eligilbert ale kam idú rodičia? Na dovolenku? Na liečenie obaja? Ci ako? Také veci sa obvykle dohadujú s ohľadom na to, aby mal kto sa postarať o školopovinné dieťa, kto môže byť k dispozícii tak, aby ani jedna strana nemala veľké problémy. Tu očividne niečo zlyhalo, lebo bud vynechas školu ty alebo ju vynechá sestra. Co je dosť zlé v každom prípade.
Iná možnosť nie je? Babka, dedko, teta, niekto kto by mohol normálne ísť do bytu či domu rodičov a tam sestru opatrovať v tej dobe? Aby ona nemenila prostredie, teda mohla chodiť do školy, a zároveň dotyčný nemusel úplne meniť svoje povinnosti? Veď to je kopec času 3 týždne...toto ste nevymysleli dobre, skúste to ešte raz prehodnotiť a hľadať iné riešenie.

simca06022011
1. júl 2023

Rodicia nech jej nájdu ubytovanie v rámci Domova. Aby chodila do školy. Známi, kamoška, atď. Babky nemajú? Bud prídu k nim alebo dieťa pôjde tam ale toto je nezmysel. Z nejakého dôvodu obom deťom narušiť program to musi byť baizaj dôležitá vec...