icon

Kde nechať dieťa cez deň, keď som na prednáškach?

eligilbert
23. jún 2023

Dobrý deň, chcela by som opýtať či neviete o nejakej škôlke alebo škole kde by som mohla 7 ročnú sestru na jeden týždeň dať cez deň. Nemá s ňou byť kto doma tak ju naši odvezú ku mne ale ja študujem na VŠ a nerada vynechávam prednášky. Poobede by som sa jej už venovala, to by som hádam stíhala (prípadne by ju mohli zobrať priatelia k nám zo školy keby som mala až do neskorého poobedia prednášky či cvičenia) len cez deň (hlavne doobeda, či neviete o nejakej škôlke, kde by mohla byť s deťmi. Skola by vyhovovala tiež len keby sa učila s deťmi podľa iných osnov neviem či by vedela to čo oni prípadne by z niečoho mohla byť popredu a pozadu a nechcem jej spôsobovať také šoky v učení. Predsa len bude chodiť len do druhej triedy.

Za návrhy pekne ďakujem

Strana
z3
nicicka
1. júl 2023

No tak to už skor opačne nie? Ty ostaneš 3 týždne doma, mala bude chodiť do školy. Prednášky sú nepovinné ja som tam nikdy nechodila 🤣. Ostatne dobehnes. Pre sestru bude väčší problém nabehnúť po 3 týždňoch do školy ako pre teba.

jaskolka
1. júl 2023

@nicicka tak podla toho, akú má školu. My napríklad sme mali povinné aj niektoré odborné prednášky,(síce možno nie oficiálne, ale vyučujúci si sledovali dochádzku a výsledky boli dosť zreteľne na skúškach) a zároveň počas 3 týždňov môžu mať aj povinné cvičenia, praktické vyučovanie a podobne. Zároveň nie každý sa k tomu stavia, že "nepovinné prednášky, tak nechodím", ako sama autorka píše.
Toto rodičia musia vymyslieť inak, je to ich dieťa, nie autorkine.

zuzanaete
1. júl 2023

@januska12323 Rodicia daju oficialnu ziadost riaditelke, kde zdovodnia, preco potrebuju uvolnit dceru z vyucovania. Bezne sa to robi, pokial ide o bezproblemovu rodinu, ze je tam predpoklad, ze sa dieta ucivo douci.

zuzanaete
1. júl 2023

Ak bude u teba, tak vyskusajte najst opatrovatelku pocas tvojich prrednasok, ktora sa s nou bude ucit. Ono sa to nezda, ale toho uciva sa nazbera. Alebo hladat niekoho ineho z rodiny/kamosov, kto by sa o nu postaral cez tyzden a cez vikendy by si chodila za nou. Pripadne aj v pondelok/piatok by si bola s nou. Zalezi od tvojej skoly.

januska12323
1. júl 2023

@zuzanaete dobre aj keby to riaditeľka schválila dieťa sa musí učivo doučiť a stále ostáva otázka kde bude v čase keď má autorka školu. Neviem o čo ide ale do októbra času dosť nájsť aj iné riešenie.

Strana
z3