icon

Kde rodiť v Bratislave?

babyttcirl
12. aug 2020

ahojte tehulky,

Chcem sa informovat ze ktora porodnica je v podstate najlepsia z BA. Kramare, Ruzinov alebo Antolska?

Chcela som ist do kocha ale nemozem kedz esom rizikova pacientka a mam trombofilne stavy, tao ma lekarka usmernila ze to nie je dobry napad.
Vobec sa v tom neviem orientation. Ktora ma ako tak izby a naj tim lekarov? Dakujem.

Strana
z2
lienocka2808
15. aug 2020

@misscelaneous bola dana otazka, na ktoru som reagovala skusenostami sestricky, ktora k kochu realne dlho rokov pracovala. Nic viac, nic menej. Pridala som svoj pohlad na vec. Nikde som nikomu nepisala, kde ma, alebo nema ist rodit. Faktom ale je, ze surne pripady odvazaju z Kocha do statnych nemocnic, nikdy nie naopak. To co sa v Kochu realne dialo som mala doma denno denne, nakolko som zila so "svokrou". Tak som si to dovolila napisat, snad mi odpustis, aj ked to teda nie je priamo moja skusenost. Ale podla mna je dobre to vediet. Samozrejme, ze sa chyby stavaju vsade, to je snad jasne, ja som napriklad rodila na Antolskej a bola som velmi spokojna. Ale ako vravim, pre mna je podstatne to, ze komplikacie okamzite prevazaju z Kocha do statnych nemocnic, otazka je ze PRECO? Ked tam maju vsetko potrebne vybavenie??

lienocka2808
15. aug 2020

@barborkakr rodila som na Antolskej. Za mna velka spokojnost. Kto chce nech rodi v Kochu, je to kazdeho osobna vec. Ja som pridala iba informacie, ktore mozno ludia nemaju odkial vediet. To je vsetko. Pekny den zelam

misscelaneous
15. aug 2020

@lienocka2808 preto, preco na antolsku alebo kramare prevezu dieta z NR, z NZ, z Topolcian .... antolska aj kramare su specialne a nadstandardne vybavene nemocnice prave kvoli tomu, ze to vybavenie nemoze byt vsade a nie je vsade, Koch je standardne vybavena nemocnica ako akakolvek ina, ktora nie je Kramare alebo Antolska. Pokial sa nemylim, aj z Antolskej ti napriklad v pripade kardioproblemov prevezu dieta na Kramare (ak sa mylim, opravte ma prosim). Na Ant. a Kramaroch nemoze rodit kazda jedna zena, to ale neznamena ze ostatne porodnice su horsie, za to ze nemaju kapacitne vybavenie spominanych porodnic.

lienocka2808
15. aug 2020

@misscelaneous ved v poriadku, mam pocit, ze ma nechapete. Ja z tychto 4 bratislavskych nemocnic odporucam prave antolsku, alebo kramare, prave preto, co ste napisali. Nikde nepisem, ze Koch je postrach, alebo nieco strasne zle. Ale porovnavam bratislavske nemocnice, z ktorych by som si ja vybrala prave tie, ktore maju lepsie vybavenie ako Koch. Snad ste ma uz pochopili. Chapem, ze porovnatelne vybavenie ako v Kochu maju aj ine nemocnice na svk, avsak ja reagujem prave na povodny prispevok, kde sa bavime o bratislavskych nemocniciach. A ked si mozem vybrat prave medzi tymito 4mi nemocnicami v BA, tak asi tie, co maju lepsie vybavenie, kam prevazaju deti, ked maju problemy. To je vsetko co som tym chcela povedat. Ze Koch oproti Antolskej a Kramarom je na tom horsie. Avsak pri nekomplikovanom porode je Koch dobra alternativa, to vobec nepopieram. Ale za mna, chcem mat istotu, ktoru mne Koch neposkytne.

lelluska
15. aug 2020

@lienocka2808 A ty si zase predstav, že nie, nemoze🙂 Autorka požiadala o zdieľanie názorov a ty, bez toho aby si rodila v Kochu sa ohradzujes voci ostatným prispievatelkam, ktoré mimochodom v Kochu rodili a ešte aj boli spokojne🙂 Čo to asi o Tebe vypovedá? Skúsme sa splocne vžiť do situácie a
pocitov budúcej mamičky, veď sme si tým všetky prešli. Naozaj je nutne takto presadzovať svoj názor vyslovene jedným medializovaným prípadom prevozu? Naco to zastrašovanie? Rodila si na Antolskej, bola si spokojna - super, som za Teba rada. Moju sestru tam nechali sa trapit 27hodin a neterka sa narodila mŕtva. Zial sestra sa nevolá Palffyova, takze v Novom Čase to nikoho nezaujímalo. Dopredu sa ospravedlňujem za zdieľanie príbehu z prostredia mojej rodiny, ale ak si pozries moj prvy príspevok tak napriek tomu Antolsku tam nezhadzujem, zdieľam len svoju osobnú skúsenosť.

lienocka2808
15. aug 2020

@lelluska prosim ta citaj moje prispevky poriadne. Nikde sa neohradzujem voci nikomu. Dovolila som si napisat svoj nazor, a praveze ja mam pocit, ze som lyncovana, ze som si to vobec dovolila. A nebol to iba tento jeden medializovany pripad, bolo ich omnoho viac, len medializovane neboli, nakolko mamicky neboli celebrity. Dovolila som si iba vyjadrit svoj skromny nazor, ze ja by som tam rodit nesla, nakolko ja by som chcela mat istotu, keby sa nahodou nieco stalo, ze mi dieta budu prevazat do inej nemocnice. A citaj aj povodny prispevok, ktory sem dala autorka, pytala sa na nemocnice, ktora je najlepsia v bratislave, tak som jej napisala informacie, ktore ja mam. Nikde neni napisane, ze chcela osobne skusenosti. Nikomu neberiem, ze v Kochu bol spokojny, ved v poriadku, ja to respektujem, nikde nikoho neosocujem a este pisem, ze nekomplikovane porody suvtam v pohode, ved porod je prirodzena vec, ak nie su komplikacie, zena porodi aj doma bez problemov. To, ze ty nevies citat, a zosobnujes si moje prispevky za to uz ja nemozem, co tp o tebe asi vypoveda? Ze nerespektujes aj ine nazory ako ten svoj? Hm? Este raz zopakujem co som napisala v prispevkoch vyssie. Ja by som do Kocha rodit nesla iba kvoli tomu, ze komplikovane porody prevazaju do inych nemocnic, ja by som tam nebola kludna. To je vsetko. Ak nemam pravo na tento nazor, a niekto si to vyklada ze sa voci niekomu ohradzujem, tak to je iba tvoj problem.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
lienocka2808
15. aug 2020

@lelluska a este jedna vec, autorka poziadala o zdielanie nazorov, v tom mas pravdu, tak som jej svoj nazor pridala. Nikde neziadala vyslovene o osobne skusenosti, to neviem kde si zobrala. A kazdy moze prispievat slobodne, kde uzna za vhodne a nepotrebuje k tomu tvoje povolenie. ;)

comika
15. aug 2020

@babyttcirl nepoznam vsetky nemocnice, ale 3x som rodila na Antolskej a kazdy x bolo vsetko ok. Sestricky mile, doktorky a doktori super, nikdy som sa nestretla so zlym pristupom, mrzutostou alebo podobnym. Vzdy mi odpovedali na otazky, aj ked som mala pochybnosti o niecom, tak vzdy ma este raz vysetrili, usg urobili. Ziaden nadstandard som nemala.

misscelaneous
15. aug 2020

@lienocka2808 @lienocka2808 napisala si: “ Je to pekny a dobre vybaveny "hotel" takze kedze vam zalezi na pohodli, klimatizacii sup do Kocha. Avsak na vazne stavy su tam naozaj neni pripraveni.“

Toto nie je skromny nazor, to je ohodnotenie, a presviedcanie, hlavne slovickom “naozaj” o niecom, co si nezazila, v Kochu si nebola a zhodenie/ zo seobecnenie zien, co tam rodia, ze im ide hlavne o pohodlie a klimatizaciu. Nemas skusenost a napises ze “naozaj na komplikovany porod nie su pripraveni”. Ak si to tak nemyslela, ok, ale napisala si to tak, ze to je jednoznacne pochopitelne ako tvoje pohrdanie tymto “hotelom”. Moj porod tam bol komplikovany, mala sa narodila prirodzene koncom panvovym ( kdezto statne nemocnice tlacili jedine na cisarsky) ja som ako prvorodicka nevedela tlacit, lekari boli trpezlivi, povzbudzovali ma a viedli krok po krku polopatosticky co a ako. Dcera zacala stracat ozvy, tak kym jedna sestricka utekala kontrolovat ci je sala na cisarsky pripravena, a nahlasit ze asi tam ideme, lekari mi pomahali ako vedeli. Na druhu kontrakciu potom bola vonku, pomohol aj manzel no bolo treba ozivovat. Malu vzali, povedali kam ju beru, zavolali manzela, ci ide tiez, on siel s lekarkou a s malou, ja som zostala s gynekologickou na sale. Do par minut bola sestra naspat, ze mala je v poriadku, ale musi do inkubatora (ktory bol volny napriek plnemu stavu), manzel tam bol s nou cely cas pri inkubatore a ja som rodila placentu a zasivali mi mini nastrih. Takze za mna to zvladli na maximalne profesialnej urovni, dcerka je perfektna a zdrava a ja tiez. Odvtedy bola mala so mnou cele 4 dni, vedela som presne kde a ake vysetrenie robia, nikto mi nezakazal sa ich zucastnit, kazdy lekar sestra a upratovacka sa predstavili, povedali co idu robit, pytali sa ako sa mam, komunikovali so mnou o vsetkom na mieste, manzel bol s nami cele dni. Takze vedia zvladnut aj komplikacie na urovni a bez zbytocneho stresu rodicky a partnera. Uraza ma, ak niekto povie, ze davam do popredia moje pohodlie pred zdravim a zivotom mojho dietata (viem ze si to nepovedala. no znie to tak z tvojej reakcie) Ak by som lekarom neverila, nejdem tam ani keby na mna fukali 4 klimy a dali Netflix zadarmo.

lienocka2808
15. aug 2020

@misscelaneous ano, mas pravdu, to som nepovedala, ze ty si to tak pochopila a dotklo sa ta to, za to naozaj nemozem. A ano, za tym si stojim, ze na komplikovamy porod su tam neni pripraveny. Hoci som tam nerodila, mam omnho viac informacii od mne blizkeho cloveka zase z druhej strany ako dlhorocneho zdravotnickeho zamestnanca z Kocha. Prispevok bol urceny pre mamicku, ktora tu chcela tento nazor. Ak sa s nim nestotoznujes, tak ok respektujem, ale prosim ta nevyvracaj mne svoj nazor. Skus aj opacne, repektovat moj opacny nazor. Dakujem a zelam este pekny vecer

misscelaneous
15. aug 2020

@lienocka2808 tvoj nazor uz hranici vyslovene s ohovaranim odvolavanim sa na “doveryhodne” zdroje. Ked niekto napise svoju negativnu skusenost, respekt. A ano, su na Mk aj baby, co maju negativnu skusenost (v skupine Koch sa najdu aj baby, co neboli uplne spokojne) a nikto ich nebude presviedcat, ze to vnimali zle, lebo pisu zo skusenosti a nie z toho co kde poculi a co kto povedal. Skoda, ze tu tvoja exsvokra nie je a nevyjadri sa k tomu, fakt by ma zaujimal jej postoj a nie tvoje interpretovane slova.

lienocka2808
15. aug 2020

@misscelaneous to, ze teba to nezaujima a nie je to pre teba doveryhodne, to mi je uplne jedno. Ten prispevoj nebol pre teba. Cize vobec nerozumiem tvojim xy prispevkom ako reakciam na moju odpoved niekomu uplne inemu ako tebe. A ano, moja odpoved je interpretacia niekoho ineho skusenosti. Je na autorke povidneho prispevku ci si z toho nieco zoberie, alebo nie, teba do toho nie je absolutne nic. Ty si tu pridavaj vlastne skusenosti, alebo vlastne nazory. Nechapem naco vobec na mna reagujes.

h_petra
15. aug 2020

Za mna Antolska...maximalna spokojnost

lelluska
16. aug 2020

@lienocka2808 Z Tvojich príspevkov si už názor všetci spravili🙂 Na Teba. Mna si dovolíš uraziť, že neviem citat @misscelaneous ktorá mimochodom tiež bola s Kochom spokojna tej si dovolíš povedať, že ju nič so toho, že správne podotlka, že sa o Kochu vyjadruješ ako o hoteli, ktorý si ani vlastne nevidela. A reagovať na naše príspevky a označovat nas si začala Ty, ešte aj útočne. Ak by bolo Tvojim úmyslom zdieľať skúsenosť, ktorú ani nemas, ale dobre aj to sa dá prehliadnuť. Napises a koncis. Ale ty máš vyslovene potrebu urážať ine diskutujúce. Smutne, fakt.

lienocka2808
Autor odpoveď zmazal
lienocka2808
16. aug 2020

@lelluska prosim ta uved, kde som urazila akukolvek diskutujucu. Dakujem

fiona203
16. aug 2020

@ela_79 V Ružinove si zakladajú na prirodzených pôrodoch a tlačia do nich, takže tak.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
20. mar 2021

@ela_79 Ahoj. Zvazujem na porod Ruzinov. Antolsku by som nerada, tam by som zrejme skoncila opat sekciou. Mozem sa spytat, preco si bola pri druhom porode sklamana? Co Ta zneistilo resp. sa zmenilo oproti prvemu? Uz by si tam nesla rodit? Ak sa smiem spytat, kto bol porodnik? Dakujem.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
21. mar 2021

@ela_79 chapem. Dakujem

Strana
z2