Kde v Bratislave pokrstí dieťa kňaz bez problémov?
Ahojte, potrebujem sa poradiť. Viete o nejakom kňazovi v Bratislave, ktorý by nerobil problémy okolo toho, že krstný otec nemá cirkevný sobáš s manželkou? Všetky ostatné sviatosti má. Nikto iný pre mňa neprichádza do úvahy a už sa s mužom mesiac o tom hádame, lebo on tvrdí, že nikto taky neexistuje, kde mi to prejde.
Veľmi by mi pomohlo, ak by niektorá z vás mala skúsenosť, že to ide na nejakom konkretnom mieste v Ba🙂 Ja viem, že to ide inde, ale nemôžem krstiť dieťa 200km ďaleko.
@mandarinkalili vzhľadom k tvojmu momentu 11:37 vôbec nerozumiem, na čo hľadáš krstného rodiča, keď krst je asi len dôvodom na darcekobranie. Nechodí do kostola, nechcete, aby chodilo dieťa, nechceš ho vychovávať vo viere… tak načo? Ináč, aj keby sa taký kňaz našiel, ako budete sľubovať, že ho budete vychovavate v láske k Bohu, viere… že chcete, aby bolo súčasťou cirkvi? Som tolerantný človek a úprimne, každý nech si žije život, aký chce. Ale na čo robíš toto divadlo?
@mandarinkalili chapem.dufam, ze ale aspon jedine vo svojom zivote zmenis.ze odteraz uz nebudes volat cirkev falosnou, jedine teda, ze si priznas, ze si jedna z nich 🙂
A nepretlacam ziadne nazory.je mi u riti tvoje svedomie.ja neporusujem zakony.ani dopravne, ani ine🙂 co uz so mnou..
Ale nemozem si odpustit a musim sa verejne zasmist vsetkym pokryteckym ateistkam ktore stale ukazuju na pokrytectvo Cirkvi.kedze sa z falosnych dovodov davate krstit a sobasit v kostole, tak patrite medzi najvCsich pokrytcov a falosnych ludi vy.a ano, uz ste aj vy ta Cirkev 🙂
@mandarinkalili necitala som ine komenty. Ale z mojej skusenosti, aj co som pocula, tak s tym nechcel suhlasit ziaden. Krstny rodicia su v tomto dolezitejsi, ako rodicia... Ti nemusia byt vzati a dieta im pokrsti knaz, ale krstni musia.
@lucia147852 no, ale otazne je, ci su ochotni toto urobit, aby boli krstni rodicia.
@mandarinkalili kks, keď už máš potrebu už aj v tomto podvadzat, tak fakt no comment 🤦♀️👎
@mandarinkalili vy ste fakt mimo cela rodina, do kostola nechodi muz ALE na krste dietata mu zalezi🙈
a k svadbe kludne mozu mat svadbu v kostole, ale nechcu. fakt ste skvela "veriaca" rodina😂
@lienka.7 co je na tom podvod?? To co je za trápny komentár? Ja to nemienim zatajiť. Ešte raz zopakujem. Nie každý knaz žije v praveku. Dnes je umenie nájsť niekoho, kto spĺňa všetko, čo musí podľa zastaralých pravidiel. Nikoho takého nemáme. Co si akože vypisem inzerát? Trosku sa treba zamyslieť.
@mandarinkalili chapes, ze su nejaké zákony, zásady a pod.? Raz, kde je napísané, že ma mat všetky sviatosti, tak pre niečo to je. Inak tvoj postoj k viere bude presne taký istý. Iba ďalší pokrytec, ktorý potrebuje sobáš, krst, prijímanie i birmovku, aby sa nepovedalo, ale skutočná viera je u neho vo hviezdach. Mala som presne takúto susedu ako ty. V zivote v kostole nebola, ale svadbu tam mala, lebo je "to pekne".
Keď sú podľa teba tie pravidlá zastaralé, napíš pápežovi do Ríma, ze co si to vlastne za blbosti vymýšľajú. 👌
@mandarinkalili ty si uvedomujes, ze vdaka tym zastaralym pravidlam cirkev este doteraz funguje? Nebyť tych podla teba zastaralych pravidiel, ktore sa jednoducho nikdy nespochybňuju, dnes by si nemala moznost dat dieta krstit, lebo cirkev by neexistovala? Utocis na zakladny princip fungovania cirkvi. Ocividne to nechapes, tak ti poviem ine priklady, mozno pochopis. V pravnom systeme plati zasada, ze kazdy obvineny sa povazuje za nevinneho, kym sa mu nedokaze vina. Je to zastarane pravidlo, dodrziava sa stovky rokov, podme ho zrusit. Kazdy obvineny je od tohto momentu vinny a vobec sa s nim o tom nebavime. Dalsie: medicina. Kazdy lekar slubuje, ze bude robit všetko, co je v jeho moci, aby pomohol pacientovi. Tiez zastarale pravidlo, stovky rokov. Podme ho otocit. Kazdy lekar sa odteraz stara o pacienta len tak, podla nalady, ved co by on dodrziaval nejake zastarale pravidla, no prinajhorsom pacient umrie, co na tom? Chapes, ze tu utocis na nieco, co je základná podstata, v tvojom pripade cirkvi? Ty chceš do tej cirkvi patriť, aj ked tvoje motívy su velmi pochybne, tak bud beries vsetko bez podmienok, alebo neberies nic. A to ti pisem ako velmi vlazna krestanka, ktora ma vsetky sviatosti, ale inak sa viere nijako aktivne nevenuje. Ale mam k tejto institucii tolko zakladnej ucty, ze zo seba nerobim hnusneho pokrytca a nebudem ziadat nieco, o com viem, ze je proti pravidlam.
@eleanor2510 súhlas, len ta trosku poopravim, ona nechce do tej cirkvi patriť, ona chce len krst s osobou, ktorá je proste vylúčená. A tak to bude aj ďalej s birmovkou, svadbou a pod.
Inak sa mi paci, ze na to, aký je ten jej úžasný brat pobozny, žije vlastne v hriechu. Ale to je asi tiež ok. Podľa ich rodiny ako sa zdá sú pravidlá, zásady a pod.iba na okrasu👌
Vykašli sa na celý krst. Ani ja nemám pokrstenu dcéru. Verím serie to človeka lebo sa to takto robí a traduje a podobne veci, ale prešlo ma to. Pri prvom som robila veci okolo hľadala lebo musí musí a pri dcére som to úplne upustila a keď bude chcieť svadbu v kostole tak krstný jej bude budúci manžel keď budú chodiť na náuku. A prijímanie jej tiež urobí farár a birmovka je každý rok čiže tam jej tiež môže ísť budúci manžel. Ale pri synovi som to oľutovala, že som tiež tak vtedy nerozmýšľala, ale vies okolie na nás tlačilo.
@mandarinkalili kašli na to, Ty si beznádejný prípad ...
Ked ma vsetky sviatosti, preco sa neozenil v kostole? To, ze zena je ateistka nie je prekazkou, kludne mohol mat svatbu v kostole (resp. aj teraz si ju vedia dorobit). Zena - ateistka akurat pri obrade slubi, ze nebude branit vychove ich spolocnych deti vo viere. Ak uz nikoho ineho nevies dat, daj babku/dedka. Ti vacsinou splnaju cirkevne podmienky. V konecnom dosledku to koho budes nazyvat krstnym je uplne tvoja vec, aj oficialny svedok krstu moze byt vo vasej rodine nazyvany krstny.
@ada12345 ďakujem Aďka. Áno, len babka a dedko tu nebudú tak dlho. Už som sa tu dočítala, že sa dá urobiť sobáš aj pred krstom. O takej možnosti som netušila, ale musím preveriť...
@mandarinkalili dá sa určite. Kamoši tak išli za krstných a 15 minút predtým im kňaz spravil sobáš len so svedkami (svadbu mali naplánovanú asi 3 mesiace na to, ale krst chceli rodičia presne vtedy, takže potom na "veľkú" svadbu bola už iba omša a niečo ako obnova sľubov).
bezne maju ludia sobas a krst svojich deti zaroven.
@mandarinkalili necitala som celu diskusiu lebo sa to fajne zvrtlo ale teda ja som bola ako krstna v Dubravke a nemam ja ani len krst ani prijmanie nic absolutne a nikoho to netrapilo tam a to iste aj moj muz neterke bol za krstneho tiez v Dubravke v tom kostole oproti DK,
@barbara_lux
@barbara_lux Ďakujem. Tu sa celkom nazbieralo moralistov 🙂)) budem to mat ako jednu z možností 🙂 ešte keby sa niekto taky našiel na smer Malinovo :DD
Vraj v Miloslavove je niekto taký tiež

@mandarinkalili Je to tak. Keď je sobáš nekatolíka a katolíka, tak prisahá len katolík, nekatolík hovorí len "Tak mi pánboh pomáhaj" a to je len "aby sa nepovedalo". Prisahať znamená volať Boha za svedka, že hovoríš pravdu. Ako chceš volať za svedka niekoho, v koho neveríš? Preto nepotrebná prísaha je ťažkým hriechom, lebo robíš z Boha klamára.
Čo sa týka toho krstného, tu je úplne jedno, či slobodný krstný sexuje, alebo nie. Nikto nie je dokonalý. Ide o to, že hriešny život navonok vylučuje možnosť krstného rodičovstva. Nemusí ísť len o konkubinat, kňaz by nemal dovoliť ani borisovi kolarovi aby bol krstny rodič, ani hitlerovi, ani narkomanovi, ani verejne známemu vrahovi. Proste človek, ktorý vrhá zlé svetlo v spoločnosti, nemôže byť krstný. Chápeš?