Koľko prípadov osýpok je v Bratislave?
Koľko je prípadov osýpok v Ba ešte stále 2 či to stúpa?
Hlásim 0 zombíkov v uliciach. Väčšina populácie je preočkovaná. Zatiaľ 2 prípady.
Spytaj sa Mikasa, jemu chodia vsetky hlasenia na stol. Ale vzhladom na zaockovanost populacie sa ziadnej epidemie obavat nemusis. Ani zaskrtu,. ktory sa objavil v Cesku
@viestta Paniku by som nerobila, ale zľahčovať to tiež nie je na mieste. V celej Európe sa v posledných rokoch objavujú lokálne epidémie osýpok. Dokonca aj v krajinách, kde je očkovanie nepovinné začali zavádzať opatrenia, ktoré nepriamo nútia rodičov očkovať (najmä, že dieťa nemôže navštevovať škôlku). Inak pár rokov dozadu pri epidémii v Michalovciach bola veľká časť nakazených deti, ktoré sa pre nízky vek ešte zaočkovať nestihli.
@zuzanockamt neviem ktorý si ročník, ale väčšina je ockovana a malo by to byt ok
@zuzanockamt ahoj o ake rocniky ide? mozes konkretizovat prosim?
@pribinak Áno, očkovaná, ale niekoľko rokov sa očkovalo nestabilnou vakcínou a tam tie protilátky nemusia byť také, aby sa človek nenakazil.
@viestta a máš na neho kontakt? TKmsi odpusť blbý komentar
@viky173 1968-1985
Baby čo tu teraz robíte paniku? Vy nechodite na dovolenky? Na leto sku sa to hemží ľudomili z celého sveta, ockovani, neočkovaní, ľudia z rozvojových krajín, ….
A obchodné centra tam nechodite?
@zuzanockamt dakujem za info
Mna by zaujímalo, ako sa jedno z tých detí mohlo nakaziť v nemocnici, keď v nemocnici ziadne osypky neboli? Privlecene, jasne, chápem, ale v nemocnici???
@viestta Asi si dôsledne nečítala, ročníky 1968-1985 dostali nestabilnú vakcínu. Protilátky sú otázne.
@zuzanockamt kde sa docitam o nestabilnej vakcine?
A hlavne bola iná vakcinatetax 3 v 1mmr
@hanaxxx Stačí googliť, ja tie zdroje nemám odložené, čítala som o tom dávnejšie. Je to voľne dostupné na internete.
@zuzanockamt uz som to nasla, prepac, prvykrat som nejak zle vyhladavala
@annm81 od toho dna uz prebehla inkubacna doba, takza ak by sa boli nakazili, tak uz su chore
https://www.topky.sk/cl/10/2464709/AKTUALNE-V-B...
Mne sa nieco mari, ze presne v tych rokoch za komacov tie vakciny neboli uplne ok lebo sa neskladovali spravne .vela lekarov kaslalo na to ze vakciny maju byt v chlade a podobne.

🤦♀️🤦♀️