Kto pomôže babke so starostlivosťou o vnučku?
Ahojte/dobrý deň, požiadala ma o radu moja svokra, ale žiaľ nemám žiadny nápad a teda spolieham na to, že "viac hláv, viac rozumu" 😉
Moja svokra má kamarátku, ktorá má zverenú do starostlivosti 5 ročnú vnučku ( 👧🏿). Lenže, pred vyše týždňom pani spadla a museli ju odviezť do nemocnice, kde podstúpila operáciu bedrového kĺbu. Kým bola v nemocnici, ujala sa jej spolužiakova mama zo škôlky. Ale teraz je už pani doma, nevie sa hýbať (chodí k nej na 2 hodiny opatrovateľka) a nevie čo s 5 ročným dievčatkom 🤷♀️ . Kontaktovala moju svokru, ci nevie niekde napísať nejaký inzerát, či by sa nenašla nejaká študentka, čo by sa o dievčatko postarala (zobrala ju na kupko, na ihrisko a pod. ), kým sa ona zotaví.
Ja som radila, že cez sociálku dočasne umiestniť dievčatko v detskom domove ( to vieme zistit cez susedu, že či a ako sa to dá) , len neviem, či by to bolo dobré riešenie...
Prosím, ak máte nejaký nápad, alebo kontakt na niekoho, kto by si chcel privyrobiť takouto brigádou dajte vedietť 😉 Ďakujem.
(Pani nýva v Podunajských Biskupiciach)
@vierka82 napíšem Vám správu.
@alexnina777 My sme v PB, mam 3 deti, najmladsia ma 5 rokov, mozno by sme vedeli sj my ciastocne pomoct. Prosim o viac info do sukromnej spravy.
@alexnina777 pk
@alexnina777 Nech sa spyta v skolke na nahradnu skolku. V BA aj ked je dana skolka zatvorena, tak je mozna nahradna. Aj ked zvycajne tam nie je mozne dat dieta na cely mesiac, chcu tym zabezpecit, aby kazde dieta malo prazdniny, ale dufam, ze v takejto vynimocnej situaciu vedia urobit vynimku.
@zuzanaete veľmi pekne ďakujem za radu, posuniem ju pani - babke.
@alexnina777 áno. Pred 7 rokmi sme to využili v rodine.
@oli18 ďakujem, poviem pani- babke.
Ahoj, pracujem v Bratislavskej arcidiecéznej charite, disponujeme ošetrovateľkami, opatrovateľkami aj dobrovoľníkmi. Môžeš sa na nás nakontaktovať cez charitaba.sk alebo mi napíš do IP a skúsim sa popýtať u nás osobne. Myslím, že práve v takýchto prípadoch by mala charita pomôcť 😉 Inak, vybaviť náhradnú škôlku na august by sa malo dať, vždy existujú nejaké zberné. Len treba poriešiť zvyšný čas doma.
Skoda ze som tak daleko..hned bysom ju brala aspom by mi bolo veselsie..
Detský domov v žiadnom prípade. Mala by traumu do konca života. Niečo ma možno napadlo, aj keď je to ďaleko od Vás cca 100km. Píšem správu 🙂
@kristina.jo @alexnina777 zienky podarilo sa zohnat nejaku pomoc? Sme z Vrakune, nasa ma sice uz 10 r, ale je velmi rozumna a rozumie si aj s mladsimi, mozno by sme tiez vedeli obcas pomoct...
@vikusjk ste zlatá, napíšem Vám správu.
@zuzike123 ďakujeme, napíšem Vám správu
@kristina.jo ja by som možno skusila v dedine/v meste alebo po známych, rodičov v škôlke sa jej poskladať na nejaký tábor... či týždeň, dva, tri podľa možností... To je oveľa lepšie ako cudzia rodina alebo detsky domov kym nezačne škôlka
@alexnina777 kludne piste, dakujem.
@sasha10 aj tabor nie je zly napad, ale napriklad my by sme ju vedeli kludne vziat len na celodenny vylet a vecer odviezt spat, aby spala s babkou, vo svojej posteli, ak by im to takto vyhovovalo samozrejme, aby malo dievcatko taky lepsi pocit istoty, nevytrhnut ju hned z toho, na co je zvyknuta, len jej ozivit prazdniny a zaroven pomoct babke. Ja osobne mam august volnejsi, nemam problem obcas pomoct aj s varenim. Navarim doma a odnesiem, nech ma aj babka o starost menej.
@kristina.jo dobrý deň, ja som z Ružinova a v auguste nemám veľa práce, som učiteľka, môžem Vám pomôcť s malou. Mam 6rocneho syna, ak máte záujem napíšte mi

@kacena4 odkial ste prosím?