Ktoré mesto pri Bratislave je ideálne na život?
Ahojte, ktore mesto v blizskosti Bratislavy sa vam zda najidealnejsie na zivot s rodinou? Dlhodobo o tom premyslame, ale akosi k ziadnemu mestu nas to netaha, co su v blizkosti..
Vieden
pozrela som si profil autorky a ma tam petrzalku, takze mozno chcu ist z bytu v BA do domu v okoli? ak tak, zvaz vek deti a kruzky/kamosov/stredne skoly, aby ste o par rokov zas nevozili a neriesili tieto veci. ja osobne by som sa z BA nepohla, ale ked uz, tak niekam, kde je dobra doprava (nielen auta, ale aj vlaky, busy). len tomu bude samozrejme zodpovedat aj cena. ale napr. stupavu a ten smer ludia chvalia.
@mamasrnka1984 zahorska bystrica, dunajska luzna, biskupice, stupava, lozorno, svaty jur, ivanka pri dunaji, ...?
@mamasrnka1984 zahorska bystrica, dunajska luzna, biskupice, stupava, lozorno, svaty jur, ivanka pri dunaji, ...?
@anonym_d24204 dediny nie.. chcem iba mesto.. jedine ze velka dedina so slusnou obcianskou vybavenostou ako skoly, nejake obchody..
Ak plánuješ robiť v Bratislave, jedine Bratislava.
Ak si ochotná robiť mimo Bratislavy, alebo ti nevadí dochádzanie a ďalšie náklady, tak Stupava, svätý Jur
@zmrzlinka2021 stupava? pocuvas rano radio ako je d2 upchata? 🙂 rano o 6 mas 15min kolony.
kittsee
@mamasrnka1984 mesto najbližšie k BA a ideálne na bývanie mi vychádza jedine Senec
@mamasrnka1984 ja by som z BA nešla nikde, max možno Jarovce. Čo počúvam aj od známych všade sú zápchy z každého smeru. Mne vlastne stačí keď sa potrebujem z Petržalky do Ružinova ráno dostať nie to ešte aby som ďalšie km dochádzala. A to fakt niekedy som aj 30 min v aute neviem si predstaviť cestovať dlhšie.
@anonym_c3626e Kittsee nie je mesto
@sasa1310 uz zachvilu bude. co sa tyka poctu obyvatelov a infrakstruktury 🙂
Veru my sme sa vrátili z Grobu do BA a to nemáme ešte deti ale to dochádzanie do prace nás úplne zabíjalo, susedia čo mali deti sa tiež sťažovali že sú proste taxikári, ako píšu baby vyššie z BA by som sa nepohla hoc aj ak ma iné mesto vybavenie záleží kde pracujete ak čisto HO tak počula som že si ľudia chvália Trnavu a Trenčín 🤷🏻♀️
@anonym_c3626e ale no.
@sasa1310 co. zaujem slovace je. stale. 🙂 este nieco?
@anonym_d24204 dediny nie.. chcem iba mesto.. jedine ze velka dedina so slusnou obcianskou vybavenostou ako skoly, nejake obchody..
@mamasrnka1984 jednoznacne nadherna Trnava
@anonym_c3626e to ešte neznamená, že sa z dediny stane mesto preboha
@sasa1310 ma tu vsetko co mesto potrebuje. nie je to dedina kde nie je ani nemocnica ...ale to je jedno autorka hlada zjavne Ba, takze taaaaak
@mamasrnka1984 mesto najbližšie k BA a ideálne na bývanie mi vychádza jedine Senec
@sasa1310 som zo Senca a naozaj neodporúčam. Určite nie pre rodiny s deťmi . Teoreticky tu pomaly nič nie je. Možno pár detských kútikov a nejaké ihriská,ale napríklad by som nešla sama s deťmi ani len na lichnerku za tmy čo je cez zimu naozaj v skorších hodinách. Je to tu samí feťák, po lichnerke a jazerách hocikto behá dokonca raz zastavili jedného muža s mačetami na chrbte. Ten chodí aj k herniam a robia tu po meste bordel . To je len menší príklad toho čo sa deje. Ja bývam v centre, niekedy ma aj tri krát za noc zobudí nejaký feťák čo vykrikuje pod oknami no katastrofa . Kedysi som si nevedela predstaviť žiť inde ako tu,ale o rok sa plánujeme s manželom sťahovať keďže budeme mať onedlho dieťa.
@zmrzlinka2021 stupava? pocuvas rano radio ako je d2 upchata? 🙂 rano o 6 mas 15min kolony.
@balerina2025 lenže to je problém všetkých miest okolo Bratislavy, preto som písala, že ak jej to neprekáža.
@balerina2025 lenže to je problém všetkých miest okolo Bratislavy, preto som písala, že ak jej to neprekáža.
@zmrzlinka2021 nie je. My sme Rovinka, a ja som za 14 minút od domu v práci v Starom meste v BA. Aj poobede. Urobená diaľnica veľmi pomohla. Ale smer zo Stupavy to naozaj hlásia každé ráno a dovolím si tvrdiť, že už od 6.30 hlásia 20 minútové zápchy aj z Bernolákova, Ivanka pri Dunaji
@sasa1310 ako ten realne aj zvazujeme.. len neviem, ako sa tam ludom zije, paci.. 🙂
@sasa1310 som zo Senca a naozaj neodporúčam. Určite nie pre rodiny s deťmi . Teoreticky tu pomaly nič nie je. Možno pár detských kútikov a nejaké ihriská,ale napríklad by som nešla sama s deťmi ani len na lichnerku za tmy čo je cez zimu naozaj v skorších hodinách. Je to tu samí feťák, po lichnerke a jazerách hocikto behá dokonca raz zastavili jedného muža s mačetami na chrbte. Ten chodí aj k herniam a robia tu po meste bordel . To je len menší príklad toho čo sa deje. Ja bývam v centre, niekedy ma aj tri krát za noc zobudí nejaký feťák čo vykrikuje pod oknami no katastrofa . Kedysi som si nevedela predstaviť žiť inde ako tu,ale o rok sa plánujeme s manželom sťahovať keďže budeme mať onedlho dieťa.
@mici88 dakujem velmi pekne za popisanie Vasich skusenosti.. tak to som sklamana zo Senca.. ono problemy s takymito ludmi sa najdu asi v kazdom meste.. niekde mensie, niekde vacsie.. v BA su tiez taketo lokality..
@mici88 dakujem velmi pekne za popisanie Vasich skusenosti.. tak to som sklamana zo Senca.. ono problemy s takymito ludmi sa najdu asi v kazdom meste.. niekde mensie, niekde vacsie.. v BA su tiez taketo lokality..
@mamasrnka1984 áno samozrejme to je všade . Tak nájde sa tu určite aj niečo vyhovujúce .
@mamasrnka1984 veľa ľudí z Trnavy dochádza do BA aj keď samozrejme ideál je mať aj prácu v TT a do BA zbehnut raz za cas na nákupy 😁
Ak denne dochádzať do Bratislavy, tak Šamorín. Komplet obcianska vybavenosť a nová diaľnica pomohla, plus vlak a dosť autobusov do mesta.
Ak zostať v meste a zamestnať sa tam, tak Pezinok alebo Trnava.
@mamasrnka1984 Trnava
Cestovala som od Stupavy. Toto ani nezvažuj. To je jedna katastrofa, D2 nonstop stojí, v zime budeš hľadať samé obchádzky a do BA budeš cestovať aj hodinu a pol.
Ak nejaký smer, tak Šamorín a okolie. Nová rýchlostná cesta im tam moc pomohla, dve kolegyne bývajú v okolitých dedinách a chvália si. Šamorín je menšie mesto, ale všetko tam vybavis a postupne sa buduje infraštruktúra aj v okolitých dedinách.
Ak denne dochádzať do Bratislavy, tak Šamorín. Komplet obcianska vybavenosť a nová diaľnica pomohla, plus vlak a dosť autobusov do mesta.
Ak zostať v meste a zamestnať sa tam, tak Pezinok alebo Trnava.
@tilly nie, pracovat chcem v tom meste, kde budem byvat.. Pezinok a Trnava zvazujeme.. Samorin urcite nie
Cestovala som od Stupavy. Toto ani nezvažuj. To je jedna katastrofa, D2 nonstop stojí, v zime budeš hľadať samé obchádzky a do BA budeš cestovať aj hodinu a pol.
Ak nejaký smer, tak Šamorín a okolie. Nová rýchlostná cesta im tam moc pomohla, dve kolegyne bývajú v okolitých dedinách a chvália si. Šamorín je menšie mesto, ale všetko tam vybavis a postupne sa buduje infraštruktúra aj v okolitých dedinách.
@anonym_75d6d5 mna Samorin odradza, ze predsa vacsina obyvatelov su uz madari a uz som zila v jednom meste takom a az ma diskriminovali ohladom prace, ze neviem madarsky, takze to uz dakujem 😃
@anonym_75d6d5 mna Samorin odradza, ze predsa vacsina obyvatelov su uz madari a uz som zila v jednom meste takom a az ma diskriminovali ohladom prace, ze neviem madarsky, takze to uz dakujem 😃
@mamasrnka1984 to nie je pravda. 8 rokov som žula v Šamoríne a nemala som problém s Maďarmi. Bývalé susedky, slovenky, pracujú tam, nemali problém najst si prácu. Decks vychodili gymnanium tam, už sú vsetky po meturite a vsetky na vš. Ja som 13 rokov späť v bratislave a keď bude zas čas, že nebudem musieť denne dochádzať do Bratislavy do prace a do školy, kľudne sa tam presťahujem znova. Máme dom pri Šamoríne a je to tam pekné, v meste je dobrá atmosféra, taká pohodova.

@mamasrnka1984
Ak plánuješ robiť v Bratislave, jedine Bratislava.
Ak si ochotná robiť mimo Bratislavy, alebo ti nevadí dochádzanie a ďalšie náklady, tak Stupava, svätý Jur