icon

Ktorú školu vybrať: Adlerka alebo Zochová?

silvastaana
22. apr 2024

Dobrý deň,

dcérka je v 8. ročníku na základnej a a už sa rozhodovala nad výberom strednej školy. Rozmýšľala (čo sa týka tých škôl bez talentoviek), že by šla buď na Adlerku alebo Zochovú. Povedala mi, že nevie na ktorú by šla keby ju prijali na obi dve. Akože áno ešte je to kus skoro a ešte môže hockedy zmeniť názor. Napriek tomu ma zaujíma, či niekto nemá skúsenosti s týmito školami.

iva33333
14. dec 2025
@utajenyy

@iva33333 Áno učia nás vysokoškoláci, ale učia lepšie ako učitelia, ktorí sú len vyštudovaný a z praxe nič nevedia.

@utajenyy Ďakujem za odpoveď.Prave nad tými odbormi syn rozmýšľa. Prosím vás ešte sa spýtam ako je to s internatom? Je niekde poblíž? Sme až z PE

iva33333
15. dec 2025
@namina

@iva33333 hálová .ma druhé kolo vo februári

@namina Ďakujem,myslím,že 10.2 ,že?
@namina

namina
15. dec 2025
@iva33333

@namina Ďakujem,myslím,že 10.2 ,že?
@namina

@iva33333 áno , určite choďte pozrieť , aj môj dochádza a neľutuje

utajenyy
15. dec 2025
@iva33333

@utajenyy Ďakujem za odpoveď.Prave nad tými odbormi syn rozmýšľa. Prosím vás ešte sa spýtam ako je to s internatom? Je niekde poblíž? Sme až z PE

@iva33333 Petržalka Vranovská 10min, Rača Hlinícka 30min - lepší

iva33333
16. dec 2025
@utajenyy

@iva33333 Petržalka Vranovská 10min, Rača Hlinícka 30min - lepší

@utajenyy 10 min peši ci dopravou?

utajenyy
16. dec 2025
@iva33333

@utajenyy 10 min peši ci dopravou?

@iva33333 samozrejme mhdčkou ;) internáty vychádzajú cca 130€ aj so stravou (raňajky, večera)

roxana280
27. dec 2025
@mateson2004

Syn maturoval na Hálovej minulý rok. Vyberal medzi Halovou a Zochovou, prijatý bol na obe. Vybral si Halovu, že Zochova je taká staromódna povedal vtedy 🙃Ja som bola za Zochovu, ale rozhodnutie bolo na ňom. A dobre spravil. On bol spokojný, mali úplne fantastického triedneho, celkovo všetko.

@mateson2004 boli sme na otvorených dňoch minuly rok, Zochovu syn absolutne zavrhol jedine Halova, Adlerka iba pre skusky, zobrali ho 5.teho na IST na Halovu, ale aj an Adlerku, tam nemal tie body zo strolistka co maju za doucko inak by sa dostal na technicke a anglicke lyceum, piaty spravil matiku z 377, ale aj ju nechcel, jedine Halova, makal, mal aj znamky, same 1, je velmi spokojny na skole, bavi ho.

roxana280
27. dec 2025
@namina

@mateson2004 aký odbor? S akymi znamkami šiel a čo hovoril na prujímacky ?

@namina minuly rok bol syn na prijimackach, ze lahke, IST, piaty skoncil, mal same 1. Ale otvarali 2 triedy uz IST.

roxana280
27. dec 2025
@utajenyy

@roxana280 Asi si dychate popod nos 🙂, vživote som tam žiadny smrad necítil a asi ani neucítim, maximálne vôňu jedla z jedálne. To, že nespolupracuje so zamestnávateľmi nedáva zmysel, aj tento rok pre študentov vybavuje Erasmusy a keby sa spýtate hocijakého učiteľa, určite Vám aj pomôže zamestnávateľa vybrať a keď tak doporučiť Vás, len treba byť dobrý a chcieť.

@utajenyy syn mal same jednotky a dostal tam kam chcel, ta Zochova je oproti Halovej dinosaurus, v suterene v dielnach to smrdelo a vybavenie no akoby sa neinvestovalo do skoly nic.Syn chodi na Halo IST a je spokojny, bol piaty prijaty nad Zochovou ani len neuvazoval.

namina
27. dec 2025
@roxana280

@utajenyy syn mal same jednotky a dostal tam kam chcel, ta Zochova je oproti Halovej dinosaurus, v suterene v dielnach to smrdelo a vybavenie no akoby sa neinvestovalo do skoly nic.Syn chodi na Halo IST a je spokojny, bol piaty prijaty nad Zochovou ani len neuvazoval.

@roxana280 áno aj môj tam už chodí na Halovú , bol prvý a páči sa mu. Tiež inú ani nechcel

roxana280
27. dec 2025
@namina

@roxana280 áno aj môj tam už chodí na Halovú , bol prvý a páči sa mu. Tiež inú ani nechcel

@namina do ktorej triedy? Mozno su spoluziaci.

namina
27. dec 2025
@roxana280

@namina do ktorej triedy? Mozno su spoluziaci.

@roxana280 nie, môj má odbor PDT

utajenyy
27. dec 2025
@roxana280

@roxana280 ja som bol prvý na Zochovej a tridsiaty na gympli 🤷 a som na Zochovej :D to mi bol za argument

roxana280
27. dec 2025
@utajenyy

@roxana280 ja som bol prvý na Zochovej a tridsiaty na gympli 🤷 a som na Zochovej :D to mi bol za argument

@utajenyy nech sa páči, každý je strojcom svojho šťastia, alebo nešťastia...váš život, vaša voľba

roxana280
27. dec 2025
@namina

@namina toto sme po otvorených dňoch zavrhli, každému sedí niečo iné, hlavne nech sú chalani spokojní a nech sa im darí, ten môj neľutuje.

roxana280
Autor odpoveď zmazal
roxana280
Autor odpoveď zmazal
roxana280
27. dec 2025
@utajenyy

@utajenyy roxana280 môj syn o gympli ani neuvažoval, stratený čas, na technickom anglickom lýceu na Adlerke spravil matiku ako 5 z 377 ani tak ju nechcel, v sedmičke vedel aký odbor a čo chce študovať a Zochova kam som ho dotiahla, na otvorené dni, nech sa príde pozrieť , povedal, neexistuje, je to jedna strašná bieda, vedia to všetci, tak o čom ...to neznamená, že keď skončíš školu nemôžeš dosiahnuť viac ako hociktorý absolvent z Hálovej, prajem ti veľa úspechov.

iva33333
28. dec 2025
@namina

@namina Prosí vás aké známky mal syn? Môj ma samé 1 a tiež chce ísť na PDT na Halovu.Nie sú ťažké prijímačky? Nefunguje to tak,že kto spraví monitoring T9 na základe, na 80 ,alebo 90 lerc.je automaticky prijatý?

roxana280
28. dec 2025
@iva33333

@namina Prosí vás aké známky mal syn? Môj ma samé 1 a tiež chce ísť na PDT na Halovu.Nie sú ťažké prijímačky? Nefunguje to tak,že kto spraví monitoring T9 na základe, na 80 ,alebo 90 lerc.je automaticky prijatý?

@iva33333 nie na Hálovej nie, musia sa robiť skúšky aj keď je T9 nad 90, môj syn mal 94 skúšky robiť musel , je jedno aký odbor.https://spsehalova.sk/wp-content/uploads/2025/12/Kriteria-prijatia-2026_2027-SPSE-Halova-Bratislava.pdf

iva33333
28. dec 2025
@roxana280

@mateson2004 boli sme na otvorených dňoch minuly rok, Zochovu syn absolutne zavrhol jedine Halova, Adlerka iba pre skusky, zobrali ho 5.teho na IST na Halovu, ale aj an Adlerku, tam nemal tie body zo strolistka co maju za doucko inak by sa dostal na technicke a anglicke lyceum, piaty spravil matiku z 377, ale aj ju nechcel, jedine Halova, makal, mal aj znamky, same 1, je velmi spokojny na skole, bavi ho.

@roxana280 prosím vás ,sú body aj za doučovanie? Syn chce ísť na Halovu,na samé 1 ... len ci mu nebude chýbať body za doučovanie..mi sme až z PE.Dakujem

namina
28. dec 2025
@iva33333

@roxana280 prosím vás ,sú body aj za doučovanie? Syn chce ísť na Halovu,na samé 1 ... len ci mu nebude chýbať body za doučovanie..mi sme až z PE.Dakujem

@iva33333 môj mal tiež samé jednotky. Na doučovanie nechodil, škola nerobí doučovanie. Prijímačky sú na stránke vzory , nech si trénuje

roxana280
28. dec 2025
@namina

@iva33333 môj mal tiež samé jednotky. Na doučovanie nechodil, škola nerobí doučovanie. Prijímačky sú na stránke vzory , nech si trénuje

@namina syn vravel, že boli jednoduché. Aj čo robil technické lýceum aj čo robil skúšky Hálova.

roxana280
Autor odpoveď zmazal
roxana280
Autor odpoveď zmazal
namina
28. dec 2025
@roxana280
Odpoveď bola zmazaná

@roxana280 mna označovať nemusíš, my sme nad adlerkou ani neuvažovali tak si nemam co mylit

roxana280
28. dec 2025
@namina

@roxana280 mna označovať nemusíš, my sme nad adlerkou ani neuvažovali tak si nemam co mylit

@namina si mi tam skocila k diskusii o doucku, ale zmazem samozrejme.

roxana280
28. dec 2025
@iva33333

@iva33333 body za doučovanie tzv. štvorlístok sa dávajú na Adlerke, tá odbor PDT nemá, má 5 ročné anglické Bilingválne technické lýceum.
Hálova doučovanie nerobí. Ideálne sú dni otvorených dverí, tam sa môj syn rozhodol, že PDT nie je pre neho celkom čo by chcel. Oni len programujú a veľa. Sú decká, čo sa hlásia na ten odbor a programovanie ani nezažili ešte.Riaditeľka na otvorených dňoch vysvetľovala presne, ktoré odbory čo zahŕňajú.

namina
28. dec 2025
@roxana280

@iva33333 body za doučovanie tzv. štvorlístok sa dávajú na Adlerke, tá odbor PDT nemá, má 5 ročné anglické Bilingválne technické lýceum.
Hálova doučovanie nerobí. Ideálne sú dni otvorených dverí, tam sa môj syn rozhodol, že PDT nie je pre neho celkom čo by chcel. Oni len programujú a veľa. Sú decká, čo sa hlásia na ten odbor a programovanie ani nezažili ešte.Riaditeľka na otvorených dňoch vysvetľovala presne, ktoré odbory čo zahŕňajú.

@roxana280 nie je to len o programovaní 😂 to si neviem ani predstaviť. A napr môj tiež nevedel vôbec programovať, ale že vôbec. Ale je pravda že je to najťažší odbor na škole, ale na to nas na DOD pripravovali, takže to sme vedeli @iva33333

namina
28. dec 2025
@roxana280

@roxana280 a ide aj na lyžovačku?