Ktorý lekár v Bratislave predpíše Mounjaro?
Zdravim, potrebovala by som schudnut 5kg. Stravu, cvicenie, pohyb - vsetko dodrziavam, ale drzim sa na sucasnej vahe (66,5 kg) uz asi rok. Nemam ziadne zdravotne problemy. Poradite prosim, na akeho lekara sa v Bratislave obratit? Dakujem.
@procrastique Ked ma 1.6m, tak je riadna gulicka.
@patrike mam 165/70 a teda 10 kil mam navyse, ale riadna gulicka nie som
@simca06022011 a diagnozu jej tam da aku? prakticka ju moze poslat akurat tam , kde by sa jej zislo navstevy- na psychiatriu
@krasneleto ako samoplatcovi napise, neviem aku tam davaju diagnozu, ale pisu to. Ale ano mas pravdu = je to na psychiatriu takto riesit 65kg..
@simca06022011 Pracovala som na recepcií v BA na súkromnej klinike, kde sa "lieči" cca 800 pacientov mesačne na " obezitu" . Niektorí prestali chodiť, iní zas začali chodiť. Mesačná fluktuacia je okolo 250-300 ľudí a tí ľudia často hovoria, že sa cez klasického lekára k liečivu nedostali, že ich kopli vždy do riti lebo nebola indikácia.
Síce to o ničom nevypovedá, pretože tí čo liečivo dostali logicky nemuseli ísť na súkromné stredisko ale nespoliehala by som sa na to, že ti lekár vydá na to recept len kvôli tomu, že si samoplatca.
@anonym_491dbb ja som nepisala, ze sa ma na to spoliehat. Ja som pisala, ze ked ju ukeca, vie to napisat aj ona. A napise. POznam xy ludi, ktory maju ten liek od praktickeho alebo ten prakticky (ale to uz nieco aj bolo na vysetrenie) poslal cloveka na diabetologiu, a tam mna sa napr ani nepytali... dokonca nevysvetlovali ani nic, rovno som mala recept napisany aj ked som enchcela. A to ze tam stal lekar co diktoval len mena bral hadam 5 receptov na ozempic ani nehovorim... teraz je tazko najst cloveka ktory to neberie (povedala moja neurologicka:DD )
@anonym_491dbb ja som nepisala, ze sa ma na to spoliehat. Ja som pisala, ze ked ju ukeca, vie to napisat aj ona. A napise. POznam xy ludi, ktory maju ten liek od praktickeho alebo ten prakticky (ale to uz nieco aj bolo na vysetrenie) poslal cloveka na diabetologiu, a tam mna sa napr ani nepytali... dokonca nevysvetlovali ani nic, rovno som mala recept napisany aj ked som enchcela. A to ze tam stal lekar co diktoval len mena bral hadam 5 receptov na ozempic ani nehovorim... teraz je tazko najst cloveka ktory to neberie (povedala moja neurologicka:DD )
@simca06022011 Asi záleží, lebo to treba takú zaujímavú povahovú kombináciu pre toho lekára.
Nebyť ziskuchtivý (aby na tom zarábal sám) a zároveň byť v takom nastavení, že ti to je jedno, nech si uživa kto chce čo chce :D
@patrike mna by zaujimalo ako vyzeras ty...adonis asi nebudes
@erikavesela Nech sa paci : 175 cm, 68 kg, lyzujem, bicyklujem, leziem po skalach, 20km v Tatrach alebo Dolomitoch bez problemu. Dalsie otazky ?
Aj keby som mal 100kg, stale mozem upozornit na 66 kg na 160 cm ako na nadvahu. Ta jej nadvaha je fakt, je uplne jedno, kto na to upozorni.
@erikavesela Nech sa paci : 175 cm, 68 kg, lyzujem, bicyklujem, leziem po skalach, 20km v Tatrach alebo Dolomitoch bez problemu. Dalsie otazky ?
Aj keby som mal 100kg, stale mozem upozornit na 66 kg na 160 cm ako na nadvahu. Ta jej nadvaha je fakt, je uplne jedno, kto na to upozorni.
@patrike nadvaha rovna sa... pekna gulicka?
@krasneleto ako samoplatcovi napise, neviem aku tam davaju diagnozu, ale pisu to. Ale ano mas pravdu = je to na psychiatriu takto riesit 65kg..
@simca06022011 tak kazdy lekar musi zvazit, ci mu za takyto recept stoji cele studium a prax... liek sa ma viazat vylucne na diabetes alebo obezitu ... a na to su parametre... ale netvrdim, ze takeho lekara urcite najde... ak by bol pri zmysloch ... odporuci jej sedenia v inej ambulancii
@simca06022011 tak kazdy lekar musi zvazit, ci mu za takyto recept stoji cele studium a prax... liek sa ma viazat vylucne na diabetes alebo obezitu ... a na to su parametre... ale netvrdim, ze takeho lekara urcite najde... ak by bol pri zmysloch ... odporuci jej sedenia v inej ambulancii
@krasneleto no napisala som zazitky, mne to pride uplne chore toot pretekanie sa s tymi liekmi. Mna by zaujimalo na koho to nakoniec predpisu, ked takto vystavju tie lieky jednemu za druhym (a posielaju si... ), je dost mozne, ze to napr taky diabetolog napise na uplne ineho pacienta? (ako cisto spekulujem), ak rpide clovek napr takto, ez ma par kil nadvahu?? Alebo si vymyslia a do karty napisu ze ma o 30kg viac?
@krasneleto no napisala som zazitky, mne to pride uplne chore toot pretekanie sa s tymi liekmi. Mna by zaujimalo na koho to nakoniec predpisu, ked takto vystavju tie lieky jednemu za druhym (a posielaju si... ), je dost mozne, ze to napr taky diabetolog napise na uplne ineho pacienta? (ako cisto spekulujem), ak rpide clovek napr takto, ez ma par kil nadvahu?? Alebo si vymyslia a do karty napisu ze ma o 30kg viac?
@simca06022011 hypoteticky vyfantazirovane... skor na obezneho, ktory tie lieky realne neberie ako riskovat, ze s 5 kilami navyse ho zavru
monujaro sa neberie na schudnutie 5KG, ziadny normalny lekar ti to nepredpise
A treba ta vyviest z omylu - bud zle dodrziavas stravu a cvicenie alebo to mas zle nastavene. ziadne ze neda sa
Ziaden pricetny ti ho nepredpise.
5kg zhodis za mesiac pohybu a stravy podla KT. Pomalsie za 2m.
S mounjarom za mesiac ale za dalsi ich mas spat.
@anonym_2ce68c otazka pohladu...aj podla mna je 66 kil pre zenu vysoku 160 cm asi o 16 kil viac, ako by (podla mna) mala mat
dolezite vsak je, ako sa citi dotycna osoba, nie to, co je/nie je podla mna nadvaha
@nyusika ano suhlasim, otazka pohladu, napriklad ja mam tie kila rozlozene rovnomerne vsade, takze je to ine, ako ked ma niekto vsetko len na bruchu ulozene napriklad
@patrike 68 kg na chlapa pri tvojej vyske je pre mna strasne malo, tintitko
@sondziss ty si troll?

ono aj ked ho predpisu, aj tak si ho clovek plati sam, cize je to uplne jedno.. da ti ho aj prakticka lekarka ak ju ukecas... ale za mna zbytocne, nesla by som do toho za 5kil
@simca06022011 a diagnozu jej tam da aku? prakticka ju moze poslat akurat tam , kde by sa jej zislo navstevy- na psychiatriu