icon

Miesto na stráženie dcérky počas pôrodu v Bratislave

iva235
1. máj 2023

ahojte maminky 🙂 tento mesiac ma caka porod a planujem si rozne scenare kde by som zatial mohla dat moju dcerku. Prosim, vedeli by ste mi odporucit nejake miesto v Bratislave kde by sa dalo "odlozit" 2 rocne dieta? Nieco bezpecne, spolahlive, ciste. Budem rodit v Kochu tak idealne nieco pobliz. Pripadne, neviete o nejakej opatrovatelke, ktora by bola 24/7 pripravena zobrat si dieta na strazenie? mam v zalohe susedu, rodicov, ti su vsak daleko, no a prinajhorsom manzela, ale bola by som rada keby bol pri porode. dakujem za tipy 🙂

zuzuliennka1
1. máj 2023

@iva235 a rodicia nemozu prist k vam domov? alebo ta suseda? dvojrocne dieta niekam “odlozit” kvoli porodu je nezmysel (a nic take neexistuje)

mamamasama
1. máj 2023

Aká som rada, ze som rodila doma 😅

lienka9
1. máj 2023

@iva235 ja by som odporucila cimskor si najst niekoho na strazenie..aby sa s dietatom asponteocha spoznali.neviem ci celkom predstavit ako si predstavujes,dieta tam zaviest napr.v noci.kedze vacsina porodov zacne resp prebieha vnoci a nadranom..pozri na FB skupinu Opatrovanie deti Bratislava a okolie,je tam kopec inzeratov,ze strazia deti aj po veceroch a vikendy..asi najistejsie riesenie.

anjelicek26
1. máj 2023

Nemozes odlozit dieta tam, kde nie je zvyknute, bude mat mega sok... plus ty dojdes po par dnoch s novym dietatom domov a bude na druhej kolaji... rodicov v termine porodu nech si vezmu dovolenku na striedacku jeden druhy treti stvrty a vykryjete to...
@mamamasama no ja som naopak rada, ze som rodila v porodnici, inak by som tu uz nebola 🙄 Taketo uvahy nepomozu.

orangiiina
1. máj 2023

Nehnevaj sa, ale toto by ma ani nenapadlo, odložiť niekde dieťa k cudziemu do cudzieho prostredia. Radšej si uberiem zo svojej pohodlnosti a túžby mat muža pri pôrode a staviam moje dieťa na prvú kolaj. Budem rodiť každú chvíľu a bude to bez otca, pretože ten bude s našim prvorodeným.

darkswan
1. máj 2023

@iva235 v kochu pri stasti mozes mat aj apartman, kde mozu byt s tebou…ale ako pisu baby nie je to ideal ju niekam dat, lepsie vziat maminu a na cas porodu nech su s dcerou na hoteli ak nie ste z ba

nika11103
1. máj 2023

Tak si nám ozrejmila že rodíš v kochu , tak si tam vybav prítomnosť manžela aj dieťaťa . Alebo zavolaj rodičov keď sa ti bude blížiť termín . Ja si to celkom neviem predstaviť ako si to predstavuješ , tak buď rodičia rodina známi alebo manžel ostane a “prezijes” pôrod bez neho. No ja neviem na toto by asi fundovanejšie odpovedia baby čo už majú viac deti ako to vyriešili

nika11103
1. máj 2023

@orangiiina presne toto som mala na mysli

stormie
1. máj 2023

@darkswan v kochu sa ale nerodi na apartmane takze situaciu pocas samotneho porodu apartman nevyriesi
@iva235 to si ako predstavujes niekam odlozit dieta? 🤔 akoze nejaka skolka otvorena 24hod a dojdes kedy chces?? Neviem ci nejaka opatrovatelska sluzba bude vediet zabezpecit urychlene nejaku opatrovatelku, oni tiez doma necakaju na telefonat 24hod nachystane. Na tvojom mieste ak chces doporvod k porodu tak zvazim dulu a manzel postrazi, alebo to risknut s rodicmi aby +/- par dni okolo terminu boli u vas ale to tiez nemusi vyjst

nikpa
1. máj 2023

@iva235 neviem kde by si odložila dieťa, ak ťa to chytí v noci. Všetky zariadenia fungujú len počas dňa. Jediná možnosť je mať dohodnutú opatrovateľku, ktorá bude ochotná prísť kedykoľvek to na teba príde. No trošku ťa neviem pochopiť, môj syn mal 3 roky keď som išla rodiť a teda ani ma nenapadlo, že kam ho odložím len aby som mohla mať pri pôrode muža. Radšej som sa zmierila s tým, že to dám sama ako stresovať malého a dávať ho niekomu, koho ani poriadne nepozná. Syn mi bol presnejší.

stormie
1. máj 2023

Este doplnim ze my sme mali dohdonute strazenie z “roznych zdrojov” a boli sme pripraveni na rozne kombinacie dni/casov (niekto nemohol cez tyzden, na noc nebol kazdy schopny/ochotny prist k nam aby sme starsiu nemuseli niekam vozit atd) nakoniec sa porod spustil v noci, strazenie doslo k nam a este cely nasledujuci den sa postarali, kedze mm bol po porode unaveny lebo nespal vyse 24 hod - treba mysliet aj na toto

luccija
1. máj 2023

@iva235 susedu, alebo muž.Ostatne si neviem predstaviť veď k tej opatrovatelke musí ísť aj predtým spoznať sa ..čo, ak to bude v noci...

sissy27
1. máj 2023

@iva235 nieco bezpecne, spolahlive, ciste - a vas domov toto nesplna?? Ako idealna “pracovna sila” sa mi na toto hodi otec dietata, ak je to zaroven tvoj manzel, tak prekvapenie - porodit vies aj bez neho. Ak ho tam naozaj velmi chces mat, tak potom stari rodicia, surodenci, svagrovci… ak oni z nejakeho dovodu nemozu / nechcu, tak by si mohla skusit niektoru kamosku, ci by bola ochotna na tych par hodin prist mozno aj uprostred noci…
Neviem si predstavit, ze v noci sa mi spusti porod a ja budem budit a obliekat dieta aby som ho vylifrovala kdesi do “uschovne”… a to teda dufam, ze je rec len o samotnom porode, nie o celom pobyte v porodnici 🙈

dzulli1980
1. máj 2023

Chceš dieťa odložiť "niekde" len preto, aby si mala muža pri pôrode? ... príde mi to kus sebecké, či? ... veď jedno dieťa si už porodila, hádam to druhé dáš aj bez "zbytočnej" prítomnosti muža ... ja celkovo tomuto nerozumiem, že prečo chcú ženy pri pôrode manželov/priateľov ... mne to príde tak intímna chvíľa, ktorá jednoducho patrí len mame a dieťaťu ...

som_realistka
1. máj 2023

@iva235 a nemôže isť mala na pár dní k )Tvojim rodičom?

sunshine_18
1. máj 2023

Baby mne to vobec nepríde sebecké, že chce mať muža pri pôrode (co ak tam chce byť aj on?) toto sa už nikdy nezopakuje a dieťa par hodín možno deň prežije s osobou ktorú pozná (myslím tých starých rodičov alebo niekoho kto mu je blízky)
Keby nemala muza tak ci tak musí to dieťa niekam "odložiť"..

lienka.7
1. máj 2023

@iva235 sorry, ale ty chceš 2 rocme dieta niekam odložiť??? Na koľko??? na 2 ci 3 dní kým budeš v porodnici??? K uplne cudzej osobe, na ktorú nie je zvyknutá??? Prepac, ale si ty normalna vobec????
Co budeš rodit 4 dní preboha? Keď chceš mať muža pri pôrode na ten čas pri sebe tak bud nech ti dôjde matka/sestra/brat ci co ja viem kto alebo na tých par hodín nech ti ju postrazi kamoska. Mas snáď nejakú, keď nikto iný "nemoze".

januska12323
1. máj 2023

Bežný pôrod trvá niekoľko hodín, v predpokladanom čase si dohodneš kamošky, rodinu, susedu, ja neviem koho. Keď už budeš myslieť, že to prichádza obvoláš ich, niekto príde postráži dieťa alebo to všetko zabezpečí manžel. Robíš z toho zbytočné komplikácie pre dieťa.

denithestrange1993
1. máj 2023

@iva235 manzel nech si zoberie dovolenku,ked budes rodit tych par hodin dajte dieta opatrovatelke,susede...a potom sa k malej vrati.

isabella15
1. máj 2023

@dzulli1980 tiez mi to pride sebecke voci tomu dietatku ktore uz beztak bude mat dost stres ked sa objavi novy surodenec. Kedysi muzi odjakziva strazili deti doma pokial zena bola v porodnici a vsetko bolo ok. Ja som porodila 2 deti bez muza a som tu.

mimka1402
1. máj 2023

@iva235 Ak už, kľudne nemám ani ja problém, ale určite dieťa nechaj v jeho známom prostredí a mal by to byť niekto koho bude už predtým poznať teda kde budeš aj ty a ten čas spoznávania mu dovoliť veď mu ublížiš ak len z jedného dňa proste bez slov zmiznete s manželom a to dieťa sa na tých niekoľko hodín dni bude cítiť vydesene, osamelo

sisaka
1. máj 2023

Názory ako zo začiatku minulého storočia 🙄 Otec je tiež rodič, chce byť pri tom keď JEHO dieťa príde na svet, keď jeho manželka rodi, byť jej oporou, čo je na tom divné? Však to je všade vo vyspelom svete normálny štandard. Zdá sa ale, že pre mnohé stále sci-fi….
Ja autorku upne chápem, že tam chce mať muža, keď rodi v súkromnom zariadení, tak hádam je aj na úrovni a ľudia tam môžu mať aj deti, to by som si ako prvé zistila. Na obdobie pôrodu by som si zavolala mamu, či niekoho iného blízkeho, či dobrú kamarátku a po pôrode by som už boli všetci spolu. My sme to s mužom poriešili takto a boli sme veľmi radi, že sa nám to podarilo aspoň pri druhom dietati. Prvé som rodila ešte na Slovensku, tak to aj tak vyzeralo 🙄

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
basska_b
2. máj 2023

Ale ja nechapem, co sa tu do nej pustate. Normalne, v noci postrazi suseda, rodicia startuju auto. Kamoska mala plan A, B aj C, ked isla z Bratislavy rodit do Breclavi, aj ja som bola priatel na telefone, nakoniec pocas noci postrazila svagrina a kedze ta isla rano do prace, medzitym dofrčala babka. Su aj slobodne maminy, ktore fakt nemaju kam dat starsie dieta, bola tu taka diskusia... otecko pri porode ma zmysel, najma ak tam byt chce a velakrat vie zenu velmi podrzat

dankanka
2. máj 2023

@dzulli1980 tak.. ja ju zase chapem.. mne dal muz vela bezpecia, sily a upokojil ma. Bez neho by to bolo omnoho tazsie, ale to zavisi aj od chlapa.
@iva235 mala som rovnaku dilemu. Nakoniec ma hospitalizovali tyzden pred (zdravotne dovody) a porod musel byt vyvolany. Takze sme to pekne stihli cez den.. skus viac alternativ a vzdy dakoho aj na noc, kto by ku vam skocil.

dzina007
2. máj 2023

Ved popros nejaku kamosku. Mne napisala kamoska vecer o 10tej ze uz ide rodit tak som svoje deti nechala doma s muzom a sla strazit jej syna kym ju muz zavezie a vrati sa. Ak by tam aj muz ostal celu noc, rano by som vzala maleho k mojim detom a boli by spolu.

orangiiina
2. máj 2023

@sisaka trosku preháňaš, zjavne už prebrali tie možnosti, ktoré si ty popisala, keď im ostala len možnosť odloženia dieťaťa hocikde ako nejakú vec. A ešte 2rocneho. Okrem toho otcom je aj tomu prvému dietatu, nie len tomu, čo sa ide narodiť. Pri 2 deťoch sa zodpovednosť a výchova musí už zmanažovať.

marca12
2. máj 2023

Len ju prosim ta neodkladaj. To je obrovsky sok pre dieta. Zrazu nemat pri sebe mamu ani otca a navyse u cudzej osoby. Popros kamosky,kludne aj viacej,aby si mala nejaku v zalohe,ak by jedna nemohla. Nech je s dcerou aspon kym rodicia nepridu. V ramci svk sa da do par hodin prist.

martinkatinka
2. máj 2023

Dieta rozhodne k rodine, pribuznym.

matullienka
2. máj 2023

Tak nejako asi nerozumiem potom vzťahom dieťa rodič, lebo mne príde veľmi sebecké ako matke odložiť 2 ročné dieťa k cudziemu človeku len aby som mala muža pri pôrode lebo my to chceme. To ako vážne?