Moja zlá skúsenosť s kaderníctvom v Petržalke
Dobrý deň chcela by som sa podeliť s mojou zlou skúsenosťou v kaderníctve Hair Studio & Barber v Petržalke:
Návštevu tohto salónu na techniku mikromelír musím hodnotiť ako veľké sklamanie. Hoci som sa objednávala týždeň vopred na presný čas, po príchode som musela hodinu čakať, kým kaderníčka dokončí inú zákazníčku.
Celý proces trval nekonečných 7 hodín. Kaderníčka mi pri hlave nonstop fajčila IQOS a každú chvíľu s niekým telefonovala, kvôli čomu bola práca veľmi pomalá a nesústredená. Moja požiadavka bola prirodzená, teplejšia blond, no výsledok sú fľakaté vlasy s oranžovými a žltými mapami v dĺžkach a sivými miestami inde. Prechody pri korienkoch sú ostré a zubaté.
Keď som už v salóne povedala, že sa mi to nezdá, kaderníčka ma odbila tým, že si na to môžem doma hodiť toner a dorobiť si to sama. Príde mi absurdné po 7 hodinách v kresle a zaplatení 250 € dostať takúto amatérsku radu, že si mám prácu dokončovať doma. Ešte dodala, že to tónovanie aj tak po pár umytiach zmizne.
Vopred som sa informovala o cene, ktorá mala byť pre dlhé vlasy v rozmedzí 180 – 250 €. Zarazilo ma, že mi naúčtovala maximálnu sumu 250 € (hoci som nemala strihanie ani styling, len farbenie) a ešte tvrdila, že je to cena 'so zľavou' kvôli množstvu materiálu.
Hneď na druhý deň ráno som jej poslala fotky na dennom svetle, no kaderníčka odmietla niesť akúkoľvek zodpovednosť a len sa vyhovárala. Ešte nikdy som v kaderníctve nestrávila 7 hodín, aby som odišla s hlavou plnou bielych, žltých, oranžových a hnedých fľakov. Keďže je pani kaderníčka na svoju prácu zrejme hrdá a môj prístup ju nezaujímal, prikladám fotky, aby si každý mohol urobiť názor sám. Absolútne neprofesionálne.
Ja iba nechápem , prečo si jej nepovedala, že si nezelas , aby pri tebe fajčila a keď si nebola na mieste spokojná s pracou, prečo si to zaplatila ?
@lenka.25 Už keď som tam prišla, bolo tam dosť nafajčené z iqosu a to by sa v kaderníctvach podľa mňa vôbec nemalo... Po tých 8 hodinách aj s čakaním som už bola taká frustrovaná, že som chcela byť proste doma. Dúfala som, že ráno to bude vyzerať lepšie a že to bolo len tým svetlom, keďže som odchádzala z kaderníctva až o šiestej večer.
Mne sa toto stalo pred 6 rokmi, ja som vtedy napisala staznost majitelke salona. Mne vtedy vlasy uplne spalili, plus som chcela ombre a prechod bol otrasny do uplne az zlatozltej farby.. bola som nestastna.. vtedy mi pani majitelka ponukla, ze mi vlasy daju do poriadku.. chodila som tam rok na vyzivovacie kury plus strihanie. Raz mesacne. Robila mi to uz ina baba, robili mi vzdy aj diagnostiku. Davali zabaly a tak. Farbit som sa tam vsak uz nikdy nenechala. Nepomozem asi, ale kadernicke sluzby mozes reklamovat rovnako ako akekolvek ine.. len ta naprava je diskutabilna.. A hlavne je to vsetko o ochote, ak kadernicka nebude ochotna, alebo nema nadriadeneho.. tak si asi nepomozes.
Kolko obyc. trva taka procedura... 7.hod?
@emma009 asi som divná, ale čo je na tých vlasoch také strašné? 😀
@anonym_1434e0 ked si precitas uvodny prispevok tak autorka pise ze chcela prirodzenu teplejsiu blond, ma tam studenu blond a nepodarenu blond a vobec to neni mikromelir a vobec to nezodpoveda praci za 250€
V Bratislave je strasne tazke dostat dobru sluzbu. A to je jedno o co ide. Proste ja mam pocit ze tam v sluzbach robi hocikto, hocico…hlavne za vela penazi. Ono clovek by mal mozno inu emociu k tomu keby zaplati 50€. Ale za 250 sorry ja cakam tiez vela.
@anonym_1434e0 ked si precitas uvodny prispevok tak autorka pise ze chcela prirodzenu teplejsiu blond, ma tam studenu blond a nepodarenu blond a vobec to neni mikromelir a vobec to nezodpoveda praci za 250€
V Bratislave je strasne tazke dostat dobru sluzbu. A to je jedno o co ide. Proste ja mam pocit ze tam v sluzbach robi hocikto, hocico…hlavne za vela penazi. Ono clovek by mal mozno inu emociu k tomu keby zaplati 50€. Ale za 250 sorry ja cakam tiez vela.
@anonym_b0b5cb ano tiez mam skusenost ze co sluzba to prepadak... uz mi vracali peniaze za tetovavnie obocia, za strihanie na postupku, za masaz a ine... a dobre citate vracali peniaze teda pre autorku je to reklamovatelne. Trvavj na svojom. Kludne tam odnes aj pisomnu reklamaciu ku ktorej s a ti bude musiet do 30 dni vyjadrit a pohroz SOI.. uz len z a to fajcenie by dostali pokutu. Ja by som tam ani nevoslsa keby tam fajcil niekto.
@emma009 určite to nenechaj tak. Obrat sa na majiteľku, vráť sa do kaderníctva a opakovane vyžaduj vrátenie peňazí. 7 hodín práce a toto za 250 e je výsmech. A to nevravím o tom, že ďalšie úpravy Ti môžu totálne odpáliť vlasy. Ani sa nečudujem, že nie si spokojná...
@lenka.25 Už keď som tam prišla, bolo tam dosť nafajčené z iqosu a to by sa v kaderníctvach podľa mňa vôbec nemalo... Po tých 8 hodinách aj s čakaním som už bola taká frustrovaná, že som chcela byť proste doma. Dúfala som, že ráno to bude vyzerať lepšie a že to bolo len tým svetlom, keďže som odchádzala z kaderníctva až o šiestej večer.
@emma009 Dievča moje a prečo si sa po príchode, keď si zistila ako to tam vyzerá, neotocila na päte a neodišla? Prečo si ju neupozornili, že porušuje zákon, aj keď fajčí bezbymovu cigaretu.
A hlavne, prečo si zaplatila tu nekresťansku cenu?
Teraz má tá dáma pocit, že všetko je v poriadku a môže takto pokračovať.
no ja by som tam napr uz tu hodinu necakala..uz to bol prvy problem za mma a ked si citila cigarety druhy problem mala si hned odist..prepac za uprimnost ale tak to je..
@emma009 tiež by som nečakala hodinu, ani pol hodinu, výborná kaderníčka predsa vie, ako dlho jej bude konkrétna úprava vlasov trvať, s nejakou malou časovou rezervou. Keby som cítila smrad z cigariet, tak odídem okamžite.
@emma009 znie to ako veľmi nepríjemná skúsenosť. Chápem, ze ste hned neodišli pripadne neodmietli zaplatiť za tu službu, niekedy sme takí zaskočení nevhodným správaním iných, že nedokážeme zareagovať vhodne. Každopádne, určite sa stazujte majitelke salónu, dajte salonu zlu recenziu kde len môžete. Je to ťažké, ale treba sa naučiť zastat sam seba a nenechať si skákať po hlave. Ja osobne si neviem predstavit nechať 250€ v kadernictve ani len za vydarený účes, nieto ešte za zničené vlasy. Ved to je absurdna suma.
Dobrý deň,
mrzí ma, že svoju skúsenosť opisujete takýmto spôsobom, preto považujem za potrebné uviesť niektoré tvrdenia na pravú mieru.
Čakanie v salóne nebolo hodinu, ale približne 20 minút. V kaderníckej praxi nie je vždy možné presne odhadnúť čas strávený s predchádzajúcou klientkou. Za čakanie som sa vám osobne ospravedlnila, pričom ste uviedli, že vám to vôbec neprekáža.
Tvrdenie o neustálom fajčení IQOS pri hlave nezodpovedá realite. O jeho používaní ste boli informovaná a výslovne ste uviedli, že vám to neprekáža. Samotná aplikácia melíru prebiehala štandardným spôsobom.
Rovnako nezodpovedá pravde tvrdenie o neustálom telefonovaní. Ako prevádzkovateľka salónu je mojou povinnosťou reagovať aj na telefonáty iných klientok, avšak práca prebiehala sústredene a precízne.
K technickému postupu: do salónu ste prišli s už zosvetlenými, poškodenými a poréznymi dĺžkami vlasov. Počas melírovania sme sa o tomto stave rozprávali. Zosvetľované boli výhradne odrasty, aby nedošlo k ďalšiemu poškodeniu vlasov. Poškodené dĺžky neboli zosvetľované, ale iba jemne tónované tonerom, ktorý ste si sama vybrali.
Po vysušení vlasov ste uviedli, že samotná technika mikromelíru je urobená pekne a vašou nespokojnosťou bol výlučne výsledný toner. Bola som k vám úprimná v tom, že pri poréznych vlasoch môže toner chytať nerovnomerne a že sa z vlasov postupne vymýva.
Na záver služby bola v salóne prítomná aj ďalšia klientka, ktorá videla výsledok priamo na mieste a bola svedkom celej situácie. Jej reakcia potvrdila, že ide o subjektívne vnímanie výsledku, nie o technickú chybu prevedenia.
Čo sa týka ceny služby: mali ste dlhé a veľmi husté vlasy, pričom technika mikromelír je časovo aj materiálovo náročná. V cenníku je jasne uvedené, že konečná suma sa odvíja od dĺžky a hustoty vlasov, spotreby materiálu, časovej a technickej náročnosti práce. Výsledná suma zodpovedala takmer 7 hodinám práce a nadštandardnej spotrebe materiálu.
Navrhla som vám riešenia, bezplatné opätovné tónovanie v salóne, prípadne použitie farbiacej masky doma. Možnosť prísť kedykoľvek len na toner.
Mrzí ma, že ste nevyužili ponúknuté odborné riešenie priamo v salóne. Mojím cieľom je vždy profesionálny prístup, otvorená komunikácia a snaha o korekciu, nie konflikt.
Prajem vám, aby ste našli riešenie, s ktorým budete spokojná.
Dobrý deň,
mrzí ma, že svoju skúsenosť opisujete takýmto spôsobom, preto považujem za potrebné uviesť niektoré tvrdenia na pravú mieru.
Čakanie v salóne nebolo hodinu, ale približne 20 minút. V kaderníckej praxi nie je vždy možné presne odhadnúť čas strávený s predchádzajúcou klientkou. Za čakanie som sa vám osobne ospravedlnila, pričom ste uviedli, že vám to vôbec neprekáža.
Tvrdenie o neustálom fajčení IQOS pri hlave nezodpovedá realite. O jeho používaní ste boli informovaná a výslovne ste uviedli, že vám to neprekáža. Samotná aplikácia melíru prebiehala štandardným spôsobom.
Rovnako nezodpovedá pravde tvrdenie o neustálom telefonovaní. Ako prevádzkovateľka salónu je mojou povinnosťou reagovať aj na telefonáty iných klientok, avšak práca prebiehala sústredene a precízne.
K technickému postupu: do salónu ste prišli s už zosvetlenými, poškodenými a poréznymi dĺžkami vlasov. Počas melírovania sme sa o tomto stave rozprávali. Zosvetľované boli výhradne odrasty, aby nedošlo k ďalšiemu poškodeniu vlasov. Poškodené dĺžky neboli zosvetľované, ale iba jemne tónované tonerom, ktorý ste si sama vybrali.
Po vysušení vlasov ste uviedli, že samotná technika mikromelíru je urobená pekne a vašou nespokojnosťou bol výlučne výsledný toner. Bola som k vám úprimná v tom, že pri poréznych vlasoch môže toner chytať nerovnomerne a že sa z vlasov postupne vymýva.
Na záver služby bola v salóne prítomná aj ďalšia klientka, ktorá videla výsledok priamo na mieste a bola svedkom celej situácie. Jej reakcia potvrdila, že ide o subjektívne vnímanie výsledku, nie o technickú chybu prevedenia.
Čo sa týka ceny služby: mali ste dlhé a veľmi husté vlasy, pričom technika mikromelír je časovo aj materiálovo náročná. V cenníku je jasne uvedené, že konečná suma sa odvíja od dĺžky a hustoty vlasov, spotreby materiálu, časovej a technickej náročnosti práce. Výsledná suma zodpovedala takmer 7 hodinám práce a nadštandardnej spotrebe materiálu.
Navrhla som vám riešenia, bezplatné opätovné tónovanie v salóne, prípadne použitie farbiacej masky doma. Možnosť prísť kedykoľvek len na toner.
Mrzí ma, že ste nevyužili ponúknuté odborné riešenie priamo v salóne. Mojím cieľom je vždy profesionálny prístup, otvorená komunikácia a snaha o korekciu, nie konflikt.
@karolka0312 musim sa autorky trosku zastat. Teraz neriesim tie veci okolo meškania, fajčenia. To je jedno. Ale ten vysledok je vazne strasny. Je tam 50 odtieňov blond 😉. To sa nema stat v žiadnom dobrom salone. Je jedno a cim prisla alebo co si vybrala na tónovanie. Nie je kadernicka. Musi jej byt adekvátne poradene, ze nie tento toner nie je vhodny a nechytí dobre a nemozem vam ho dat na vlasy, lebo nebudete spokojna. Mne tiez kadernicka nedovoli dat na vlasy cokolvek s cim pridem. Ale moj nazor je taky, ze celkovo vam muselo byt jasne, ze vas melir a jej suche odfarbenen konce, nemate sancu dat to jedneho tonu. Ten skok je tam proste strasny, medzi koncami a melirom od vas. Melir od vas je sam o sebe v peknom odtieni ale nie s jej starou farbou. Takze za mna to nie je pekna praca. A argument o starej farbe a jej výbere toneru podla mna neobstojí v samotnom výsledku s cim odchádzala. Mozno jej stacilo povedat neviem vam to spravit aby to bolo pekne a navrhnut riesenie. Napriklad Ošetrime najprv vlasy, potom zvolne zjednotenie a na dalsej navsteve vieme spravit pekny jednotný melir. Bojim sa, ze ani druhe tónovanie by to nezachránilo.
@emma009 podľa tých fotiek, čo sú pridané pod príspevkom, by som povedala, sama za seba, že to vyzerá OK. Mne sa to páči 🙂 veď, vlasy stále dorastajú, menia farbu, tonery sa vymývajú. Možno po týždni bude výsledok blízko toho, čo bol zámer...
Len tak skromne za mňa 😉
Dobrý deň,
@karolka0312 chodim na mikromelir, mam vlasy pod zadok, huste. Som tam max 2 hodiny. Praca kvalitna. Cena 70-90 e. 7 hodim by som nikde na svete nesedela a uz vobec by som za melir nedala 250e.
@karolka0312 chodim na mikromelir, mam vlasy pod zadok, huste. Som tam max 2 hodiny. Praca kvalitna. Cena 70-90 e. 7 hodim by som nikde na svete nesedela a uz vobec by som za melir nedala 250e.
@anonym_437a62 a kde chodite na mikromelir?
@anonym_437a62 a kde chodite na mikromelir?
@elenkaba dubravka. Kadernictvo TOP.
@emma009 máš také dlhé vlasy, že je logické, že tam máš viac odtieňov blondu, keď farbia roky.Uz som tvoj príspevok čítala aj na FB tam sa stazujes aj na suché krepovite vlasy🤪chodím na mikromelir k jednej kadernícke, aby som predišla viacerým farbám a platím do 70 eur s vyžehlenim vlasy tesne pod lopatky.Ak nie si spokojná obrat sa na SOI.Nemam rada takéto hystericke výstupy po sieťach.
@emma009 Nechápem.čo sa vam natom nepáči keď ste mala zničené vlasy naco ste si dávala znovu mikromelír? Tá kaderníčka je samá chvála čítala ste jej recenzie? Vy jediná ju tam špiníte má dlhorocné skúsenosti a ešte som.nepočula že by ju niekto takto zhadzoval a pritom pravdu nemáte ..chodím knej pravidelne je veľmi milá precízna a vždy nam vie poradiť ..
Vy keď ste nebola spokojná tak ste to.mala hneď riešiť a nie vypisovať si nemyslite že vám uveríme my k nej chodíme pravideľne ...nikdy sme s nou problém ani konflikt nemali
@emma009 podľa tých fotiek, čo sú pridané pod príspevkom, by som povedala, sama za seba, že to vyzerá OK. Mne sa to páči 🙂 veď, vlasy stále dorastajú, menia farbu, tonery sa vymývajú. Možno po týždni bude výsledok blízko toho, čo bol zámer...
Len tak skromne za mňa 😉
@helenbozka presne tak.podľa mna to tiež nevyzerá zle... tam bolo asi niečo iné mozno nesympatia alebo boh vie čo Tá kaderníčka je veľmi šikovná a veľmi milá a vždy keď sa niečo nedarí tak poradí taķ že mne to nejak nesedí
@emma009 Mám presne takú istú skúsenosť, asi pred troma rokmi som chcela balayage a odišla som s celou žltou hlavou ako kura, tiež som tam strávila od 14:00 do 19:30, celý čas fajčila...Snažila sa to celý čas zachraňovať nenápadne, už som tušila že je niečo zle pri umyvani, stále mi tam niečo dávala na hlavu... Na druhý deň som ju tiež kontaktovala s fotkami na dennom svetle, našťastie mi poslala peniaze späť. Zjavne jej stuplo sebavedomie keď už nevracia peniaze, asi bolo tých prípadov viac odvtedy a by prerobila, keby mala toľko refundovat.Za mňa HAIR STUDIO URCITIE NIE!!!
@emma009 Mám presne takú istú skúsenosť, asi pred troma rokmi som chcela balayage a odišla som s celou žltou hlavou ako kura, tiež som tam strávila od 14:00 do 19:30, celý čas fajčila...Snažila sa to celý čas zachraňovať nenápadne, už som tušila že je niečo zle pri umyvani, stále mi tam niečo dávala na hlavu... Na druhý deň som ju tiež kontaktovala s fotkami na dennom svetle, našťastie mi poslala peniaze späť. Zjavne jej stuplo sebavedomie keď už nevracia peniaze, asi bolo tých prípadov viac odvtedy a by prerobila, keby mala toľko refundovat.Za mňa HAIR STUDIO URCITIE NIE!!!
@av_30 tak keď to tak bolo kde ste bola doteraz?prečo práve teraz to píšete to ste mala vtedy dať tú recenziu ...všetci dobre vieme že ste isto kamarátka alebo známa tej nespokojnej slečny ..tak sa ukludnite treba konať a nie tu vypisovať
Dobrý deň,
@karolka0312 síce velmie pekne, profesionálne zhrnutie situácie z pohľadu druhej strany, ale Ty si odborník, Tvojou úlohou bolo odviesť pracu, za ktorú si dostala zaplatené dosť. Keď to nebolo mozne, mala si o tom klientku dostatočne informovať, alebo ju poslať inde. Lebo neverim, že si jej povedala, že to nebude mať tak, ako chce a ona tam aj napriek tomu ostala. A zvlášť, keď si tam mala ďalšiu klientku, ktorá Ti pritakavala... Celé zle. Ja by som sa v takejto situácii cítila na mieste autorky veľmi nekomfortne. A z Tvojej strany neprofesionálne a smiešne. Nie je to dobrá práca, 7 hodín je neskutočná doba a toto nie je nič,.s čím by som sa chválila.
Dobrý deň,
@karolka0312 po tomto co ste napisali,je lepsie sa Vasmu salonu vyhnut.Ked k Vam pride klientka s poskodenimi vlasmi,je Vasou ulohou poradit,usmerit,pripadne odmietnut klientku ked viete uz dopredu,ze vysledok bude zly,kedze ma vlasy v zlom stave.Ale jasne € treba za kazdu cenu.Tak sa netreba cudovat aj takymto recenziam.Sama ste si na vine.Ked som prisla k novej kadernicke rok mi davala vlasy dokopy,kym si trufla nieco s nimi robit,za to som jej nesmierne vdacna.Vasa praca je zla,minimalne v tomto pripade.O zafajcenom salone ani nehovorim,to je profesionalne?
@karolka0312 po tomto co ste napisali,je lepsie sa Vasmu salonu vyhnut.Ked k Vam pride klientka s poskodenimi vlasmi,je Vasou ulohou poradit,usmerit,pripadne odmietnut klientku ked viete uz dopredu,ze vysledok bude zly,kedze ma vlasy v zlom stave.Ale jasne € treba za kazdu cenu.Tak sa netreba cudovat aj takymto recenziam.Sama ste si na vine.Ked som prisla k novej kadernicke rok mi davala vlasy dokopy,kym si trufla nieco s nimi robit,za to som jej nesmierne vdacna.Vasa praca je zla,minimalne v tomto pripade.O zafajcenom salone ani nehovorim,to je profesionalne?
@anonym_d23414 nemudrujte tu keď ste pritom nebola a nezastávajte niečo čo ste nevidela iba na fotkách ...a je jedno akú recenziu vy dáte ...tam chodia zákazničky ktore by inde nikdy nešli nakolko sú veľmi spokojné. A tá rozmaznaná slečna sa mala vyjadriť hneď ked sa jej práca nepáčila .
A nie tu špiniť ľudí ...ona totiž dává pokaždé tieto recenzie aj po iných kaderníčkách s nikým a ničím nie je spokojná
@anonym_d23414 nemudrujte tu keď ste pritom nebola a nezastávajte niečo čo ste nevidela iba na fotkách ...a je jedno akú recenziu vy dáte ...tam chodia zákazničky ktore by inde nikdy nešli nakolko sú veľmi spokojné. A tá rozmaznaná slečna sa mala vyjadriť hneď ked sa jej práca nepáčila .
A nie tu špiniť ľudí ...ona totiž dává pokaždé tieto recenzie aj po iných kaderníčkách s nikým a ničím nie je spokojná
@zurek1963 ty co tu utocis a mudrujes, ty si pritom bola? odkial vies ze dava vsade zle recenzie? co ju sledujes? nova registracia podla vsetkeho z okolia kadernictva aj ked mesto ine, strasne nenapadne. ved anonym d23414 napisala pravdu kadernicka musi vediet posudit ci to co zakaznicka chce je mozne aj realizovat a nie len zobrat peniaze za pracu a vysledok nie je mozne spravit podla predstav.

Ja iba nechápem , prečo si jej nepovedala, že si nezelas , aby pri tebe fajčila a keď si nebola na mieste spokojná s pracou, prečo si to zaplatila ?