Naozaj je také ťažké dostať sa do škôlky?
ahojte,
Zachvilu sa davaju prihlasky do skolok. Naozaj je take tazke sa v BA dostat? Ake su vase rady, tipy, ako pomoct tomu aby nas prijali? TP mame v BA.
@lenickalienicka v dubravke nebol problem brali aj 2.5 rocne
@minesasubu financny prispevok je pekne pomenovanie na uplatok 🙂
No tvoje kamky urobili vsetko preto aby dostali svoje 2,5 rocne dieta do skolky (ako si napisala) , ale na ukor 3 rocneho, ktore nezobrali. A to je take smutne trosku.
Ale uprimne 3 az 5 tisic zaplatit aby dieta vzali do statnej skolky, tak to sa im fakt cudujem.
Chore. Teraz nic proti tebe, ale ja by som zavrela do basy aj tych co podolatili aj tych co to prijali.
@minesasubu ano aj tak sa da🤣🤣
@minesasubu Financny prispevok 3000-5000 eur. Aky je v tom rozdiel?
Vsak to je uplatok jak vysity.
Jaj, len pre info. obe deti mi zobrali ako 3 rocne. Do skolky v spadovej oblasti, co je centrum mesta. Bez UPLATKU. Napriek tomu mi jedno dieta chodilo do sukromnej kvoli tomu, ze kryli cely rok a boli dlhsie otvoreni. Za 3 roky som tam nechala vyse 200 00 eur, takze nie, sukromna skolka sa ti neoplati. Plus to bolo pred x rokmi, ked boli ine ceny
PS: Podplacanie je tresny cin
@lenickalienicka Petržalka je ok, ak máš tp v Petržalke a dieťa dovŕši 3 roky do 1.9. Ináč závisí od mestskej časti k mestskej časti 😉.
Vo vacsich mestach je s tym problem.
Na dedine sme do teraz problem nemali. No tu kde sme teraz tak uz minuly rok nevzali kvoli kapacite 15deti. Tak som zvedava ako to bude tento rok.
@lenickalienicka my sme BA - Nové Mesto, jedna z vyťažených škôlok. Nemali sme problém s prijatím ani jednej dcéry. A to bez úplatku. Aj keď v prípade prvej sme mali aj šťastie, nakoľko aj po vyradení detí, ktoré spádovo nepatrili pod škôlku, nemali 3 roky a pod., stále bolo veľa detí - tak si napísali všetky mená na papierik a aby to bolo férové, proste žrebovali… Žiaľ, nevedeli prijať všetky deti. To bolo v 2020. Mladšiu nám zobrali už aj skrz to, že tam staršia chodila.
Ale prezentovať tu/nabádať na “finančný príspevok” v hodnote 3000-5000e so úmyslom získať pre sebe výhodu, je trestné. Zaujimalo by ma, ktorá škôlka tak postupuje. Asi by bolo fajn, aby sa na konanie kompetentných pozreli z príslušných orgánov.
My sme mali problém v Stupave, že mi malého nezobrali je októbrový, ani na ďalší rok ho nezobrali 3+ ani do jednej škôlky...skúsili sme odvolať sa a riaditeľka mi zavolala, že niektoré deti nenastúpili a je prijatý, takže skúste sa určite odvolať 👍.
Ja som napríklad z Košíc. Sťahovali sme sa v strede školského roka a mala prestupovala z jednej škôlky v meste kde sme bývali do škôlky v Košiciach. Vzali nás preto lebo sa niektoré detičky odhlásili počas roka keďže sa nedokázali prispôsobiť režimu alebo sa sťahovali. Mala som šťastie. Bola to záležitosť jedného dňa.
V starej škôlke ale brali podľa adresy trvalého bydliska. Mali svoj rajón. Podľa mňa je to otázka šťastia. Tam som zahrala na city ze som slobodná mamka a musím ísť do práce. Vzali ma na milosť. Aj keď som nespadala do ich rajonu
@lenickalienicka uz sa situacia v BA o dost zlepsila.kedusi bola najhorsia petrzka,teraz asi nove mesto..v podunajskych a vrakuni co viem sa snazili zobrat vsetky deti nad 3 roky s trvalym pobytom..a to o ziadnych obalkach bokom neviem..treba sledovat terminy,nepremeskat odniest prihlasku a malo by to vyjst
povinnost nariaduje zobrat dieta do predskolskej.skorej nemusia ,ked nemaju miesto.
Ruzinov, rok 2010/2011, napriek trvalemu pobytu mi nevzali ani jedno z 2 deti ani do jednej z troch skolok. Chodili teda do sukromnej. Az ako predskolaka vzali starsieho syna.
Tento rok sme prihlasovali mladsiu dceru do statnej skolky v Devinskej, a predbezne je prijata. Zrejme mame vyhodu, ze tu ludia su skor v podnajme kvoli VW, nech by tu mali trvaly pobyt.
@maryetta no vo väčších dedinách začína byť problém tiež bývame 8km od Krajského mesta a pri synovi 12r dozadu som nemala problém hneď na zápise mi povedala riaditeľka že ho berú a pri malej už nevedela lebo tam bol problém u predškolákov koľko ich príde čo dovtedy nechodili do škôlky. Teraz už idú do dvoch rokov asi navýšiť kapacitu
@minesasubu fuuuha a nesekla si sa o jednu nulu? čo ja viem, tak 300-500€ 😉
@doda3103 nooo my sme vlastne tiež tak. Blizko krajskeho mesta takže vela mladych tu teraz prislo.
Takze mlade rodiny. Deti.
Mne školaka vzali hneď. Keďže v škole ich bolo 14. To nebol problem.
Dverku tiez. Prvy rok bolo deti este tak že vekovo ju vzali. A teraz je v pripravke čo vlastne tiež museli vziať.
Len teraz najmenši. Tym že 3roky bude mat az v oktobri.
A to ze minuly rok nevzali do malej triedy 15deti. Takze toto ked nastupi teraz. Plus tym ze prednostne beru deti ktore su narodene do konca augusta.
Fakt som zvedava.ako chapem zase ze kapacita nepusti. Mnohe skolky uz ani nemaju kde vytvarat nove miesta.
Nikdy som nepočula že by niekto dával úplatok do škôlky a vôbec nie také extrémne sumy a ani žiadne kamošky z iných častí nedávali. BA Devinska nemá problém brat deti, škôlky rozširovali kapacity a sú naozaj dobre. Úplatok netreba a berú všetky deti.
Môjho krpca nezobrali v Petržalke, aj keď všade hovorili, že zobrali všetky deti, v decembri mal 3 roky a teda spĺňal podmienku lebo mal 3 roky ešte v tom školskom roku... takže asi tak. Som zvedavá či teraz vezmú
@renca206 zaujímavé syn má na Holíčskej 50 spolužiaka ktorý tiež mal 3 roky v decembri a bez problémov ho vzali 🤷 náš mal tiež 3 roky az koncom septembra
@brezza nemusí mať, v Petržalke to tak nefunguje
@kris_tin257 viem, ze nemusi, ale nie je povinnost skolky zobrat dieta mladsie ako 3 roky. To bola reakcia na to, ze hore uviedla, ze splnal podmienku na prijatie a to dosiahnutie 3 rokov v danom skolskom roku. Taka podmienka nie je. Samozrejme ak ma skolka kapacitu moze prijat aj mladsie dieta.
@kris_tin257 a to nie som jediná poznam viac detí ktoré v Petržalke nezobrali aj tie čo už 3 roky mali v septembri.

@zoeeoz skôr mám radšej ja som si to požičala s úmyslom to už nevratiť 😂