Naozaj je také ťažké dostať sa do škôlky?
ahojte,
Zachvilu sa davaju prihlasky do skolok. Naozaj je take tazke sa v BA dostat? Ake su vase rady, tipy, ako pomoct tomu aby nas prijali? TP mame v BA.
Bývame na dedine,minulý rok nevzali kopec detí. Riaditeľka brala len s TP v obci. Nakoniec deti zoradila podľa dátumu narodenia a vzala,koľko mohla. Naš je najmladší. Takže sme mali šťastie.
akurat som vytlacila prihlasky.. a budem sa uz len modlit 🤣🤣🤣
@elizabet173 toto je aký humbuk.zo zákona je škôlka povinná prijať práve predškoldka .som si viac než istá.
@renca206 nie, nemas pravdu. Berie sa to tak, ze 3 roky ma dovrsit do 31.8 daneho roka. Ved je zname, ze proste deti, ktore sa narodia od sept. do decembra maju takmer vzdy problem dostat sa do skolky, lebo sa uprednostnuju deti narodene do 31.8.
Ano niekde zoberu aj mladsie deti, ale len vtedy ak im to kapacita povoluje.
To ze nevzali tvoje decembrove dieta je uplne normalne, skor by som sa cudovala keby ho vzali.
Ja mam oktobrovu a uz teraz na 99% predpokladam ze ju nevezmu.
Rok 2021, nové Mesto, syn 3,5 roka, škôlka pred domom (doslovne) a nezobradi ho, ani na odvolanie. Chodila som za riaditeľkou alebo volala každý týždeň. Strašne som bola otravná. Ale nakoniec ho zobrali od októbra. Najväčší chaos robí to, že mamy dávajú prihlášky do 6 škôlok, potom odvolanie do 6 a potom ich príjmu do troch a oni sa nevedia rozhodnúť do 1.9. a potom nenastúpia. .. nové Mesto to nemá dobre nastavené. Je to strasne netransparentné.
@espeo od 2022 ma Nove mesto urcenu spadovost skolok podla ulic. Nasa je tiez na nasej ulici, ale brali az neuveritelnych 6 deti. Riaditelka mi rovno povedala, ze bez sance a to mal skoro 4 roky, ze si mam podat prihlasky inde. Podali sme do 6 dalsich, nevzali ho nikde. Dokonca aj sukromne skolky boli plne.
@renca206 no, starostovia sa vzdy chvalia tym, ze vzali vsetky deti a nie vzdy je to pravda. Je to aj v Dubravke napriklad a ja osobne viem, ze nevzali vsetky 3 rocne deti.
Ale mozes mi verit, ze VZDY ked toto starostovia hovoria a chvalia sa tym aki su uzasni, tak myslia VSETKY 3 rocne deti. Nie 2,5 rocne.
@espeo
@brezza my sme na školský rok 22/23 riešili prijatie prváčky v Novom Meste. Na zápis sme boli tam, kde sme podľa spádovosti mali patriť a kde aj navštevovala škôlku a aj mladšia dcéra tam chodila do škôlky. 2 týždne po zápise som sa dozvedela, že to nie je naša spadová škola/škôlka (keď nám v roku 2020 mali prijať dcéru do škôlky, boli sme ešte nová ulica, kde nikde nespadala, ale na Úrade nám telefonicky potvrdili, že patríme tam, kde neskôr nastúpila. Avšak neskôr sa rozhodlo (v hluchom období medzi prihláškami/prijatím a nastúpením do škôlky), že už vlastne asi nepatríme do tejto škôlky, čo som netušila, lebo som to spätne už neriešila…
No, ale k staršej - hrozilo nám, že ju neprijmú do nami vybranej školy, v spádovej prihlášku nemala, tak sme to riešili s riaditeľmi a mestom. Odpoveď bola, že v Novom Meste je systém taký, že na Úrad prídu všetci riaditelia škôl a škôlok, dajú dokopy všetky prihlášky a vyradia duplicitné prihlášky a snažia sa deti zaradiť - podľa ich slov by sa nemalo stať, že jedno dieťa je prijaté do viacerých štátnych škôl/škôlok v NM, ale kapacity sa nástupom detí utrasú, lebo nemajú vplyv na to, ak sa rodičia rozhodujú medzi štátnou/súkromnou alebo medzi NV a inou mestskou častou. Preto sa v septembri ešte uvoľní niekoľko miest…
Čo je nevýhoda, napr. na našej škole/škôlke Kusý prisľúboval už pár rokov nadstavby, aby rozšírili kapacity, ale do volieb sa tak nestalo…

@brezza a písala som hlavne preto, že všade sa hovorilo že prijali VŠETKY deti čo spĺňali podmienky, a to sme neboli jediní čo nás nezobrali. Neprijali ani 3 ročné deti o ktorých viem. Samozrejme hovorím o tých ktorí majú aj TP v Petržalke