Nemocnica Bory - rotovanie sestier

22. aug 2022

Ako to chapete Vy? Nemocnica Bory uvádza ako výhodu rotovanie sestier, že raz bude sestra na ARE raz na detskom, pôrodnici, chirurgii atď. To znamená že sa neuznáva špecializácia? Mne osobne je táto nemocnica proti srsti hlavne kvôli tomu ako mi na ňu odvšadial vyskakuje reklama.

lowe123
22. aug 2022

To je tá od Penty?😄

janai1
22. aug 2022

Ešte ani nie je otvorená a ty už musíš zakladať anonymne témy na koňa 🤦‍♀️
Ideš tam pracovať či prečo ťa zaujíma aký majú systém?

stanulienkat
22. aug 2022

Ked budes robit kdekolvek upratovacku, tak zarobis viac ako u nich sestra. Rotovat budu asi kvoli tomu, ze tam absolutne nemaju personal a potrebuju vykryt nedostatok na inych odd.
Ja len dufam, ze stat nezacne stavat dalsiu nemocnicu ako trucpodnik. Vyhodene peniaze a nebude tam mat kto robit.

matkahelka
22. aug 2022

toto funguje aj na niektorych ambulanciach v inych nemocniciach. mam susedu sestricku a ona si to velmi chvali, kedze vzdy robi nieco ine, viac sa nauci a vyhne sa rutine

jane1987
22. aug 2022

Co tak sa opytat priamo tam? Tu sa dozvies same subjektivne nazory a ziadne fakty. Ale zas na druhu stranu, predpokladam, ze ti ide akurat tak o to, rozputat zas zbytocne emocie a debatu.... Ked ti je priti srsti, pracovat sa tam asi nechystas, takze NACO???....

melanta
22. aug 2022

Nemocnica ti je proti srsti, tak potom ti to môže byť jedno a netreba zakladať diskusiu, ktorá rozprúdi vášne, hlavne preto, že gro príspevkov bude od neodborných laikov.

melanta
22. aug 2022

@stanulienkat tak vyhlásili, že idú opät stavať Rázsochy, podľa mňa je to reakcia na Bory nemocnicu. Úpne zlý krok, miliardy preč, pričom v aktuálnych nemocniciach nemá kto robiť a tí čo robia, chcú odísť. Lenže tu sa často rieši nie príčina ale akože záplata.

stanulienkat
22. aug 2022

@melanta miliardy prec, niekolko ludi sa nabali. Nemocnica bude tym padom stat trojnasobok, co stali Bory. Nedostavaju ju, lebo nebudu financie. Aj ked nahodou dostavaju, tak tam nebude mat kto robit. A jefnoduchi ludia sa budu tesit, ze socialna vlada postavi novu nemocnicu pre zbedaceny lud.😁 To, ze mame vela nemocnic, len ich treba zrekonstruovat,to nikoho nezaujima. Lebo z toho nie su take provizie ako z novej.

stanulienkat
22. aug 2022

@matkahelka vies co? Nevyhoris tak lahko a naucis sa nove veci. To je pravda. A si zaujimavejsia pre pracovny trh. Vies viac veci, znamena to aj, ze si schopna a ochotna sa ucit nove veci. Ale na tom oddeleni musis chvilu pobudnut. Nieze dnes si na ocnom a zajtra na chirurgii. Lebo to je na palicu a akurat ta to demotivuje.

melanta
22. aug 2022

@stanulienkat brat bol minulý týždeň na operácii na Kramároch. Na WC nebola záchodová doska, sestrička hovorila, že už tam nie je niekoľko týždňov. Na hajzlovú dosku peniaze nie sú, ale miliardy na novú nemocnicu áno. Ale presne ako píšeš, jednoduchý ľud ich bude velebiť, že akí sú sociálni, že novú nemocnicu chcú stavať.

matkahelka
22. aug 2022

@melanta ale tak to je v kazdej statnej nemocnici. vlani ako tehotna som skrz tehotenstvo chodila na kadejake vysetrenia v novej nemocnici v KE. vo wc nie ze zachodova doska nebola, neboli tam ani klucky. o teplej vode, mydle, dezinfekcii, ci paier.utierkach snivajme. na prietoky som chodila do sace, co je sukrom.nemocnica. wc v takom stave, doslova ako doma. cistucke, vonave, mydlo, definfekcia, papierove utierky, elektr.susic na ruky a vsetko bezdotykove. radsej majme sukromne nemocnice, kde je to vyzera ako v strednej europe, lebo v tych statnych to vyzera ako v krajinach tretieho sveta.

7lenka11
22. aug 2022

však nech tam ide pracovať, komu to vyhovuje, nikto ťa do toho nenútim.. keď ťa nemocnica irituje, vôbec sa ňou nezaoberaj.. ja síce nerobím v zdravotníctve, ale vyhovuje mi, že som vo firme, ktorá takisto umožňuje rotovať.. teda môžem prejsť z jedného tímu do druhého, takisto sa zakaždým potrebujem učiť nové veci, dovzdelávať.. ale radšej sa stále niečo učiť a posúvať, ako byť vyhorená a frustrovaná 15 rokov na jednej pozícii, ktorá by ma už ani nebavila

autor
22. aug 2022

@janai1 Už sa posielajú žiadostí do zamestnania a niektoré ambulancie už fungujú. A pýtam sa sestier nie niekoho kto o tom nemá ani šajnu.

autor
22. aug 2022

@stanulienkat Tiež si myslím.

melanta
22. aug 2022

@matkahelka akože strašné, čo píšeš. Prostredie, ktoré by chorému malo psychicky pomáhať, ho skôr zabije. Otras toto.

autor
22. aug 2022

Ja robím v štátnej a som spokojná, len ma zaujíma názor na nemocnicu Bory čo je na tom zlé?

autor
22. aug 2022

@jane1987 Tak keď píšem na diskusiu tak logicky mi ide o rozputanie debaty...a to že niekto nevie ovládať emócie vo virtuálnom svete pri banálnych témach nie je môj problém.

stanulienkat
22. aug 2022

@matkahelka ano, to je pravda. V sukromnej nic nechyba,lebo tam chodi klientela, ktora je na inej urovni a plati si za sluzby. Kdezto do statneho chodia aj asociali. Nam pacienti kradli vsetko, co nebolo privarene: mydla,uteraky,zasobniky, vodovodne baterie, smetne kose!!! To je real. A štátnom to nemá kto opakovane kupovať.

jane1987
22. aug 2022

A ake RELEVANTNE informacie si zistila? Pretoze ak chces pouzitelne a objektivne info, tak tu ich nedostanes

janai1
22. aug 2022

Aha... Neprijali ťa čo? Preto ideš zakladať témy aká je to zlá nemocnica a ešte o tom ani nič nevieš

autor
22. aug 2022

@janai1 Ja mám 1600e v štátnej prečo by som tam mala chcieť ísť? Len sa pýtam ako to je so špecializáciou. Mne osobne by sa nepáčilo keby som pri pôrode mala sestru z kožného alebo chirurgie napríklad.

autor
22. aug 2022

@jane1987 No zistila som hlavne to že nevieš ovládať svoje emócie 🤣.

mimikas
22. aug 2022

Máš tam pre a proti. Na jednej strane máš zmenu a menšiu šancu vyhorenia, na druhej strane zas ako sestra musíš vedieť prostredie, kde čo je poukladané a pod a to môže byť mätúce keď ideš niekam a nevieš čo kde hľadať, hlavne keď je nejaká kritická situácia. Ale ja osobne keď som robila na oddelení, vždy mi dobre padlo mať službu mimo môjho oddelenia a oddýchnuť si od toho stereotypu. Špecializáciu uznávaný podľa mňa budú musieť, lebo oddelenia bez takých sestier fungovať nebudú vedieť a zas špecializovaná sestra nepôjde na oddelenie robiť za 800eur.

janai1
22. aug 2022

Zaujímavé že benefit rotácie sa uplatňuje aj v DFNKE ale tam ťa to netrápi 😀

autor
22. aug 2022

@mimikas Ja svoju prácu milujem ale len na tom oddeleni kde robím., na JIS. Predtým som robila na ARE a rada sledujem ako každý už vie čo ma robiť a ked sa akcia podari a vsetci máme z toho dobrý pocit. Nevedela by som si predstaviť mat v tej chvíľi pri sebe rotujuce sestry....

autor
22. aug 2022

@janai1 Nie netrapi...Mňa zaujima konkrétne Bratislava.

evkamotka
22. aug 2022

Ved sesterskych specializacii je len par a okrem instrumentarkya neviem coho zahrnaju xy oblasti. Takze pokojne mozu rotovať co sa tyka odborneho hladiska

Dalej je to uplne bezny system v zahranici, len tu sa to nepraktizuje, tak ludia krutia hlavami. Je to overeny fungujuci system, len iny

Ja sa nebojim, ze by nezohnali personal. Vsimnite si tie strajky za platy. Ked tam ponuknu dostatocne fin.ohodnotenie, preco by nesli. To sa viac bojim, ze Bory stiahnu personal zo statnych nemocnic a v nich nebude mat kto robit - za blby plat v havarijnych priestoroch

melanta
22. aug 2022

Určitá forma rotácie môže mať význam. Ale určitá forma. Isto nie tak, že sestru z kožného či očného pošlú na ARO, sestru z interného k novorodencom a pod. Nemyslím si, že by to až takto v Boroch chceli robiť. Išli by podľa mňa do rizika, že ak by sa pacientovi niečo stalo, mohol by pacient na tomto stavať prípadnú žalobu, že nedostal adekvátnu starostlivosť, pretože ho na áre ošetrovala sestra, ktorá deň predtým ošetrovala pupčeky novorodencom, alebo by nedostala žena adekvátnu starostlivosť, lebo by sa o ňu na pôrodnici starala sestra, ktorá ešte deň predtým ošetrovala dekubity na internom. Ja si myslím, že tento benefit stojí na tom, že umožňujú sestrám zmenu prípade záujmu o zmeni špecializácie. Ale možno sa mýlim.

stanulienkat
22. aug 2022

@evkamotka pozri si ich (Bory) inzeraty a ich ponuku platov. Tam sestry teda nedotiahnu. Kvoli nedostatku personalu presunuli otvorenie nemocnice o vyse roka. Tym padom nemozu dostavat platby za poistencov a nemozu uz fungovat.

autor
22. aug 2022

Pozrite sa ak mám špecializáciu na JIS neplati mi na iných oddeleniach...to znamená že pracu všeobecnej sestry ovládam aj na inych oddeleniach ale nedostanem priplatok za špecializáciu tak toto výhoda rozhodne nie je.