Nový život v Bratislave
Ahojte.
Rozmýšľam, že sa presťahujem do BA. Nebaví ma toto mesto. Ale už tu mám nehnuteľnosť, ktorej sa nechcem vzdať, ani ju nemôzem dať do prenájmu. Mesačné výdavky na nehnuteľnosť sú cca 450€ ak by som chytila dobrý job tak by som to hádam aj s nájmom atď. pokryla. Lenže samozrejme nemám ružové okuliare a najprv by som asi potrebovala niečo lacnejšie než prenájom. Možno nejakú izbu. Išli by ste do niečoho takého? Resp. máte osobnú skúsenosť že ste sa zbalili a vypadli z miesta kde vám nebolo dobre? Tipy, triky, nápady?
Ďakujem
@raffaella Ďakujem,ja som si radu o tom,kedy mam odist a kam neprosila. To uz mam s manzelom vyriesene. Na platoch trvam. Nie som nesikovna,je mi len smutno z toho,ze platy tu stagnuju. Uz mam nieco odrobene v roznych firmach a teda ked som kamoskam z vychodu a stredu povedala,kolko zarabam,tak boli velmi prekvapene,ze tolko maju oni tam,ze si mysleli,ze v BA je to lepsie. Staci si pozriet Profesiu a je to na 🤮. Aby v BA ponukali 800-1000e a este sa tvaria aki su stedri🙈
@zuzahajdulka Chapem 🤣
@raffaella ano s tymi platmi je to pravda. Ved len kolegyne na tej istej pracovnej pozicii ako som ja, zarabaju v BA o dost viac. Robia to iste! Tie call centra vseobecne. Tie v BA zarabaju viac ako napr v KE. A vlastne ano. To je dovod preco som zavrhla Kosice. Lebo tam je to platovo uplne na rit, doslova minimalky a byt stoji takmer tolko ako v BA. Ved manazersky plat ponukaju 1000€ do kelu vsak ja mam tolko v tomto zapadakove a to nie som manazer. Lebo comu by som tu asi tak manazovala 🤣
@raffaella hej a este minule cez obednajsiu pauzu si pisem s kolegynou na teamse. A ona ze co mam dobre na obed a tak? A ze kolko som za to dala. Ja ze 8€ denne menu. A ona mi vravi ze ty kokso sak tu sa za tolko najem. Ano potraviny su rovnako drahe aj tu aj tam.
Su, ved obchody tu mame tie iste, myslim retazce a rozdiel je mozno v restauraciach a podobne, to ale ja posudit neviem. No boli sme pred 2 rokmi v lete na vychode navstivit Kosice (konecne prvykrat v zivote 😀 ) a rozne drevene kostoliky a tie ceny mi prisli tiez viacmenej rovnako vtedy.
A co tu aj mam kolegov alebo kamaratov z vychodu, vsetci tu maju dobru robotu za dobry plat, byty kupene, aj deti uz tu narodene a cely zivot tu maju a teda nepoznam nikoho, kto by sa po tomto vratil zit spat na vychod.
@strapec tak ver, ze mentalita rakusanov nie je o nic lepsia - zvlast ked ide o "pristahovalcov". asi o nich toho vela nevies,
co sa tyka tych sirokolaktovych, nie je to skor tym, ze sem chodia ludia z celeho slovenska robit karieru? a zase sa netvarme, ze inde ludia ziju selanku. to tak mozno severania v ramci europy su viac nastaveni na nejaku vzajomnu slusnost, ale inak to ani inde nie je diametralne odlisne (o malych mestach na sk nehovoriac).
@raffaella dáta zo SU sú spriemerovane mzdy. V BA je najvyššia koncentrácia CEO, topmanazmentu a pod., ktorí priemer vyťahujú vysoko - ak vezmeš 10 ľudí z ktorých deviati zarábajú 1000 a jeden 8000, hneď ti vyjde priemerná mzda v skupine 1700 eur, ale väčšina skupiny takú sumu nezarobi. Preto tie čísla vychádzajú vysoké, ale realita u bežných zamestnancov je úplne inde.
Ahoj, ja som odišla do Ba, v roku 2005, A bola som tam 13 rokov, keď chces, môžem ti pomôcť s hľadaním izby na bývanie, mám v ba veľa známych,pošli mi spravu

@iwesska to je úplná hlúposť, že platy tu máme ako na východe. Je tu neporovnateľne viac pracovných príležitostí pre tých, čo majú na to aj dostatočnú kvalifikáciu a tomu zodpovedajú aj platy. Stačí si pozrieť štatistiky Slovenska. Prečo by inak ľudia z východu chodili do Bratislavy? Ja mám veľa kamarátok a známych z východu, všetko sú to veľmi šikovní a pracovití ľudia a ak zarábajú "bratislavsky" tak je to len pre ich šikovnosť. A komu sa tu nepáči, miesto fnukania môže využiť otvorené hranice a nekonečné možnosti a ísť skúsiť šťastie za hranice 🤷