icon

Platy v Bratislave

21. jan 2023

Neviem ci som ja divná alebo co.. ale prečo sa všade píše ze platy v BA sú neporovnatelne a platmi v iných mestách...ja žijem v BA a teda nemám pocit aby tu ľudia mali ťaž také platy ako inde.iste politici a riaditelia firiem ale co zvyšok...co si o tom myslite?

gemerka17
21. jan 2023

Aký plat ockavas so svojimi skúsenosťami?

nezabudka3391
Odpoveď bola odstránená
h2o2
21. jan 2023

V BA tiež pracujem hlavne kvôli platu. Vždy hovorim že to čo mám v BA na polovičnom toľko v našej dedine nedostanem ani za cely mesiac.

namornicka
21. jan 2023

Z mojho okolia ludia co maju dobry zarobk robia bud v zahranicnych/nadnarodnych firmach alebo maju vlastny bizniz. V tych korporaciach sa sikovny clovek relativne rychlo vypracuje ked na to ma, je tam velka rotacia ludi. A miest pre ludi s ekonomickym vzdelanim dost. Staci otvorit profesiu a mas to tam. Plus teda treba vediet min. jeden cudzi jazyk. Co mam kamosky ekonomky a popri praci beru este zakazky (ucto, danove priznania) tak tam sa da tiez zarobit. Toto ma prve napadlo, ale urcite je toho viac.

autor
21. jan 2023

@nezabudka3391 tak sa nepýtaj.. vlastne sa nemusíš ani zúčastňovať tejto diskusie keď je to pre teba....

lavinis
21. jan 2023

@beata_k áno,, sú pozície v BA, kde ani s praxou sa jednoducho nedostaneš nad plat 1500 (co je na BA fakt malo), pokiaľ to nie je vedúca pozícia. Ja keď som si porovnala svoju pozíciu tak môžem byť rada ze som rada a že korporat platí tak, že mám o 400 viac ako je bežný plat v BA na tejto pozícii.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
evkamotka
21. jan 2023

@nezabudka3391 no ved som v okt skoncila, od nov som v inej

lavinis
21. jan 2023

@beata_k prečo zlé? Nie každý chce byť účtovníkom alebo ITkom. Niekto napr musí aj učiť deti alebo predávať v obchode.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
evkamotka
21. jan 2023

@zmrzlinka2021 uz tam nie som. Obchodne oddelenie vo firme. Nehnevam sa, tych 200 inych je samozrejme v úvodzovkách. Je vela profesii, kde sa behom 3m vies zaskolit a staci ked vies vyborne excel a hovoris plynule anglicky. Bola to moja prva praca po skole, absolventska pozicia. Podla mna aj tak bieda

lavinis
21. jan 2023

@beata_k no, keď bude každý očakávať plat učiteľa, za chvíľu si tie deti budete učiť sami ;)

mell27
21. jan 2023

Závisí od profesie, ja napr. žijem v Bratislave a zarobím tu veľmi podobne ako v iných častiach Slovenska. 😊 Držia ma tu ale iné dôvody ako plat a podarilo sa mi nájsť lacné a pekné bývanie. 😃

casillas28
21. jan 2023

@namornicka tak to je...ja robim v medzinarodnom korporate..behom dvoch rokov mi plat stupol o 50% v porovnani s nastupnym (podotykam tiez nebol zly), cize ja sa stazovat nemozem a to dokonca robim stale z domu 🙂 je to o tom ako sa clovek snazi, obracia plus ja viem dva cudzie jazyky co beru ako plus velke ..

bublinka1426
21. jan 2023

@nezabudka3391 nove byvanie? na to mam svoj nazor. ale co sledujem uz dlhe roky vychod ma stale nizsie ceny ako zapad...samozrejme cest vynimkam..nove byvanie ponuka ludom to co si mozu dovolit v ramci svojho budgetu

liljana
21. jan 2023

https://www.averagesalarysurvey.com/cs/plat/bra...
Podla tohto najviac ludi (70%) zaraba medzi 15000 az 30000 eur brutto rocne. To je od 1000 eur (cize najtypickejsi plat bude medzi 1000-1200 eur) do 1800 eur (horna hranica, ktoru nema kazdy) mesacne netto.
Cize s platom 1000 az 1800 eur si v Ba stastny clovek patriaci medzi 70%, ktori tolko zarabaju. Porovnaj to s cenami bytov od 200k .... 10-15% su ti pod 1000 eur. Tych top 15% je tu stredny a vysoky manazment. Samostatna skupina su to smeracki igelitkari, ktori nakupuju vily a pozemky na kolibe za 500k a viac.

zuzickazah
21. jan 2023

Ja si tiez myslim ze v bratislave su az take vysoke platy, samozrejme zalezi na tom co robis, nehovorim o tom ze sa vsetci tvaria aka je Ba metropola. Ked si to porovnam aj cenami byvania tak mi to pride katastrofa.

tana85
21. jan 2023

nezaraba sa tu tak ako sa zije. ja mam financnu pohodu len vdaka manzelovi, ale mladi kolegovia to maju tazke. najom im zhltne polovicu vyplaty a to su len v nejakom jednoizbaku, dovolenka pri mori ci lyzovacka absolutne nehrozi. ludia s VS a korporat - ten pusti len pre urcite profesie, nie vseobecne. takze zarabame viac ako v snine, ale zivot je tu v takmer vsetkom drahsi

lavinis
21. jan 2023

@liljana presne

zuzinabila
22. jan 2023

No musis rozlisovat ci ide o statnu alebo sukromnu sferu.v statnej sa az tak nelisia oproti BA,alebo vobec.

queen_mary
22. jan 2023

Ja co mam vacsinu kamosov/byvalych spoluziakov, co pracuju v ba, tak maju od 1500 do 2500€ v hrubom - resp tak ja pocitam, ze sa priemerne pohybuju platy. A je to rozna oblast: media, marketing, telekomunikacie, banky.. project manazeri, accounti, produktaci, redaktori,...

liljana
22. jan 2023

Ak najcastejsi plat v Ba je 1200 eur netto (sekretarka v office, robotnik v automobilke,...). Cim menej kvalifikovana praca (upratovacka, predavac v Terno...) tak je plat pod 1000 eur (kludne 700-800 eur). Vychytanejsie joby (zahranicne firmy ako IBM, HP,... uctovnik, support v zahranici) idu 1200-1400 eur. Teamleader moze mat 1600-1800 eur, ITckari okolo 2000 eur. Cim viac znalosti, skusenosti, viac vykonny clovek plateny od vysledkov (sales manager) a cim viac hladanejsi odbor, tym viac sa ten clovek pozrie nad priemer. Cim menej, tak pod priemer.

namornicka
22. jan 2023

@liljana ale toto nie je iba fenomen BA, plati to vsade v Europe. Cim lepsie vzdelanie (nepisem naschval vyssie, lebo ludia maju vystudovane rozne neperspektivne odbory), tym lepsie pracovne prilezitosti. A ostatne urci aj trh. Sikovna pracovita kadernicka zarobi velmi dobre, ale musi sa vzdelavat, chodit na skolenia, sledovat trendy, lebo zakaznicky v meste su narocne. Potom mi napr. znama hovorila, ze pozna stolara, ktory vyraba drevene okna do stavieb domov a velmi mu to ide.

namornicka
22. jan 2023

Ja napr. nerozumiem preco je dnes trend natlacit vsetky deti na gymnazium, aj tie co ich skola az tak nebavi. Ved na nejaku vysku sa dostanu, je ich vela. Ubera sa im moznost byt uspesni v povolaniach, ktore by ich bavili.

iwesska
22. jan 2023

Lebo to tak povedali na Markize🙈Ja ked som minule pocula,ze tu mame priemerne 2000e,tak som to rovno prepla😂

iwesska
22. jan 2023

@liljana Nie priemerny plat tu nie je 1200e NETTO, ale BRUTTO a uz to,ked si pozries bezne SS pozicie,tak ak vobec tych 1200 mas,si kral,lebo ponukaju tak 800-1000 BRUTTO, co je na BA extremne malo. Robila som v marketingu a mala som 800e brutto☝️2r.som sa pozerala po lepsej praci v tejto oblasti,skusenosti mam ,aj dobre vysledky a vzdy to stroskotalo na ponukanom plate 800-1000e🙈 Ludia si povedia,ze v marketingu sa musia tocit velke prachy. Problem ale je,ze firmy si ho nechcu platit,chcu len dobre vysledky za co najmenej.

liljana
22. jan 2023

@iwesska Na miesto sa ponuka vzdy co najmenej, aby nachytali nejakeho zufalca, ale dohodne sa uz nieco ine. Ked im za tu sumu nikto nechce robit, budu musiet pridat.

iwesska
22. jan 2023

@liljana Lenze vzdy sa najde nikto,kto pride z hladovej doliny,kde mal 600- 700e a tu je mu aj 800-900 dobrych. Preco by pridavali?

liljana
22. jan 2023

@iwesska Aj ten z hladovej doliny do par mesiacov pochopi, ze s tym platom v Bratislave nevyzije a poziada o vyssi, alebo sa medzitym rozpozera a odide.

jasminet
22. jan 2023

V BA v banke, nástupný plat Max 850-900€ brutto, ak sa bavíme o bežnej pozícii referentky na ustredi. A aj to horko ťažko.