icon

Podpora pre nadané deti v okrese Bratislava

katarina6
1. jún 2025

Je rok 2025 a myslím si, že nastal čas, aby sa začala riešiť pomoc pre nadané deti systematicky a znovu sa obnovili triedy pre nadané deti min. 1 trieda v každom okrese.
Učitelia takej triedy by učili podľa metodiky Aprogen, tzn. metóda, podľa, ktorej učia školy pre nadané deti.
Nie je možné touto metódou učiť v bežnej triede, preto vôbec takýmto deťom nepomáha inklúzia do bežnej triedy, hovorí o tom aj p. Jolana Laznibatová, zakladateľka tejto metódy a dlhoročná riaditeľka ZŠ Teplická pre mim.nadané deti...
https://eduworld.sk/cd/nl/2628/laznibatova-tale...

Tieto triedy podľa mojich informácií boli zrušené, pretože už nebolo dostatok detí... ale teraz je ten stav opačný a keďže v okrese Trnava, Pezinok a myslím si, že ani v Bratislave triedy pre mim.nadané deti neexistujú....Zostali len 4 ZŠ pre nadané deti v Bratislave a tie sú každoročne plné, nepokryjú celkový záujem a ja neverím tomu, že sa každoročne nenájde aspoň 2x12detí do 2 tried pre nadané deti...

Nikto s tým nič nerobí, kopec rodičov zostane zúfalých a keď sa my rodičia nespojíme a nezačneme tlačiť na školy, mestá, štát, aby túto situáciu začal riešiť, tak sa nič nezmení...

Na začiatok - hľadám všetky Vás - maminy s takýmito deťmi, ktoré neboli prijaté na žiadne ZŠ pre nadané deti a veľmi by ste privítali, aby sa otvorili takéto triedy min. 1 trieda v okrese pre nadané deti.

Koľko Vás/nás je?

vetche
30. jún 2025

@ullala @pineapple6
K Bajkalskej - vyberaju si podla celkoveho profilu dietata, aby spolu tvorili dobry kolektiv. Nie je to podla celkoveho IQ, alebo podla toho ci ma vsetky oblasti na rovnakej urovni. Ano ma mat celkove IQ aspon 120, ale ci ma niekto 160 alebo 120 az tak nerozhoduje.
Moje dieta ma tie ciastkove zlozky rozhadzane od priemeru az po extremny nadpriemer, rozdiel medzi verbalnou a neverbalnou zlozkou 13 bodov a zobrali ju...

ullala
25. aug 2025

Viete niekto, ci sa ten uzasny Druckerov navrh tyka aj skol pre nadane deti?
Chatgpt vravi, ze ano... Mate niekto nejaku info?

kaktusik007
27. aug 2025
@ullala

@ullala samozrejme ze nie... ako ta to vobec mohlo napadnut 🤦‍♀️

bosorkabb
27. aug 2025
@ullala

@ullala pokiaľ viem tak sa ich týka.

ullala
27. aug 2025
@kaktusik007

@ullala samozrejme ze nie... ako ta to vobec mohlo napadnut 🤦‍♀️

@kaktusik007 jednoducho. Ide o skolu, ktora neprijima deti spadovo. Vynimku maju specialne skoly, ale tie pre deti s nizsim IQ. Tieto s vysokym IQ su vraj elitarske. 🙄
Ale teda to je vsetko co som nasla. Chcela by som konkretnu info. Pri cirkevnych a sukromnych je to jasne.

kaktusik007
27. aug 2025
@ullala

@kaktusik007 jednoducho. Ide o skolu, ktora neprijima deti spadovo. Vynimku maju specialne skoly, ale tie pre deti s nizsim IQ. Tieto s vysokym IQ su vraj elitarske. 🙄
Ale teda to je vsetko co som nasla. Chcela by som konkretnu info. Pri cirkevnych a sukromnych je to jasne.

@ullala lenze aj tieto skoly su specialne. V podstate je jedno, ci je IQ nad 130 ci pod 70 --- je to mimo normu ;)

ullala
27. aug 2025
@kaktusik007

@ullala lenze aj tieto skoly su specialne. V podstate je jedno, ci je IQ nad 130 ci pod 70 --- je to mimo normu ;)

@kaktusik007 ano ja viem, ze mi dieta chodi do specialnej skoly. Clenovia z rodiny to museli predychavat, ked som im to povedala 😀 Len niekde som citala, ze tejto skoly sa ta vynimka netyka, lebo je specialna v pozitivnom zmysle. Ale uz som nasla vyhlasenie ministerstva vo facebookovej diskusii, ze by tiez mali mat vynimku, tak snad to tak bude.

lussy_s
9. dec 2025

Ahojte, pridávam sa sem k maminám s čerstvo diagnostikovanou 5,5 r. dcérkou, IQ 140+. Po zaslaní správy od našej psychologičky budeme riešiť ďalej, aké sú naše možnosti v aktuálnom mieste bydliska (satelit BA).

pineapple6
10. dec 2025
@lussy_s

Ahojte, pridávam sa sem k maminám s čerstvo diagnostikovanou 5,5 r. dcérkou, IQ 140+. Po zaslaní správy od našej psychologičky budeme riešiť ďalej, aké sú naše možnosti v aktuálnom mieste bydliska (satelit BA).

@lussy_s Záleží asi z ktorej strany ste satelit a kde pracujete. V BA skoly pre nadane deti su Teplicka, Bajkalska, Cenada, Intelekt na Znievskej. Potom môžete skúsiť aj prijmacky na Košickú aj keď nie je priamo pre nadane deti ale možno niekomu viac sadne. My sme tiež okolie BA a syn chodí na Teplicku, logistiku zatiaľ zvladame.

anonym_d033b0
5. jún 2026

Aky mal vas pribeh pokracovanie? Kde ste dieta umiestnili? Riesili ste to nejak s mestom? Kontaktovali ste niekoho?

vetche
5. jún 2026

Info k Cenade: ak zvazujete, dajte prihlasku co najskor (september/oktober), idu podla poradovnika a navyse prioritne beru deti co k nim chodia do skolky. Cize ak mate moznost ist tam uz do skolky tak budete mat potom prednost (ale treba dolozit novy posudok).
Rozhodnutie o prijati ale budete mat skor ako napr. z Bajkalskej, tak sa musite rozhodnut, ktoru skolu preferujete a pripadne risknut, ze ak odmietnete Cenadu, na inu skolu vas nemusia zobrat.

anonym_92e703
5. jún 2026
@katarina6

@lajcika12 4 su v BA - okrem co som ja pisala - tie dve by sme logosticky zvladli, dalsie dve su Petrzalka ZS Znievska a Cenada v Karlovke, no pisala som teraz aj tam, som zvedava co odpisu, ale teda logistiku budeme mat velmi narocnu... ak by to vyslo...

@katarina6 viem ze je to stara diskusia ale meda mi neragovat. Pisrs o narocnrj logistike lebo jedma skola je v petrzalke druha v karlovke, na tebou vybrame skoly sa tvoje fieta nedostalo. Ak nechcem beznu skolu ale specialnu tsk neriesim logistiku stylom tu mi to nevyhovuje chcem ist tam. Ver mi ze viem o com hovorim ja mam sice obe deti na teplickej ale ak chcem aby tam chodili lebo verim ze prave tsto skola je to co je to prave pre nich vykaslala som sa na pohodlie, zariadila si podla toho pracu a denne ich vozim 40km do a zo skoly... Ale ano suhlasim s tebou ze by malo byt takychto skol otvorenych viac aspon jedna trieda ktora by sa naplnila kazdy rok

ullala
5. jún 2026
@vetche

Info k Cenade: ak zvazujete, dajte prihlasku co najskor (september/oktober), idu podla poradovnika a navyse prioritne beru deti co k nim chodia do skolky. Cize ak mate moznost ist tam uz do skolky tak budete mat potom prednost (ale treba dolozit novy posudok).
Rozhodnutie o prijati ale budete mat skor ako napr. z Bajkalskej, tak sa musite rozhodnut, ktoru skolu preferujete a pripadne risknut, ze ak odmietnete Cenadu, na inu skolu vas nemusia zobrat.

@vetche Cenada nula bodov. Ked som hlasila dceru pred tromi rokmi, podala som prihlasku v polke septembra a aj tak zobrali iba surodencov a svojich skolkarov. Nikto iny nemal sancu. Na rozdiel od Cenady, kde to ma ten surodenec v podstate zadarmo, na Teplickej si to aj surodenci musia vybojovat... Ale som rada, ze sme na Teplickej.

katarina6
autor
5. jún 2026
@anonym_92e703

@katarina6 viem ze je to stara diskusia ale meda mi neragovat. Pisrs o narocnrj logistike lebo jedma skola je v petrzalke druha v karlovke, na tebou vybrame skoly sa tvoje fieta nedostalo. Ak nechcem beznu skolu ale specialnu tsk neriesim logistiku stylom tu mi to nevyhovuje chcem ist tam. Ver mi ze viem o com hovorim ja mam sice obe deti na teplickej ale ak chcem aby tam chodili lebo verim ze prave tsto skola je to co je to prave pre nich vykaslala som sa na pohodlie, zariadila si podla toho pracu a denne ich vozim 40km do a zo skoly... Ale ano suhlasim s tebou ze by malo byt takychto skol otvorenych viac aspon jedna trieda ktora by sa naplnila kazdy rok

@anonym_92e703 plne s tebou suhlasim. Ubehlo uz vela casu a ja uz som bola ochotna aby syn chodil aj do BA a proste bol v prostredi kde je prijaty kde je stastny.... bohuzial do ziadnej BA skoly pre nadane deti nebol prijaty...nie je tam volne miesto.
Sme aj v bilingualnej skole BESST v Trnave, ma uzasnu triednu ucitelku a aj skola nastavila podporu nadanych deti, maju individualny program... napr.teraz mal po roku prace na projekte prezentaciu pred cca 50ludmi, 1x stal, bolo to uzasne ako deticky aj prvacikovia druhaci...prosto 8deti z 1.stupna vytvorili uzasne roznorode prezentacie...boli interaktivne a deti nabrali nove skusenosti.....
Takisto skola podporuje napr.aj ucast na Logickej olympiade pre nadanych v Presove....deti ktore postupili a isli tam, tak preplatili im ubytovanie stravu, dopravu. Isli aj koordinatorka nadanych aj spec.pedag. a aj my rodicia ked sme chceli tak sme isli....
Moze navstevovat predmet matika aj vo vussom rocniku ma 1x tyzd. A este ma hodinu.kde sa stretavaju vsetky deti nadane a maju spolu cas aktivit atd.....
Ano bola by som rada ak by sa dostal do skoly pre nadanych do BA... na hocijaku ale nie je miesto a teraz sme velmi spokojni v trnave..da sa pokracovat aj na bili.gymnazium je to v 1 budove tak verim ze bude spokojny. Presunula som tam aj dceru.

anonym_92e703
5. jún 2026
@ullala

@vetche Cenada nula bodov. Ked som hlasila dceru pred tromi rokmi, podala som prihlasku v polke septembra a aj tak zobrali iba surodencov a svojich skolkarov. Nikto iny nemal sancu. Na rozdiel od Cenady, kde to ma ten surodenec v podstate zadarmo, na Teplickej si to aj surodenci musia vybojovat... Ale som rada, ze sme na Teplickej.

@ullala v tomto teplicku uznavam robia to super ak je jedno dieta nadane neznamena ze musi byt aj druhe a pre deti ktore nesplnaju kriteria by tato skola bola ozaj iba stres a trapenie...

guudy
6. jún 2026

Ja len tak trosku mimo, moje babatko minuly tyzden zmaturovalo na SpMNDaG🥰. Poplakali sme si, ze skoncila 13 rocna etapa jej zivota…
Pokracuje na TU Delft - Computer Science. Dostala intrak, tak z nej najblizsi rok nebude bezdomovec🥳
Drzim palce, aby vase deti boli spokojne v skolach, kde su😊💪

ullala
6. jún 2026
@guudy

Ja len tak trosku mimo, moje babatko minuly tyzden zmaturovalo na SpMNDaG🥰. Poplakali sme si, ze skoncila 13 rocna etapa jej zivota…
Pokracuje na TU Delft - Computer Science. Dostala intrak, tak z nej najblizsi rok nebude bezdomovec🥳
Drzim palce, aby vase deti boli spokojne v skolach, kde su😊💪

@anonym_92e703 Bavime sa samozrejme o detoch s potvrdenym nadanim. Predpokladam, ze ani Cenada nezoberie surodenca, ktory to nadanie nema potvrdene.
Rozdiel je v tom, ze v Cenade ho automaticky prijmu. Na Teplickej sa musi ten surodenec prebojovat medzi fakt vysokou konkurenciou. Hlasili sme tento rok syna a bolo to tesne a to mal celkom pekny vysledok. Na starsieho surodenca ohlad nikto nebral.

@guudy Gratulujem 🙂 to znie super

vetche
8. jún 2026

Do Cenady tiez treba papier, ze ma nadanie. My ked sme sa tam hlasili pred 2 rokmi mali 9 volnych miest, mozno viac ak by sa neprihlasili vsetci skolkari.
Nase dieta nakoniec zobrali na Bajkalsku a ma spoluziacku, ktoru zobrali aj do Cenady (nema tam surodenca), ale odmietli miesto, lebo chceli ist radsej na Bajkalsku.

My sme tiez chceli ist najviac na Bajkalsku, tam sa mi to pacilo najviac, a ten system pre moje dieta vyhovoval ovela viac ako Teplicka, ani psychologicka z CPAP nam Teplicku velmi neodporucala. Samozrejme inym detom/rodicom zas moze sadnut viac styl na Teplickej, to je individualne 🙂

Neviem ako inde, ale na Bajkalsku sa da aj prestupit, im teraz od 2. rocnika pribudli dvaja ziaci, a aj tento rok boli nejake deti na skusobny den, takze predpokladam, ze niekoho zas priberu.. pisem ako moznost, ze ak vas aj nezobrali do prveho rocnika, nejaka mala sanca nastupit neskor tam este je.

ullala
8. jún 2026
@vetche

Do Cenady tiez treba papier, ze ma nadanie. My ked sme sa tam hlasili pred 2 rokmi mali 9 volnych miest, mozno viac ak by sa neprihlasili vsetci skolkari.
Nase dieta nakoniec zobrali na Bajkalsku a ma spoluziacku, ktoru zobrali aj do Cenady (nema tam surodenca), ale odmietli miesto, lebo chceli ist radsej na Bajkalsku.

My sme tiez chceli ist najviac na Bajkalsku, tam sa mi to pacilo najviac, a ten system pre moje dieta vyhovoval ovela viac ako Teplicka, ani psychologicka z CPAP nam Teplicku velmi neodporucala. Samozrejme inym detom/rodicom zas moze sadnut viac styl na Teplickej, to je individualne 🙂

Neviem ako inde, ale na Bajkalsku sa da aj prestupit, im teraz od 2. rocnika pribudli dvaja ziaci, a aj tento rok boli nejake deti na skusobny den, takze predpokladam, ze niekoho zas priberu.. pisem ako moznost, ze ak vas aj nezobrali do prveho rocnika, nejaka mala sanca nastupit neskor tam este je.

@vetche ano urcite som nechcela, aby to vyznelo tak, ze netreba potvrdenie o nadani. Beriem to tak, ze je jasne, ze to treba.
Ja som s dcerou proste vychytala rocnik, kedy brali iba surodencov a svojich skolkarov. Predpokladam, ze to tak nie je kazdy rok. Ale aj tak by tam nenastupila, keby ju prijali, kvoli dochadzaniu z druheho konca mesta.
My, ked sme boli na testovani v Cenade, tiez nam neodporucali Teplicku kvoli tlaku na vykon. Ale ja ziaden tlak na vykon nepocitujem a ani dcera. Praveze mam pocit, ze ma aj znamok nejako malo (30 za tento polrok) na to, ze je to udajne vykonova skola 😄 Mojej dcere ta skola sadla. Mozno by jej aj Bajkalska sadla. Tam hovorila riaditelka, ze zacina v prvom rocniku 20 alebo 22 deti a do deviny sa nazbieraju na 29. Co sa mi zdalo dost.

guudy
8. jún 2026
@ullala

@vetche ano urcite som nechcela, aby to vyznelo tak, ze netreba potvrdenie o nadani. Beriem to tak, ze je jasne, ze to treba.
Ja som s dcerou proste vychytala rocnik, kedy brali iba surodencov a svojich skolkarov. Predpokladam, ze to tak nie je kazdy rok. Ale aj tak by tam nenastupila, keby ju prijali, kvoli dochadzaniu z druheho konca mesta.
My, ked sme boli na testovani v Cenade, tiez nam neodporucali Teplicku kvoli tlaku na vykon. Ale ja ziaden tlak na vykon nepocitujem a ani dcera. Praveze mam pocit, ze ma aj znamok nejako malo (30 za tento polrok) na to, ze je to udajne vykonova skola 😄 Mojej dcere ta skola sadla. Mozno by jej aj Bajkalska sadla. Tam hovorila riaditelka, ze zacina v prvom rocniku 20 alebo 22 deti a do deviny sa nazbieraju na 29. Co sa mi zdalo dost.

@ullala dakujem dakujem dakujem❤️. Najviac za potvrdenie, ze deti na Teplickej nie su tyrane tlakom na vykon. Tento nazor nejak pretrvava medzi ludmi a mne sa nechce to furt vyvracat. Obcas mam pocit, ze moje deti su nenormalne, kedze ani jedno nebolo tlacene k vykonu, ako sa to zvykne prezentovat😊

anonym_a8ee2a
8. jún 2026

Uz neblaznite s tou Teplickou, ta skola je katastrofa. Hovorim o gympli teraz. Tlak na vykon je, ale je to fake, skor buzeracia a umele nahananie si znamok, preteky vo vsetkom. Ucitelia chcu mat v prvom rade pokoj od deciek, preto ucia kopu balastu, co sa dokola opakuje, pisomky vzdy az na poslednu chvilu. Realne ucenie ziadne, nieco o tom viem. Preto si vacsina rodicov mysli, ako sa tam len ucia. Cely Aprogen je ofajc, obycajna eugenika, je to iba 20 rokov pokusov a omylov. Realna priprava na VS a skutocny zivot ziadna. Kopec podivinov a nediagnostikovanych cudakov, co ma nechutne ambicioznych rodicov. Zaplatia, aby mali pokoj. Vacsina zboru toralne vyhorena, ani len netusi nic o nadani. Hlavna vec, ze si vsetci tykaju. Vyhravaju dlhe lakte, drzost, nulova empatia. Kazdy sam za seba. Uplatnenie na VS uplne bezne, alebo zaplatena VS. V triedach bezne trava, alkohol.

guudy
8. jún 2026
@anonym_a8ee2a

Uz neblaznite s tou Teplickou, ta skola je katastrofa. Hovorim o gympli teraz. Tlak na vykon je, ale je to fake, skor buzeracia a umele nahananie si znamok, preteky vo vsetkom. Ucitelia chcu mat v prvom rade pokoj od deciek, preto ucia kopu balastu, co sa dokola opakuje, pisomky vzdy az na poslednu chvilu. Realne ucenie ziadne, nieco o tom viem. Preto si vacsina rodicov mysli, ako sa tam len ucia. Cely Aprogen je ofajc, obycajna eugenika, je to iba 20 rokov pokusov a omylov. Realna priprava na VS a skutocny zivot ziadna. Kopec podivinov a nediagnostikovanych cudakov, co ma nechutne ambicioznych rodicov. Zaplatia, aby mali pokoj. Vacsina zboru toralne vyhorena, ani len netusi nic o nadani. Hlavna vec, ze si vsetci tykaju. Vyhravaju dlhe lakte, drzost, nulova empatia. Kazdy sam za seba. Uplatnenie na VS uplne bezne, alebo zaplatena VS. V triedach bezne trava, alkohol.

@anonym_a8ee2a no moje dieta prave zmaturovalo na Skalickej. To, co pises, su obycajne nepravdy, aby som bola slusna 🙂.

vetche
9. jún 2026
@ullala

@ullala Ano, na Bajkalskej beru vzdy 20 do prveho rocnika.
Co sa mne paci na Bajkalskej, ze ich vedu k spolupraci, aj sa pravidelne presadzaju (hlavne v 1. rocniku) aby sa medzi sebou spoznali. Maju aj dramaticku vychovu, takze sa ucia aj nacvik, prednes a take socialne zrucnosti. Aj to, ze tam vedia, ze niektore deti maju specificke potreby, alebo vyzaduju citlivy pristup a vedia s nimi pracovat. A celkovo deti sa tam citia dobre, ulohy maju malinko, vacsinou len to co nestihli v skole, a znamkuje sa len slovencina a matematika v tych prvych rocnikoch, aj to pozvolna.

ullala
9. jún 2026
@vetche

@ullala Ano, na Bajkalskej beru vzdy 20 do prveho rocnika.
Co sa mne paci na Bajkalskej, ze ich vedu k spolupraci, aj sa pravidelne presadzaju (hlavne v 1. rocniku) aby sa medzi sebou spoznali. Maju aj dramaticku vychovu, takze sa ucia aj nacvik, prednes a take socialne zrucnosti. Aj to, ze tam vedia, ze niektore deti maju specificke potreby, alebo vyzaduju citlivy pristup a vedia s nimi pracovat. A celkovo deti sa tam citia dobre, ulohy maju malinko, vacsinou len to co nestihli v skole, a znamkuje sa len slovencina a matematika v tych prvych rocnikoch, aj to pozvolna.

@vetche ta dramaticka vychova znie dobre. To sa mi pacilo uz na DOD, ked som bola. Na mna Bajkalska urobila dojem, ale hladala som mensi kolektiv.

guudy
9. jún 2026

@ullala @vetche my sme napr Bajkalsku vobec nezvazovali, nasim detom by prave tie dramaticke aktivity nevyhovovali vobec😅.
Je fajn, ze su rozne skoly, s roznym pristupom, clovek si moze vybrat, co mu viac vyhovuje😊

anonym_a8ee2a
9. jún 2026
@guudy

@anonym_a8ee2a no moje dieta prave zmaturovalo na Skalickej. To, co pises, su obycajne nepravdy, aby som bola slusna 🙂.

@guudy na tej skole zmaturuje aj opica s podpriemernym IQ, nie je sa cim chvalit.

guudy
9. jún 2026
@anonym_a8ee2a

@guudy na tej skole zmaturuje aj opica s podpriemernym IQ, nie je sa cim chvalit.

@anonym_a8ee2a To moje dieta bolo roky uspesne na medzinarodnych predmetovych olympiadach (inf, mat, fyz). Tvrdis teda, ze na tie medzinarodky sa dostanu len ini rovnako podpriemerni?😘
Nielen, ze sa tam kvalifikovala cez celostatne kola a vyberove sustredenia, ale uspesne reprezentovala seba, skolu aj Slovensko. Ma doma slusnu zbierku medaili.
Len pre zaujimavost, dcerinho spoluziaka vzali na Cambridge uni bez prijimaciek, na zaklade uspechov v sutaziach a interview ;) Len niekolko malo studentov z celeho sveta takto prijmu. Ale podla teba je asi tiez len s podpriemernym IQ ;)
Dik, mna si pobavila a seba zhovadila.

anonym_a8ee2a
10. jún 2026
@guudy

@anonym_a8ee2a To moje dieta bolo roky uspesne na medzinarodnych predmetovych olympiadach (inf, mat, fyz). Tvrdis teda, ze na tie medzinarodky sa dostanu len ini rovnako podpriemerni?😘
Nielen, ze sa tam kvalifikovala cez celostatne kola a vyberove sustredenia, ale uspesne reprezentovala seba, skolu aj Slovensko. Ma doma slusnu zbierku medaili.
Len pre zaujimavost, dcerinho spoluziaka vzali na Cambridge uni bez prijimaciek, na zaklade uspechov v sutaziach a interview ;) Len niekolko malo studentov z celeho sveta takto prijmu. Ale podla teba je asi tiez len s podpriemernym IQ ;)
Dik, mna si pobavila a seba zhovadila.

@guudy to je pekne a nikto ti to neberie, zvysok je ale priemerny az podpriemerny, skola si buduje meno na externych uspechoch ziakov, zakryva sa nimi a vo vnutri je zhnita.

guudy
10. jún 2026
@anonym_a8ee2a

@guudy to je pekne a nikto ti to neberie, zvysok je ale priemerny az podpriemerny, skola si buduje meno na externych uspechoch ziakov, zakryva sa nimi a vo vnutri je zhnita.

@anonym_a8ee2a samozrejme, ze externe uspechy ziakov su pre skolu vyznamne. Ake ine uspechy by to mali byt? Skolske kolo sutaze? 😁 Prave na urovni celonarodnych alebo medzinarodnych sutaziach sa ukaze, ako na tom su studenti z jednotlivych skol. Deti zo Skalickej sa uspesne zucastnuju sutazi v roznych oblastiach. To, ze som spomenula 2 ziakov este neznamena, ze dalsi nemaju uspechy.
S kazdym dalsim prispevkom dokazujes, ze si len poriadne vymyslas.
Z dcerinho rocnika ostava na Slovenskych univerzitach cca 10-20% studentov (este niektorych cakaju prijimacky), zvysok ide na zahranicne. Ziadni podpriemerni studenti sa nekonaju.
Odporucam ti viac neprispievat do tejto temy, nemas absolutne ziadne argumenty. Odid radsej s mensou hanbou…

anonym_a8ee2a
10. jún 2026
@guudy

@anonym_a8ee2a samozrejme, ze externe uspechy ziakov su pre skolu vyznamne. Ake ine uspechy by to mali byt? Skolske kolo sutaze? 😁 Prave na urovni celonarodnych alebo medzinarodnych sutaziach sa ukaze, ako na tom su studenti z jednotlivych skol. Deti zo Skalickej sa uspesne zucastnuju sutazi v roznych oblastiach. To, ze som spomenula 2 ziakov este neznamena, ze dalsi nemaju uspechy.
S kazdym dalsim prispevkom dokazujes, ze si len poriadne vymyslas.
Z dcerinho rocnika ostava na Slovenskych univerzitach cca 10-20% studentov (este niektorych cakaju prijimacky), zvysok ide na zahranicne. Ziadni podpriemerni studenti sa nekonaju.
Odporucam ti viac neprispievat do tejto temy, nemas absolutne ziadne argumenty. Odid radsej s mensou hanbou…

@guudy nechapem, preco si agresivna a utocna. Uz len posledna otazka : preco ma tato skola najvyssi podiel psychiatrickych pacientov v okrese BA? Prajem iba vela a este vela a este viac uspechov a sutazi.