Pokuta 78 EUR za parkovanie pri vyzdvihnutí dieťaťa zo škôlky
Pokuta 78€ za parkovanie
prišla nám poštou pokuta za parkovanie v Karlovke, keďže chodím po malého do škôlky, stojím väčšinou na 5-10 min, kým ho vyzdvihnem polkou auta cez chodník, keď nezabudnem dám blikacky. Ina moznost parkovať poobede tam väčšinou nie je, všetko sú tam vyhradené miesta. Vraj to už je lepšie a za ,,menej,, stat na vyhradenom miesta radšej? To naozaj sú ľudia takí zákerni, že kvôli 10 min volali policajtov? Nikoho som tam nevidela , nezdá sa mi že by to za takú chvíľu stihli zavolať, nafotiť a zmiznúť odtiaľ... Nebyvame bohužiaľ pri škôlke , platíme si za parkovaciu zonu inde a aj tam býva dosť problém nájsť parkovanie...je to fakt hrozne... Dá sa nejako ešte odvolať či to nemá význam? Vdaka
Nas priamo v skolke a skole poprosili neparkovat pri skole, hoci miesta je, tie miesta vyuzivaju rodicia starsich deti, ktorym len zastavis a oni vystupia s taskou a auto odchadza, 1 minuta, ja uz 10 rokov parkujem dalej a dieta vodim, sice uz mam deti vo veku “vyskocim z auta”, ale my to mame rano taky mily ritual a este aj psik sa prejde s nami, cize ano pokuta opravnene zial, ked sa tam nema parkovat tak sa nema a ja som presne ta, co si v meste kupi listok aj na 10 minut, hliadka nehliadka mne nestoji sa pre par centov natahovat s parkovacou hliadkou ci nebodaj pokutou, este aj muz sa mi smeje, ci som normalna za 10 minut platit, tak ale neda mi to a detom uz vobec nechcem vysvetlovat preco som nekupila listok na parkovanie, hlupe nie su
Presne milujem vodicov ako ty. Ja tam musim ist polku casu so synom po ceste, lebo auta parkuju na chodniku “len 10 minut”… cize skolku mam od domu 7 min pesi, realne nam cesta trva omnoho dlhsie, kedze neviem im vkuse po chodniku. Ale musim zastat, vkrocit na cestu, aby som obisla auto parkujuce na chodniku. Chodnik je od slova chodit. Nie parkovat
@mia2906 Vieš čo je hrozné? Ľudia, čo si myslia, že môžu parkovať hore dole, na tráve, na chodníkoch, na invalidoch, na platených miestach, lebo veď len na chvíľu, veď len idem pre dieťa, veď len... veď len. Neskutočne ma serie takéto zmýšľanie. Porušila si predpisy? Porušila. Absolútne nikoho nemá čo zaujímať, že ty nemáš kde parkovať. Tak choď pešo, MHD, balónom... Takže nerieš iných, kto a prečo na teba zavolal políciu, ale seba, aby si normálne parkovala.
Od 1. októbra 2023 na Slovensku platí celoplošný zákaz zastavenia a státia na chodníkoch, teda si porušila predpisy a nezáleží, ako dlho si tam stála. Na chodníku sa nesmie ani zastaviť. Pokuta je oprávnená. Ak zaparkuješ na niekoho vyhradenom mieste, môžu ti odtiahnuť auto na tvoje náklady v BA 179 euro + pokuta 50 - 150 euro podla druhu vyhradeného miesta
Presne milujem vodicov ako ty. Ja tam musim ist polku casu so synom po ceste, lebo auta parkuju na chodniku “len 10 minut”… cize skolku mam od domu 7 min pesi, realne nam cesta trva omnoho dlhsie, kedze neviem im vkuse po chodniku. Ale musim zastat, vkrocit na cestu, aby som obisla auto parkujuce na chodniku. Chodnik je od slova chodit. Nie parkovat
@anonym_0149fc nezvykneme porušovať predpisy. Nechodíme autom ani každý deň. Nieje to tu niekedy jednoduche , ráno stat v kolónach, škôlka, práca,... ale to tu budem zbytočne vysvetľovať. Samozrejme že nestojím hocikde kde si zmyslim, ale z môjho pohľadu to tiež nedáva úplne zmysel, parkovné lístky sa v tej zóne ani okolí ani len nedajú kúpiť. Buď kúsok na chodníku alebo rezerve miesta. Nieje tam zatiaľ paas. Na našej ulici sme si zaplatili rezidenčné a parkovat sa tu nedá, večer ani nenájdem miesto čiže áno, som nasratá už len z princípu.
@anonym_0d78d9
Od 1. októbra 2023 na Slovensku platí celoplošný zákaz zastavenia a státia na chodníkoch, teda si porušila predpisy a nezáleží, ako dlho si tam stála. Na chodníku sa nesmie ani zastaviť. Pokuta je oprávnená. Ak zaparkuješ na niekoho vyhradenom mieste, môžu ti odtiahnuť auto na tvoje náklady v BA 179 euro + pokuta 50 - 150 euro podla druhu vyhradeného miesta
@anonym_8c8fb9 myslím ze odtiahnuť auto za 10 min fakt nestihnú.
@belllinka práveže tam paas zatiaľ nieje. Proste im vadilo že som chvíľu asi blokovala chodník. Nabudúce radšej zablokovať niekomu rezerve miesto...🤭🤷
@mia2906 prosím ťa spamataj sa, parkujes na chodníku, porušis pravidla a ešte sa rozčuľujes. Spravila si chybu, tak zaplať a nabudúce tam neparkuj
@anonym_0149fc nezvykneme porušovať predpisy. Nechodíme autom ani každý deň. Nieje to tu niekedy jednoduche , ráno stat v kolónach, škôlka, práca,... ale to tu budem zbytočne vysvetľovať. Samozrejme že nestojím hocikde kde si zmyslim, ale z môjho pohľadu to tiež nedáva úplne zmysel, parkovné lístky sa v tej zóne ani okolí ani len nedajú kúpiť. Buď kúsok na chodníku alebo rezerve miesta. Nieje tam zatiaľ paas. Na našej ulici sme si zaplatili rezidenčné a parkovat sa tu nedá, večer ani nenájdem miesto čiže áno, som nasratá už len z princípu.
@anonym_0d78d9
@mia2906 z akého princípu? Si parkovala na chodníku. Keby si parkovala na normálnom parkovisku a dostaneš pokutu, tak beriem, že z princípu si nasraná. Ale aký princíp, keď parkuješ na chodníku?
Chceš aby boli ľudia milí tolerantní slušní ?
Začni od Seba ! Nie si milá slušná ani tolerantná
@anonym_0d78d9
@mia2906 ja netvrdim, ze je to jednoduche. Ale to bohuzial nie je moj problem. Ja kazde rano ohruzujem seba a svoje 5 rocne dieta, lebo musim obchadzat auta na chodniku. A teda cesta je hlavna a frekvetovana. Starsi syn chodi sice po “zadnej ulici” do skoly, ale auta parkuju po celom chodniku. Oproti mu idu auta, ktore nesu deti do skoly… a kazdy tam parkuje len chvilku. Tiez mi nie je vsetko jedno… cize vtomto som bohuzial neoblomna.
Snažím sa byť neutrálna.
Je tak ťažké uznať si chybu?
Áno, naserie, že tam nie je parkovanie ani miesto. Áno, naserie, že pre 10 minút taká pokuta.
Ale!
Porušila si predpisy, stála si tam, kde si nemala, blokovala si chodník (čo ja z duše neznášam, lebo keď idem a kočíkom, tak musím ísť po ceste, ako takých debilov obchádzam a už sa pohrávam s myšlienkou, že ich budem nahlasovať, keď nás minule kvôli tomu jeden ehmehm zrazil). Proste musíš nájsť iný spôsob, ktorý bude podľa zákona. Ja parkujem o dosť ďalej a idem pešo. Proste keď sa nedá, tak sa nedá.
@mia2906 v začiatkoch PAAS v Ba som zaparkovala s preukazom pre invalida na parkovacom mieste, vedľa invalidného miesta lebo invalidné bolo obsadené. Preukaz som mala za oknom, osobu ZŤP tiež v aute. Dostala som pokutu 72€, lebo som stala vedľa a nie na invalidnom a nezaplatila som za PAAS. Bola som tam 2h. Keby som stala vedľa na invalidnom aj mesiac, pokutu nedostanem. Nič som neporušila, auto je na invalida či stojím na invalidnom mieste alebo nie. A nevyhádala som ja. Jediná chyba bola, že som nemala auto registrované. Toť Vallove PAAS
@mia2906 v začiatkoch PAAS v Ba som zaparkovala s preukazom pre invalida na parkovacom mieste, vedľa invalidného miesta lebo invalidné bolo obsadené. Preukaz som mala za oknom, osobu ZŤP tiež v aute. Dostala som pokutu 72€, lebo som stala vedľa a nie na invalidnom a nezaplatila som za PAAS. Bola som tam 2h. Keby som stala vedľa na invalidnom aj mesiac, pokutu nedostanem. Nič som neporušila, auto je na invalida či stojím na invalidnom mieste alebo nie. A nevyhádala som ja. Jediná chyba bola, že som nemala auto registrované. Toť Vallove PAAS
@tanapeta tak toto je tiež choré...zial
@tanapeta ozaj? pýtala som sa policajtov že kde mám stáť keď je miesto pre invalida obsadené. v aute mám dieťa ZŤP, a parkovaci preukaz za sklom.
odpoveď - hoc kde inde.
@tanapeta ozaj? pýtala som sa policajtov že kde mám stáť keď je miesto pre invalida obsadené. v aute mám dieťa ZŤP, a parkovaci preukaz za sklom.
odpoveď - hoc kde inde.
@anonym_d93643 policajti neboli. Prišla mi domov pošta o mesiac. Niekoľkokrát som to riešila. Je to tak. Na otázku aký je rozdiel či parkujem vpravo zadarmo aj rok a hneď vedľa ani na 2h, mi doteraz neodpovedali len mykli plecom, že žiaľ je to tak. Teraz mám auto registrované, mám zľavu. Keď parkujem na invalidnom ani PAAS nezapinam. Keď mimo, musim platiť
Ozaj. Na toto si daj pozor, môže ti prísť pokuta. Bavíme sa o zónach PAAS
@mia2906 poviem ti takto. Pouzivam surodenecky kocik. Siroky. Nemam vacsieho jedu ked kvoli autu neviem prejst a musim ho obchadzat po ceste a stym kocikom prechadzat cez obrubniky. Je mi jedno ci tam to auto stoji minutu alebo 50
My máme škôlku priamo pri dome. Rodičia, ktorí vozia deti autom alebo si ich poobede vyberajú zaparkujú na “našich” miestach halabala len tak bez rešpektovania čiar, vedľa stojaceho auta (zaparkujú ďalej od neho tak, že sa tam ďalšie medzi ne nevojde- veď len vyskočím a vyberiem dieťa- počas tohto procesu príde domáci človek, zaparkuje presne vedľa takéhoto “šoféra” a ide domov. Parkujúci rodič príde aj s dieťaťom nastúpi a ostáva po ňom miesto, ktoré nemá logiku vo veľkosti. Medzera trištvrte auta. A večer to tu vyzerá, že je medzi autami domácich medzera veľká ale nie tak, že sa tam zmestí auto. A tých medzier je viac.
Sme konečné sídlisko so slepou ulicou. Už len polia, alebo železnica. My reálne nemáme kde zaparkovať ani ďalej od bytov a že by sme sa prešli od auta domov.
Syn chodí do školy kde je katastrofálne parkovanie, rodičia tam parkujú ako blbci, ja som viac menej vždy parkovala mimo školy, ďalej, a prešla som sa. A samozrejme som si na to vyhradila čas a nie že nestíham tak rýchlo len na chvíľočku zaparkujem. Treba ísť skorej z domu a zaparkuje človek dalej.
@mia2906 no vitaj vo Valllovistane. A nezabudni ho opäť voliť
@borabalazova v Karlovke zatial nie je vsade PAAS.
@simsalabim Už som si presnejšie pozrela mapu zón a áno, ospravedlňujem sa, zvyknem chodiť do Karlovky niečo vybavovať a viac-menej stojím vždy na strane s PAAS. Teraz vidím, že celá ľavá strana ešte nie je PAAS. Tak potom ozaj len požiadať mestskú časť o vyhradené miesta pre rodičov detí. Bývame v Starom meste a školy a škôlky okolo nás to tak majú.
Bývam síce v inom meste, ale tiež máme rezidenčné parkovanie a škôlku oproti bytovke. Prichádzam domov v čase, keď rodičia prichádzajú do škôlky a nemám kde zaparkovať. Tak krúžim dokola, kým niekto 10-minútový odíde, pretože ak by som zaparkovala o ulicu ďalej, už musím platiť. Je to podľa teba fér? denno.denne máme všetci z bytovky nervy, pripomienkujeme mestu a máme z toho prd makový. Hlavne, že platím.
@tanapeta samozrejme že si porušila, neparkovala si na vyhradenom ZTP mieste. Ak bolo obsadené a parkuješ vedľa máš platiť parkovné bez ohľadu na to, či máš alebo nemáš preukaz. So zľavovou kartou PASS ZTP platíš len10% ceny.
Chapem tvoje rozhorcenie,ale porusila si zakaz,mala si smolu,ze akurat teba pokutovali. Mna by ani nenapadlo sa ofukovat,ked viem,ze som pochybila.
Urobila si chybu, si si vedomá svojej chyby a aj tak ťa prekvapuje, že ti dali pokutu a si nahnevaná?
@anonym_0d78d9
@mia2906 stala si na chodniku? Stala. Vsetko je jasne. (jasne kazdemu, okrem teba)
Mala by mat skolka tzv kiss&go miesta, tak by sa to vyriesilo na tych 5-10 min prave
Nikto ťa nemusel nahlasovať, videli ťa tam párkrát keď šli okolo , opakovane porušuješ pravidlá, tak ťa spokutovali. A to si len tymyslíš, že je to len desať minút skús si to niekedy stopnúť. U nás pri škole dali parkovacie hodiny, prvych15minut je zadarmo ale musíš natukat číslo vždy. Chodia tam pravidelné kontroly aj tak sú niektorí rodičia nepoučiteľni a dostanú pokutu, lebo je zaťažko aj to číslo natukat
@zuzanaete
@anonym_e2f284 ráno tam stojí ďalších 5 áut pri chodníku, lebo nemajú kde stat.. a my sme jedini čo majú pokutu, lebo sme tam stáli poobede na tých 10 min, nechápem kde to stihli nafotiť alebo co.. keď sa človek ponáhľa do škôlky a do práce , niekedy iná možnosť nieje... Môžem zájsť aj ďalej k obchodaku , poobede, ale rano isto nie
@mia2906 tak rano tam nikto nekontroloval takze nemal kto pokuty rozdavat. A inak suhlasim s kometom vyssie neda sa parkovat niekde pri obchode alebo na parkoviskubmedzi panelakmi a zajst sibparvmetrov pesi???

@sasa1310
@bashkaxyz
keď vidím aká je tu polka odpisujucich inteligentov, a ešte mi aj bezdôvodne nadavaju, ani sa nečudujem tej pokute...môžme si robiť zo života navzájom peklo a takisto aj ja môžem všetkých zle zaparkovaných nahlasovať, vidím že ľudskosť už dávno vymrela.
@mia2906 pozri sa. Predstav si, že tam bývaš. a každú chvíľu príde niekto behom 2h, kto takto zaparkuje akože na 10 minút. Tak sa nediv, že raz dostaneš pokutu. Spravila si chybu, tak si ju treba priznať a poučiť sa z nej.