icon

Pokuta 78 EUR za parkovanie pri vyzdvihnutí dieťaťa zo škôlky

mia2906
14. nov 2025

Pokuta 78€ za parkovanie
prišla nám poštou pokuta za parkovanie v Karlovke, keďže chodím po malého do škôlky, stojím väčšinou na 5-10 min, kým ho vyzdvihnem polkou auta cez chodník, keď nezabudnem dám blikacky. Ina moznost parkovať poobede tam väčšinou nie je, všetko sú tam vyhradené miesta. Vraj to už je lepšie a za ,,menej,, stat na vyhradenom miesta radšej? To naozaj sú ľudia takí zákerni, že kvôli 10 min volali policajtov? Nikoho som tam nevidela , nezdá sa mi že by to za takú chvíľu stihli zavolať, nafotiť a zmiznúť odtiaľ... Nebyvame bohužiaľ pri škôlke , platíme si za parkovaciu zonu inde a aj tam býva dosť problém nájsť parkovanie...je to fakt hrozne... Dá sa nejako ešte odvolať či to nemá význam? Vdaka

Strana
z4
zuzanaete
14. nov 2025

Ty to vnimas, ze tam stojis len chvilku. Ale takych ludi moze byt vela, co tam len na 10 minut zaparkuju a to uz moze miestnym vadit, ak je blokovany chodnik.

anonym_e2f284
14. nov 2025

Nemôžeš zaparkovať niekde na parkovisku pri obchode a ísť peši pre dieťa do skolky?
Veď skolkarovi aj prospeje keď sa trochu prejde

To si len ty myslíš že stojíš 10 minút a si preč, alw toto si povie dalších 20 rodičov a chodil je non stop blokovaný

denden77
14. nov 2025

podla mna to nema vyznam 😁
pri platbe do 15 dni je to menej (muz dostal rovnako pred 2 tyzdnami v Petrzalke 😁)

anonym_d93643
14. nov 2025

chvíľu , ale každý deň.
nikto ta nahlasovať nemusel, u nás v meste chodí služba ktorá dohliada na parkovanie. Ani by som si ich minule nevšimla, ale majú vesty svetlo zelené a na na nej nápis parkovacia kontrola.

mia2906
autor
14. nov 2025
@anonym_e2f284

Nemôžeš zaparkovať niekde na parkovisku pri obchode a ísť peši pre dieťa do skolky?
Veď skolkarovi aj prospeje keď sa trochu prejde

To si len ty myslíš že stojíš 10 minút a si preč, alw toto si povie dalších 20 rodičov a chodil je non stop blokovaný

@zuzanaete
@anonym_e2f284 ráno tam stojí ďalších 5 áut pri chodníku, lebo nemajú kde stat.. a my sme jedini čo majú pokutu, lebo sme tam stáli poobede na tých 10 min, nechápem kde to stihli nafotiť alebo co.. keď sa človek ponáhľa do škôlky a do práce , niekedy iná možnosť nieje... Môžem zájsť aj ďalej k obchodaku , poobede, ale rano isto nie

mia2906
autor
14. nov 2025
@denden77

podla mna to nema vyznam 😁
pri platbe do 15 dni je to menej (muz dostal rovnako pred 2 tyzdnami v Petrzalke 😁)

@denden77 áno 52€..ale aj tak, nasrali ma 😁

mia2906
autor
14. nov 2025
@anonym_d93643

chvíľu , ale každý deň.
nikto ta nahlasovať nemusel, u nás v meste chodí služba ktorá dohliada na parkovanie. Ani by som si ich minule nevšimla, ale majú vesty svetlo zelené a na na nej nápis parkovacia kontrola.

@anonym_e2f284
@anonym_d93643 a nieje to každý deň, striedame aj s MHD, na toto som sa vás nepýtala.

zuzanaete
14. nov 2025
@mia2906

@anonym_e2f284
@anonym_d93643 a nieje to každý deň, striedame aj s MHD, na toto som sa vás nepýtala.

@mia2906 Velmi sa sustredis na seba, ze si tam bola len chvilku. Mame pri dome skole a vidim, co je tam kazde rano a poobede. Kazdy jeden len par minut. Celkovo velka premavka.

anonym_d93643
14. nov 2025
@mia2906

@anonym_e2f284

@mia2906 ideš na to útokom? ja za pokutu nemôžem vážená.
treba parkovať podľa predpisov - inak budú chodiť pokuty.
mám ten istý problém - len my máme preukaz ZŤP takže stojíme hoc komu aj na mieste kým vyzdvihneme dieťa.

belllinka
14. nov 2025
@mia2906

@anonym_e2f284

@mia2906 nikto nemusel volať policajtov, ak je tam PAAS, tak každý úsek má niekto na starosti a kontroluje to. Sleduje, kto zaparkuje a nabehne to skontrolovať. Žiadne odvolanie ti nepomôže.

lucyluska
14. nov 2025

@mia2906
My sme po známosti ,ex muža otcova frajerka je v mestskej polícii. Zavolali ex či sa môže dostaviť tam a tam, porozprávali sa a pokutu stiahli.
Kľudne zabojuj.

andrejka1974
14. nov 2025
@anonym_d93643

@mia2906 ideš na to útokom? ja za pokutu nemôžem vážená.
treba parkovať podľa predpisov - inak budú chodiť pokuty.
mám ten istý problém - len my máme preukaz ZŤP takže stojíme hoc komu aj na mieste kým vyzdvihneme dieťa.

@anonym_d93643 pozor aj na toto policajti fotia autá zo zadu a parkovací preukaz máš vpredu za oknom mne takto došla pokuta , ale odvolala som sa a neplatila som

andrejka1974
14. nov 2025

@mia2906 zaparkovala by som aj na vyhradenom mieste a dala blikacky a zatiaľ to pomáha ,ono sa mohlo stať že tam chodia kontrolóri pravidelne a zo začiatku si tá iba zaevidovali do databázy a keď si tam bola už viackrát tak ti už tu pokutu poslali

krasneleto
14. nov 2025

@mia2906 mozes zaplatit pred lehotou a vide ta to 52€, bohuzial nemas parkovat tak ako si parkovala... ja som bola ledva jednym kolesom na chodniku na KLenovej a tam sa ozaj s onkopacientom nemas ako inak dostat, a nikoho to nezaujimalo... stvrtkoleso je stale stvrtkoleso. nikto ma nenahlasil, islo auto okolo a papa

kacena4
14. nov 2025

no policajti ta nenacapali, maju ludi ktory kontroluju parkovanie aj muz tak distal. no bud budete chodit parkovat dalej a prejdete sa alebo elektrickou alebo si platit parkovaci listok

bashkaxyz
Odpoveď bola odstránená
mia2906
autor
14. nov 2025
@belllinka

@mia2906 nikto nemusel volať policajtov, ak je tam PAAS, tak každý úsek má niekto na starosti a kontroluje to. Sleduje, kto zaparkuje a nabehne to skontrolovať. Žiadne odvolanie ti nepomôže.

@belllinka práveže tam paas zatiaľ nieje. Proste im vadilo že som chvíľu asi blokovala chodník. Nabudúce radšej zablokovať niekomu rezerve miesto...🤭🤷

krasneleto
14. nov 2025

kazdy len chvilu, kazdy len sem tam 10 min... ale na mieste, ktore nie je moje, alebo nemam nan listok... dennodenna realita pred skolkami a skolami... ako pride k tomu ten, koho vyhradene miesto to za nemale peniaze je, ked mu tam takto denne xkrat niekto stoji?

mia2906
autor
14. nov 2025
@lucyluska

@mia2906
My sme po známosti ,ex muža otcova frajerka je v mestskej polícii. Zavolali ex či sa môže dostaviť tam a tam, porozprávali sa a pokutu stiahli.
Kľudne zabojuj.

@lucyluska my tam nemáme známosti tak asi sa to neoplatí 🙂

borabalazova
14. nov 2025

@mia2906 Tak máš viacero možností: ak je škôlka štátna, resp. financovaná cez mestkú časť, môže požiadať o vyhradené miesta pre rodičov v čase príchodu do a odchodu zo škôlky. Pokiaľ viem, v Karlovke je PAAS, vždy keď potrebujem niečo vybaviť, nie je problém nájsť miesto, platí sa od 14.00-24.00 1 euro na hodinu, takto ja vyzdvihujem dcéru v škole v Petržalke a normálne si vždy zaplatím 25 centov za 15 min. Stáť na chodníku je zakázané vyhláškou, s pokutou za parkovanie nevieš urobiť nič. A teda, bez urážky, vždy mi trvalo vyzdvihnúť dcéru zo škôlky viac ako 5-10 min.

anonym_1a3d94
14. nov 2025

Tiez parkujem stale rovnako,polka auta na chodniku.Deti mi daju pusu,vystupia a idu do skoly.Ja sa cez cely chodnik otacam,aby mi to vydalo.Zalezitost par sekund a stojime takto vsetcia.

anonym_d93643
14. nov 2025
@anonym_1a3d94

Tiez parkujem stale rovnako,polka auta na chodniku.Deti mi daju pusu,vystupia a idu do skoly.Ja sa cez cely chodnik otacam,aby mi to vydalo.Zalezitost par sekund a stojime takto vsetcia.

@anonym_1a3d94 tak jasné zatiaľ stojíte takto všetci.
pokým Vám nezačnú chodiť pokuty ako autorke.

mia2906
autor
14. nov 2025
@krasneleto

@mia2906 mozes zaplatit pred lehotou a vide ta to 52€, bohuzial nemas parkovat tak ako si parkovala... ja som bola ledva jednym kolesom na chodniku na KLenovej a tam sa ozaj s onkopacientom nemas ako inak dostat, a nikoho to nezaujimalo... stvrtkoleso je stale stvrtkoleso. nikto ma nenahlasil, islo auto okolo a papa

@krasneleto to ako fakt si platila za 52€?! Preboha a to nejaka kontrola šla či co

mia2906
autor
14. nov 2025
@borabalazova

@mia2906 Tak máš viacero možností: ak je škôlka štátna, resp. financovaná cez mestkú časť, môže požiadať o vyhradené miesta pre rodičov v čase príchodu do a odchodu zo škôlky. Pokiaľ viem, v Karlovke je PAAS, vždy keď potrebujem niečo vybaviť, nie je problém nájsť miesto, platí sa od 14.00-24.00 1 euro na hodinu, takto ja vyzdvihujem dcéru v škole v Petržalke a normálne si vždy zaplatím 25 centov za 15 min. Stáť na chodníku je zakázané vyhláškou, s pokutou za parkovanie nevieš urobiť nič. A teda, bez urážky, vždy mi trvalo vyzdvihnúť dcéru zo škôlky viac ako 5-10 min.

@borabalazova to vážne si platíš aj za 15 min státia? Pokiaľ viem dá sa k Paas dokúpiť nejaka karta že môžeš parkovať aj inde v paas. U nás pro škôlke zatiaľ paas nieje

mia2906
autor
14. nov 2025
@anonym_1a3d94

@anonym_1a3d94 no len ty si celý čas v aute, my ideme do škôlky s malým. 😁

bashkaxyz
14. nov 2025

Takže na tých 10 minút čo tam stojíš majú prestať platiť pravidlá cestnej premávky??? Nezblaznila si sa tak troška úplne??? Mozog si v skrini nechala??? Proste to zaplať a nepi**uj

sasa1310
14. nov 2025

@mia2906 nikto nemusel volať. Stačí že išli okolo. Nauč sa parkovať

mia2906
autor
14. nov 2025
@bashkaxyz

Takže na tých 10 minút čo tam stojíš majú prestať platiť pravidlá cestnej premávky??? Nezblaznila si sa tak troška úplne??? Mozog si v skrini nechala??? Proste to zaplať a nepi**uj

@bashkaxyz ty si teda riadna inteligentka 😁

mia2906
autor
14. nov 2025
@sasa1310

@mia2906 nikto nemusel volať. Stačí že išli okolo. Nauč sa parkovať

@sasa1310
@bashkaxyz
keď vidím aká je tu polka odpisujucich inteligentov, a ešte mi aj bezdôvodne nadavaju, ani sa nečudujem tej pokute...môžme si robiť zo života navzájom peklo a takisto aj ja môžem všetkých zle zaparkovaných nahlasovať, vidím že ľudskosť už dávno vymrela.

simsalabim
14. nov 2025
@borabalazova

@borabalazova v Karlovke zatial nie je vsade PAAS.

Strana
z4