Pokuta 78 EUR za parkovanie pri vyzdvihnutí dieťaťa zo škôlky
Pokuta 78€ za parkovanie
prišla nám poštou pokuta za parkovanie v Karlovke, keďže chodím po malého do škôlky, stojím väčšinou na 5-10 min, kým ho vyzdvihnem polkou auta cez chodník, keď nezabudnem dám blikacky. Ina moznost parkovať poobede tam väčšinou nie je, všetko sú tam vyhradené miesta. Vraj to už je lepšie a za ,,menej,, stat na vyhradenom miesta radšej? To naozaj sú ľudia takí zákerni, že kvôli 10 min volali policajtov? Nikoho som tam nevidela , nezdá sa mi že by to za takú chvíľu stihli zavolať, nafotiť a zmiznúť odtiaľ... Nebyvame bohužiaľ pri škôlke , platíme si za parkovaciu zonu inde a aj tam býva dosť problém nájsť parkovanie...je to fakt hrozne... Dá sa nejako ešte odvolať či to nemá význam? Vdaka
@mia2906 ludskost vymrela? Mozno by okolo teba nepresiel vozickar, kocik, blokujes hydrant, pristup sanitke…naozaj tu zo seba nemusis robit obet. Pre nieco tie predpisy existuju, nie len tebe strpcit zivot.
@mia2906 treba parkovat tam, kde sa da a tych hoci aj 500m prejst s dietatom peso.
autorka, ja som z KV, ak mi napises, ktora skolka, mozno budem vediet poradit parkovanie, ktore nebude 500 m od nej. ano, nemame zatial vsade paas, ale snad uz coskoro bude, potom ti staci ta 10e rocna karta. inak vela rezerve miest v karlovke a na dlhacoch je od 15 do 8, ja ked potrebujem stat niekde inde ako u seba v garazi, tak hladam tie (napr. ked idem po syna do skoly autom, lebo ideme k dr alebo co).
@tanapeta ozaj? pýtala som sa policajtov že kde mám stáť keď je miesto pre invalida obsadené. v aute mám dieťa ZŤP, a parkovaci preukaz za sklom.
odpoveď - hoc kde inde.
@anonym_d93643 ja sice nebyvam v BA, ale minule, ked mi zastali na mojim platenom mieste a volala som policajtov, tak mi povedali, ze keby bol ZTP, tak mu nemozu dat akurat papucu...ale ze pokutu dostane ako kazdy iny...
Takze si staci predstavit, ze ide po tom chodniku zrovna vtedy vozickar alebo mamicka s kocikom a tiez si povie, ze uz toho ma dost, lebo kazdy krat ked tam ide, tak tam niekto stoji "len 10 minut"...
@tanapeta ozaj? pýtala som sa policajtov že kde mám stáť keď je miesto pre invalida obsadené. v aute mám dieťa ZŤP, a parkovaci preukaz za sklom.
odpoveď - hoc kde inde.
@anonym_d93643 ako drzitel parkovacieho preukazu TZP mas urcite vynimky kde mozes zastavit a stat alebo vojst (je na to niekde na nete zoznam)... napriklad do zakazu vjazdu a tak... ale nemozes zase parkovat hocikde na hulvata alebo na sukromnom mieste... Osprchovat sa do bytu niekomu tiez nejdes...
@tanapeta samozrejme že si porušila, neparkovala si na vyhradenom ZTP mieste. Ak bolo obsadené a parkuješ vedľa máš platiť parkovné bez ohľadu na to, či máš alebo nemáš preukaz. So zľavovou kartou PASS ZTP platíš len10% ceny.
@anonym_8c8fb9 no novinku si mi napísala
Robíte tu vedu z parkovania na chodníku, pritom ešte do roku 2023 to bola normálna vec, len sa muselo dodržat 60 cm na prechod. A všetci boli spokojní. Ak to niekto nedodržal, mal dostať pokutu. Teraz to zakázali z pre mňa nepochopiteľného dôvodu, počet parkujúcich áut sa neznížil, skôr naopak, počty miest na parkovanie sa zmenšujú, tu autorka hovorí, že tam nie je kde si zaplatiť za parkovanie, takže tam nemá kde zaparkovať a to je skutočný problém. Že nemá možnosť zaparkovať riadne v súlade s predpismi. Pekne sa vám mudruje, keď nepoznáte situáciu či ráno stíha odparkovať niekde ďaleko a ísť s dieťaťom peši. Myslím, že sa vyjadrila, že nie.Takže podľa tu niektorých je lepšie ako stáť na chodníku so zachovaním miesta pre chodcov, je stáť na niekoho vyhradenom mieste. No asi nie, neriešiteľná situácia, jedine ísť MHD. Som za to, aby sa parkovanie na chodníkoch obnovilo. Teraz stoja autá na ceste v oboch smeroch a často tam nie je možný bezproblémový prejazd. Obzvlášť pre záchrannú techniku a tiež je to povinné dodržiavať.
Pre autorku. Odvolať sa nemáš na čo, dopustila si sa priestupku, každá pokuta pre mesto dobrá.
@mia2906 parkovala si zle? Parkovala…tak preco hladas chybu v inych ludoch? Ty si presne ten typ cloveka “ano dodrzujme pravidla” ale ted hlavne ostatni, lebo ked tebe nieco nevyhovuje, tak to uz je v poriadku zaparkovat ako chces a kde chces. Vramci PAAS mozes kazdy den nejaky cas parkovat bezplatne aj v inej zone, tak si to aktivuj a neparkuj na sedlacku na chodniku.
Ty to vnimas, ze tam stojis len chvilku. Ale takych ludi moze byt vela, co tam len na 10 minut zaparkuju a to uz moze miestnym vadit, ak je blokovany chodnik.
@zuzanaete aj suhlasim,aj nie. Asi nepoznas niektore stvrte v BA. Zaparkovat nemozne. Moj top zazitok ked mi policajti odporucali parkovaci dom za 4 eura na hodinu ked som isla na 10.min vyzdvihnut dceru. Cela strt bola vtedy rozkopana a miesta parkovacie nedostupne..
@mia2906 bohužiaľ to je robota mestskej policie, robia to v každej časti. Sú to obyčajní trapkovia, treba im to povedať ze sa môžu hanbiť za to co robia
@feri0852
@mia2906
môžu sa hanbiť za to,ze vykonávajú svoju prácu?alebo skôr za to,ze dohliadajú,aby bol v meste aky taky poriadok?neviem ci by sa vam pacilo žiť v meste,kde by bola úplná anarchia a nikto by nic neriešil... tie predpisy z nejakého dôvodu su a ano,nejdem sa hrať na tu ktora vzdy vsetko dodržiava,tiez ked idem pre deti,tak zvyknem zaparkovať "na tatara" ked to inak nejde,ale ani nahodou by ma nenapadlo nadávať a urážať niekoho za to,ze som dostala pokutu pravom🤦♀️ cize bud parkujem ako sa ma alebo prijímam riziko,ze to môže skončiť pokutou,vzdy je na výber... ale toto je také výchovné a ľudské,takéto komentáre dávame vzdy a všade aj bez ohľadu na to ci nas počujú naše deti a potom sa čudujeme odkial majú také hlášky a kde sa vytratila úcta a rešpekt...
Parkujes na chodníku a ešte sa chceš odvolávať? Ty si doteraz nevedela ze sa tak parkovať nemôže? Škôlka neskolka, pravidlá sú pravidlá.
Robíte tu vedu z parkovania na chodníku, pritom ešte do roku 2023 to bola normálna vec, len sa muselo dodržat 60 cm na prechod. A všetci boli spokojní. Ak to niekto nedodržal, mal dostať pokutu. Teraz to zakázali z pre mňa nepochopiteľného dôvodu, počet parkujúcich áut sa neznížil, skôr naopak, počty miest na parkovanie sa zmenšujú, tu autorka hovorí, že tam nie je kde si zaplatiť za parkovanie, takže tam nemá kde zaparkovať a to je skutočný problém. Že nemá možnosť zaparkovať riadne v súlade s predpismi. Pekne sa vám mudruje, keď nepoznáte situáciu či ráno stíha odparkovať niekde ďaleko a ísť s dieťaťom peši. Myslím, že sa vyjadrila, že nie.Takže podľa tu niektorých je lepšie ako stáť na chodníku so zachovaním miesta pre chodcov, je stáť na niekoho vyhradenom mieste. No asi nie, neriešiteľná situácia, jedine ísť MHD. Som za to, aby sa parkovanie na chodníkoch obnovilo. Teraz stoja autá na ceste v oboch smeroch a často tam nie je možný bezproblémový prejazd. Obzvlášť pre záchrannú techniku a tiež je to povinné dodržiavať.
Pre autorku. Odvolať sa nemáš na čo, dopustila si sa priestupku, každá pokuta pre mesto dobrá.
@lilope by ma zaujimalo co by si bola taka mudra, keby si kazdy den musela kvoli autam parkujucim na chodniku chodit s deckom po hlavnej ceste… ked nestiha, nech chodia skor. Ja tiez musim ist skor, lebo keby som vedela ist konstantne po chodniku, trva nam to cca 7 min. Takto idem castokrat aj 15 min, kedze musim vstupit na vozovku. A musim pockat kym sa utvori medzera a ja mozem obist parkujuce auto na chodniku. Vratim sa na chodnik a po par krokoch sa situacia opakuje. Fakt super no… a minule sme kracali po chodniku a tesne spoza chrbta mi vyletelo auto, ktore chcelo zaparkovat. Skoro nas zrazil na chodniku, lebo som to necakala… a ked som sa ho spytala ci je v poriadku, tak mi povedal, ze a kde ma akoze parkovat. 2min od skolky je obecny urad, kde je asi 8 parkovacich miest, ale to by trebalo tie 2min prejst pesi a to by mnohym nohy odpadli
@lilope vďaka, konečne normálny komentár a niekto kto to pochopil. A presne, ledva sa dá cez tú ulicku prechádzať autom. V BA je tak obrovský nedostatok parkovacich miest, neviem ako vlastne vadilo parkovanie na chodníku s odstupom 1.5 m čo kedysi platilo....
Musíš si uznať, že si spravila chybu, na chodníku je zakázané stať, nikdo nemusel volať policajtov, tí sa bežné vozia po meste celý deň a fotia auta, ktoré zle parkujú, a potom chodia pokuty, aj u nás v BB je to tak, ponaučenie je také, že musíš krúžiť donekonečna kým dakde zaparkujes a nechceš pokutu, bohužiaľ 😓
Parkovanie v Bratislave je masaker asi všade 😃 kym sme tu bývali platili sme si parkovaciu kartu na paas ktorá nebola draha ale aj tak som nemala miesto! Miest bolo malo… ale parkovanie na chodniku… to fakt nie je novinka, isty čas som chodila s dvojitým kočíkom, je širší ako normalny a ak boli pri chodniku vyššie obrubníky vieš ako mi vadili zle zaparkované auta? Vieš ako mi to komplikovalo život? Tie dve male deti stale mam a koľkokrát s nimi šlapem aj 5 minut od najbližšieho parkoviska tam kam chceme a to mladší ma len 1,5r - jednoducho mi NENAPADNE zaparkovať tam kde nemam čo i len na 5 minut a menej… je mi luto že je pre teba komplikovane vozenie do škôlky a zo škôlky, ale to ti stale nedava právo porušovať zákony ktoré su dane… raz som počúvala jeden rozhovor so psychológom, ktorý hodnotil, že keď ľudia, ktorí su vo vláde porušujú zákony a nariadenia dáva to pocit nedotknuteľnosti a možnosti porušovať zákony aj občanom lebo im idu takým vzorom (aj keď len v podvedomí)… skús sa možno zamyslieť prečo si myslíš že na tvojich 10 minút zákony neplatia? nemyslím to zle, skor na take zamyslenie
@lilope vďaka, konečne normálny komentár a niekto kto to pochopil. A presne, ledva sa dá cez tú ulicku prechádzať autom. V BA je tak obrovský nedostatok parkovacich miest, neviem ako vlastne vadilo parkovanie na chodníku s odstupom 1.5 m čo kedysi platilo....
@mia2906 máš pravdu, ten odstup bol 1,5 m. Neviem kde som v noci nabrala to číslo, ktoré som napísala. 🤦
@mia2906 nie je to žiadna horibilna pokuta. Zaplať a parkuj inde. Ja nie som dobrá v parkovani, veľakrát parkujem o dosť ďalej, tak aby som aj vyšla s mojimi schopnosťami a nevadí mi to. Lepšie ako sa stresovať
@lilope
"Pekne sa vám mudruje, keď nepoznáte situáciu či ráno stíha odparkovať niekde ďaleko a ísť s dieťaťom peši."
Všetci sa ráno ponáhľame, všetkým nám ráno bežia minúty rýchlejšie. Tak buďme všetci bezohľadní a sebeckí, lebo ja, ja, ja. A ešte sa rozčuľujme, keď za opakované porušenie predpisov dostaneme pokutu.
@mia2906 prepáč,ale neviem ci sa mam smiať alebo plakať nad takýmto komentárom... neviem poriadne parkovať a preto som si myslela,ze je to ok🤦♀️ ak nevieš parkovať tak si zaplatil doskolovaci kurz alebo kup auto s parkovacím asistentom alebo parkavacou kamerou alebo najlepsie vsetko dokopy... ja som tiez nevedela dobre parkovať pozdlzne,ale žiaľ situácia pred skolkou a školou ma naucila.. ako som uz písala vyššie,vzdy je na výber... a ako sa vraví,kto xce hlada spôsoby,kto nexce hlada dovody🤷♀️
To je taký problém ísť MHD alebo nechať auto pri obchode? Do vchodových dverí ho nabudúce napchaj..🤦
@borabalazova to vážne si platíš aj za 15 min státia? Pokiaľ viem dá sa k Paas dokúpiť nejaka karta že môžeš parkovať aj inde v paas. U nás pro škôlke zatiaľ paas nieje
@mia2906 Ano, kazdy jeden den platim 25 centov, ked vyzdvihujem dceru zo skoly.
Mala by mat skolka tzv kiss&go miesta, tak by sa to vyriesilo na tych 5-10 min prave
@kiki68 Kiss and Go pri škôlke...nuž,my máme a to sú veľké deti a poobede,keď sa tam postavi päť áut,každý čaká,tak smola,ďalších 300 sa nemá kam go....skolkara asi nepobozkas a nepôjde sám. Ráno to funguje ,poobede absolútne. Pri skolkarich je márne vyhradené miesto,dve,lebo zjavne do škôlok chodí viac detí. Takže sa tým neulavi absolútne. Pri školách je to lepšie,logicky,sovezies a vystúpi a fičí,škôlkar nie. Ten rodič ostáva minimálne 10 minút,už to nie je go. Ťa značka by fungovala Max na to aby si tam nestihol auto niekto mimo škôlky na pol dňa. Inak rodičom by to veľmi nepomohlo
@krasneleto to ako fakt si platila za 52€?! Preboha a to nejaka kontrola šla či co
@mia2906 ano doslo mi rozhodnutie na 78€ s tym , ze ak zaplatim do 15 dni... bude to iba 52€... bohuzial, pravda je taka , ze som porusila co som nemala... aj ked teda minimalne, ale predsa... za 24 rokov co mam vodicak som dostala po sebe dve pokuty za 78€ v ba... nesporila, zaplatila a idem dalej... ten druhy krat to bolo na zapase dcery, postavila som sa za cely rad aut... v ten den ich tam parkovalo +20 rovnako ako ja, tak zarobene bolo... lebo som stala kolesom na zeleni, ok beriem... ale ta klenova zamrzela, tam nie je absolutne kde zaparkovat a stala som na obrubniku tak ze by fuklo a posunie auto same mimo chodnik, ale kto to tam pozna, vie ze sa tam parkuje na cm doslova... ale tak co uz. taxik z domu by ma vysiel v obocho pripadoch hore- dole lacnejsie...

@mia2906
Vrátiť sa do autoškoly! Ono keď je niekde zákaz zastavenia,resp státia,to neznamená že nejakých 10 min sa bude tolerovať. A za tie zapnuté blikačky by som dával ešte väčšiu pokutu,aby si dotyčný doštudoval kedy sa majú používať.