icon

Pôrodnica Bory

8. máj 2023

Ahojte ,
Dá sa už registrovať do pôrodnice ? Telefonicky či mailom? Ako to prebieha? Pripadne kedy sa má spustiť registrácia? Neviem nájsť na webe žiadne konkrétne info, okrem toho, že bude od júna.

srdeenko19
13. jún 2023

@aviska Na september/október budú objednávať až od 15 júna.

aviska
13. jún 2023

@srdeenko19 no aj na jul sa dalo az od 15.05 a uz boli poregistrovane. Tak sa len pytam ze ci sa oplati vobec volat alebo 15.6. o 7:05 to uz bude vsetko plne... pri stasti ze sa tam clovek dovola.

viktoriina
13. jún 2023

@aviska ja som tam volala minuly tyzden ze sa chcem registrovat a povedala mi ze 15.6 sa da. tak pevne verim, ze ked tam budem rano volat, nebude vsetko obsadene

aviska
13. jún 2023

@viktoriina len mam obavu ze zas tie co tam maju lekarov tak tie uz maju terminy zajednane a na nich sa ten datum 15.6 nevztahuje. A my co nam lekar nerobi v porodnici mame smolu.

martinaju
13. jún 2023

@aviska ja tam lekara nemam a v pohode som sa objednala v máji. Priebežne tam volať môžeš nikto ti nebude nadávať ale vtedy nebola nikde zverejnena info, že kedy sa bude dať objednávať len orientačne kazali volať koncom týždňa tým ktoré volali začiatkom týždňa.

aviska
15. jún 2023

@viktoriina ako podarilo sa ti. Vraj uz je plno a neberu.

efka123
15. jún 2023

Podarilo sa niekomu dovolať? Lebo vyzerá, že im padli linky..

viktoriina
15. jún 2023

@efka123 @aviska nepodarilo, volam tam stale, ale kamoska sa dovolala a hovorila ze september plny...

aviska
15. jún 2023

@viktoriina uz aj oktober uz je vsetko manzel bol aj osobne ale hovoril ze mu na recepcii povedali ze rodicky tam cakali uz od siestej.

nati83
15. jún 2023

@efka123 ja som volala teraz a október je uz plní

aviska
15. jún 2023

@nati83 to uz bolo podla mna zaplnene uz pred dneskom vela.miest lebo muz hovoril ze na recepcii otacali a hadali sa uz aj paryktore tam prisli pred siedmou ked este nebol spusteny registracny. Ze niektorí cakali uz od siestej a miesto sa im neuslo.

ofelias
15. jún 2023

Ja som bola osobne o 8 lebo som sa nevedela dovolať, padli im linky a poslali ma preč, že ženy stali od 6 pred nemocnicou. Ale myslim, že to boli už pred spustením vybookovane. Slovensko :(

marinacernos
15. jún 2023

Podarilo sa aspon niekomu registrovat?
Toto vyzera "horsie" ako ten Jul/August 🙈🙈

aviska
15. jún 2023

@ofelias ono ani linky nepadli. Fungovalo to tak ze ja som sa dovolala spajali ma s operatorom ze mam cakat a poyom ze nik volny nieje ze mam zavolat neskor. V tom momente na par minut ti akoby blokli tvoje cislo ze si sa tam nevedela dovolat ja som vtedy volala z muzovho ale aj tak bez sance

martinaju
15. jún 2023

Bsby stale objednavaju len malicko zien na TP kedze porod moze prist hoci kedy a nechcu aby sa stalo ze nebudu kapacitne zvladat napor rodiciek tak stale maju obmedzeny pocet podla toho ako to aj napisali. Takze niet sa cudovat ze to bolo hned plne. A to call centrum funguje na vsetky oddelenia jedno takze ano dovolat sa tam aj bezny den ked nespustaju system pre rodicky je problem a treba volat viac krat.

micka9
19. jún 2023

Ahojte, tu v tejto skupine som sa docitala, ze zazmluvnenie porodnika na boroch bude stat 1300 eur. Vie mi niekto prosim potvrdit tuto infosku?

martinaju
20. jún 2023

@micka9 ano je to tak. Pôrodnik 1300 a PA 800

hanka787
21. jún 2023

@martinaju Fuha dost peniazkov

martinaju
21. jún 2023

@hanka787 ved to nie je povinnost. Ceny su take lebo sami hovoria ze to podla nich nie je potrebne. Kto chce zaplati kto nie bude mat toho kto ma sluzbu 🤷🏽‍♀️

dibie
23. jún 2023

@martinaju ahoj, ja som tam rodila 4.6. z prirodzeného pôrodu sa vyklul nakoniec akútny cisársky a som vo VšZP, žiaden účet mi neprišiel 😅 jedine za čo sme platili bolo, že tam môj muž spal a jedol, napísala som o celom Tom pobyte aj blog

yoxinka
23. jún 2023

@dibie
A nejaký odkaz na ten blog by si nedala? Ja sa síce rodiť už nechystám, ale zaujíma ma to 😉.

martinaju
23. jún 2023

@dibie ale je ine akutna sekcia a teda nedokladna starostlivost a planovana sekcia 🙂

dibie
23. jún 2023

@martinaju áno, ja viem aký je rozdiel medzi akutnou a plánovanou sekciou 🙂 len som chcela povedať že VšZP normálne prepláca pôrody... Ale je pravda že plánovanu sekciu pravdepodobne nie, lebo sa to berie ako operácia

martinaju
23. jún 2023

@dibie ja som ale netvrdila nikde ze nepreplaca. Napisala som len o planovanych

dibie
23. jún 2023

@martinaju oki pardon, asi som vás označila omylom 😅

yoxinka
23. jún 2023

@dibie
Výborné. Pôrod a starostlivosť hodné 21. storočia. Dúfam, že im to vydrží 😉.

dibie
23. jún 2023

@yoxinka tiež dúfam 😅 keď bol potom pán primár za nami po pôrode tak už vtipkoval či sa vidíme o 1-2 roky opäť 😅 ja som sa strašné bála že skončím v nejakom komunistickom zariadení, mám hrôzu z nemocnic ale odtiaľto som išla úplne vychillena, aj by som sa tam vrátila

yoxinka
23. jún 2023

@dibie
Preto píšem, že dúfam, že im to vydrží, lebo porovnávam s Kochom. Koch bol tiež naparádu, kým mali máličko pôrodov. Keď sa tam začalo rodiť masívne, celé im to padlo na hlavu. Ja som rodila raz na Kramároch a dvakrát v Kochu, takže viem aj porovnať a uvedomujem si klady a zápory Kocha. Ja som tam bola spokojná, ale objektívne, kvalita tam šla rapídne dole, podľa mňa.

dibie
24. jún 2023

@yoxinka môže byť, ja nemám skúsenosť, je to moje prvé dieťa a verím, že Bory urobili škrt cez rozpočet aj Kochu no.. lebo to čo si tam pekne zaplatíte je v boroch preplatene od poisťovne ale som zvedavá ako to bude vyzerať o 2 roky...