Prečo sú nájmy v Bratislave také vysoké?
S priatelom bývame v BA uz skoro pol roka, obaja pracujeme a mesacne máme kazdy okolo 1000 v cistom. Byvame v zdielanom byte ale vobec nam to nevyhovuje, potrebujeme este aspon jednu izbu kedze niekedy robime z domu obaja naraz (nejako sme na to nemysleli). No ako pozerame dvojizbove byty, tak je tazke dostat sa pod 800e s energiami a internetom. Ani nehladame niekde v centre, staci ze budeme mať do pol h do prace. Len teda potrebujeme oddelene izby a miesto na 2 pracovne stoly. Ale dat skoro polovicu vyplaty len na najom, to mi pride naozaj dost.
Neboj sa, je to len chvíľa zo života, platy budu rásť… my sme začali v zdieľanom byte, potom sme bývali v 1,5 izbovom byte a teraz mame dom😊 ak možem poradiť, skúste mesto pri Bratislave odkiaľ chodia vlaky napr taka DS alebo zo Šamorína ešte idu velmi dobre autobusy… nájmy lacnejšie a dochádzanie len 2-3x do týždňa je sen😃 občianska vybavenosť 100%… my sme sa tiež “báli” než sme kúpili dom v satelite, ale cestuje sa úplne komfortne😊 ale teda odpoveď na otázku… áno byty s dvomi oddelenými izbami sú také drahé, nazvala by som ich luxusom na štartovacie bývanie
Ja by som skúsila popracovať aj s platom, 1000 v čistom na Bratislavu nie je bohviečo...

Pre človeka, ktorý je rok po škole bol vzdy drahy byt, ktorý by mal dve samostatne izby s pracovnými stolmi. Také byty proste nie sú, v každom si to musis prispôsobiť. Napchať stolík vedľa postele a pod. Tak robte jeden na kuchynskom stole, aký problém? Alebo striedajte HO. To sú dnes také fajn nápady, robiť z domu, ale spolu. Lebo chceme byt spolu. Tak koľko sa človek reálne potom venuje práci, keď chce byt s partnerom? Robte na striedačku a vyriešené