icon

Prečo sú nájmy v Bratislave také vysoké?

17. apr 2024

S priatelom bývame v BA uz skoro pol roka, obaja pracujeme a mesacne máme kazdy okolo 1000 v cistom. Byvame v zdielanom byte ale vobec nam to nevyhovuje, potrebujeme este aspon jednu izbu kedze niekedy robime z domu obaja naraz (nejako sme na to nemysleli). No ako pozerame dvojizbove byty, tak je tazke dostat sa pod 800e s energiami a internetom. Ani nehladame niekde v centre, staci ze budeme mať do pol h do prace. Len teda potrebujeme oddelene izby a miesto na 2 pracovne stoly. Ale dat skoro polovicu vyplaty len na najom, to mi pride naozaj dost.

Strana
z2
mamutka
17. apr 2024

Pre človeka, ktorý je rok po škole bol vzdy drahy byt, ktorý by mal dve samostatne izby s pracovnými stolmi. Také byty proste nie sú, v každom si to musis prispôsobiť. Napchať stolík vedľa postele a pod. Tak robte jeden na kuchynskom stole, aký problém? Alebo striedajte HO. To sú dnes také fajn nápady, robiť z domu, ale spolu. Lebo chceme byt spolu. Tak koľko sa človek reálne potom venuje práci, keď chce byt s partnerom? Robte na striedačku a vyriešené

lauha21
18. apr 2024

Neboj sa, je to len chvíľa zo života, platy budu rásť… my sme začali v zdieľanom byte, potom sme bývali v 1,5 izbovom byte a teraz mame dom😊 ak možem poradiť, skúste mesto pri Bratislave odkiaľ chodia vlaky napr taka DS alebo zo Šamorína ešte idu velmi dobre autobusy… nájmy lacnejšie a dochádzanie len 2-3x do týždňa je sen😃 občianska vybavenosť 100%… my sme sa tiež “báli” než sme kúpili dom v satelite, ale cestuje sa úplne komfortne😊 ale teda odpoveď na otázku… áno byty s dvomi oddelenými izbami sú také drahé, nazvala by som ich luxusom na štartovacie bývanie

mell27
18. apr 2024

Ja by som skúsila popracovať aj s platom, 1000 v čistom na Bratislavu nie je bohviečo...

Strana
z2