Satelity pri Bratislave
Preco sa tam niekomu paci? Co je z vasho pohladu benefitom byvania tam.
@lianka123 naozaj si nemozem dovolit satelit? Myslis, ze za 300tis by som tam nic nenasla? 🤷
@lianka123 za hodnotu nasho bytu mozem mat rozlohou raz taky dom v satelite, napriklad vo Hviezdoslavove. Alebo rovnako velky a sukromneho sofera k tomu 😀 To je mi zahada preco tam este nie som, ked je to take skvele a lacne? 🤔
Byvala som v BA, v satelite a teraz v klasickej dedine. Viem velmi dobre porovnat. Kazde z vymenovanych byvani ma svoje plusy aj minusy. Je to velmi individualne. Ja osobne, ak mam pri sebe rodinu, budem spokojna aj na konci sveta😉 najvacsi benefit byvania v klasickej dedine je, ze deti od prveho rocnika behaju same po vonku, naopak najvacsia nevyhoda je cestovanie do BA (v nasom pripade nie kazdy den). Nevyhodu satelitov vidim v tom, ze casto ludia ziju za vysokymi plotmi a byvanie zostava “anonymne” ako v meste, deti sa zvacsa pihybuju iba na danej ulici. Niektore satelity nemaju dobudovanu infrastrukturu, su stavane doslova na poliach. Ak ale v danom satelite najdes “open mind” susedov, je to obdobne ako na klasickej dedine. Nevyhodu vidim aj v povolenom pocte deti v MS a ZS, pretoze spadova obec nebola pripravena na takyto prirastok obyvatelstva. Na klasickej dedine je vasinou umiestnenie do MS a ZS bezproblemove. V BA mas vsetko pod nosom, nemusis riesit presuny,… ale zase vidim nevyhodu v tom, ze prvaka by som urcite nepustila sameho von. Kulturne vyzitie ako benefit nebudem zmienivat, pretoze nie je za nim problem docestovat a popravde, my sme aktivna rodina, ktora volny cas travi na biku, turistike alebo lyziach. Ale verim, ze niekto, kto chodi kazdy vikend do divadla, tak dochadzanie za kulturou hodnoti ako velku nevyhodu. Kazda rodina ma iny zivotny styl, kazdemu vyhovuje nieco ine. Odhliadnuc od deti, ja som a bola som spokojna vsade.
@maranta_leuconeura za 300tis8c tak holo dvojdom
@maranta_leuconeura to by si musela byt na hradnom kopci, kukni ceny domov v ivanke. Nie nebavime sa o hviezdoslavove
@maranta_leuconeura za 300 tis.toho vela smerom zahorska nekupis
@erikavesela ani smer senec, tu ak chces 700m2, zariadene tak pod 500tisic tazko
@lianka123 bavili sme sa o satelitoch, tak aka Ivanka. Ivanka, Zahorska, Marianka, Stupava, tam je este aspon obcianska vybavenost a nestupol im pocet obyvatelov niekolkonasobne oproti tym ostatnym dedinam, do ktorych chodia ludia len spavat, vsetko maju v Bratislave. Lebo cele nove stvrte len prilepili k povodnej dedine a skoly, skolky, parky, lekari tam nepribudli.
@lianka123 ved som si otvorila nehnutelnosti a dala Hviezdoslavov a nasla som domy aj pod 200 a neboli to holodomy.

@erikavesela ty ale pises cely cas o mestskej policii, nie statnej. Statna je na Grbe roky rokuce. Mestska je od 2022 a otvorena ako pises…