icon

Satelity pri Bratislave

28. sep 2023

Preco sa tam niekomu paci? Co je z vasho pohladu benefitom byvania tam.

Strana
z2
erikavesela
28. sep 2023

Nie je satelit ako satelit...priklad...lozorno/bratislava je daleko, marianka/bratislava je tak akurat
Z mojho pohladu
Pozitiva blizkeho satelitu...Vlastny dom, ticho, cisty vzduch, blizkost mesta, dobra doprava, vacsia bezpecnost pre deti
Nevyhody...casto nie dobre skoly, zla infrastruktura, dlhsi cas na presun napr.za kruzkami pre deti, potreba auta

miavra
29. sep 2023

.

19mmm71
29. sep 2023

Tak ja to neviem posudiť osobne,ale vela kamaratok tam po par rokoch predáva domy a vracaju sa radšej na sidlisko doprava,skolstvo,všade daleko, hoci dom tak isto žiadne súkromie ,nefungujuce komunity...

maranta_leuconeura
29. sep 2023

Satelity su uz tak trochu prekonane by som povedala. Ten osial ake je to skvele, krasne byvanie v dome, v pokoji, uz opadol. Najma na miesta kde sa bez auta nepohnes, kde mas len biednu obciansku vybavenost a kde sa vecer po 20 mozes akurat vyzit na svojej zahrade.
Vhodne su tak pre ludi pracujucich z domu, pripadne takych co pracuju priamo v tom mieste, bezdetnych alebo s uz samostatnymi vacsimi detmi co vedia chodit same do vzdialenych skol. Pre mladu rodinu co ma pracu a skoly pre deti v BA absolutne nevyhovujuce, taki sa aj najcastejsie prave vracaju spat do bytov v BA.

darkswan
29. sep 2023

@erikavesela no mne to lozorno po dialnici pride dostupnejsie ako marianka

eliska13
29. sep 2023

Akýkoľvek satelit je lepší ako bývanie v byte.Pozitiva kúsok zelene, vlastne ovocie, deti vyhodis na dvor, bazen, netrieskaju susedia, že robíš buchot, kúris kedy chces a nie kedy ti dovolia, nižšie energie ako v byte.Negativa dochádzanie.My mame krúžky aj školu v satelite.Velke pozitívum pohodlné parkovanie.
Ľudia sú cca na rovnakej finančnej úrovni bezdomovca, asociala či fetaka za suseda nemáš.
Bezpečnejšie pre deti.
@19mmm71 kde?moja sestra hľadá dom a nevie nájsť.
Včera som pozerala reportáž o tom strelcovi v Dúbravke ako geto.Znicene budovy, grafity...elektricky, ruch
@erikavesela v Marianke je chladno pod lesom, ale pekne

erikavesela
29. sep 2023

@darkswan po dialnici ano...z marianky sa vies dostat do ba aj mhd

erikavesela
29. sep 2023

@eliska13 nech pozrie marianku

erikavesela
29. sep 2023

@eliska13 pod lesom je chladnejsie...nizsie (rozumej smerom k dialnici) chladno nie je

eliska13
29. sep 2023

@erikavesela veľmi chceli Stupavu, ale v ponuke len obrovské domy.
@maranta_leuconeura koľko detí si odchovala?Ja som mala prvú v bytovke každý spánok von obliecť dieťa, seba, lebo balkón sme mali plný bicyklov, odrážadlá veci, ktoré som sa bála dať do pivnice.Druhe dieťa sa narodilo do domu a spalo na terase a ja som si mohla vo vnútri robiť čo som potrebovala, keď som išla na dvor špinavá a strapatá nebudila som pohoršenie🙂
Plus decká si sadia, polievajú, máme mačku poobede sa učí na terase od jari do jesene sme vonku.Plus aj my rodičia sme viac vonku.Muz má sídlo firmy doma pracovnu ušetrí nájomné v paneláku to nebolo priestorovo možné.
@19mmm71 komunity...v paneláku sme bývali 7 r jediný styk so susedmi bol pozdrav pred výťahom a každý zaliezol do bytu.Tu sme väčšina ľudí s deťmi a žije to na môj vkus, až prílis.

19mmm71
30. sep 2023

@eliska13 ja som nepísala všetky..no smer Kvetoslavov/Miloslavov tam to veru už dve vzdali uplnr a jedna dala dom do prenajmu,ďalšia v Rovinke uvažuje že sa vrati do Trnávky a v Dunajskej Lužnej tam je nasratý kamoškin muž a tiež chce ist odtial preč.Spokojné sú v Ivanke/Zálesie,Réca...

lianka123
30. sep 2023

Ahoj. Tak ja som jednoznacne za satelit. Rozpisem: Bratislava jedno spinave a podla mna aj smradlave mesto, kde na kazdom rohu a to je jedno ci ruzinov ci petrzalka stretnes asociala alebo bezdaka. Panelaky su predrazene intraky ponukajuce lacne byvanie a novostavieb dobrych je malo.
Chcela som detom kupit investicne byvanie v Blave ale to mesto fakt nemusim. Byvala som tam v 4izbovom byte a ked nevrtali susedia tak stekali psy, ked nestekali psy tak vonku niekto pustal petardy. Kvalita byvania v meste je nula a to som tam zila aj v novostavbe.
Satelit: mame velky dom so zahradou, bazenom a virivkou. Deti navstevuju miestnu skolu a skolku, do ktorej sa da dostat po cyklotrase priamo z domu. V dedine su 3 obchodny, 2 obchodne centra. So susedmi grilujeme, strazime si navzajom deti. Do roboty to mam 17min autom.
Uz nikto v zivote by ma nedostal do tej diery, ktora sa vola Bratislava.
A dom tu zozenes len velmi tazko pod 500000. Nezazijes, nevies.

maranta_leuconeura
30. sep 2023

@eliska13 tvoj nazor. Ja by som zas nevydrzala vo vidlakove, nemam zaujem sa vsade presuvat a byt zavisla od auta a behanie po vonku ci hrabanie sa v hline ma tiez nelaka 🤷 mame svoje hobby co robime v interieri.

eliska13
30. sep 2023

@maranta_leuconeura každý má iné preferencie na bývanie, keď budeš mať dieťa zistíš

lianka123
30. sep 2023

@maranta_leuconeura a v tom meste auto nepotrebujes??? Vsak z petrzky kym dojdes do ruzinova tak ja som skor v robote.. a ti asociali ti nevadia??? Moje dieta chodi do miestnej skoly, kde maju okrem slovenciny a pisania vsetko v anglictine. A bezdaka tu nestretnem, lebo si tu byvanie nemize dovolit. Plus strielanie v dubravke a x inych incidebtov v meste

erikavesela
30. sep 2023

@maranta_leuconeura mas napisane, ze byvas v devinskej...prepac.. ale teda ako je to s tymi asicialmi?...bez auta si v devinskej uplne stratena...

maranta_leuconeura
30. sep 2023

@erikavesela za 30 min si v centre MHD aj s cakanim a cestou na zastavku. Aj v noci sa dostanes bez auta, navyse chodia aj taxiky 🤷

erikavesela
30. sep 2023

@maranta_leuconeura ako myslis...som narodena v ba a dnv nie je urcite cast, kde by dom chcela byvat, to radsej ten satelit...a ti asociali?...tych tam mate habadej...a ani len tu policajnu stanicu nemate...najblizsia je v dubravke

maranta_leuconeura
30. sep 2023

@erikavesela tiez som narodena v BA a nebyvam v DNV, ale to je uplne bezpredmetne. Za mna radsej mestska cast Bratislavy s obcianskou vybavenostou, obchody a nie len potravinove, skoly, lekar, nemocnica blizko, fungujuca MHD. Pre mna lepsie ako satelit, kam sa vecer ci cez sviatok nedostanem, pripadne raz za pol hodinu ci hodinu ci este viac, za taxik zaplatim ako za vlak do Kosic a na vsetko pomaly potrebujem auto. Mne by taky zivot nevyhovoval, som spokojna, ze mam vacsinu veci na peso a vacsie vzdialenosti dojdem tak, ze sa postavim na zastavku a ten bus pride medzi siedmou rano a 22 vecer vacsinou do 5 minut.

lianka123
30. sep 2023

@maranta_leuconeura vsak prave, ze si ten satelit nemozes dovolit. A to je problem vacsiny, co tu pindaju

veve_ad
30. sep 2023

@lianka123 mozem sa spytat, ze kde presne byvas? Znie to dobre

subartic
30. sep 2023

Bývam teraz 3 km od mesta v dome s pomerne veľkou záhradou . Aj predtým som bývala v dome ale v centre mesta aj keď v tichšej oblasti , ale tak ako je tu ticho tak na to sa dom v meste ani nechytá . Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote aj keď zo začiatku nútené ale mohla som sa rozhodnúť medzi bytom v novostavbe v meste a domom v podstate v prímestskej časti. Deti som prehlásila do školy sem , spoje do mesta veľmi dobré , autobus aj vlak . Susedia naokolí naozaj dobrí , deti celé dni vonku bez mojej obavy že by sa im niečo stalo . Svoje mesto mám rada , ale ako som zistila radšej žijem na jeho periférii ako v centre. V Bratislave by som žiť nechcela a to doslovne ani zadarmo .

mikadooo
30. sep 2023

Záhrada a dom - čiže bývanie bez suseda nad sebou/pod sebou/cez stenu.

kris_tin257
30. sep 2023

Benefit jedine to že môžeš povedať "ja bývam v dome" a u iných to stále evokuje pozitívne 😀

qetka
30. sep 2023

@erikavesela V DNV nie je policajna stanica?
toto sa nerata?

erikavesela
30. sep 2023

@qetka nezijem tam a ani by som nechcela.. neviem kedy ju zriadili...este nedavno nebola...vyjazdy robili z dubravky...boli tam velke poblemy s fetakmi

qetka
30. sep 2023

@erikavesela pred 15timi rokmi nam vykradli chatu a bola som tam vypovedat. takze urcite este predtym

erikavesela
30. sep 2023

@qetka oni policiu v dnv zrusili...ja som.staznosti obyvatelov citala tak pred max.2 rokmi

erikavesela
30. sep 2023

@qetka policia v dnv je otvorena presne 4 hodiny tyzdenne😅😅

erikavesela
30. sep 2023
Strana
z2