icon

Skúsenosti so škôlkou Sovička Kramáre Bratislava

9. aug 2024

Pani riaditeľka sa cielene vyhýba podpisu zmluvy a školné si necháva vyplácať v hotovosti. Prvé dva mesiace boli bezproblémové. Čakanie na zmluvu a hotovostné platby za školné sme brali ako dočasný stav, keďže riaditeľka pôsobila veľmi milo, ale aj zaneprázdnene. Tento fakt umocňovali aj veľmi milé a profesionálne pani učiteľky, ktoré sa nášmu dieťaťu plnohodnotne venovali. No práve pre náhlu zmenu a vysokú fluktuáciu učiteliek sme sa rozhodli odísť, ale nie len preto...

Od toho momentu bol pre škôlku na Vlárskej ulici príznačnejší názov opatrovateľské centrum. Vedeniu chýbala elementárna slušnosť informovať rodičov a pripraviť deti na zásadné zmeny v personálnom obsadení. Z detí urobila rukojemníkov, ktorým učiteľky vymenila z večera do rána za neznáme. Toto nie je rešpektujúci prístup k deťom ak počítame, že zmenu vedenie vykonalo 3 krát v priebehu mesiaca a bez informovania rodičov.

Umiestnenie Sovičky v rodinnom dome so záhradou budil dojem, že škôlka sa stane druhým domovom pre naše dieťa, avšak fluktuácia učiteliek bola iba jedným z viacerých dôvodov odísť zo Sovičky. Naše dieťa navštevovalo škôlku od začiatku roka, no z vedenia škôlky nám do júla nebola doručená zmluva a školné si nechávalo vyplácať v hotovosti. Po konzultácii s inými rodičmi sme zistili, že nie sme jediní, ba niektorí platia týmto spôsobom už vyše 2 rokov. Žiadne zmluvy a "kešovky" sú teda bežná prax. Mali sme dôvodnú obavu, že takouto činnosťou sa vyhýbalo priznávaniu obratu z prevádzky predškolského zariadenia. Vedenie škôlky je veľmi netransparentné. Nikde, ani na nástenke a ani na web stránke Sovičky nenájdete reálne názov subjektu, ktorý túto škôlku prevádzkuje. Horšie je, že ak by prišlo k vážnemu ublíženiu na zdraví dieťaťa v čase, keď sa nachádzalo v škôlke, sú rodičia bez zmluvy trestnoprávne zodpovední.

Ďalším z dôvodov bola zanedbaná starostlivosť o hygienickú nezávadnosť stravy. Keď som zanášala dieťa od lekára, pred vchodom škôlky bol položený box od dodávateľa obedov. Na vrchu boxu boli voľne položené uvarené vajíčka a strúhaný syr v igelitových vreckách na priamom slnku. Syr bol úplne roztopený a vajíčka vystavené možnej kontaminácii vtáctvom, pretože doň ďobali. Samozrejme, upovedomila som o tom pani učiteľky, na ktoré sme čakali, kým sa vrátia z výletu. V doobedňajších hodinách v čase výletov a kurzov, ktoré sa konajú mimo areál škôlky, učiteľky nemajú ako presunúť obedy dovnútra, pretože sú niekoľko hodín preč. Avšak za okamžitý presun stravy do budovy by mal byť v takomto prípade zodpovedný prevádzkovateľ a nie učiteľky, aby sa predišlo znehodnoteniu obedov.

Okolie budovy nemalo pravidelnú údržbu zelene. Za celú dobu sme stretli len 1 krát suseda, ktorý sa v ten deň venoval koseniu trávy a strihaniu kríkov, aj to pravdepodobne z dôvodu plánovanej koncoročnej besiedky.
Vrchol bol, keď sa pri príležitosti konca školského roka v priestoroch škôlky Sovičky na Vlárskej ulici konala besiedka inej škôlky Sovičky sídliacej na Ambrovej ulici. Keď som vyzdvihovala dieťa, bola som svedkom, ako sa deti zo škôlky na Ambrovej po toalete utierali do uterákov našich detí a behali neprezuté. Najhoršie na tom celom bol pohľad na naše smutné deti, ktoré sa v tom teple museli ostať hrať v triede, nemali dovolené ísť na dvor, ani na nafukovací skákací hrad.

Po týchto incidentoch sme sa rozhodli kontaktovať rovno majiteľa budovy namiesto riaditeľky, keďže iní rodičia nám povedali, že ich pripomienky riaditeľka ignoruje. Bolo nám oznámené, že vedenie škôlky nemá podpísanú nájomnú zmluvu od konca minulého roka a riaditeľka je dlhodobo dlžníkom na nájomnom. Majiteľ budovy však trpí tento stav, keďže čaká na finančné vyrovnanie. V takejto situácii hrozí, že jedného dňa naše dieťa nemusí byť pustené do škôlky, ak sa majiteľ budovy rozhodne podlžnosti riešiť rázne.

Pre vyššie spomenuté dôvody naše dieťa do škôlky už nechodí. Rodičia, ktorých deti pokračujú v dochádzke sa mi sťažovali, že namiesto "native speakra" dostali zahraničnú učiteľku, ktorá robí v hovorovej angličtine vážne gramatické chyby, nehovoriac o jej silnom prízvuku.

skumavka
9. aug 2024

Žiaľ, nie ojedinelý jav v súkromných škôlkach🙄

kiki68
9. aug 2024

Ja majitelku toho poznam a tam by som nedala ani skrecka. Mala som pre nich robit, kolegyna robila a odisli tam vsetci, ako nie je ferova ani voci zamestnancom. Takze ma to neprekvapuje. Skor da divim, ze to este existuje

elinkak
11. aug 2024

Moja znama platila niekolko mesiacov na ruku a zmluvu nedostali, az kym nezacala ziadat prispevok od statu. A to nikomu nevadi, ze si majitelka ponechala na budove logo a nazov predchadzajuceho prevadzkovatela skolky Mudre hranie? Centrum sa pokial viem odstahovalo z tejto adresy pred niekolkými rokmi na opacny koniec Kramarov. Je to nafotene aj na google maps uz od roku 2021... Pripada mi to, ze ucelom je parazitovanie na dobrom mene sieti montessori skolok Mudre hranie.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
kiki68
26. aug 2024

@parodontax pokial dobre viem, tak bola este jedna povodna prevadzka v oblasti ako je vzjazd smerom do Vrakune. Neviem, ci to este existuje. Vtedy mala majitelka pomerne este zaujem veci riesit. Tam roky podla mna nie je nejaky zaujem riesit zasadne veci. Nakolko tieto spominane veci skrz bezpecnost ihriska a pod komentovala aj moja byvala kolegyna. Myslim, ze jej o tie deti nejde. Zial takych majiteliek skolok poznam v Bratislave viac. Niektore s tym skoncili po tom ako sa vela sukromnych skolok dostalo do siete pod ministerstvom a tie pravidla zacali byt inde

stanzi
26. aug 2024

Autorka, neviem ci mas Facebook, ale ak ano, nechces pridat recenziu aj do skupiny Recenzie na skolky a skoly - Bratislava? Da sa aj anonymne

dannieja
26. aug 2024

@stanzi presne, určite pridať tam recenziu, kľudne anonymne, aby sa do autorky nepustili supy. Pred 2,5 rokmi som bola na obhliadke škôlky Sovička vo Vrakuni, ktorú som zvažovala pre svoje dieťa. Odradilo ma niekoľko vecí - preliezačky vo dvore škôlky vyzerali horšie (zanedbané, schátrané) ako v pionierskom tábore v 80. rokoch. Počas obhliadky ma sprevádzala učiteľka, ktorá bola síce milá, ale spôsobom ako upratovačka, ktorá ledva dokončila základnú školu (nedehonestujem upratovačky, len od učiteľky v škôlke predsalen človek čaká nejakú odbornosť, patričné IQ, vzdelanie a sledovanie trendov vo výchove a vzdelávaní). A po tretie, a to som si všimla až časom, chodím často na prechádzky tým smerom a neraz som videla majiteľku na luxusnom aute a správala sa arogantne. Takže som rada, že som do Sovičky dieťa nedala.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
parodontax
Autor odpoveď zmazal
cafelatte
27. aug 2024

To čo je pre niekoho nevýhodou môže byť pre druhého výhoda. Napríklad mne maximálne vyhovovalo, že nie sú riadené rodičovské združenia, pre niekoho ako ja, kto mal 3 deti v zariadení to bola úľava, namiesto rodičovského združenia mala naša súkromná škôlka a jasle individuálne rodičovské stretnutiu keď to vyhovovalo mne. A to isté platba v hotovosti, kedže každý mesiac sa platila iná suma kvôli strave a odchodeným dňom, mne maximálne vyhovovalo že ešte " niečo " sa dá vyplatiť v hotovosti, vždy som dostala doklad o platbe, je to zakázane? Jednému nerozumiem, ked si nemala zmluvu so zariadením, na akom základe ste tam nastúpili? My pri nástupe sme vyplnovali pomaly bibliu, kopec papierov, dokladali sme aj potvrdenie od lekára, prefotenú zdr. kartičku atd. Našu riaditeľku som vídala v priestoroch takmer denne. Čo sa týka tej fluktuácie, áno ktovie ako to tam všetko bolo, ale aj nám sa menila učiteľka a nik dopredu nič neoznamoval, dcéra bola v jasliach kde boli na 15 deti 3 učiteľky, ked sa jedna vymenila, dieťa stále poznalo tie druhé plus riaditeľku.. a dieťa je fixované aj na priestor ktorý pozná a deti - kamarátov. Nezastávam sa, ale keďže sama zamestnávam ľúdí, naozaj schopného zodpovedného zamestnanca je ťažko nájsť. Každý si musí prácu vyskúšať, preto je aj 3 mesačná skúšobná lehota, aj zariadenie si musí vyskúšať nového človeka a ked nie je spokojné tak žial hladá ďalej. Zmena 3 x za mesiac je dosť, ja som toto nikdy neriešila, mna zaujímalo to, že malá tam chodila rada, účiteľky mi vždy zreferovali či jedla spala čo v ten den robili, dostávali sme aktivity na fotkách, s detičkami sa krásne pracovalo, naučila sa kopec básničiek, pesničiek, ani sa jej domov nechcelo a videli sme na nej obrovský posun.
Súkromné zariadenia nie sú dotované štátom, žijú len z príspevkov rodičov, mesačné náklady na prevádzku takého zariadenia sú obrovské..čiže sa nedá mať všetko nové, preliezky a tak to sú drahé záležitosti a vždy ked škôlka niečo kúpi drahé, môže sa to premietnuť na výške školného, čo nie každý uvíta.

dannieja
27. aug 2024

@cafelatte verte tomu, že súkromné škôlky sú (hlavne v BA, kde sú škôlky všeobecne extrémne vyťažené) zlatá baňa. Nikto si nezloží škôlku ako službu ľudstvu, je to pre neho v prvom rade biznis. Keby im to nevynášalo nemalé peniaze, tak to nerobia. Verte tomu, že tie zisky majú vysoké. To, koľko zo zisku sa majiteľ rozhodne investovať do vybavenia škôlky (pomôcky, hračky, preliezačky...) je už len na ňom. Ja ako zákazník, ktorý platí určite neočakávam schátrané a priam nebezpečné preliezačky alebo trampolínu, ale vybavenie na vysokej úrovni.

xion15
28. aug 2024

Ja osobne mám skúsenosť s druhou škôlkou Sovička na Kramároch a za mňa veľká spokojnosť. Prijali nás zo dňa na deň (nebudem vysvetľovať dôvody), pani zriaďovateľka mi vždy zdvihla telefón, alebo ak nie tak mi zavolala naspäť. Komunikácia aj s vychovávateľkami či učiteľkami bola úplne super. Vždy som vedela či moje dieťa jedlo, spalo, čo robilo, atď. Peniaze som vždy riešila prevodom z účtu - ku všetkému mám od škôlky faktúru. Áno dvor je skromnejší, ale postačujúci. Náš potomok to tam miluje a vždy sa tam teší a z toho sa tešíme aj my. Zmeny učiteliek som nezaznamenala - zatiaľ iba raz a oznámila nám to učiteľka, neviem presne aký čas predtým než odišla, ale asi týždeň. Komunikácia so zriaďovateľom podľa môjho názoru nie je recenzia na zariadenie ako také, istotne to síce nepridá k dobru. Autorke príspevku chcem povedať, že mi je veľmi ľúto, že detičky z Vlárskej boli vnútri v škôlke, keď mali rozlúčkovú akciu detičky z Ambrovej na ich dvore - z veľkostných dôvodov však takáto akcia na dvore Ambrovej nebola určite možná. A preto by som za všetkých rodičov detí z Ambrovej rada povedala veľké ďakujem detičkám z Vlárskej, že to jedno poobedie kvôli nám vydržali. Čo sa hygieny týka - neverím, že by to po tej akcii vnútri neupratali a nevymenili uteráky atď.
Už len teda v krátkosti, ja osobne mám výbornú skúsenosť so Sovičkou a za mňa budem túto škôlku všade odporúčať. Dalo by sa povedať, že nás tak trochu zachránili 🙂 a som im za to nekonečne vďačná.
Čiže si myslím, že niekomu to sadnúť môže tak ako je a niekomu zase nie - neviem 🙂 za mňa sto bodov zo sto...alebo dobre 99 - aby to "sovičkám" nestúplo do hlavy a nepoľavili v tom čo robia 🙂

agi3456
28. aug 2024

Nerada sa vyjadrujem k podobnym diskusiam, ale toto mi neda. Mala som dve deti v sovicke. A ano, mame skusenost aj s inymi zariadeniami. A tak profesionalnu komunikaciu sme zazili az v sovicke. A verte mi, mam s cim porovnavat. Mali sme riadne zmluvy a platili sme bezhotovostne a ked sme uhradili v hotovosti, dostali sme normalny prijmovy doklad. Prosim vas, mate niekde dokaz, ze vam pani majitelka zmluvu dat nechcela? To mi naozaj skor zavana osobnostnym hejtom na majitelku ako realnou recenziou na skolku. A taktiez nerozumiem vasmu kontaktovaniu majitela domu, toto zavana podvodom -,,zlodej krici chytte zlodeja".
A este prosim vas, naco sa spomina na akom aute majitel chodi - co to ma spolocne s recenziou na skolku? Aj keby chodila vlastnou helikopterou a mala heliport na kazdej streche, je to cisto vasa zavist a neprajnictvo.
A co sa tyka dvora, vzdy bolo pokosene, dvor upraveny a deti stastne. A toto je presne to co sme my, ako rodicia hladali.
My skolku sovicka odporucame a vzdy budeme. Kazdemu, komu sme dalej sovicku odporucili, tak bol/je spokojny. Sme velmi vdacni pani majitelke za jej pracu a za to, ako sovicku vedie.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
agi3456
28. aug 2024

@parodontax A toto bolo k comu? Klimu v skolke mat nemozu pokial viem kvoli hygiene a na zahradach tiene zo stromov vacsinou su.
A je prirodzene, ze cez leto sa personal vykryva aj brigadnikmi. My sme boli radi, ze bola sovicka cez leto otvorena, nie ako ine sukromne skolky a namiesto tohto pindania vam trochu vdacnosti nezaskodi

parodontax
Autor odpoveď zmazal
onlineteacher
29. aug 2024

Ozyvam sa aj ja, ako ucitelka v skolke sovicka, kedze od rodicov sa nam uz dostalo echo o tomto prepierani skolky. My absolutne netahame za kratsi koniec, ziadne bolacky voci vedeniu nemame, ani voci detom. Je absurdne, ze deti su rukojemnikmi. Deti su u nas stastne a nechcu chodit poobede domov. Z dovoleniek nam posielaju pohladnice a nosia magnetky, predskolaci pri rozluckach darcekove kose a kvety a ANO, AJ pre pani riaditelku, ktora JE clovekom na spravnom mieste. Nepozname ju ako arogantnu, ale ako obetaveho dobraka, ktory reaguje na podnety a znesie kazdemu modre z neba, aj nevdacnym rodicom, ako sa tu vyjadrovali.

Stravu mame po vymene dodavatela uz vyse mesiaca fantasticku, zdravu a cerstvo vozenu 2x denne, ziadne zobanie vtakov ci maciek, to co je toto za vymysel.

Normalne maju rodicia aj zmluvy aj faktury, v pripade ked je PPD, vypisujeme ho.

Autorka tohto bludu zabudla napisat jednu pravdu, a tou je skutocnost, preco majitela domu atakovali, spolocne so spyknutim s jednou z tych fantastickych uciteliek. VY STE CHCELI UKRADNUT nasej majitelke sovicku, nie ze ste mali udajny strach, ze sa nedostanete do skolky s dietatkom. Chceli ste docielit, aby sovicka k septembru skoncila a Vy STE BOLI NASTUPCOM, co sa vam nepodarilo a preto teraz rozosievate tuto zlobu.

Z tohto dovodu uvediem na spravnu mieru aj to, preco sa vystriedal personal, lebo majitelka nedovolila viac hentej toxickej klamarskej ucitelke do skolky vojst a sklada novy tim ludi, ktori sa staraju o deti s laskou, a nie so zaujmom skolku potopit, ako ste to mali spolocne v plane vy!

Utvorte si, mili rodicia obraz o autorke sami. Ale ja vam garantujem, ze nasa riaditelka, ano aj majitelka v jednej osobe, robia pre sovicku najviac a my sme spokojne, deti su spokojne, aj rodicia su spokojni. Nespokojna je pani V, ktora chcela skolku potopit a neuspesne. Vezmite si dom do podnajmu a spravte si svoju skolku, nikto vam nebrani.

Pekny den prajem a prosim vas, nenechavajte sa stiahnut umelou zlobou. Zacnime si vsimat tie pekne veci okolo nas a stavat na nich, ako aj my v sovicke.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
parodontax
Autor odpoveď zmazal
autor
31. aug 2024

Po prvé, riaditeľke som vyplácala školné a stravné v hotovosti. Disponujem náležitými dokladmi za jednotlivé mesiace, ktoré nespĺňajú parametre platného účtovného dokladu. Pre ilustráciu prikladám fotografiu takéhoto dokladu za školné 05/2024. (viď. foto)

Po druhé, riaditeľka doposiaľ nedodala platnú zmluvu napriek našej oficiálnej výzve. Skutočnosť, že iní rodičia zmluvu podpísali a dostávajú platný daňový doklad o zaplatení školného môže byť pravdivá, avšak sa priamo vylučuje s verejne dostupnými údajmi.

Podnikateľské subjekty, v ktorých riaditeľka figuruje ako štatutár, alebo vlastník, vonkoncom nedosahujú výnosy korešpondujúce s overiteľným počtom detí umiestnených na pobočkách. Slabé hospodárske výsledky Sovičky podporujú predpoklad, že riaditeľka si účelovo necháva vyplácať školné v hotovosti a nevydáva platné prijímové pokladničné doklady. Dôvodom takéhoto konania môže byť práve nepriznávanie tržieb.

Po tretie, treba poukázať na autorku príspevku, ktorým je s najväčšou pravdepodobnosťou samotná riaditeľka škôlky Sovička. Konto onlineteacher bolo založené v 08/2024, aby sa vydávalo za učiteľku. Okrem vyššie uvedeného príspevku, nemalo na Modrom koníkovi žiadnu inú aktivitu. Bolo by vhodné vyhýbať sa trollovaniu a držať sa vecnej roviny v tejto diskusií.

Po štvrté, onlineteacher píše, že som chcela ukradnúť škôlku Sovička. Tento argument je nepravdivý, ba až smiešny. Faktom je, že na google sú k dispozícii voľne prístupné a dohľadateľné inzercie datované od 05/2024, v ktorých sa riaditeľka pokúša predať pobočku na Vlárskej. (viď. foto)

Podľa informácií od majiteľa budovy, k 31.12.2023 Sovičke na Vlárskej vypršala nájomná zmluva. Majiteľ budovy evidoval voči riaditeľke dlžoby na nájomnom a energiách. Tiež nás informoval, že sa neúspešne pokúša o kontakt s riaditeľkou. Na základe tohto stavu majiteľ budovy uvažoval škôlku zavrieť a opraviť nevyhovujúci stav budovy, ktorá viditeľne chátra. Tieto vedomosti znižovali môj komfort ponechať dieťa v takejto škôlke.

Po piate, ako som spomínala v prvom príspevku, štruktúra zriaďovateľa je netransparentná, čo je ľahko overiteľné. Ako si môžete všimnúť, na google maps označila pobočku Vlárskej za trvalo zatvorenú. Podľa mne dostupných informácií z tohto týždňa, deti naďalej navštevujú danú pobočku. (viď. foto)

Čo sa týka facebook skupiny "Recenzie na škôlky a školy - Bratislava", môj diskusný príspevok k Sovičke bol už viackrát zmazaný. Tento fakt len potvrdzuje snahu o cenzúru informácií a negatívnych recenzií na škôlku Sovička.

Cieľom príspevku nie je škôlku Sovička krivo obviňovať. Mojou snahou je zosumarizovať moju skúsenosť a poukázať na verejne dostupné fakty, ktoré pomôžu v budúcnosti rodičom vykonať dobre informované rozhodnutie pri výbere škôlky.

Nevytýkam škôlke prístup učiteľov, s ktorými mám len pozitívne skúsenosti, ale netransparentné a slabo manažované vedenie. Rodičom detí zo Sovičky, ktorí sa báli ozvať, táto diskusia evidentne pomohla pomenovať veci, s ktorými boli doposiaľ nespokojní. Myslím, že takýto verejný tlak motivuje riaditeľku k vykonaniu náprav, a tak môcť predísť možným negatívnym skúsenostiam iných rodičov v budúcnosti. V prípade, že sa riaditeľka poučila a ako píše onlineteacher došlo k výmene dodávateľa stravy, má tento tlak už teraz pozitívny efekt.

Na detinské vyhrážky právnymi cestami nemá zmysel reagovať. Pani riaditeľka kontakt na nášho právnika dávno má, keď sme sa snažili obdržať platnú zmluvu, ktorú dodnes nedodala. Veľmi radi preukážeme pravosť našich tvrdení v občianskoprávnom konaní.

onlineteacher
31. aug 2024

Mila pani, ja nerozumiem jednemu. Dieta ste dali prec. V poriadku. Vy ste evidentne vyhradena voci majitelke a mate osobnostny hejt. Vy si pocitate deti na dalsich pobockach? Toto je uz podla mojho uvazenia prinajmensom chore a posadnute.

Ja pracujem pre sovicku uz dlhodobo a ano, zalozila som si konto po tom, co som mala potrebu reagovat na vas hejt, o ktorom nam povedala mamicka v skolke. To hadam zakazane nie je. Nevidim tu inu zlu recenziu na sovicku/sovicky. Rovnako aj vyssie si vy mozte pisat sama so sebou v prvych prispevkoch. Pytam sa ale, naco je toto dobre. Ja som tiez nemala ako klient vsade dobru skusenost, ale vonkoncom nemam potrebu stalkovat, kto je kde statutar a sledovat obraty a ratat si klientov pred ambulanciou, napriklad.

Ano vieme o tom, ze majitelka chcela posunut skolku do dobrych ruk. Opat sa pytam, akym pravom ste porusenim gdpr vypytali kontakt od ucitelky na majitela a nepostupovali ste podla inzeratu? Akym pravom ste isli poza chrbat majitelky a spokojne vase dieta v tej dobe odovzdavali do jej skolky? To vam pride normalne?
Ja som bola na vlarskej, sice davnejsie, ale neprislo mi, ze by budova chatrala, alebo bol stav ako pisete, nevyhovujuci. A ked pre vas bol - preco ste si vobec tuto skolku vybrali? S cielom nasledne poskodit? Mate moznost volby, vzdy. Anovieme, ze bolo financne horsie obdobie a rovnako aj u nas v skolke, lebo vsetko pohltila ina pobocka v tej dobe, co je asi normalne. V tejto chvili, ako nam majitelka povedala, je vsetko na poriadku, lebo vasu recenziu citala samozrejme aj ona a odpovede nam povedala.

A co ze deti nadalej navstevuju? Cize vy nadalej stalkujete? Nehnevajte sa, ste smiesna. Nemate co ine robit, iba stalkovat majitelku a pocet deti v pobockach? Ved vy evidentne trpite zavistou. Ved si spravte skolku, kto vam brani? Vezmite si dom do podnajmu, zacnite spokojne. Namiesto energie co venuejte tu, venujte sebe. Ja verim, ze materska je narocna s vacerymi detmi, zvlast cez prazdniny. Ale pustite sa do vlastneho projektu amy zo sovicky vam urcite na cele s riaditelkou, ktora ma dobre vztahy aj s inymi skolkami a nie len v Bratislave, budeme drzat palce.

onlineteacher
31. aug 2024

Ked si to zosumarizujeme v konecnom dosledku:

- autorka bola so skolkou spokojna, ucitelky, zelen, pise o vyletoch. Strava cakajuca par minut v termoboxe bola minus, to sa zmenilo uz davnejsie.

- autorka je teda nespokojna len s majitelkou a chyba jej zmluva, ktoru keby chcela pocas pobytu dietata, obratom ju ma. Ano, na toto si majitelka uz dava pozor a mame rozdane do pobociek sanony s osobnymi spismi deti, ktore musime plnit podla jej instrukcie.

Este nieco dalsie vas trapi? Pomozeme vam s niecim?

onlineteacher
31. aug 2024

Uz len mala pripomienka ku google maps - to moze oznacit ktokolvek a navrhovat zmeny 🙂 tak mozno to islo aj od vas, ako jeden z hejtov, ktore sirokospektralne rozbiehate. Pani, sustredte sa na seba. Poukazali ste na nedostatky, skolka na ne zareagovala, tak ju nechajte tak. Pokial viem, vase dieta bolo v tej pobocke nadmieru spokojne, co riesite dalej anaco je to dobre a co chcete docielit, to naozaj neviem.
Majitelka sa venuje detom v skolke, venuje sa pripravam na september, veciam, ktore maju vyznam.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
onlineteacher
31. aug 2024

@parodontax presne tak. Toto dieta navstevolalo tu povocku neceleho pol roka, ako nam pani riaditelka povedala. Pri kontrole papierov na september by sa prislo asi na to, ze zmluva chyba. Pri tom pocte deti, ja si myslim, ze je to ospravedlnitelne a sudiac podla nasej riaditelky, ktora je velmi ludska, stacilo normalne zavolat/napisat email a riesila by to a nie su vytahovat kontakty na pravnikov a spory, preboha naco?! Kazdy clovek ma vyse hlavy a este viac starosti! No stalo sa, papierovy nedostatok, prepánajána, vase dieta sama ste pisali, bolo spokojne a stastne. Co riesite takto dodatocne. Nechapem, ze na toto pri viac detoch mate cas a chut.

Ale berme to tak, ze ste nam ako skolke chxeli pomoct, aby sme vsetci boli doslednejsi v papieroch. Tak vam dakujeme, uz budeme, a verime, ze problem je vyrieseny.

agi3456
31. aug 2024

Prosim vas, toto naozaj je rodic proti rodicovi. Pokial viem, aj ostatni spolocne s nami tu faktury a teda aj zmluvy mali. Tak asi ano, prislo ku nedorozumeniu a naozaj sa to treba pokusit riesit najprv s konkretnou osobou a korektne a nie tu vypisovat a ohovarat verejne.
Alebo teda ak mate dokaz, ze ste posielali maily a spravy a nebolo vam odpovedane, v poriadku. Ale ja ako dlhorocny klient v sovicke, som sa s tym nestretla, ze by pani majitelka volaco odmietla vydat. Aj potvrdenie o navsteve skolky som dostala bez problemov.

parodontax
Autor odpoveď zmazal
parodontax
Autor odpoveď zmazal
parodontax
Autor odpoveď zmazal