icon

Šoférovanie v Bratislave

29. aug 2023

Ahojte. Hneď na začiatok chcem poprosiť aby písali len tie, čo majú skúsenosť s rovnakou situáciou. Potrebujem ísť na otočku do BA. Diaľka nie je problém, šoférujem dosť dobre, niečo mám aj najazdené po Slovensku. Len sa vyslovene bojím tej Bratislavy. Je tu niekto kto sa ocitol v rovnakej alebo podobnej situácii a bol nútený to odjazdiť? Ako ste to dali? Ja absolútne nemám problém prejsť celé Slovensko ale tá BA ma desí.
Ďakujem

Strana
z2
erikavesela
29. aug 2023

Pises, ze soferujes dost dobre.. coho sa konkretne v ba bojis?...je to take iste mesto ako kazde ine...absolutne si z toho nerob stres...rob iba to, co si naucena a stres daj bokom...

kacena4
29. aug 2023

a kam presne do ba?? ja tak jazdim ak idem niekam kde nemam skusenost s ba, tak to nechám na okraji na bezplatnom parkovisku a idem mestskou dopravou. aj tak vacsina ba je pre parkovanie spoplatnena. a casto je to rychlejsie ako autom. kludne napis poradim ako sa kam dostat najlepsie

lesna_vila
29. aug 2023

google street, najlapšia vec na svete. som rodená bratislavčanka ale keď mám ísť niekam, kde bežne nejazdím, prejdem si to takto virtuálne dopredu viem kde sa nám zaradiť, kde odbočiť, všetko.

dadis
29. aug 2023

Ja som sice z Bratislavy, ale z jazdy po cudzich mestach (Praha,, Vieden, Brno, Kosice) som mala respekt a stres. Odkedy mam waze, uplne bez stresov som.

ndrag
29. aug 2023

Je to tu uplne ok, len sa priprav na nespratnikov na obchvate, co nevedia dodrziavat vzdialenost, sem tam ta obehne nejaka stroskotana fabia cez plnu ciaru, ale nic hrozneho. Skoro ako inde, len viac aut. 😀. Ale nemas sa coho bat, naozaj.

aalt
29. aug 2023

Osobne sa mi v BA jazdi lepsie ako napr. v Kosiciach. V BA je sice premavka "husta", ale soferi su vacsinou vsimavi. Ak vies presne kam ides, kde budes parkovat a podobne, tak cesty sa vobec neboj. Vacsina krizovatiek su semafory alebo mimourovnovky a ak aj je nejake miesto kde sa dava blbo prednost a podobne, tak ta po chvili niekto urcite pusti.

autor
29. aug 2023

@erikavesela bojim sa toho nepoznaneho asi 😅 Neviem.

@aalt Kosice davam uplne v pohode napriklad.

@kacena4 Ja potrebujem ist presne na dane miesto. Stahujem si veci.

@lesna_vila ved prave ze som si to pozrela a to ma vydesilo este viac 😅

Este otazocka. Ak by som sla napr ked je sviatok ako dnes…je premavka pohodovejsia? Nebolo by to lepsie?

obleckodogymu
29. aug 2023

Ja som z ba a veru jazdiť tu je o dosť iné ako jazdiť po menších mestách so žiadnou premávkou 😊šofér musí dávať mega pozor, vedieť sa aj trochu arogantne zaradiť keď je plnka...
Sama som s tým bojovala a stále aj dodnes sa snažím nejazdit v úplnej špičke
Keď si ale dobrý šofér ako píšeš,ovládas prednosti, vieš rýchlo reagovať, predvídať a všetko ostatné tak by si to mala zvládnuť ľavou zadnou 😊

guudy
29. aug 2023

Pusti si Waze a bude to v pohode👍🏼

belllinka
29. aug 2023

Ano, samozrejme, cez sviatok a vikend je to lepsie

aalt
29. aug 2023

Ak davas Kosice, tak BA nie je problem ... Ziadne arogantne zaradenie nepotrebujes. Ak si si nie si ista, tak v BA ta vacsinou po chvili pustia. Aspon ja mam s tymto v BA len dobre skusenosti. Hlavne davaj smerovky a jazdi tak, aby bolo kazdemu jasne kam ides a co chces spravit (ako sa jazdit aj ma). Idealne ist samozrejme mimo zapchy v spicke ak sa da.
Ja som v Kosiciach uz zazil kadeco ... vrchol asi, ked na mna z vedlajsej zvonila elektricka asi aby som pridal, lebo ved uz ide ... to mi nebolo vsetko jedno.

marlent
29. aug 2023

Nemyslím si ze si dobrý šofér ak sa bojíš Bratislavy.
Veď je to úplne to iste ako trencin zilina Trnava Košice proste mesto ako mesto. Značenie je rovnaké pravidlá CP tiež.

ivik4
29. aug 2023

Ja BA cesty nepoznam ani na 20% a jazdi sa mi tam lepsie ako v meste kde zijem

marlent
29. aug 2023

Plus ak si z toho takto mimo ze máš strach nechaj autto radšej na záchytnom parkovisku

stevvvka
29. aug 2023

Ja ta chápem, tiež mam rešpekt pred elektrickámi atd... Nie, nie je to to iste ako Trenčín... Ale neboj sa, to dáš, aj keby sa stal nejaký kiks, tak ta vytrubia, no a čo? Nikto nie je dokonaly

jazula
29. aug 2023

Ja jazdím len od novembra skoro denne (vodicak z 18ky “aktivovaný” po 20 rokoch 🙈), žijem v BA a len raz sa mi zatiaľ stalo, že ma nechceli pustiť sa zaradiť - nejako neskoro som si vsimla v špičke, že som sa mala už preradiť doprava, keď chcem neskôr odbočiť a asi si mysleli, že predbieham kolónu… Inak som práve milo prekvapená, každý ta radšej pusti, ako by si ho mala ťuknúť… A pred jazdou do zložitejších časti (centrum, niekde kde je veľa pruhov ako Nivy), tak si pozriem ako sú robené križovatky a odbočovacie pruhy na Google Maps.
Plus samozrejme Waze, ten zapinam vždy.

juliavolna
29. aug 2023

ahoj , zalezi aj kam do BA , centrum kde su elekticky , trolejbusy atd alebo niekde na okraj ?

qetka
29. aug 2023

vybav to rychlo. Teraz su este prazdniny a cesty su prazdne 🙂 Cez skolsky rok to tu bude zase plne a ked sa bojis, radsej pridi teraz. Napriklad v piatok by to mohlo byt podla mna dost v pohode

dadis
29. aug 2023

@aalt
@jazula tiez si myslim, ze v Bratislave su ohladuplnejsi a trpeźivejsi vodici, nez inde..bezne sa pustame z vedlajsej, ak je silna premavka, zipsove radenie je samozrejmost a pod..jasne, par vynimiek sa najde, ale mne sa tu dobre jazdi..

liz_lemon
29. aug 2023

co som si vsimla, tak vela vodicov, ktori nie su z BA, nepoznaju pravidlo pravej ruky

pribinak
29. aug 2023

Zapnem GPS a ideš. Všetko je značené, sú semafory.
Je fakt že napr tento týždeň sú 2 sviatky a momentálne je BA doslova vyľudnená

melanta
29. aug 2023

Som z Bratislavy, nikdy som tieto obavy nepochopila. Šoférovala som aj v NY, netreba si robiť stresy, netreba na to myslieť, len sú proste cesty širšie a viac áut, nič iné. A treba myslieť na pravidlo pravej ruky, na zipsovanie, proste stačí ovládať pravidlá premávky.

pribinak
29. aug 2023

@melanta v ba sa zipsuje oveľa jednoduchšie ako hocikde inde. Tu sú šoféri na to zvyknutí, hocikde inde sa ľudia s autami tlačia a nechápu o čo ide.
BA je podľa mna veľmi fajn

tilly
29. aug 2023

Ničoho sa neboj, daj navigáciu, dopredu si pozri kadiaľ pôjdeš, sústreď sa a choď.
BA nie je džungľa 😉.
Ja sa teda nepokladám za extra vodičku, nerada jazdím, ale zvládam aj cudzie, veľké mestá, väčšie, ako je Bratislava. Máme to šťastie, že máme navigácie k dispozícii

basulaak
29. aug 2023

Dobry sofer je skuseny sofer. A skuseny sofer taketo veci neriesi. A po pravde jazdi sa tu velmi arogantne. Bratislava je stelesnenie arogancie za volantom. Neviem o com tu niektore tocia. Ale pravda treba dat waze a vybavene.

yoxinka
29. aug 2023

Ahoj, napíš kam presne sa potrebuješ dostať. Ja som z východu, v BA žijem 20 rokov, jazdím tu denne 5 rokov po celom meste hore dole. Dnes som prešla z jedného konca na druhý 2x. Áno, je menšia premávka ako v bežný pracovný deň a veľmi závisí od toho, kam potrebuješ ísť a odkiaľ. Sú tu, nazvime to, exponovanejšie úseky, ale inak, pokiaľ si dobrý šofér, mala by si to zvládnuť.

iwesska
29. aug 2023

Ja ti poviem iny pripad. Ja tu byvam a po rokoch som musela zacat jazdit z istych rodinnych dovodov. Mesto-nemesto - rozjazdila som sa 3x na menej frekventovanej ulici a potom uz davaj ho v premavke do/z prace, do obchodu,cez mosty...Tak ked to dam ja,ty ako skuseny sofer sa nemas vobec coho bat. Coho sa bojis? Krizovatiek? Mostov? Vsak to je vsetko rovnake ako v inom meste.

marcellka32
29. aug 2023

Hlavne dávaj VCAS smerovky (toto vidím na cestách dosť často ako problém), zarad sa včas do správneho pruhu, inak sa nemáš čoho báť

milanemila
29. aug 2023

V “tej Bratislave” platia uplne rovnako dopravne predpisy ako vsade inde, naozaj sa nemusis nicoho bat. Zapni navigaciu a ides 🤷🏼‍♀️

erikavesela
29. aug 2023

Vobec sa toho nepoznaneho neboj...ja som bratislavcanka, cely svoj zivot tu zijem, jazdim denne a ked to mam povedat, som dobry vodic, jazdila som po mnohych mestach europy, vacsich mestach ako ba, dokonca aj v londyne uplne bez problemov, tiez tie mesta nepoznam...bratislava je oproti nim malicka a prehladna...hlavne sa daj do pohody, povedz si, to zvladnem, stres bokom a uvidis das to...hlavne sa nestresuj...to je zaklad...

Strana
z2