Ahojte, viete mi prosim poradit nejakú športovú škôlku, resp. škôlku kde majú deti viac pohybových aktivít? Dcérka má strašne vela energie, myslim, že jej to bude malo, keď bude v škôlke hodinu vonku a potom sa len vnutri s niečim hrať :/ prosim aj o skúsenosti, ci ste boli spokojne/nespokojne. Veľmi pekne dakujem 🤗
predpokladám že dieťa ti pravidelne ráno skoro nevstáva a ani sa hneď neoblieka a nejde na celý deň preč....deti bývajú zo začiatku unavené, ráno musí dieťa "skoro" vstať či sa mu chce alebo nie,, obliecť sa, isť do škôlky tam sa čo to pohrajú + aktivity potom idú von, následne sa najedia prezlečú do pyžamka a idú oddychovať, poobede opäť von....deti sú unavené, lebo mamičky nič za nich nerobia čo sa im doma nechce....teda sami sa oblečú ak idú von, sami sa prezlečú do pyžama, po príchode z dvora sa sami vyzliekajú, vyzúvajú, mamička ich nekŕmi......doma za nich kopec vecí robí mama lebo je to rýchlejšie, tam učiteľka dopomôže, ale sú odkázané sami na seba....kam by učiteľky prišli aby obliekali a vyzliekali 20detí....detto kŕmenie, upratovanie hračiek....
Ženy, ja uznávam, že v niečom máte pravdu, ale teraz sme bežne vonku doobedu dve tri hodiny, behá, skáče, jasi sa a aj tak má niekedy problém na obed zaspať.. večer takisto.. chápem, že pre dieťa bude škôlka aj psychicky náročná, minimálne zo začiatku a to tiež unaví, ale ona má veľmi rada pohyb, tak si myslím, že by ju to celkovo viac bavilo v takej sportovejsej škôlke
veď vyskúšaj....hoci pochybujem že nájdeš športovú škôlku, možno nejakú súkromnú, ale štátnu nie....tam sú povinné aktivity ktoré treba prejsť a teda aj pohybu tam majú deti dosť.....potom sa to rieši skôr nejakým športovým krúžkom po škôlke . teda gymnastika, balet, futbal, plávanie....na tvojom mieste jednoducho dám dieťa do škôlky a uvidím , či bude zvládať ešte nejaký športový krúžok....a pozerám že si z BA aby ti dieťa vôbec do nejakej škôlky zobrali🙂 aj v škôlkach občas tancujú, či cvičia, rovnako sa hrávajú vonku s loptami alebo si robia preteky, ale vôbec to nie je na dennej báze...je to vždy o učiteľkách na aké dieťa natrafí, tie im okrem povinných aktivít robia aj také tie svoje....napr.u nás predškoláci chodia na plávanie, ale berú len čisto predškolákov ktorí idú na rok do školy a teda boli pár krát....hlavne ten prvý rok je pre dieťa náročný, hoci dospelému sa to zdá malina.....ale tým že dieťa tam má pravidelný režim, skoro vstávať, niekoľkoľkorát denne sa prezliekať, učí sa samostatnosti - tak naozaj je to pre neho náročné....naša napr. chodí po škôlke 2x týždenne na balet, ale má už 5rokov, prvý rok chodila zo škôlky a večer už bola odpálená čo skoro zaspávala, večer už bola unavená a teda patrične "zlá"
@mogaa aha, to som zabudla napísať, malú nám do štátnej škôlky nevzali, takze samozrejme počítam so súkromnou 🙂 praveze v štátnej by som sa toho bála asi menej, ale súkromne škôlky, keď si pozerám aký majú režim dňa uvedeny na stránkach, tak je to ozaj často len ta hodina - hodina a pól vonku a potom take z mojho pohladu dosť statické aktivity, ale možno je to len moja nespravna predstava 🤷♀️
na x kruzkov ju mozes po skole vozit, ak este bude mat energiu…
Skús pozrieť nejakú lesnú škôlku. Tam sú deti prevažne vonku a majú kopec pohybových aktivít 😉
Malí šampióni by mohli spĺňať, čo hľadáš.
Dcera chodi do lesnej skolky a lutujem, ze tam nechodili aj synovia, to je uplne iny zivot. Tolko pohybu a aktivit vonku by skolilo aj kona 😄
skus pozriet Skolku pri lese v blizkosti Partizanskej luky. Maju mnozstvo sportovych kruzkov, chodia casto do lesoparku, kedze to maju v pesej dostupnosti. Chcela som tam dat syna, nakoniec sme vybrali inu skolku kvoli vzdialenosti, ale tato sa nam pacila najviac zo vsetkych navstivenych skolok. Riaditelka bola velmi ochotna poukazovat celu skolku a odpovedat na otazky, da sa bez problemov dohodnut obhliadka.
Zvolila by som lesnú škôlku, keby sme mali bližšie. Tiež mám aktívnu dcéru a teda absolútne jej bežná škôlka na unavenie sa nestačí. O obednom spánku som v čase nástupu už ani nesnívala, ale len škôlka jej nestačila a nestačí ani na večerné rýchle zaspatie. My to riešime aktivitami poobede 🙂 ale teda, môj tajný sen je tá lesná škôlka 😄
no čudovala by si sa, že deti sú úplne odpalené aj keď sú vo vnútri... a ak je vonku pekne, chodíme aj na dlhšie, než na hodinu.... alebo robíme vzdelávacie aktvity vonku..
a vnútri sa len tak s niečím nehrajú, ale je tam tiež plno aktivít, aj pohybových hier, strihanie, spievanie, tancovanie, ranné cvičenie.. stále niečo zmysluplné