Sukromné IP Gymnazium - Gymnázium Bratislava
Ahoj baby je tu niekto kto studuje, alebo studoval externe na IP Gymnaziu v BA? Viete o niekom, ako sa vam ta skola pozdava? Ako ste zvladli maturitu? Citam starsie recenzie, ze vraj je to o uplatkarstve, respektive, ze si vyberaju kto urobi maturitu a kto si este priplati opravne..
Je na tom nieco pravdy?
Dakujem
@ingridmotyl uz som ti to pisala v súkromnej sprave. Na tejto skole prebiehaju maturity presne tak isto ako na kazdej strednej skole na Slovensku! Su tam presne take iste otazky a temy ako vsade, je tam taky isty pocet profesorov v komisii ako vsade a musis sa ucit presne tak isto ako denny student na statnej skole! Ak si nevies vygooglit tieto zakladne informacie o beznej maturite na Slovensku, ja ti osobne neodporucam studium. Budu to vyhodene peniaze.
@vev82 zabudla že som sa tá pitala sorry
@vev82 viem si to vygooglit ale pýtať sa lepšie takých ktorý tam študovali
Ahojte, chystáte sa niekto začať od septembra 2025? Gymnázium ?
@zuzkazp čo ste to skôr nenapísali 😂
Ahojte, rozmýšľala som nad tým skúsiť si na tejto škole spraviť externé maturitu a nastúpiť od septembra. Stále si ale nie som úplne istá, či sa do toho naozaj chcem pustiť a chcela by som sa opýtať pár otázok niekoho, kto na tejto škole momentálne študuje, či na nej už zmaturoval. Ak by bol niekto ochotný zodpovedať mi pár otázok, tak mi píšte do správ. Bola by som naozaj veľmi vďačná a veľmi by mi to pomohlo. 🙂
Chodím na obchodnú akadémiu a škola je finančne dosť náročná 2x ročne školné po 1000e + 350 maturita+ prijímačky 100 + ak chceš vo štvrtom ročníku kľud na učenie a zamerať sa len na maturitné predmety tak koncoročné skúšky si dávajú online to sa platí 650e …časovo je učenie tiež dosť náročné je tam 13. Predmetov pri deťoch a práci je takmer nemožné sa všetko učiť a nehovorím o tom že materiály na učenie si väčšinu dohladavame samostatne ..plus si platíme doučovanie čo každý mesiac tiež spraví dosť
A samozrejme ak nie ste z okolia na skúšky si platia hotel na prespatie keďže trvajú dva dni takže ďalšie peniaze
@kristiin no ja som musela platiť aj hotel Ano lebo niesom z ba
@doda3103 nám končili v piatok skúšky okolo 6 večer cesta mi trvá dve hodiny neviem si predstaviť ísť ešte večer autom domov a ráno o pol 5 vstávať znova ísť 2hodiny a potom sa sústrediť na testy :/ ale tak ak je niekto z blízkeho okolia tak je hlúposť platiť hotel to je jasne
@kristiin skúšky bolo teraz na konci iba jeden deň,trvali od 13h a o 17:35h som už sedela v aute na ceste domov😁 čiže neviem či už budú bývať zakaždým 2dni uvidíme budúci rok
Ahojte ľudkovia 😄práve dnes mi prišla zmluva podpísaná a od septembra nastupujem na gympel🙈 aj sa teším aj mám obavy 😬
@paula1502 ja som tiez na gympli 🙂 Obchodnu mi neodporucili na skole pokial nemam aspon nejake skusenosti s uctovnictvom.. predsa len tam preskakujes rocnikz, takze ti to potom chyba..
@lenulik88 ahoj, viem že je to dlhší čas čo ste sa tu o tom bavili, ale napísala som ti súkromnú správu ohľadne IP gymnázia a štúdia na ňom. Budem moc moc vďačná za odpoveď
Chodime na denne studium 1. rok. Je to gympel ako kazdy iny, len ovela mensi. Zato dobre vybaveny. Ved na ktorej skoke mozete pisat poznamky priamo do notebooku. Je tam sice problem s ucitelmi, ktory dost casto vypadavaju, ale to sme mali aj na statnej ZS, kde bolo suplovanie uplne bezne. Tu kedze je to mala skola, hodina vacsinou odpadne alebo sa rozvrh posunie. A nie je to skola pre hornych 10tisic. Videl som tam aj rodicov ktori si ocividne odskocili zo stavby. Zatial sme teda rozhodnuty ostat tu cele 4 roky.