Ukrajinská konkurencia v salónoch krásy v Bratislave
Ahojte je pravda ze Ukrajinky beru pracu Slovenkam v BA? Myslim beauty biznis napriklad ze mam otvoreny salon na mihalnice kde mam nastavene sumy a Ukrajinky podliezaju napriklad davaju nizsie ceny aby si pritiahali zakaznicky a Slovenky tak potom krachuju lebo si nemozu dovolit prevadzkovavat salon ? Ze mali kurzy zdarma a Slovenky si ich museli platit? Zapocula som to od jednej baby z Ba tak ze ci mate aj vy skusenosti
Kurzy zdarma majú aj Slovensky.
Vzdelávanie v oblasti beauty služieb (manikúra, pedikúra, kozmetika), masérske služby, kurzy opatrovania, projektového riadenia, či účtovníctva – aj toto sú kurzy, ktoré od 11/2022 preplatia záujemcom o zamestnanie úrady práce, sociálnych vecí a rodiny.
Zamestnanci, živnostníci, ale aj ľudia na materskej či rodičovskej dovolenke, majú možnosť získať dodatočné vzdelanie bezplatne. Preplatia im ho úrady práce vďaka mimoriadnemu projektu Nestrať prácu – vzdelávaj sa. Rezort práce spustil projekt začiatkom roka, od novembra sa však významne rozšírili oblasti vzdelávania, ktoré môžu úrady záujemcom preplácať.
https://www.upsvr.gov.sk/media/medialne-spravy/...
@anonym_autor keby aj ten kurz mali zdarma energie, nájom ,material treba platiť už len kurz v hodnote 1500 eur ich nevytrhne z biedy
Ano, poskytovatelky sluzieb "z tretich krajin" zvyknu mat ceny nizsie. Je to tak vsade a podla mna hlavne kvoli tomu, ze zvycajne maju o cosi nizsie naklady (tie kurzy zadarmo, dotacie... ale setria aj na priestoroch, napr. vietnamok je v jednom nechtovom salone aj 4-5, sloveniek malokedy viac ako 2. Cize aj naklady na priestor si proste lepsie podelia. No ale mozno setria aj na materiale a pouzivaju ich menej kvalitne, z ali...)
Myslim, ze oproti slovenkam maju aj nizsie prirazky. Sikovna slovenka si za nechty vypyta 40eur, sikovna vietnamka, ukrajinka za taky isty dizajn 25 eur. Ak su zakaznici u oboch spokojni, vyberu si logicky lacnejsiu verziu a nebudu "krmit" slovenky za drahsi peniaz. Dnes ma malokto penazi na rozdavanie, len aby sme podporili drahe slovenky.
@danica2711 par znamych co chodili k Ukrajinkam mali plesne na nechtoch tak mi tu nepis ze nemam potuchy o kvalite sluzieb ty mudrlantka 🤣 ale ty si asi nechas znicit svoje nechty plesnou lebo vsak je to lacnejsie typicka slovac 🤦♀️
@anonym_autor zase "pár známych"? Úžasný argument... plesne sa získajú len u Ukrajiniek, že? Všetky ostatné salóny sú super! Ja si nechty nenechám zničiť, pretože na umelé paznechty nechodím. Starám sa o svoje nechty, mám ich zdravé a pekné, nepotrebujem umelinu. Ale o to tu vlastne vôbec nejde, skôr o to, že si trápny smerácky troll, vďaka tebe a tebe podobným sa zo Slovenska stáva riť Európy
@anonym_autor zase "pár známych"? Úžasný argument... plesne sa získajú len u Ukrajiniek, že? Všetky ostatné salóny sú super! Ja si nechty nenechám zničiť, pretože na umelé paznechty nechodím. Starám sa o svoje nechty, mám ich zdravé a pekné, nepotrebujem umelinu. Ale o to tu vlastne vôbec nejde, skôr o to, že si trápny smerácky troll, vďaka tebe a tebe podobným sa zo Slovenska stáva riť Európy
@danica2711 myslim ze vdaka takym ako si ty je Slovensko uplne v p**i. Ked sem na Sk prisli ukrajinci vsetci ste na nich nadavali a teraz sa ich zastavate. Asi preto nas skovakov ma kazdy za sprosty narod uz sa im ani necudujem ze si to myslia
Moja pedikérka je Ukrajinka, robí aj nechty a pravidelne si rozširuje kvalifikáciu(teraz masáž tvare) Školenia a kurzy si platí sama, kvalifikáciu čo si robila ešte doma jej neuznali, všetko si musela robiť znova. Ešte k tým kurzom, poznám niekoľko Sloveniek ktoré mali rôzne kurz zadarmo, resp.plepatené úradom práce
@danica2711 myslim ze vdaka takym ako si ty je Slovensko uplne v p**i. Ked sem na Sk prisli ukrajinci vsetci ste na nich nadavali a teraz sa ich zastavate. Asi preto nas skovakov ma kazdy za sprosty narod uz sa im ani necudujem ze si to myslia
@anonym_autor a chod si svoje komplexy riesit niekam inam to ze ty na nechty nechodis to je tvoja sracka. J*be vam tu vsetkym napisem ze nemam nic proti Ukrajincom iba ze som to pocula a vy sa tu idete vsetci posrat ty vole vam uz kuruje na tie hlavy dobre.
Táto téma nemá nič spoločné ani s mamikurou,ani biznisom,písala som to už nazačiatku.
Táto téma nemá nič spoločné ani s mamikurou,ani biznisom,písala som to už nazačiatku.
@zuzanita1609 ty si len muuudra strasne och
@zuzanita1609 ty si len muuudra strasne och
@anonym_autor ďakujem 😊,ale trolla rozoznám už na km-tre. Pekný deň 😉.
@anonym_autor ďakujem 😊,ale trolla rozoznám už na km-tre. Pekný deň 😉.
@zuzanita1609 no v prvom rade by si mala spoznat samu seba potom mozes hodnotit ostatnych ty troll 🤣 sa smehem moc ozaj ste pobiektore tupucke clovek sa naozaj nemoze nic normalne opytat leby so vsetkeho hned spravite kauzu
Treba konsolidovať, takže ak nejaká Ukrajinka robí niečo za lacnejšie, treba to ihneď využiť.
Niektore tu normalne napisali ale ostatne akoze za vsetkym vidia nieco naozaj sa spamätajte
@zuzanita1609 no v prvom rade by si mala spoznat samu seba potom mozes hodnotit ostatnych ty troll 🤣 sa smehem moc ozaj ste pobiektore tupucke clovek sa naozaj nemoze nic normalne opytat leby so vsetkeho hned spravite kauzu
@anonym_autor ty si sa nepýtala,ty si rovno začala prskať na Ukrajinky. Veď keď sú šikovné,nech sa uchytí u nás aj Indka,Ruska alebo Afričanka 😉.
@zuzanita1609 ake prskanie o com tu tocis? Napisala som ci je to pravda ked nevies citat vrat sa na zakladnu skolu. Mas salon? Ak mas tak chod sa venovat zakaznickam a ak nemas tak sa nevyjadruj k niecomu co sa ta netyka dakujem
@danica2711 par znamych co chodili k Ukrajinkam mali plesne na nechtoch tak mi tu nepis ze nemam potuchy o kvalite sluzieb ty mudrlantka 🤣 ale ty si asi nechas znicit svoje nechty plesnou lebo vsak je to lacnejsie typicka slovac 🤦♀️
@anonym_autor a preco k nim chodili? Lebo boli lakome zaplstit za kvalitu a nechali sa nalakat len na cenu.
@zuzanita1609 ake prskanie o com tu tocis? Napisala som ci je to pravda ked nevies citat vrat sa na zakladnu skolu. Mas salon? Ak mas tak chod sa venovat zakaznickam a ak nemas tak sa nevyjadruj k niecomu co sa ta netyka dakujem
@anonym_autor tak najskôr píšeš ,že máš salón,potom že kamarátka má. Tak ako teda?
@anonym_autor ak krachujú podniky je to vizitka hlavne tejto vlády- nie Ukrajincov, a podnikať snáď môžu aj oni, či? A Slovák nemôže získať rekvalifikačný kurz cez úrad práce zadarmo? Či zasa snaha rozprúdiť vášne, že za mizeriu v tejto krajine môžu Ukrajinci a nie skorumpovaní politici?
@anonym_autor ty a tvoja kamoska asi nebudete najchytrejsie. kam oko dovidi, vidim salony plne vietnamiek, ale tebe vadia Ukrajinky. Preco by aj ony nemohli podnikat, co su horsie ako Slovenky, Vietnamky...atd? Ak niekomu nejde biznis, nech hlada chybu v sebe, mozno tie ceny ma prestrelene. A ked uz niekoho vinit, tak nie Ukrajinky, ani Vietnamky, ani Sorosa, ale tuto vladu, ktora chudobnym berie a svojim dava. Ci transakcna dan ti nevadi?
@anonym_autor tak najskôr píšeš ,že máš salón,potom že kamarátka má. Tak ako teda?
@zuzanita1609 kde som napisala ze mam salon?
Autorka, máš ponaučenie. Isté dámy na koníku nestrpia, aby sa o Ukrajine niečo písalo v negatívnom zmysle. Červené súkno.
@anonym_autor kamoška skrachovala? No tak to bude určite pekne hovoriť o konkurencii, čo si myslíš 😄. A o sebe povie, vieš čo, vedela som robiť dobre nechty, ale neviem si to dobre zrátať, to podnikanie mi nejde, tak mi to krachlo... Však? Ono - oveľa ľahšie sa nakydá na toho druhého, ako priznať si, že možno som ja urobila niekde chybu a trh sa už niekam posunul za tých 15 rokov, akurát ja som spinkala na vavrínoch 🤷. PS: áno, konkurencia je väčšia ako 15-, 10-, 5-rokov dozadu, materiály, vybavenie sú oveľa dostupnejšie, zaplatíš kurz, naštuduješ na internete, poskúšaš na kamoškách a potom už je to o tvojej šikovnosti, alebo či si ochotná robiť napríklad aj za menej ako konkurencia, atď. Ak je tvoja kamoška podnikala 15 rokov, hádam už mala vstupné náklady z kurzu dávno splatené a snáď sa to neodrážalo na jej cenotvorbe ešte doteraz...
@zuzanita1609 kde som napisala ze mam salon?
@anonym_autor no tak potom tvoja známa a ona sa ti sťažovala na Ukrajinky a ty sa tu pýtaš,či je to tak. Čiže tiež nie si "dotknutá". Prečo potom nevadia napríklad taký robotníci z Rumunska (hoc už aj tí más predbehli,čo sa týka ekonickeho rastu). Prečo ti akurát vadia podnikavé Ukrajinky? Len to sa pýtam. 😉
@anonym_autor no tak potom tvoja známa a ona sa ti sťažovala na Ukrajinky a ty sa tu pýtaš,či je to tak. Čiže tiež nie si "dotknutá". Prečo potom nevadia napríklad taký robotníci z Rumunska (hoc už aj tí más predbehli,čo sa týka ekonickeho rastu). Prečo ti akurát vadia podnikavé Ukrajinky? Len to sa pýtam. 😉
@zuzanita1609 lebo spominala prave Ukrajinky keby spomenula Rumunky tak napisem Rumunky asi nie preboha? Ale ty si si z toho celeho zobrala len to ze to bolo o Ukrajinkach
Autorka, máš ponaučenie. Isté dámy na koníku nestrpia, aby sa o Ukrajine niečo písalo v negatívnom zmysle. Červené súkno.
@anonym_5bc3ce a z akeho dovodu by sa malo o Ukrajine pisat negativne? Ublizili nam nejak? Alebo tebe konkretne? To, ze sem niekto pride pracovat rovnako ako Slovaci chodia na zapad? Len hlupaci hladaju chybu v druhych a nie v sebe. My sme asi narod hlupakov, zvolili sme si vladu neschopakov a teraz budeme vinit vsetkych naokolo, len nie seba.
@anonym_5bc3ce presne tak dakujem uz som si davno za to vynadala ze som sa tu nieco opytala
@anonym_5bc3ce presne tak dakujem uz som si davno za to vynadala ze som sa tu nieco opytala
@mikadooo celkovo sa všetko v službách zmenilo ľudia viac šetria.Ani ja už nedám 55 eur za kozmetiku.Nepotrebujem špeciálne masky, ošetrenia chcem pleť vyčistiť, upraviť obočie a našla som kde platím max 40 eur aj to sa mi zdá veľa.Konkurencia je obrovská.Dobre už bolo..boli zvyknuté na vyšší zisk energie, COVID to preriedil a teraz sa každému mali
@anonym_autor sprav kamarátke prieskum trhu, keď ťa to zaujíma😉
@zuzanita1609 lebo spominala prave Ukrajinky keby spomenula Rumunky tak napisem Rumunky asi nie preboha? Ale ty si si z toho celeho zobrala len to ze to bolo o Ukrajinkach
@anonym_autor no dobre, chápem.
A teraz sú na vine iba tie Ukrajinky,že skrachovala. 🙄

@anonym_autor to sa mi zdá ako výhovorky frustrovanej ženy, ktorej nejde podnikanie a treba nájsť vinníka.Cinania jej nevadia?
Po 15 r.musi mať klientelu, tak mala ísť do lacnejšieho prenájmu.Ak by boli tie ukrajinky tak zle a nemali prax tak tam nikto viac x nepôjde.Moja masérka je Ukrajinka a kurz si platila sama nič nemala zadarmo a bola vyštudovaná na UA, ale kvôli živnosti ten kurz musela mať aj od nás.Ukrajinky sú dôsledne a šikovné hlavne pedikúra, tetovanie obocia.Kazdy si môže dať cenu akú chce tiež idem na kozmetiku podľa ceny