Ukrajinská konkurencia v salónoch krásy v Bratislave
Ahojte je pravda ze Ukrajinky beru pracu Slovenkam v BA? Myslim beauty biznis napriklad ze mam otvoreny salon na mihalnice kde mam nastavene sumy a Ukrajinky podliezaju napriklad davaju nizsie ceny aby si pritiahali zakaznicky a Slovenky tak potom krachuju lebo si nemozu dovolit prevadzkovavat salon ? Ze mali kurzy zdarma a Slovenky si ich museli platit? Zapocula som to od jednej baby z Ba tak ze ci mate aj vy skusenosti
@maca1984 mala svoju klientelu ale tym ze mala vyssie ceny teda respektive si dovolila po nejakom case zdvihnut ceny jej zakaznicky odisli tam kde to je lacnejsie teda k tym Ukrajinkam ktore zevraj nemaju ziadne zkusenosti iba si spravili kurz ktory nalu zadarmo zatial co Slovenky si to museli platit
@anonym_autor
Koľko našich viac či menej vzdelaných žien odišlo do zahraničia a ukradli prácu domorodcom ?!.
@cacianka áno, utierajú zadky seniorom alebo max obskakujú zákazníkov ako čašníčky/chyžné. Alebo chlapi robia síce odbornú, ale manuálnu robotu - obkladači, murári, zvárači… nebude to také bežné, aby si Slovenka v cudzine len tak otvorila salón - to by musela mať dobrý štartovací budget…
@anonym_autor keby boli len v salonoch tak to najmenej ale su vsade obchody, gastro, clovek sa na sk uz nezamestna🙄
@klotildabazarik clovek sa zamestna, ked je ochotny robit za nizsiu mzdu alebo si zvysit kvalifikaciu. Vzdy je to o otazka ponuky a dopytu. tak ako Slovaci robia v zahranici a "beru" pracu miestnym, tak u nas je konkurencia v podobe lacnejsich zamestnancov - a ani zdaleka to nie su len Ukrajinci. Vola sa to volny pracovny trh.
@anonym_autor no dobre, chápem.
A teraz sú na vine iba tie Ukrajinky,že skrachovala. 🙄
@zuzanita1609 ale ty nic nechapes uz sa ma prosim ta nic nepytaj ked nevies citat tebe uz neodpoviem na nic
@cacianka áno, utierajú zadky seniorom alebo max obskakujú zákazníkov ako čašníčky/chyžné. Alebo chlapi robia síce odbornú, ale manuálnu robotu - obkladači, murári, zvárači… nebude to také bežné, aby si Slovenka v cudzine len tak otvorila salón - to by musela mať dobrý štartovací budget…
@marcipanovatorta presne v tomto mas uplnu pravdu
A len tak,pre zaujímavosť,mám Ukrajinku zubárku,neviem si ju vynachváliť (prešla k nej skoro celá rodina,aj tá vzdialená), každé ráno stretávam a kecam po slovensky podotýkam s Ukrajinkou v obchode, ktorá predáva,veľmi milá pani, čiže ja v nich nevidím žiadnu konkurenciu,naopak,veľa z nich u nás robí a pracuje na takých miestach,kde to už Slovákom "nevonia" 😏.
A len tak,pre zaujímavosť,mám Ukrajinku zubárku,neviem si ju vynachváliť (prešla k nej skoro celá rodina,aj tá vzdialená), každé ráno stretávam a kecam po slovensky podotýkam s Ukrajinkou v obchode, ktorá predáva,veľmi milá pani, čiže ja v nich nevidím žiadnu konkurenciu,naopak,veľa z nich u nás robí a pracuje na takých miestach,kde to už Slovákom "nevonia" 😏.
@zuzanita1609 aha uz sme doma
@marcipanovatorta mas skreslenu predstavu. v zahranici pracuje kopec Slovakov aj na vysokokvalifikovanych poziciach vratane lekarov a vedcov.
@zuzanita1609 aha uz sme doma
@anonym_autor ??? vadia ti snad aj Ukrajinski zubari? Ja si naopak zelam, aby ich bolo viac, aspon sa znormalizuju ceny u zubarov, ktorych si dnes uz mnohi Slovaci nemozu dovolit.
@zuzanita1609 ty rozumies vobec tejto diskusii ? Nikto tu neutoci na vsetky Ukrajinky ( ano su aj sikovne vzdelane zeny ) ja nikoho nepodcenujem ani neuprednostnujem. Napisala som ze v BA to ze tam niekde v Koplotovciach je Ukrajinka zubarka dobra to ti nikto neberie ked je raz dobra nieje o com a nech je to aj duch sväty a narodnosti hociakej pisem tu hlavne o Ukrajinkach v Ba ktore maju salony boze
@anonym_autor ??? vadia ti snad aj Ukrajinski zubari? Ja si naopak zelam, aby ich bolo viac, aspon sa znormalizuju ceny u zubarov, ktorych si dnes uz mnohi Slovaci nemozu dovolit.
@anonym_autor
@kp7333 nie taky dementny ludia ako ty mi vadia chod prec prosim ta
@marcipanovatorta mas skreslenu predstavu. v zahranici pracuje kopec Slovakov aj na vysokokvalifikovanych poziciach vratane lekarov a vedcov.
@kp7333 hej? Tak nam ich ukaz mozno jeden dvaja sa najdu dobre to je uz vyhra hej?
Ano, poskytovatelky sluzieb "z tretich krajin" zvyknu mat ceny nizsie. Je to tak vsade a podla mna hlavne kvoli tomu, ze zvycajne maju o cosi nizsie naklady (tie kurzy zadarmo, dotacie... ale setria aj na priestoroch, napr. vietnamok je v jednom nechtovom salone aj 4-5, sloveniek malokedy viac ako 2. Cize aj naklady na priestor si proste lepsie podelia. No ale mozno setria aj na materiale a pouzivaju ich menej kvalitne, z ali...)
Myslim, ze oproti slovenkam maju aj nizsie prirazky. Sikovna slovenka si za nechty vypyta 40eur, sikovna vietnamka, ukrajinka za taky isty dizajn 25 eur. Ak su zakaznici u oboch spokojni, vyberu si logicky lacnejsiu verziu a nebudu "krmit" slovenky za drahsi peniaz. Dnes ma malokto penazi na rozdavanie, len aby sme podporili drahe slovenky.
@anonym_1f53d7 konecne normalna odpoved dakujem ze su na svete este normalny ludia ktori pochopili diskusiu
@anonym_autor
@kp7333 nie taky dementny ludia ako ty mi vadia chod prec prosim ta
@anonym_autor aha, cize kazdy kto ti nepritakava, je dementny. A seba by si ako oznacila na zaklade svojho vyjadrovania? Ja si mozem prispievat, kde sa mi zachce, je to verejne forum. Ak si chces vyberat prispievatelov, vytvor si sukromnu skupinu. A spravaj sa slusne, lebo ta nahlasim.
@zuzanita1609 ty rozumies vobec tejto diskusii ? Nikto tu neutoci na vsetky Ukrajinky ( ano su aj sikovne vzdelane zeny ) ja nikoho nepodcenujem ani neuprednostnujem. Napisala som ze v BA to ze tam niekde v Koplotovciach je Ukrajinka zubarka dobra to ti nikto neberie ked je raz dobra nieje o com a nech je to aj duch sväty a narodnosti hociakej pisem tu hlavne o Ukrajinkach v Ba ktore maju salony boze
@anonym_autor a celá diskusia ma byť len o tom,že Ukrajinky nesmú otvárať svoje salóny niekde v Ba,bo ináč kamošky kamošiek potom krachujú 😁. A to ešte keď tu prídu čínski robotníci,sa to tu všetko bude zavzdušnovať(vlastne ani nie,to sú kamoši Fica a spol) 🤫🤭.
@kp7333 môže byť, to nepopieram. Ale takíto Slováci majú takú pozíciu z dôvodu svojej odbornosti. Ja som reagovala na to, že “aj Slovenky zaberajú prácu domorodcom v zahraničí” - že podľa mňa vo väčšine robia podradnejšiu, alebo manuálnu prácu, ktorú tamojší robiť nechcú.
@kp7333 môže byť, to nepopieram. Ale takíto Slováci majú takú pozíciu z dôvodu svojej odbornosti. Ja som reagovala na to, že “aj Slovenky zaberajú prácu domorodcom v zahraničí” - že podľa mňa vo väčšine robia podradnejšiu, alebo manuálnu prácu, ktorú tamojší robiť nechcú.
@marcipanovatorta ale rovnaka logika funguje aj u nas. Slovaci nechcu robit u nas v gastre kvoli nizkym mzdam a vysokym narokom. Restauracie si nemozu dovolit platit viac, lebo uz pri dnesnych cenach im klesa navstevnost. Jedina moznost je prijat gastarbeitrov.
@anonym_autor aha, cize kazdy kto ti nepritakava, je dementny. A seba by si ako oznacila na zaklade svojho vyjadrovania? Ja si mozem prispievat, kde sa mi zachce, je to verejne forum. Ak si chces vyberat prispievatelov, vytvor si sukromnu skupinu. A spravaj sa slusne, lebo ta nahlasim.
@kp7333 nahlas si koho chces to vzdy kazdy kto uz nema co napisat napise ze autor potrebuje pritakavacov uz asi viem ako to tu chodi. Ja som sa slusne opytala ale ako mam nazvat cloveka ktoremu ked niekto 3 krat nieco vysvetli a nerozumie taha za kazde slovicko a chce sa silou mocou hadat?
Ahoj, ja mam zase pocit, ze niektore slovenske salony a zeny zacali za svoje sluzby pytat prilis vela. Obycajna nechtarka v malickej miestnosti pyta 40 € za nechty, kvalita rovnaka ako u Vietnamky, ku ktorej som zacala chodit a cena je omnoho nizsia. To iste kadernicka. Za cca 2 roky zdvihla ceny v desiatkach eur za ten isty vykon, kozmetiku pouziva priemernu. Nasla som si inu. Zda sa mi, ze niektore baby idu systemom Chcem rychlo prachy a pytaju sumy neumerne vykonu.
Ahoj, ja mam zase pocit, ze niektore slovenske salony a zeny zacali za svoje sluzby pytat prilis vela. Obycajna nechtarka v malickej miestnosti pyta 40 € za nechty, kvalita rovnaka ako u Vietnamky, ku ktorej som zacala chodit a cena je omnoho nizsia. To iste kadernicka. Za cca 2 roky zdvihla ceny v desiatkach eur za ten isty vykon, kozmetiku pouziva priemernu. Nasla som si inu. Zda sa mi, ze niektore baby idu systemom Chcem rychlo prachy a pytaju sumy neumerne vykonu.
@janka12335 to nepopieram tiez niektore slovenky nevedia co uz pytat
@kp7333 nahlas si koho chces to vzdy kazdy kto uz nema co napisat napise ze autor potrebuje pritakavacov uz asi viem ako to tu chodi. Ja som sa slusne opytala ale ako mam nazvat cloveka ktoremu ked niekto 3 krat nieco vysvetli a nerozumie taha za kazde slovicko a chce sa silou mocou hadat?
@anonym_autor tvoj styl komunikacie ma daleko od slusnosti, nerozoznas diskusiu od hadania a nevies, ze v 1.pade mn. cisla v pridavnych menach piseme makke "i". Tak kto je tu dementny???
Tak ak je sikovna a ma dobre ceny ktora z nas by k nej nesla?Ved to je princip konkurencie a je mi uplne jedno akej je narodnosti.Ukrajinky neberu pracu,len Slovenaky su nenazrane tak na to benefituju ti,co dajubza rovnaku kvalitu nizsie ceny.
@anonym_autor je pravda, že v Cz som radšej prešla na ukrajinky - mani-pedi, vlasy a mihalnice. Ich ceny sú o máličko menšie ale či už odvedená práca a servis je tak o 200% lepší. A nieje to o národnosti, keby najdem baby hocijakej národnosti tak radšej pôjdem k nim, keď sú lepšie
@maca1984 mala svoju klientelu ale tym ze mala vyssie ceny teda respektive si dovolila po nejakom case zdvihnut ceny jej zakaznicky odisli tam kde to je lacnejsie teda k tym Ukrajinkam ktore zevraj nemaju ziadne zkusenosti iba si spravili kurz ktory nalu zadarmo zatial co Slovenky si to museli platit
@anonym_autor ale to je princip trhoveho machanizmu a nie je to o tom akej narodnosti je ten co ponuka sluzby. Stava sa to aj obchodom, ale aj velkym fabrikam, ze ich konkurencia zlikviduje cenami. Zakaznik si vzdy moze vybrat, ci kupi a kde kupi, za kolko kupi. Kapitalizmus je svojim sposobom kruty
@anonym_autor pozri je normalne a múdre od nich vedia ako zarobiť... Predaju krasne nechty za menej, jasne ze idú k nej...
Slovenky su tak sprosté ze sa nehanbia si vypýtať za účes od človeka ktorý zarobí 1000 eur za mesiac 140 eur...
Takze ked ma ostriha a nafarbit ukrajinská za 60 tak pôjdem k nej.
Držím palce tým, ktore vedia ze radšej budem mat lepšie ceny a veľkú klientelu ako chcem každého zákazníka zdrat z koze.
A aspoň dostanete vy chmtive po paprciach. Tak Vam treba!
Ja Ti neviem, treba asi postahovat Slovakov z DE, AT, UK a z ostatneho sveta, ved oni im tam pracu beru tak isto.
Pozri, ak kamaratka robi kvalitu, nikto neodide. Tak asi nerobi.
@danica2711 myslim ze vdaka takym ako si ty je Slovensko uplne v p**i. Ked sem na Sk prisli ukrajinci vsetci ste na nich nadavali a teraz sa ich zastavate. Asi preto nas skovakov ma kazdy za sprosty narod uz sa im ani necudujem ze si to myslia
@anonym_autor hviezda, odvádzajú tu dane. Každý z nás to môže robiť,ak chce. Tebe tiež nič nebráni
@anonym_autor
Prepac, musim sa smiat. Moja nehtarka si prave kupila novy jeep s panoramatickym oknom. Nehovorim ze ho cely platila ona, ma aj muza, ale zarobi dost, aby zila lepsie a pohodlne. Ceny ma dvojnasobne ako salony v obchodnych centrach, klientelu si budovala roky, kalendar ma plny a nehty robi velmi kvalitne. Proste ak nie si blba, leniva, alebo neklames na materialoch a postupoch, tak si vzdy najdes celkom slusny a siroky okruh vdacnych zakaznicok, ktore si rady za kvalitu a dobre odvedenu pracu priplatia. Ak to niekto robi naozaj dobre a da si zalezat, nezruinuje ho, ak niekto rovnaku sluzbu ponuka vyrazne lacnejsiu. A je uplne jedno o akej narodnosti sa bavime.

@anonym_autor keby boli len v salonoch tak to najmenej ale su vsade obchody, gastro, clovek sa na sk uz nezamestna🙄