icon

Ukrajinská konkurencia v salónoch krásy v Bratislave

19. sep 2025

Ahojte je pravda ze Ukrajinky beru pracu Slovenkam v BA? Myslim beauty biznis napriklad ze mam otvoreny salon na mihalnice kde mam nastavene sumy a Ukrajinky podliezaju napriklad davaju nizsie ceny aby si pritiahali zakaznicky a Slovenky tak potom krachuju lebo si nemozu dovolit prevadzkovavat salon ? Ze mali kurzy zdarma a Slovenky si ich museli platit? Zapocula som to od jednej baby z Ba tak ze ci mate aj vy skusenosti

anonym_f94a60
19. sep 2025
@kp7333

@anonym_5bc3ce a z akeho dovodu by sa malo o Ukrajine pisat negativne? Ublizili nam nejak? Alebo tebe konkretne? To, ze sem niekto pride pracovat rovnako ako Slovaci chodia na zapad? Len hlupaci hladaju chybu v druhych a nie v sebe. My sme asi narod hlupakov, zvolili sme si vladu neschopakov a teraz budeme vinit vsetkych naokolo, len nie seba.

@kp7333 Áno, ublížili! Ukrajinci kradnú ako straky a my za nich platíme manko. To je v poriadku?

autor
19. sep 2025
@kp7333

@anonym_autor tvoj styl komunikacie ma daleko od slusnosti, nerozoznas diskusiu od hadania a nevies, ze v 1.pade mn. cisla v pridavnych menach piseme makke "i". Tak kto je tu dementny???

@kp7333 aha uz ked nevies kam z konopy pises o gratickych chybach pekne ubohe. Chod sa radsej vyspinkat a ked sa rano zobudis precitaj si to este raz papa

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@anonym_autor hviezda, odvádzajú tu dane. Každý z nás to môže robiť,ak chce. Tebe tiež nič nebráni

@tetapetra aha cize ukrajinky sa to dotklo prepac

hopsas
19. sep 2025

@anonym_autor moja osobná skúsenosť. Najlepšie nechty aké som kedy mala mám od ukrajinky. A ešte aj za lepšiu sumu Na vlasy chodím k ukrajinke, nikto ma ešte tak dobre neostrihal ako ona. A čo sa týka tvárových masáži, odporúčam ukrajinské salóny v BA, slovenky o týchto technikách ani nechyrovali. Čiže za mňa toto nie je o peniazoch. Majú skrátka lepšie sluzby.

iwesska
19. sep 2025

Konkurencia sa nikdy neriesi znizovanim ceny. Ak nejaka Slovenka tvrdi,ze sa k tomu musela uchylit,tak je skor problem v tom,ze neposkytuje oproti konkurencii ziadnu pridanu hodnotu, a preto sa zakaznicky nevracaju.

tetapetra
19. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra aha cize ukrajinky sa to dotklo prepac

@anonym_autor vieš aj niečo iné okrem urážania? Zatiaľ si nič viac neukazala, akurát to,že nevieš čítať. Ja som nikde nenapísala,že som ukrajinka. Napísala som,že každý z nás to môže robiť a že to môžeš robiť aj ty. Len ty nie si bystrá a hneď si tam našla, že každý z nás = ukrajinci 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

danica2711
19. sep 2025

autorka, už si dostatočne prejavila svoju mentálnu úroveň, hádam stačilo. Pre takýchto ľudí ako si ty je veľmi priliehavý Tkačenkov a Szüczov výraz "mentálna subnorma"

anonym_9f5285
19. sep 2025

Vy sa tu idete posrať z Ukrajincov a oni chudáci by na vás zvysoka kakali keby bola situácia opačná
Sú drzí, agresívni, vulgárni.
Všetci do bodky.
Smejú sa z nás A hlúpa Slovač im ťapušká lebo vďaka ním nemá Putin na nás dosah🙈

anonym_02aa7e
19. sep 2025
@anonym_9f5285

Vy sa tu idete posrať z Ukrajincov a oni chudáci by na vás zvysoka kakali keby bola situácia opačná
Všetci do bodky.
Smejú sa z nás A hlúpa Slovač im ťapušká lebo vďaka ním nemá Putin na nás dosah🙈

@anonym_9f5285 Absolutny suhlas!

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@anonym_autor vieš aj niečo iné okrem urážania? Zatiaľ si nič viac neukazala, akurát to,že nevieš čítať. Ja som nikde nenapísala,že som ukrajinka. Napísala som,že každý z nás to môže robiť a že to môžeš robiť aj ty. Len ty nie si bystrá a hneď si tam našla, že každý z nás = ukrajinci 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

@tetapetra ano ano mas pravdu ja som uplne chora a ty si uplne v poriadku

autor
19. sep 2025
@danica2711

autorka, už si dostatočne prejavila svoju mentálnu úroveň, hádam stačilo. Pre takýchto ľudí ako si ty je veľmi priliehavý Tkačenkov a Szüczov výraz "mentálna subnorma"

@danica2711 uz len ty si tu chybala nikto nieje zvedavy na tvoje dojmy pokial nemas co k veci napisat alebo odpovedat na co som sa pytala tak dovidenia

autor
19. sep 2025
@anonym_9f5285

Všetci do bodky.

@anonym_9f5285 tak teraz ta ukamenuju ze si napisala nieco o ukrajincoch alebo inej narodnosti🤣

autor
19. sep 2025
@iwesska

Konkurencia sa nikdy neriesi znizovanim ceny. Ak nejaka Slovenka tvrdi,ze sa k tomu musela uchylit,tak je skor problem v tom,ze neposkytuje oproti konkurencii ziadnu pridanu hodnotu, a preto sa zakaznicky nevracaju.

@iwesska suhlasim

tetapetra
19. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra ano ano mas pravdu ja som uplne chora a ty si uplne v poriadku

@anonym_autor veď vidím,že nie si ok. Skús trénovať porozumie,možno sa to zlepší

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra a niesom si vedoma ze by som ta niekde urazila ale asi tema o ukrajincoch sa ta velmi dotkla keby napisem o madaroch to by si sa asi nevyjadrovala tak potom neviem kto tu je viac bystri

felycity
19. sep 2025
@anonym_autor

@danica2711 uz len ty si tu chybala nikto nieje zvedavy na tvoje dojmy pokial nemas co k veci napisat alebo odpovedat na co som sa pytala tak dovidenia

@anonym_autor autorka, na čo si zakladala diskusia, ked si od začiatku zaujatá voči Ukrajinkám a chceš počuť , že kamoška má pravdu...spôsob tvojej komunikácie tiež nie je práve slušný, ked sa ti tu baby snažia vysvetliť, že to nemá nič spoločné s národnosťou . A pliesť sem do toho, akí sú Ukrajinci , nemá nič spoločné s bémou príspevku. Žikem v Bratislave, chdím aj na nehty, obočko a ja teda túto skúsenosť zatiaľ nemám.

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@anonym_autor veď vidím,že nie si ok. Skús trénovať porozumie,možno sa to zlepší

@tetapetra ty vidis vsetko hlavne to co by si nemala. Ty potrenuj troska so sebavedomim lebo uplna malickost ta vie rozhnevat a hlavne podotykam ze sa staras do veci ktore by ta nemali zaujimat pokial nemas co k veci napisat. Ale aka sa chces hadat vytvor si svoj prispevok

tetapetra
19. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra a niesom si vedoma ze by som ta niekde urazila ale asi tema o ukrajincoch sa ta velmi dotkla keby napisem o madaroch to by si sa asi nevyjadrovala tak potom neviem kto tu je viac bystri

@anonym_autor aha cize ukrajinky sa to dotklo prepac napísala si toto.
Kebyže toto nepatrilo mne,tak si mala napísať: aha, takže ukrajinky by sa to dotklo.
Pri tvojom písomnom prejave vidím,že ty ani nevieš čo píšeš. A to neriešim chyby

autor
19. sep 2025
@felycity

@anonym_autor autorka, na čo si zakladala diskusia, ked si od začiatku zaujatá voči Ukrajinkám a chceš počuť , že kamoška má pravdu...spôsob tvojej komunikácie tiež nie je práve slušný, ked sa ti tu baby snažia vysvetliť, že to nemá nič spoločné s národnosťou . A pliesť sem do toho, akí sú Ukrajinci , nemá nič spoločné s bémou príspevku. Žikem v Bratislave, chdím aj na nehty, obočko a ja teda túto skúsenosť zatiaľ nemám.

@felycity ja niesom zaujata ale tiez si vyprosim akym stylom komentuju. Pokial napisu slusne ok beriem kazdy nazor aj to ze ukrajinky su niektore dobre v tom co robia ja im to neberiem a kludne mozu byt su to ludia ja nikoho neodcudzujem za narodnost ani fatbu pleti. Chcela som konkretne skusenosti od zien co naprm k ukrajinkam chodia do salonov ale miesto toho som bola len obvinena ze utocim na ukrajincov a som voci nim zaujata pritom to tak vobec nieje. Tak vidis ty si aspon napisala ze nemas taku skusenost s nimi ok beriem

autor
19. sep 2025
@tetapetra

Kebyže toto nepatrilo mne,tak si mala napísať: aha, takže ukrajinky by sa to dotklo.
Pri tvojom písomnom prejave vidím,že ty ani nevieš čo píšeš. A to neriešim chyby

@tetapetra to beries ako urazku? 🤣🤣🤣🤣 akoze nehnevaj sa na mna ale toto je uz aka mentalita... prepac ja pisem rychlo cize aj chybicka sa najde ale ked ti to tak vadi tak nekomentuj a je vybavene

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra ty mi budes este kazat co mam napisat a opravovat po mne chyby si si asi pomylila diskusiu s hodinou slovenskeho jazyka nie?

nattyond
19. sep 2025

Pred MD som pravidelne chodievala na nechty každé 3 týždne. Mám skúsenosti aj s SK aj s UA nechtárkami, a teda musím povedať, že vidno, že ženy v Rusku/na Ukrajine majú inú mentalitu a viac si potrpia na tieto služby. Ukrajinky u ktorých som bola, boli rýchle, precízne, milé, nechty aj po 3 týždňoch vyzerali ako nové. U Sloveniek som mala vždy pocit, že ich otravujem a snažili sa pomaly ušetriť aj na vode. Určite sú aj výnimky, ale toto sú moje skúsenosti. A teda cenu majú podľa mňa vysokú (už skoro 50€), ale stále majú plno.

autor
19. sep 2025
@nattyond

Pred MD som pravidelne chodievala na nechty každé 3 týždne. Mám skúsenosti aj s SK aj s UA nechtárkami, a teda musím povedať, že vidno, že ženy v Rusku/na Ukrajine majú inú mentalitu a viac si potrpia na tieto služby. Ukrajinky u ktorých som bola, boli rýchle, precízne, milé, nechty aj po 3 týždňoch vyzerali ako nové. U Sloveniek som mala vždy pocit, že ich otravujem a snažili sa pomaly ušetriť aj na vode. Určite sú aj výnimky, ale toto sú moje skúsenosti. A teda cenu majú podľa mňa vysokú (už skoro 50€), ale stále majú plno.

@nattyond dakujem ti ze si napisala k veci a presne to co ma zaujimalo "skusenosti" . Konecne normalny komentar

tetapetra
19. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra ty mi budes este kazat co mam napisat a opravovat po mne chyby si si asi pomylila diskusiu s hodinou slovenskeho jazyka nie?

@anonym_autor nazvala si ma ukrajinkou. Neriešim tvoje chyby ako som spomenula,ale to,že tvoje písanie je chaotické a bezozmyslu.

autor
19. sep 2025
@hopsas

@anonym_autor moja osobná skúsenosť. Najlepšie nechty aké som kedy mala mám od ukrajinky. A ešte aj za lepšiu sumu Na vlasy chodím k ukrajinke, nikto ma ešte tak dobre neostrihal ako ona. A čo sa týka tvárových masáži, odporúčam ukrajinské salóny v BA, slovenky o týchto technikách ani nechyrovali. Čiže za mňa toto nie je o peniazoch. Majú skrátka lepšie sluzby.

@hopsas super hlavne ze si spokojna to je podstatne. Urcite su ukrajinky ktore robia svoju pracu poctivo aj ked o tych sumach som tiez pocula ze maju vyssie

majloo
19. sep 2025

@anonym_autor
@anonym_autor ja chodím v BA do ukrajinského salónu kvôli vysokej kvalite a precíznosti, ceny veru nie sú lacné, ale s vietnamskymi salónmi sa to nedá porovnať, čo sa týka kvality. Tu je hygiena, precíznosť. Ale čo som pozerala niektoré slovenské salóny, niektoré z nich majú ceny riadne prepalene.

autor
19. sep 2025
@tetapetra

@anonym_autor nazvala si ma ukrajinkou. Neriešim tvoje chyby ako som spomenula,ale to,že tvoje písanie je chaotické a bezozmyslu.

@tetapetra a to ta urazilo? 🤣🤣

autor
19. sep 2025
@majloo

@anonym_autor
@anonym_autor ja chodím v BA do ukrajinského salónu kvôli vysokej kvalite a precíznosti, ceny veru nie sú lacné, ale s vietnamskymi salónmi sa to nedá porovnať, čo sa týka kvality. Tu je hygiena, precíznosť. Ale čo som pozerala niektoré slovenské salóny, niektoré z nich majú ceny riadne prepalene.

@majloo tak pokial si spokojna so sluzbami tak samozrejme ze budes chodit tam kde sa ti paci. Kolko prosim platis ?

tetapetra
19. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra a to ta urazilo? 🤣🤣

@anonym_autor 🤦🏻‍♀️ panebože. Absolútne si nepochopila,čo som ti 19:29 napísala. Ty fakt nebudeš bystrá. A to ja dávam čiarky a bodky,aby som ti pomohla. Absolútne netuším na základe čoho si ma nazvala ukrajinkou

anonym_88394c
19. sep 2025

Jedna baba povedala, že? … ja to hovorím od začiatku invázie - keď sa bojíš, že príde ukrajinka bez vzdelania, certifikátov, bez jazyka/s výrazným prízvukom a ukradne ti XY ročnú kariéru, potom budeš asi zamestnanec/podnikateľ na hovno. Btw ja nikoho takého nepoznam.

Apropo objasnite mi pls jednu vec: to k tým Ukrajinkam chodia len “slnieckarky”, ktorym iná národnosť nevadi a kvôli nim teraz krachujú poctivé Slovenky? Či keď daju lepšie ceny ,tak aj dezole klientela ochotne prižmúri oko? 😉

Bolo by dobre prestať konečne hodnotiť ľudí len podľa národnosti - moju dcéru mám len vďaka lekárke, ktorá je Ruska a rodila som ju u ukrajinky. Vďaka bohu za obe tie ženy 🙏