icon

V nemocnici na urgente bez rúšok - nezodpovednosť rodičov

17. dec 2022

Ospravedlňujem sa, no idem si sem len vypustiť paru od jedu. Večer sme boli na urgente detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, BA. Čaká sa minimálne tri hodiny, včera vraj až sedem hodín, kým vás zavolajú do ambulancie. Milión ľudstva s chorými deťmi vo vysokých horúčkach, zápaloch, čo ledva dýchajú. Lekári robia čo môžu, nie je ich vina, že sú kapacitne poddimenzovaní.
No v čakárni sedela asi tretina rodičov ignorantsky bez rúšok, prípadne s rúškom pod ksichtom, o povinnom respirátore ani nehovoriac.
Sme najtupší národ zemegule, keď dospelí neberú ohľad ani na najmenšie deti? Že si potrebujú janeviemčo dokazovať, keď je všade medializovaná silná chrípková epidémia, zatvárajú sa školy, nedostať potrebné lieky a sedia na urgentnom príjme detskej nemocnice? To tak veľmi bolí dať si na chvílu na papuľu kus papiera, nech to neroznosím ďalej? Fakt smutné.

luba28
20. dec 2022

@matabb73 ja??,,ale nic to nemeni na fakte,ze porovnavas neporovnatelne

autor
20. dec 2022

@dudos najhorsie je, ze uplne logicke a pochopitelne dovody, ktore popisujes niektori nie su schopni pochopit. Ako tu citam, je ich dost vela.

kvetinka75
20. dec 2022

@piskotka2014 na tomto vidno, ako ľudia osprosteli. Pred 3 mi rokmi počas chripkovej sezony, nikoho nenapadlo niečo také si dať na tvár. Odrazu je veľký problém, keď človek nemá rúško

macko_usko222
20. dec 2022

@luba28 som čakala akú "múdru" odpoveď dáš, aký argument vytiahneš.Teraz si ma presvedčila že ti došli slová už na total..tu ťa dala dole @matabb73 👏👍
@luba28 prosím ťa na tom operačnom stole popros doktora keď raz náhodou, nech si dá respirátor dole lebo podla teba je mu nanič.Kam by sme to dotiahli, kdesi na stredovek👎

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miriam11
20. dec 2022

Áno, sme tupý národ - viď tvoj pohľad na vec a príspevok. Vieš vďaka čomu je zvýšený nápor chorých? Rúška a očkovanie oslabilo imunitu...

kvetinka75
20. dec 2022

@mamula20 celé toto bol jeden veľký chaos.

kvetinka75
20. dec 2022

@miriam11 vieš čo je zaujímavé? V mojom okolí je 90% ľudí chorých - zaočkovaných. Kamarátka sa už mesiac nevie dostať z nachladnutia. Tvrdí, že toto nikdy nemala. Každú chvíľu jej niečo je. Pričom mladá žena bez iných zdr.problémov. Muž je tiež stále nejaký - niečo na mňa lezie. Pred tým to nemával.

kvetinka75
20. dec 2022

@matabb73 tak je asi rozdiel, keď chirurg operuje človeka - všetko musí byť sterilné. Kvôli tomu musia mať rúška aby sa nestalo, že si kýchne alebo zakašle a niečo sa dostane do rany. Ty už porovnávaš neporovnateľné. Na onkologii ich majú preto, pretože tí pacienti majú oslabenú imunitu. Zdravý človek s normálnom imunitou, si poradí s vírusom aj chripkou. Ak si nebudeš budovať imunitu, môžeš tie rúška nosiť celoživotne, lebo ťa zmorí ajten najmenší vírus

matabb73
20. dec 2022

@kvetinka75 predstav si, že mne toto vadilo vždy, keď chodili chorí ľudia v MHD a na všetkých okolo kašlali a kýchali. Ja som si dávala vtedy aspoň šál na tvár a chorá som sedela doma a nechodila medzi ľudí. Tomu sa hovorí ohľaduplnosť, ale to mnohým Slovákom stále chýba.

kvetinka75
20. dec 2022

@matabb73 chorí človek má sedieť doma a nie aby sa terorizovali a buzerovali zdraví ľudia.

matabb73
20. dec 2022

@kvetinka75 to všetko čo píšeš len potvrdzuje, že rúška a respirátory chránia. Ja som písala na margo toho, čo tu mnohé tvrdia, že sú zbytočné. Nie, nie sú zbytočné. Tak ako chránia, aby chirurg nekontaminoval operačné pole, tak ako chránia, aby onkologický pacient neochorel, tak isto chránia, aby sa u lekára nešírila choroba.

matabb73
20. dec 2022

@kvetinka75 vyhláška ešte stále hovorí, že u lekára majú mať ľudia respirátor, len v tejto krajine je stále problém dodržiavať vyhlášky. A je to práve preto, aby sa spomalilo šírenie nákaz ako je covid alebo chrípka. Normálni ľudia to pochopia a rešpektujú.

kvetinka75
20. dec 2022

@matabb73 zaujímavé že sami lekári nenosia počas bežného normálneho dňa - okrem operačiek. A vedia asi prečo.

kvetinka75
20. dec 2022

@matabb73 tak je asi rozdiel ak je pacient na operačke a má otvorenú ranu , ktorá sa nesmie infikovať, ako človek, ktorý je zdravý a má normálny imunitný systém. Tiež keď sa porežeš, si dezinfikuješ ranu ale nechodíš stále obviazaná, lebo veď čo keď sa poraníš, nevšimneš si to a dostaneš infekciu. Nebudem chodiť ako zdravá zahalená od hlavy po päty a imunita bude v kely

miriam11
20. dec 2022

@kvetinka75 pred rokom šírili "hoaxy"o tom, že tu bude presne ako teraz zvýšená chorobnosť, Ruska a očkovanie oslabia imunity. Zas sa hoax stal pravdou. Som majiteľ firmy a už mq to nebaví - očkovaní stále PN, chorí, stále im niečo je. Nevedia si poradiť ani s obyčajnými soplami, majú kardio problémy, traja bolí v nemocnici s neurologickými potiazami. Dlhoroční pracovníci nikdy nechodili po lekároch. Na jednej strane mi ich je ľúto, na druhej strane im platím neustále PN tie prvé dní. Prichádzam o peniaze, činnosť nevykazuju.... myslíte si o tom,co chcete. Celá situácia je KO.

matabb73
20. dec 2022

@kvetinka75 jasné, ty si múdrejšia ako všetci infektológovia, lebo máš určite vysokú školu života a kurzy na sociálnych sieťach. Ďalšia debata s tebou je úplne zbytočná.

kvetinka75
20. dec 2022

@miriam11 chápem, vidím to okolo seba. Žiaľ, asi sa s tým nedá momentálne nič robiť.
@matabb73 keď si prestavím, akí odborníci na zdravotníctvo vydávali tie vyhlášky- asi takí , ako som ja odborník v IT technike.

kvetinka75
20. dec 2022

@matabb73 prosím ťa a ktorý infektolog povedal niečo k veci - myslíš tých odborníkov, ktorí boli prezentovaní v TV?

autor
20. dec 2022

@miriam11 dakujem za tvoj erudovany nazor. Naco ti sprosti svetovi vedci hovoria take nezmysly o ruskach, ze? Vsak sa ta stacillo opytat.

angel993
20. dec 2022

Vieš koľkí ľudia nemôžu nosiť rúško, lebo by to proste neudychali? Bola som tehotná v čase pandémie a chodila som medzi ľudí len keď som musela, zo začiatku som rúško poctivo nosila, až som kvôli tomu 2x odpadla. Potom mi gynekológ dal papier, že počas tehotenstva nemôžem nosiť rúško. Vieš koľko takých ľudí ako si ty som si vypočula? Aká som nezodpovedná, že ohrozujem svoje dieťa, že si nezaslúžim mať dieťa a aj horšie priania, aby som to schytala a nedostala sa z toho.
Blbcom nevysvetlim a nebudem nosiť papier na čele.

bubalea
20. dec 2022

@angel993 chápem jasné sú aj takí, ale vieš je ich omnoho menej. Keby tí čo môžu nosiť rúška, ho teda na takých miestach aj mali, nebolo by to také

autor
20. dec 2022

@angel993 ja som bola tiez tehotna ked pandemia vypukla a dokonca som rodila v rusku. Nic prijemneho, ale v zivote by ma nenapadlo egoisticky ohrozit lekarov v porodnici len preto, ze sa mi zle dycha.

matkaleskova
20. dec 2022

Kedysi som sa nad tym tiez rozculovala, no nie je to k nicomu, Kazde upozornenie, dopadlo len kriom a hadkou. Kto chce, ten nech sa chrani a kto nie, nech si proste robi co chce

miriam11
20. dec 2022

Svetoví vedci a odborníci su umlcovani.... prezentujú sa názory len toho, kto im vyhovuje. Viď realita chorobnosti. Ale my dvaja spoločnú komunikáciu nenájdeme.

katus226
20. dec 2022

Zas onalepkovanie... Mas iny nazor, tak si nezodpovedny, tupy, egoista... Ulavilo sa ti? Mas zo seba lepsi pocit, ze si zalozila zbytocnu temu, vhodnu len na rozvirenie konfliktov? Teraz sa uz citis uzitocna? Vies co, autorka, zalep si usta handrou na 24/7 a nezabudni ich zalepit aj tym detom v horuckach, co ledva dychaju. A prelep si aj prsty, nech je na mk menej urazok a osocovania.

kvetinka75
20. dec 2022

autorka - aj sa trošku zamýšlaš nad tým čo píšeš? Nebudeš ohrozovať egoisticky lekárov, len preto, že sa ti zle dýcha. Tak si spôsob hypoxiu, hypoxémiu a ohroz svoje zdravie, a zdravie svojho dieťaťa. Potom už budeš spokojná? Končím už v tejto diskusii, lebo vidím, že tu len 1 názor je ten správny a akceptovateľný

angel993
20. dec 2022

Buď šťastná že si mohla nosiť. Že neklesali bábätku ozvy, že všetko dobré dopadlo. Žiaľ nie všetky sme si to mohli dovoliť

konik123_
20. dec 2022

U nás v nemocnici kontroluju Ruška ľudia bez rúšok. Ak chápete čo myslím. Išli sme s malou do nemocnice, rozbila si hlavu a teda ruška bolo to posledné na čo sme mysleli. A pani na chodbe BEZ RÚŠKA nás upozornila, že nemáme rusko a máme si ísť kúpiť. Muž teda kúpil 3 - sebe, mne a tej pani 😂😂😂😂 normálne bola urazená 😂

macko_usko222
20. dec 2022

@konik123_ co si to len ti zdravotnici vymysleli, že? to rozum nebere že vstup s rúškom,však?my bez medicínskeho vzdelania si z nich budeme srandičky robiť, kým čo? kým sa na to všetko vy..a nabudúce ti nebude kto mať dcéru ošetriť s rozbitou hlavou