icon

V nemocnici na urgente bez rúšok - nezodpovednosť rodičov

17. dec 2022

Ospravedlňujem sa, no idem si sem len vypustiť paru od jedu. Večer sme boli na urgente detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, BA. Čaká sa minimálne tri hodiny, včera vraj až sedem hodín, kým vás zavolajú do ambulancie. Milión ľudstva s chorými deťmi vo vysokých horúčkach, zápaloch, čo ledva dýchajú. Lekári robia čo môžu, nie je ich vina, že sú kapacitne poddimenzovaní.
No v čakárni sedela asi tretina rodičov ignorantsky bez rúšok, prípadne s rúškom pod ksichtom, o povinnom respirátore ani nehovoriac.
Sme najtupší národ zemegule, keď dospelí neberú ohľad ani na najmenšie deti? Že si potrebujú janeviemčo dokazovať, keď je všade medializovaná silná chrípková epidémia, zatvárajú sa školy, nedostať potrebné lieky a sedia na urgentnom príjme detskej nemocnice? To tak veľmi bolí dať si na chvílu na papuľu kus papiera, nech to neroznosím ďalej? Fakt smutné.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
iwesska
18. dec 2022

@mooonika1975 Vies co je ale horsie,ze ti,co si "trenuju imunitu" chripkou a pod.,potom ale "nemozu" zostat PN a trepu sa nadopovani do prace,kde to odovzdaju dalsim zodpovednym ludom. To sa uz nepriznaju...Si myslia,ze srdce si to uziva,ked prechodia horucku🙄

autor
18. dec 2022

@oliolijanka chapem tvoje komplexy.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
autor
18. dec 2022

@oliolijanka podla tvojej smiesne iritovanej reakcie. Ja sa svojimi achievmentami nepotrebujem prezentovat, a uz vobec nie zenam na konovi. Odpovedala som len na tvoju otazku. Asi si ocakavala nejaku prostucku zo strednej odbornej a ked to bolo inak, zrazu si sa zacala ohanat, ze doktoraty nemas, lebo ich nepotrebujes 🤣. Niekedy je mlcat lepsie, ze?

weronika171717
18. dec 2022

Priznaj si, že nevieš zniesť, keď ti povedia druhí pravdu do očí......radsej si mohla upiecť koláč ako sa strápniť na koníkovi. 😂😂😂

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
katka533
18. dec 2022

My sme chytili tak covid par tyzdnov do zadu, u doktorky

autor
18. dec 2022

@katka533 dakujem, to je podstata mojho postu. Niektori ludia si asi radi komplikuju zivot, ok, nech to maju. Ale nemaju pravo ho komplikovat inym porusovanim elementarneho bezpecnostneho predpisu.

valeria_h
18. dec 2022

@autorka Počuj Ty hrdinka, čo tu každého urážaš...čo takto napísať pod svojou prezývkou nech vieme s kým máme tú česť?

loliki
18. dec 2022

Keby závisť kvitla, bolo by na MK krásne. 🙂

sella38
18. dec 2022

@iwesska tak takeho zubara som nezazila. Moj nema rusko v cakarni alebo pri komunikacii v ambulancii. Pri osetreni samozrejme ano.

basska_b
18. dec 2022

@danieladeley Este raz , ako to je, moje rusko chrani teba, tvoje rusko chrani.mna?

myrra81
18. dec 2022

@basska_b som sa tu dozvedela ze s ruskom narastie IQ, mysim ze to kopa hlupakov vyuzila, tym nechcem urazit ludi co rusko nosia, lebo takisto je aj kopa hlupakov co rusko nenosi 🙂

danieladeley
18. dec 2022

@basska_b este raz, chranim seba, aby som to dala s detmi, nepotrebujem, aby na mna chrchlali nevychovane decka a velakrat aj rodicia, ktori nevedia, ze sa pred usta dava ruka, ked kaslu. Nie dakujem, nepotrebujem byt chora aj ja s dvoma detmi v horuckach 39+

piskotka2014
19. dec 2022

Celé roky sme to nepotrebovali,tak načo budeme nosiť handru ktorá aj tak nefunguje ako ma, až pôjdem brusit sadrokartón tak si ho dám,tam to funguje 😉

piskotka2014
20. dec 2022

@mooonika1975 pred týždňom som bola v nemocnici na pohotovosťi a predstav si ani lekár ani sestra rúško úplná pohoda, pomútene hlavy ktoré sú presvedčené že to funguje nech sa v ňom dusia, s malým sme teraz boli tiež na preventívke a to isté doktorka bez aj sestrička samozrejme ľudia v čakárni bez čo som veľmi rada a to nechci počuť túto lekárku aký má názor na očkovanie covid,ja len toľko k tomu

piskotka2014
20. dec 2022

@danieladeley aha takže v čakárni keď ochorieš to by bol problém, ale tak isto to môžeš chytiť doma od detí takže aj doma by si mala teoreticky nosiť rúško

piskotka2014
20. dec 2022

@nevenka na poradne sa chodí v inom čase ako chodia choré deti neviem čo to máte za lekárku, pretože to je bežný postup roky rokuce u detských lekárov

piskotka2014
20. dec 2022

@tana85 ale pozor nezabudni ze su bezpríznakovy pozitívny radšej by si ho mala nosiť stale

danieladeley
20. dec 2022

@piskotka2014 doma rusko teoreticky nenosim, moje deti totiz vedia, ako sa pouziva vreckovka a ako sa kasle ;) a ano, povazujem to za problem, ak ochoriem v cakarni a tiez by som to povazovala aj za vlastnu hlupost, ze sa tomu dobrovolne vystavim, aj ked nemusim

mooonika1975
20. dec 2022

@piskotka2014
Mne je úplne jedno čo robis ty .Predpokladám, že na pohotovosti si sa nebola prejsť, asi si išla s chorým deckom, takze ste len rozdali ďalej . Môžeš byt spokojná

majulino
20. dec 2022

@miiceencoovaa neboli agresívne? Rok pred koronou e doma mali takú chrípku, že sme všetci štyria ležali v 39 horuckach vyše 10 dní. Potom kašeľ taký, že som myslela, že si pľúca vyplujem. Ja, manžel a dcéra z chrípky do zápalu priedušiek a syn zápal pľúc... Toľko k agresivite

lenjaona
20. dec 2022

@bloger v nemocnici aj u lekára je to povinné aj covid test

dudos
20. dec 2022

Ja som začala nosiť rúško oveľa skôr pred pandémiou. Už pri prvom tehotenstve 7 rokov dozadu. Vždy, keď som mala okolo seba niekoho chorého. Aj doma, keď manžel v tej dobe ochorel. Aj keď sa mi narodil syn, keď som bola chorá a bol malé bábätko som nosila rúško. Máme plno takých fotiek.
Včera sme bolo na poradni s mladšou dcérou. Nikto nemal problém mať respirátor. Veď to nie je na doživotie. Je to len na nevyhnutný čas.
Aj teraz ho bežne nosím, keď som prechladnutá.
U nás to bolo vždy samozrejmosťou pri zhoršenom zdravotnom stave.
Ak by to nemalo zmysel, tak pre čo ho nosí personál pri operáciách, pre čo sa nosí v nemocniciach pri okno pacientoch?
Veď tu bolo plno poznámok od diskutujúcich Veď aj tak to nechráni.
Tak nech vás ide operovať doktor a otvorí vás na stole a nemusí byť ani chorý ale len tak bo ho svrbí nos so kýchne.
Áno rúška zmysel majú, tam kde to je potrebné.

matabb73
20. dec 2022

@piskotka2014 dúfam, že poučíš aj chirurgov, že načo nosia rúško keď nebrúsia sadrokartón. A ak ťa raz budú operovať, budeš trvať na tom aby rúška nemali.

luba28
20. dec 2022

@matabb73 ty si mimo uplne,,je rozdiel sterilny operacny sal a otvoreny clovek ako brusenie sadrokartonu,kde ano ten respirator naozaj chrani teba a tvoje pluca

matabb73
20. dec 2022

@luba28 ty si napísala, že je to zbytočná handra a dala by si si ju len keby si brúsila sadrokartón. Takže kto je tu mimo? Keď si dá rúško chirurg tak chráni a keď to vyžadujú u lekára, aby ľudia nešírili choroby, tak nechráni? Tomu chýba logika. A prečo ho nosia na onkológii keď je také zbytočné?

bloger
20. dec 2022

@lenjaona však presne preto som to napísal.

ropucha6
20. dec 2022

@piskotka2014 aj u nas sa cez poradne momentalne snazia dostat k doktorke drbnuti rodicia s chorymi detmi bez respiratora. Niektori pochopia, ked ich upozornim a odidu, zvysok vypoklonkuje sestricka.