Vlčie hrdlo
vsimla som si, ze tu nie je takato tema... hladam nejaku babu s dietatkom, aby sme mali chodit s kym von... 😎
super aj my sme sem prisli z Petrzalky. A na ktorom poschodi budete byvat? teda budete byvat v Zelenom dvore? To je super... 😀
hej , to bude ono... no super... tak este aj v tom istom vchode... parada... 🙂
Možem sa spytať čo to znamena to vlčie hrdlo?
kaara1980 no v pohode... no stale tu nieco prerabaju vrtaju, buchaju. Tuto je to www.zeleny-dvor.sk
Neboj, je tu viacero mamiciek, co som videla kocikovat. 😎
no presne tak... a to ste sa neboli ani pozriet, ked ste to kupili? 😀 a policajti su tu uz davno neni. Zrusili ich. 😎
aha jasneee, tam som vzdy chcela byvat... tam je krasne.
jééé dnes sme tam boli akurát pozerať byt v tom vlčom hrdle - v zelenom dvore.. trošku ma odrázda to okolie a žiadny život, ale je to blízko do mesta, chodí tam aj mhd a je to za v pohode cenu... a chcem sa spýtať, či sú tam aj nejaké preliezky, resp. niečo pre deti... teraz ťažko rozmýšľame, či to kúpiť či nie... meggieya - bývate v tej prvej etape, alebo už v druhej?
@denculik mne sa to tam tiež moc nepáči,normálne som si zvykla na Petržalku,ktorú každý zatracuje 😕 😅 .Ale však zvykneme si.Ja som si tam veru dáke extra preliezky nevšimla,len tam kde my budeme bývať,tak tam pri dome je pár hojdačiek a taká tá stará železná preliezka.Tak aspoň niečo.Našťastie,je tam hneď hrádza,takže aspoň prechádzať sa bude dať kade 😀
@kaara1980 tie staré - železné preliezky a hojdačky som si všimla 😀 😀 zdá sa mi tá lokalita - taká neupravená, nezateplená, viac-menej ešte taká komunistická, tie cesty ešte ako z vojny 😀 😀 😀 😀 vidíš a tú hrádzu sme neboli ani pozrieť... ale bolo by super keby sme sa tam nazbierali pár mamičiek.. 🙂
sú tam aj nejaké podniky - cca. reštaurácie, cukrárstvo, nejaké obchody - potraviny? alebo len tá poliklinika?! 😝
@denculik len nejakú večierku som tam videla,ale viem že tam teraz poštu urobili.Doteraz tam vraj nebola.
Je to tam také...v podstate tam boli samí starý slovnafťáci,v zadu že boli ubytovne...možno teraz ,keď sú tam nové byty a viac sa tam nasťahovalo ľudí,tak to tam trochu zušľachtia.A idete tam teda kúpiť byt,či sa len rozhodujete?
@kaara1980 dnes sme boli na obhliadke... a celkom sa nám ten byt "ako taký" páči... len to okolie ma nejak odrádza... ale veď je to pár minút do mesta... tak poprípade budeme chodiť s dietkami niekde tam... 😝 všimla som si, že tam je dosť veľa starších ľudí.. a keď sa to tak vezme, tak ten slovnaft tam ani nevidno... 😅
Ahojte, prosim vas, aj my zvazujeme kupu bytu v zelenom dvore, ako sa tam byva? este taka jedna ehm otazka, je pocut susedov? 🙂) vdaka
ahojte,
ako sa vam byva vo vlcom hrdle ? a boli ste spokojni s prestavbou v zelenom dvore.
na forach su ludia, ktori o vlcom hrdle hovoria, ze ani zadarmo. aky je vas nazor ? co doprava a blizkost slovnaftu ?
dakujem 🙂
@barbora_y
@macatink82 Ahojte,no ja vám v tomto neporadím,bývam síce vo vlčom,ale nie v tých prestavaných bytoch 😉
Ahojte, tiez zvazujeme kupu bytu vo vlcom hrdle. Je to tam naozaj take zle, ako o tom hovoria niektori ludia? (kriminalita, fetaci, prostitutky a pod.) Konkretne ma zaujima lokalita v okoli zeleneho dvora. Netreba sa tam v noci bat vybehnut na ulicu? Byt sa nam paci, len nechceme urobit krok vedla.
Dakujeme
@homie no my už sme viac menej byt kúpili..dali sme zálohu a teraz čakáme, kým ho nezrekonštruujú, lebo sme to dali aj zrekonštruovať... myslím, že prostitútky sú asi ďalej, nie tam kde je zelený dvor... alebo? mali sme si viac preklepnúť lokalitu?!! 😠 máme sa tam sťahovať niekedy asi koncom decembra.. tak som zvedavá strašne.. nakoľko sme boli medzi prvými kupujúcimi predpokladám, že tam budeme ešte dlho trpieť hluk a prerábku všetkých ostatných bytov... 😖 potom v januári môžem napísať, že čo a ako 😉
čo sa týka Vlčieho hrdla. Ono to časom bude pekná lokalita. Len to bude ešte nejaký čas trvať. Sú to bývalé ubytovne. Momentálne sú to z väčšej časti družstevné byty. Je len málinko ľudí čo to má odkúpené do OV. Väčšina to spláca v mesačnej splátke. Tým pádom sú tam dosť vysoké náklady na bývanie. Mesačná anuitná splátka je tam 150€ plus náklady na bývanie ďalších 150€. Bývajú tam prevažne ľudia so slabšie postavených rodín. Ale veľké množstvo ich nezvláda platiť tieto náklady takže byty pomaličky predávajú. Takže je to len otázkou času kedy sa tam povymieňa či už generácia alebo sociálna vrstva. Môj osobný názor keď sa všetky tie bytovky, myslím že sú 4 odkúpia do OV tak sami ľudia sa budú snažiť zútulniť prostredie a časom to naozaj bude pekná lokalita. Čo sa týka tých najspodnejšich vrstviek tak okolo slovnaftu sú krásavice a tie asi odtial tak rýchlo nevymiznú. Ale vzadu za tým parkoviskom je bývala ubytovna Hydrostavu, ktorú v prvej etape už prerobili. a ma sa prerobiť aj druhá budova. A ked sa tam povymieňajú ludia, tak snad časom vymiznú aj ony. Nakoľko okrem kamionistov mali z väčšej časti ako klientov robotníkov ubytovaných na ubytovni.
Dostupnosť služieb. Autobusová na výbornú odchádzajú odtial autobusy na všetky smery. Je tam aj poliklinika, tzn aj zdravotná starostlivosť je v bezprostrednej blízkosti. Sú tam aj potraviny. A nejaké menšie obchody. čo sa týka škôlok a škôl, viem že deti väčšinou chodia bud do Vrakune, Biskupíc alebo Ružinova.
Je to vhodná investícia nakoľko je to naozaj na kraji Ružinova - čiže dostupnosť uplne ideálna. A cena je ešte krajšia. Ja si myslím že nebude trvať dlho a ceny pôjdu vyššie.
Snaad som aspon trošku pomohla. 🙂 😉
My tam ideme bývať, konkrétne do Zeleného dvora II. (bývalá nitra) Zložili sme zálohu a sťahovať sa budeme niekedy koncom februára. Ešte je pár bytov voľných. Už sú zrekonštruované tri ubytovne - Duohouse I. Duohouse II. a Zelený dvor I. a tie byty sú v OV, prípadne si niekto zobral hypotéku. Ja tiež dúfam že to bude časom pekná lokalita, boli sme si pozrieť vzorový byt a bola som zhrozená , proste to tam prerábali a okolo domu sutiny , bordel.... dúfam že to po sebe odpracú keď dokončia rekonštrukciu. Mm sa tam bol prejsť aj večer za tmy a vravel že "je to tam bezpečné " 😀 😀 😀 tak uvidíme, pre 2metrového chlapa je všetko bezpečné 😀
Kto tam ešte ide bývať ? Budú bábätká? Budem mať s kým kočíkovať ?
Ach jo ináč toho sa obávam, tenké priečky, dúfam že nebude počuť každý šuch ! Malý je dosť citlivý pri spánku..... Pri predstave že tam skysneme aspoň na 10 rokov mi je zle 🙄 ale mm sa zamiloval do toho bytu 🤐
my sme bývali 5 rokov na javorine a stale nam slubovali ze sa to bude odkupovať a doteraz nič a to už 3 roky bývame vo svojomJe tamvela mamičiek my sme sa stretávali, ale každý berie tú lokalitu len ako dočasné riešenie, tak to bolo aj v našom prípade a vo veľa dalších
@abnka duo house je trošku mimo Zeleného. Nie je to pri sebe. 😉
@abnka jééé aj my sme zložili zálohu v zelenom dvore a mali by sme sa sťahovať koncom decembra, resp. začiatkom januára... teším sa veľmi, lebo to bude naše "prvé" vlastné a myslím, že aj prostredie pred ubytovňami vyzerá celkom v pohode, keď odtiaľ odídu tí "prerábači". nevidno ani na slovnaft, je tam taký parčík, teoreticky by tam mohli narásť nejaké tie preliezky a pieskovisko pred tou krčmičkou a lavičky pre mamičky 😎 ja sa len bojím, že sa to bude dlhšie rekonštruovať.. nakoľko sme to kúpili medzi prvými a medzi prvými sa sťahujeme tak sa bojím, že budeme musieť denno-denne trpieť hluk zo všetkých prerábajúcich bytov.. a bábätká tam myslím, že budú, lebo nám hovorili, že to skupujú viac - menej mladí ľudia, mladé rodiny... 😝 a my sme taká trošku väčšia mladá rodinka 😀 máme dve detičky... samozrejme, aj my to berieme len ako dočasné riešenie, ale teším sa veľmi 😵
@denculik Príma , teším sa 🙂 Aj u nás to bude prvé vlastné, zatiaľ sme len behali po podnájmoch a po rodičoch , a ani v jednom sa nedá dlho bývať 😀
No hluk budete ešte asi dlho znášať 😔 my sa teda sťahujeme koncom feb/zač marec a ešte pár bytov bolo voľných keď sme my skladali zálohu 🙂
Ja by som tam veľmi chcela založiť nejaké MC alebo aspoň klub mamičiek, kde by sme sa mohli stretávať, ale skúsenosti a znalosti nemám, je to len nápad. A musím najprv "omrknúť terén " 😀 Ináč tiež myslím že tam niečo narastie a trochu sa aj zrenovuje, ja som videla jediné ihrisko pri tých malých domčekoch aj to také staré.
A to je dobre , že máte dve detičky , budete slúžiť ako inšpirácia pre môjho mm, my máme jedno, a muž sa nechal slyšet že kým tam budeme bývať tak aj jedno je moc 😀 😀 😀 tiež to berieme ako dočasu, no ale hypotéku musíme najprv splatiť kým odtiaľ odídeme, takže aj to dočasu bude dosť dlhé .....

@meggieya ahoj,my sa čoskoro budeme tam sťahovať,keď prerobíme byt.zatiaľ sme v Petržalke 😉