Vlčie hrdlo
vsimla som si, ze tu nie je takato tema... hladam nejaku babu s dietatkom, aby sme mali chodit s kym von... 😎
Ahojte,
ja sice nie som z mamiciek, ale vsimla som si lokalitu a neda mi neprispiet.
My sme sa nastahovali na Zeleny dvor v juli minuly rok, zatial som tu velmi spokojna a to mam vyhlad na Slovnaft 🙂 Ale nejaky smrad nebadam, co sa tyka bezpecnosti, ja chodim rano o 5:45 na bus aby som stihala do prace, a aj vecer ked prechadzam tak najnebezpecnejsi koho stertnem je asi pes pobehujuci po tom parciku. Po ceste az ku zastavke na vlcaku stretam tak maminy, dochodcov a psickarov...
Hluk z prerabok je druha kapitola, to zabera u kazdej budovy tak 4 mesiace, ale myslim ze uz to pominulo pri oboch. Su to vsetko byvale ubytovne, ale 90% je uz rozpredane alebo priamo odkupene do sukromneho vlastnictva.
Inak som minule citala na sme.sk ze sa ma v areali slovnaftu na jar otvorit daka galeria a casom je v plane asi aquapark, lebo slovnaft mal kopu nevyuzitych hal plus para ako odpad tak z toho urobili investicne projekty, takze dufam ze "zatraktivnenim" lokality troska aj na cene bytov sa to odrazi, teda ze nam nabudnu na hodnote.
Fetakov ci ciganov nebadam, slapky su ale na slovnaftskej ako parkuju kamiony na pauzy, coz je celkom kus odtialto na peso, v podstate na polceste na podunajske.
Nic dalsie mi nenapada, ale dufam, ze sa vam vsetkym bude tiez v novom pacit, tak ako nam ;)
bv_alexandra: duo haus je nieco uplne ine nie je to
to nie je zeleny dvor... zeleny dvor je projekt Izraelcov, ktori odkupili dve bytovky a predavaju ich do osobneho vlastnictva , cize od bytoveho druzstva si byty odkupuju iba v tej prvej ubytovni, co je prerobena na byty... (to nepatri do projektu Zeleny dvor)
My sem chodime za muzom, on si tu kupil byt. Pisala som do Tesca aby tu otvorili tesco express a pracuju na tom. Skolka tu nie je, ta co tu bola je predana sukromnikovi ktory tam ma auta a podnika s niecim uplne inym ako s detmi 😀
a chystaju sa tu robit preliezky ale kedy to bude neviem. ☹
A co sa tyka tych starych preliezok, tie su uplne zdevastovane, hojdacky povytrhane... des... ☹ treba napsiat na miestny urad, aby to dali do poriadku.
no odpisali mi, ze hladaju vhodnu budovu... 🙂
Tak som sa tu zaregistroval len aby som dal vedieť, že by som sa do zeleného dvoru mal nasťahovať tiež niekedy v marci. Už som tu predtým býval takže viem ako to v Slovnafte chodí a hrozne sa už teším na leto keď budem chodiť na hrádzu 🙂
@domin85
Ahoj, ja sa budem stahovat nakoniec do Zeleneho dvora - Nitra.
Malo by to byt vraj v Marci. Byt sa teraz len preraba.
Vy ste boli spokojni s prerabkou ? Boli nejake chyby ? Su nejake veci, co ti vadia na tej lokalite?
A co susedia tak celkovo.
Prepac, som zvedava, ale aj trochu nedockava 🙂
@m3t4l_m4n
Ahoj, ty poznas byvanie pri Slovnafte ... a ako sa ti byvalo predtym ? Vidis nejake zmeny oproti predtym ?
Dakujem 🙂
žeby nové parťáčky na kočikovanie? 😉
@meggieya fúha,preliezky?nedávno som sa tu rozprávala s jednou ,susedou, a tá už písala na ružinovského starostu,zavolala aj ružinovskú tv a bolo jej povedané,že táto oblasť vraj patrí slovnaftu(asi pozemky),takže ružinov dalo od toho ruky preč a slovnaft to nezaujímalo.Tak žeby zmena?Akože je tu strašne veľa detí a nedá sa s nimi nikam ísť,my chodíme len na hrádzu,alebo na ,ihrisko, čo je cez cestu oproti jedálni
ahojte baby, nejdete von? som vo Vlcom a strasne sa nudime... aaaaa 🙂
Bývalo sa mi tam super, keďže som jazdil veľa na hrádzu s kamarátmi, mal som blízko školu (chodil som na SOUCH v Slovnafte).. Potom sa tam spravili ubytovne pre robotníkov a vznikla tam taká rómska komunita, ktorá sa pri tých ubytovniach zdržiavala (patrilo to Zinalu, ktorý teraz predáva byty normálnym ľudom do osobného vlastníctva).. Preto si tá oblasť vyslúžila takú zlú povesť, ale keďže už ich odtiaľ vysťahovali bude lokalita určite v pohode ;) Veľmi sa tam už teším.. Zajtra si idem pre kľúče.. Rekonštrukciu mi dokončili s predstihom takže som spokojný.. Vady som nenašiel žiadne B-)
@m3t4l_m4n
Tak to som rada. Ja som tiez kupila nakoniec v Zelenom Dvore a kluce budem mat tak do 3 tyzdnov.
Googlila som predtym ako som podpisala zmluvu o buducej zmluve, ale az po podpise sa mi podarilo narazit na tuto stranku a zacali sa mi dostavat len zle ohlasy do usi. Hlavne v zneni typu: "ze by nekupili vo Vlcom ani za svet" alebo "ze pre deti nevhodna lokalita". Tak som sa potom trochu zlakla.
Ale teraz sa uz sustredim len na to, ze je to moja prva kupa a ze sa tesim, ze je blizko hradza ako si to zariadim atd 🙂
A dakujem za odpoved.
@macatink82 na margo vyhlasenia "vo vlcom ani za svet"- ja som to tiez pocula, dokonca som priatelovi povedala ze tam nic nekupime kym to neuvidim po zotmeni a sme kruzili autom o desiatej vecer aby som bola spokojna 🙂 Som tu od juna minuleho roka a nelutujem ze som sa tymito recami nenechala odradit, byva sa tu fajn ;)
Ahojte, ja som tam byvala 27 rokov a super. Nemozem sa nanic stazovat. Kopec zelene, stale sme boli s deckami vonku. 😉
no ako deju sa tu aj take veci, ze mladici zhuleni tu pobehuju a v jednej z tych zrekonstruovanych bytoviek Zeleny dvor, byvaju ludia, ktori to tam demoluju... ako, ze rozbili velke zrkadlo na chodbe, odpadky na zemi, pocmarane steny... niektori ludia fajcia na chodbe.... bleee ale taki sa najdu vsade... ☹
@meggieya
Ahoj ... demoluju v Zelenom dvore ? Nemoze to byt v tej tretej bytovke, ktoru developer nekupil ?
To je smutne a zlakla som sa teraz ... ☹
@domin85
Dakujem za odpoved. I ked teraz v rami diskusie pisala Meggieya, ze tam v Zelenom dvore "tu pobehuju a v jednej z tych zrekonstruovanych bytoviek Zeleny dvor, byvaju ludia, ktori to tam demoluju... ako, ze rozbili velke zrkadlo na chodbe, odpadky na zemi, pocmarane steny... niektori ludia fajcia na chodbe" ...
tak som sa uplne zlakla ...
Ja si nemyslim, ze sa musite bat, ze idete byvat do nejakeho gheta. 😀 😀 😀 To je mozno Pentagon.
bojko77 nie je to v Pentagone, ved urcite viem, kde som bola. Ako nemusis sa bat Macatink82 nie je to nejak strasne zle... len su tu taky susedia niektori... ale tak vsade sa nejaky najdu. Ale podla mna na zaciatok, je to dobra investicia, casom to bude normalna oblast na byvanie... 🙂
To zrkadlo na chodbe rozbite je v nasom baraku. Je podozrenie ze bol niekto sikovny pri stahovani ale su to teorie, nik sa neprizna ak ma nieco platit. Ono ja niektore veci beriem s rezervou, jednak je v tom baraku 120 bytov tusim, takze neda sa s kazdym a druhak, ako skoro v kazdom baraku aj tu su byty kupene za cielom prenajmu. A najomnikom je holt jedno co s tym vsetkym bude, im to nepatri... Stretla som ale aj horsich najomnikov v minulosti v inej bytovke :(
Ahojte...
Chcel by som sa opýtať, kúpil už niekto byt aj v DuoHouse 2?? budem mat dobrých susedov? 🙂
ahojte, mohli by ste niekto, co byvate v zelenom dvore napisat nejaku poriadnu "recenziu", prosim? :D ako sa vam byva, byty, susedia, okolie... tiez rozmyslam kupit tam byt
ahojte, citala som celu diskusiu a mozem vam povedat,ze ja uz tu byvam 10 rokov a som spokojna. akurat,ze potrebujeme s manzelom kazdy jedno auto aby sme neboli odkazany jeden na druheho.
co sa tyka preliezok tak pozemon je tu sukromny .... nieco patri slovnaftu a nieco bytovemu druzstvu,ktore sidli vzadu na 63. pokial viem tak bytove druzstvo by aj spravilo pre decka ihrisko ale prispeli by iba plovicu z celkovej sumy a druhu polovicu by sme sa museli my mamicky vyzbierat...cim by nas bolo viac tak tym menej eur by sa prispelo. blizsie info vam povedia asi na tom bytovom druzstve.
Takže mládež, my tu už bývame od januára 2012 - zelený dvor druhá etapa a býva sa tu fantasticky.. najprv som si myslela, že sa tu bude nonstop vŕtať, že tu bude rušno, špina, prach, krik, ale je tu perfektne.. niekedy sa síce vŕta, ale tak to myslím, že je normálne prirodzené - pri prerábaní.. susedia sú slušní, tichí /mám pocit, že sme tu asi najhlučnejšia rodina/ nakoľko mám dve deti a jedno z nich nevie rozprávať - tak plače.. 😠 okolie je super, otvorili tu aj potraviny v ubytovni HRON - to je oproti našej NITRE, takže keď niečo potrebujem /keď príde návšteva/ tak len v papučiach vybehnem, kúpim a pokračujem Ďalej vo varení, alebo len tak v žití, ponúkaní- je to perfektné... asi cca 9 minút pešo je aj pošta, aj večierka, ďalšie potraviny, poliklinika /v ktorej mi vadí, že nie je detský lekár, ale už som to predýchala/ dosť často chodíme na hrádzu - prechádzame sa s deťmi do podunajských biskupíc a naspäť, resp. na druhú stranu k lodenici... veďľa nás je krčmička - jedna taká "krčma - obyčajná" a druhá taká "normálna pre ľudí- posedenie, najedenie, dať si pivo s rodinkou" 😝 zvykneme chodiť ešte kúsok tou cyklistickou trasou a tam je tiež taký podnik na sedenie a majú tam zvieratká, ktoré chodíme obdivovať.... tie preliezky som si všimla, trošku ich treba zrekonštruovať...- ale chýbajú mi tam na sedenie lavičky 😒 ináč som na materskej a nonstop doma.. takže ak sa niekto chcete pripojiť kočíkovať, pokecať, posiedieť na kávičke, tak sa kľudne ozvite rada sa zoznámim 🙂 😵 😵
@d3bilek
@lenkakavenka
@macatink82
@kaara1980
@m3t4l_m4n
no pár ľudí som tu označila - tak dúfam, že máte nejaké detičky a budete mať spoločné záujmy 😅 😅 prajem krásny dník... 😉
@denculik ahoj,kukám,že máš cca tak staré dieťatko ako ja.Ja mám syna za chvíľku 6 ročného a dcéra má 10 mesiacov 😉 .Ja sa moc pomedzi bytovky neprechádzam,denne chodím aj 2x na hrádzu (ak nieje moc cyklistov).Máme jazvečíka,takže v rámci prechádzky aj venčíme,možno si ma aj videla. 😉
Ahojte, my sme odtiaľ museli zdrhnúť cca pre rokom. Napíšem prečo. Bývali sme na Hrone. Aby som bola úprimná situácia bola stále lepšia a lepšia, avšak latka na štarte bola postavená skutočne nízko a preto akýkoľvek posun k lepšiemu bolo naozaj vidno. V čase keď sme sa tam nasťahovali (cca4roky dozadu), tak akurát bývalo kopec "starousadlíkov". Špina, smrad, bordel. Výťahy síce dva, ale večne pokazené. Alebo nechodili vôbec, alebo chodili na ôsme a späť, či na iné poschodie ako sa zmačklo. Na chodbách boli povyťahované fotelky, decká mi hrali futbal o dvere (lebo vonku sa skutočne niet veľmi kde hrať) a ešte aj zopár psích miláčikov tam pobehovalo. Ľudia si vykrikovali správy cez balkóny, či cez otvorené dvere cez chodbu (kto tam žijete, tak viete aké sú tam dlhé chodby) "Janáááááá nemáš čiernu špirááááálu?" "Nemáááááš cukóóóóór?" A podobne. Vedela som o všetkých finančných problémoch susedov, lebo svoje problémy ventilovali verejne a hlasno "K... zas mi nedal peňáze na nájomné!" V byte oproti nám (tá menšia dvojgarzónka) bývalo od 5 do 9 ľudí. Ako vyšlo. Fajčiareň bola na chodbe. Prechod do krčmy, ani nebolo treba vyjsť z brány. Dolu v tej druhej "malebnej krčmičke" hrávali bez problémov všelijaké "folkové" kapely. Do pol noci. Do druhej, ako vyšlo. "Dvě malá křídla tu nejsou" a "Když si báječnou ženskou..." (Máte to radi? Nevadí vám to? Ani mne to na začiatku nevadilo. Potom sa mi vo vrecku nožík otváral.)
Potom to začali opravovať a postupne mizli všelijaké socky preč. Zmizla aj mega rodina odnaproti a nasťahovala sa tam úplne bezproblémová família. Vymenili sa dlážky, stropy sa obložili. Zamuroval sa vchod do krčmy priamo z brány a bolo treba chodiť normálne zvonku. Nainštaloval sa elektronický zámok. Vymaľovali. Svetlo sa zapínalo, keď senzor zaznamenal pohyb. Výťahy vybavili zrkadlami (z troch strán - blbé, ale lepšie ako ako odkazová nástenka dovtedy). Ale stále tak bolo kopec lahôdok: Napľuté na tlačítkach vo výťahu, večne smradľaví bezdomovci, lahôdka - v priamom prenose kadiaci ožratý bezdomovec vnútri vo vchode uprostred schodov čo idú k schránkam (výsledky podobných snažení sa dali tiež pravidelne nájsť aj vo výťahoch- po psoch? po ľuďoch? Neviem), svorky samovenčiacich sa psov. K tomu pravideľne chodili do schránok obežníky od družstva aj od kontrolórov družstva. Brali sme to ako bývanie "zatiaľ" a keď som skončila VŠ, "zatiaľ" pominulo. Už bolo úplne jedno, čo tam vylepšia, my sme už toho mali plné zuby. Toto prostredie má ale aj kopec výhod: po cyklotrase je človek v centre za 12-15 minút, venčiť hafanov sme chodili popri ramene (na druhú stranu ako je cyklotrasa), evidentný progres lokality, príroda okolo, nízke ceny nehnuteľností (kúpte si dva za cenu jedného), menej obsadené parkoviská ako v iných častiach Bratislavy a iné. Ale teraz sa mi býva lepšie 😉

ahojte ak všetko dobre dopadne aj my sa budeme sťahovať do zeleného dvora, záloha je zaplatená, tak ešte doriešiť úver. čakáme drobca tak je fajn že nás tam bude viacero. 🙂