Výživné cca 1000 eur na dieťa - Bratislava
ahojte mamicky, poprosim nebagatelizovat 🙂
EX ma velmi vysoke prijmy, dokazatelne a pravnicka odporuca ziadat vyzivne trosku nad 1000 EUR na kazde dieta...sucasne naklady na to aj sedia, dokazat sa to da
EX aj vie ze kolko sa mina atd, ale urcite bude zapierat
mate niektora osobne skusenosti, ze v BA taketo vyzivne odklepli?
Pravnicka mi povedala, ze sa to bezne schvaluje vzhladom k jeho prijmu, ale chcem vediet a poznat nejake nazory z praxe
Pripadne ake mate vyzivne, tie co mate trosku vyssie ako 100-200 EUR na dieta
DAKUJEM
@mandarinka555 samozrejme u nás na sk výživné nanmatkunziadatvje smiešne, teda pokiaľ sú deti zdravé a aj ona.
@mandarinka555 Pochopila som to tak, ze len skolne pre 1 dieta je 700 Eur. Ak je ta skola/skolka dobra, deti su tam stastne a otec si to moze dovolit, preco by ich odtial brali? A to je hned 1400 Eur fuc.
No zaujimal by ma potom skutocny vysledok v reali, ze kolko autorka dostane.
Chlap rychlo pochopi, ze cim viac robi, tym viac bude vycerpanejsi a tym viac autorka si bude narokovat vacsie vyzivne, ktore obratom preflaka na sukromne skolky, all in dovolenky,... lebo si zvykne na pravidelny bezpracny prijem vo forme vyzivneho. Bud obmedzi pracu, aby mal normalny zivot, alebo presmeruje prijmy. Lebo ak nie je blby, vie ze vacsina ludi ziviacich sa rukami a svojou hlavou nebude zarabat vysoke prijmy az do dochodku a treba odlozit. Pri rozhadzovacnej ex odlozi na horsie casy akurat velky trt, nehovoriac ze ak si najde dalsiu partnerku, tak ta si bude narokovat a bude chciet z neho tahat minimalne rovnake peniaze, ake posiela ex a bude mu vymyvat mozgy kazdy den, aby jej posielal menej.
Blb sa hral na snoba, naucil manzelku s priemernym prijmom na snobsky styl zivota a teraz to bude musiet dalej financovat. 🙂 Jeden za 18, druhy ...
Aby niekto arogantne odfrkol, ze z 2000 eur si dovoli max trapny tyzden Chorvatsko a hned plakal, ze co ma jest po rozvode, to je vyrok roka.
@majkeel hovori z teba cista zavist, nie kazdy chlap maka s lopatou a zarobi 600 v cistom, su podnikatelia, ktori rano ani nevstanu z postele a zarobia tolko, ze sa ti ani nesniva. A aby si nezabudol, vyzivne je pre deti, nie pre exmanzelku.
@natalienka12 Co je zavist? Ze chlap zisti, ze manzelka s nim bola cely cas iba kvoli peniazom, cely cas ju de luxe zivil, po rozvode je hned oznacovany za svinu a dobry je predtym aj potom iba na zmykanie penazi? Preco autorka nesla zarabat 8000 eur, ked nemala deti, ked teraz to vraj nejde, lebo sa uz musi o ne starat? Nezalezalo jej na svojich buducich detoch? Asi nie. 🙂A ked neviem zarobit 8k, tak sa nehrabem do a nehram sa na high society.
Nemam rad vypocitavost a povrchnost vo vztahoch ... ;)
@natalienka12, nevidím žiadnu závisť. Tiež tak žijeme, muž je na voľnej nohe, zarába viac než dobre, ja robím tak, aby mi pritom zostal čas na deti a rodinný management. Tiež zarobím, ale s nim neporovnateľne menej. Keby sme sa mali rozviesť (o com teda zatiaľ neviem), životný štýl, aký vedieme, by sme si z mojich peňazí dovoliť nemohli. Musela by som si nemilosrdne vybrať, čo je pre deti moja priorita a coho sa vzdam. Ci si nechám dom, deti na súkromnej škole, handry, dovolenky ci jachtu v Monaku (nie, že by sme nejakú mali). Nemôžem čakať, že budem žiť bez zmeny ďalej a muz jednoducho zacvaka svoju fyzickú neprítomnosť. A áno, doplatia na to aj deti. Žiaľ, deti doplatia na rozvod vždy.
@vroni Suhlasim s prispevkom, ide mi iba o vyrovnanost. Nemyslim, ze deti nejako doplatia na rozvod. Platim po rozchode na svoje dieta cca 400 eur mesacne, (dalsich 200 eur ma stoja cesty a druhy byt v meste, kam sa prestahovali) a nic mu nechyba. Chodi na dovolenky s ex, alebo so mnou typu Grecko, Bali, Kanarske, Kreta, ma tabory, na kruzky, chodi na kone, .. ma vsetko, co potrebuje. Akurat jej nekupujeme kazdu pic...u, ze kazdy rok novy iphone 12,... ide aj o princip, nepotrebujem a nechcem rozmaznane dieta. Dieta moze na rozvod doplatit minimalne, ked sa dospeli vedia dohodnut.
Preto plakat, ze 2000 eur je na deti malo, lebo 3 a 5 rocne dieta budu mat depresie, lebo nejedia bio stravu, aby mali bio stolicu, ze nejedia v najdrahsich restauraciach, alebo nejdu 3 razy za rok lyzovat a 2 razy rocne k moru do australie je mimo
@majkeel, nemala som na mysli, ze doplatí len finančne. Ale príde o kompletnú rodinu, často školu, kamarátov (lebo sa presťahuje)... Fajn, že ste s ex natoľko rozumní, že sa dohodnete, minimálne o dieťati. Ale žiaľ, väčšina párov sa rozvádza vo vojnovom stave a v takom zostáva ešte roky po rozvode. Ale súhlasím s tebou, že 2000 výživné je len na potrestanie muža a nie na výživné pre deti.
Ked sa na to pozriem, moje dieta ma minimalne 10 krat krajsie detstvo ako ja, uz len co sa tyka dovoleniek. V nasej rozvedenej rodine sa na dovolenky nechodilo a napriek tomu som mal stastne detstvo. Prachy bez namahy stastie nevyrobia, ako si vela ludi mysli.
@vroni si evidentne nepochopila, čo som písala
@natalienka12, pochopila, len tebe uniklo, že o takom tu vôbec nie je reč.
@vroni nepochopila, ja nikomu nezávidím, písala som, že závidí asi @majkeel
On píše, že exmanželka rozfláka peniaze na súkromné škôlky a dovolenky a že chlap preto toľko zarába, lebo veľa pracuje. No ani náhodou. Nie každý zarába veľa systémom milión hodín, milón korún...sú ľudia, ktorí zarábajú na dividendách, investíciách a budú zarábať veľké peniaze do konca života bez toho, aby sa nadreli. A tie peniaze sú pre deti, nie pre exmanželku.
@natalienka12, ja som niekde písala, že zavidíš??? Písala som, že žiadnu závisť v príspevkoch od @majkeel nevidím. Áno, sú ľudia, ktorí bohatnu na svojich pasívnych príjmoch, tým stačí ráno otvoriť oči a práve zarobili. Ale evidentne to nie je prípad tohto budúceho bývalého, ktorý zatiaľ na svoje peniaze aktívne pracuje. Áno, da sa minút na dieťa aj 10000 euro mesačne a možno aj niektorí otcovia toľko investujú. Ale nie otcovia, ktori sa "chcú pomstiť" ako píše autorka. Výživné v takej výške by musela sakramentsky dobre odôvodniť a dôvody ako Armani handry ci škôlky za 700 euro mesačne jej s najvyššou pravdepodobnosťou neprejde. Výživné 2000 na dve deti je podľa mňa iluzorne a bez súhlasu protistrany nemá šancu prejsť. Výživné v tejto výške považuje za "nemorálne" dokonca aj zákon v bohatších krajinách ako sk (viem minimálne o Rakúsku a Nemecku).
Tu vidno krasne na tejto diskusii aki su všetci skromni a pokorni hlavne ked sa to ich netyka.Dostat od muža 200€ pri plate 8000€ chcela by som vidiet ako by všetci jasali a hlavne chlapi, ak by to bolo naopak Bol taky serial v UK ako sa muzi starali o 2 deti chodili do prace žena išla na tyzden preč a oni plakali do kamery po 8 hodinach natačania a dožadovali sa konca serialu a nech ihned sa žena vrati
A žienka je tu zdrbavana že narobi 16h denne a nezaraba majland....
Poviem vam tajomstvo, ženy beru o tretinu nižši plat sko chlapi a menej sa dostavaju na veduce pozicie skrz predsudky- že muz je hlava a neviem čo
Taka ivkazba urobila ukažkovu karieru klobuk doku ale pochybujem, že všetky tu maju po 4000€ mesačne na účte mesačne za svoju prácu.Su tu aj manažerky klobuk dolu to je ina kategoria
Je nejaky zakon, ktory presne určuje kto- koĺko a začo, ale chlap čo da z 8000€ iba 200€ n deti je obyčajný lakomec a možme sa tu rovnopravnosťou ohaňat kolko chceme
Ano su aj vychcane ženy, prefikane či dokonca lenive ale predpokladat pri každej teme, že každa žena je taka, je z cesty
Ja by som Armaniho gaťky deckam nekupovsla ani nemusela byt v 5" hoteli, ale zas ked ma žena makat 16 hodin denne tak nejake peniaze na opatrovatelky bude potrebovat
Abo sledovala som relaciu z USA kde manzel daval manzelke na make up 160 000$ mesačne.Niekde zas žena skrbli kde sa da, lebo jej nevyjde ani na listok poriadne.
@natalienka12 No z toho, čo čítam, je polovica pre deti a polovica na exmanželku.
A co sa vyživneho 400€ tyka, ze decko ma čo potrebuje a chodi na kružky - 5 dňový tábor stoji 400€ tak asi mu potom vela peňazi nezostane, jedine, že šaty jej nakupujú v Pepcu alebo bazári
A čo sa tyka toho, že žena ma robit 16 hodin denne aby nemusela od muža nič pytať.Radšej nech sa ženam dorovnaju platy s chlapmi a začinaju na 1200€ a nie 460€.Ked už muži viac zarabaju a nechcu platiť, pritom z toho dõvodu maju viac aby zabezpečili rodinu, ale my v ramci emancipacie budeme zo žien robiť ťažne kone, aby to naoko vyzeralo spravodlivé
Moja sestra nedostala na vyživne ani cent a mama vždy robila horšiu pracu, aby mohla byť s deckami ked otec cestoval a kamaratka tiež, takže maju a budu mať horši dóchodok.To je obeť, ktoru pre deti spravili.Tak si ženy zaslužia nejaku uctu a ocenenie a nielen 100 nadobne podjebavanie, ake su vypočitave lenivé zlatokopky, čo sa len vyvaluju a chcu okradnuť muža o ťažko zarobene peniaze a posielane na 16 hodinove šichtu do roboty s deckami vo veku 3 a 5 rokov.A keby si platila opatrovatelku tak to jej tych 400€ ani stačiť na tu opatrovatelku nebude
@karolinakr súhlasím s tebou ... to netreba ani do Ameriky chodiť na extrémne výživné , tu stačí pozrieť susedov Čechov . Lucka Vondrackova tiež žiadala celkom peknú sumu od ex... 🙂.
Aky kruzok za 700 v ba to chodi na hokej alebo aky ja take drahe bepoznam moja chodi na karate a to ma 320 eur za rok a to ma 2x do tyzdna a dcera chodi do dss specialnej skolky a stoji ma 80 eur mesacne, proste da sa usetrit aj v bratislave a netreba byt narocny a take vysoke vyzivne jelen vynimocne
@mondolina Skôr mi to príde tak, že peniazmi sa snaží mstíť za to, že ju vymenil za mladšiu...A tak z neho bude chcieť vyžmýkať aj posledný cent...(ten 700€ krúžok ma vykotil zo sedačky)

@mandarinka555 pozri tu nejde o to, či toľko minie, alebo nie, ale pokiaľ ma otec príjem, majú mať aj deti, sú to jeho deti, takže im má dávať, cibnanucet, či na dobre školy, či na kvalitnú dráhu stravu. Keď raz ma niekto prijem 10000 tak nebude platit výživné 150 eur, či majú, či nemajú náklady, to je vec ich. Niekde žijú ľudia z 5 dolárov na mesiac. Niekde z 5000 eur... Otec ma vyzivovaciu povinnosť voči deťom. V takej výške ako zarába.