icon

Základné školy s voľnými miestami v Bratislave

9. dec 2025

Ahojte, momentalne riesime situaciu, ze z rodinnych dovodov budeme max 2,5 dufam na Svk, konkretne v BA. Existuje nejaka ZS, nie sukromna, ktora nie je preplnena (konkretne DNV a Ruzinov) Pripadne ako ste riesili v blizkej minulosti, ze blizko Vasho bydliska nebolo miesto? Momentallne som riesila skolu v mieste bydliska a pani riaditelka ma “natahovala” 3 tyzdne na to, aby mna aj dieta pozvala do skoly a zdelila mi, ze nas zapise do poradovnika. Strata casu, penazi a nervov, to sa da zhrnut do jedneho emailu v priebehu 5 min od zaslania ziadosti. Naozaj na to ju vidiet nepotrebujem. Samozrejme na termin nemala pripravene pisomne zamietnutie ziadosti 🤦🏻‍♀️.co cakala nejaku sumu ako sponzorsky dar alebo mi uchadza nieco? Za kazdy typ budem vdacna.

anonym_c60c61
9. dec 2025

@anonym_autor 2,5 m či roka?Nemusia ta zobrať je to na kapacite a rozhodnutí riaditela.Kazdemu riaditeľovi napíš mail

ibrunova
9. dec 2025

2.5 čoho?

autor
9. dec 2025
@anonym_c60c61

@anonym_autor 2,5 m či roka?Nemusia ta zobrať je to na kapacite a rozhodnutí riaditela.Kazdemu riaditeľovi napíš mail

@anonym_c60c61 2,5 roka, teraz potrebujem 2 triedu … trochu mi uslo pisanie. Prave, nemam cas pisat kazdemu riaditelovi. V zahranici to funguje tak, ze na urade, kt je zodpovedny za urcitu cast mesta - ma pristup do systemu a do 5-10 min vyhlada skoly s volnymi miestami … potom ide clovek rovno do skoly, ktoru si z disponibilbych vyberie - podla lokality atd - ak ho nechceli, nemohli prijat, odpoved bola v priebehu 48 hodin na email (z ich systemu) na nejakom urade kam ma odporucili mi tuto info neposkytli .. predpokladam, ze v Januari nebude chodit do ziadnej vzhladom naa cas, kt ostava do Vianoc … ale rada si necham poradit od niekoho, kto toto riesil

ibrunova
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_c60c61 2,5 roka, teraz potrebujem 2 triedu … trochu mi uslo pisanie. Prave, nemam cas pisat kazdemu riaditelovi. V zahranici to funguje tak, ze na urade, kt je zodpovedny za urcitu cast mesta - ma pristup do systemu a do 5-10 min vyhlada skoly s volnymi miestami … potom ide clovek rovno do skoly, ktoru si z disponibilbych vyberie - podla lokality atd - ak ho nechceli, nemohli prijat, odpoved bola v priebehu 48 hodin na email (z ich systemu) na nejakom urade kam ma odporucili mi tuto info neposkytli .. predpokladam, ze v Januari nebude chodit do ziadnej vzhladom naa cas, kt ostava do Vianoc … ale rada si necham poradit od niekoho, kto toto riesil

@anonym_autor podľa mňa zriaďovateĺ, čiže mesto, v BA mestská časť, nie?

mamina7070
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sak napis na odbor skolstva v danej mestskej casti a oni ti daju skoly kde je volne miesto
ale nemusis ho dostat, dost zavisi aj ako budes mat trvaly pobyt alebo mozes dostat miesto na druhom konci mesta ako budes byvat
skor tu devinsku by som skusila ma miestnom urade riesit Ruzinov neni sanca

autumn1
9. dec 2025

Tak ako to opisujes, ze funguje v zahranici obdobne to funguje aj na SK ako vyssie uz niekto pise info ohladom volnych miest vie poskytnut dana MC - odbor skolstva.

anonym_0c6f58
9. dec 2025

@anonym_autor vzhľadom na to, že v SR je povinná šk.dochádzka, je povinnosťou školy vziať dieťa v mieste trvalého (nie prechodného) bydliska do školy. Že nemajú kapacitu? Treba napísať na školskú inšpekciu, alebo zriadovateľovi. Mali by to riešiť.

autor
9. dec 2025
@mamina7070

@anonym_autor sak napis na odbor skolstva v danej mestskej casti a oni ti daju skoly kde je volne miesto
ale nemusis ho dostat, dost zavisi aj ako budes mat trvaly pobyt alebo mozes dostat miesto na druhom konci mesta ako budes byvat
skor tu devinsku by som skusila ma miestnom urade riesit Ruzinov neni sanca

@autumn1 tak neviem, ci pani nemala naladu riesit ale neposkytla mi info, na ktorych skolach miesta su
@mamina7070 trvaly pobyt mame v Ruzinove x rokov, ale nezili sme tu. Hlavne v nasom okoli zrusili 2 ZS ale postavili xy novych bytov…. Skusim DNV. Mozno budu mat miesto. Docasne sa to nejak prezije

andrejka1974
9. dec 2025
@anonym_autor

@autumn1 tak neviem, ci pani nemala naladu riesit ale neposkytla mi info, na ktorych skolach miesta su
@mamina7070 trvaly pobyt mame v Ruzinove x rokov, ale nezili sme tu. Hlavne v nasom okoli zrusili 2 ZS ale postavili xy novych bytov…. Skusim DNV. Mozno budu mat miesto. Docasne sa to nejak prezije

@anonym_autor bez trvalého pobytu je miesto dosť ťažké dostať , ak máš trvalý pobyt v Ružinove tak skús tam a uvidíš

zuzanaete
9. dec 2025

V DNV mas iba 2 skoly. Emaily posles rychlo. Ruzinov bude asi rychlejsie zistovat cez zriadovatela. Neviem, kolko skol tam je.

anonym_b72102
9. dec 2025
@anonym_0c6f58

@anonym_autor vzhľadom na to, že v SR je povinná šk.dochádzka, je povinnosťou školy vziať dieťa v mieste trvalého (nie prechodného) bydliska do školy. Že nemajú kapacitu? Treba napísať na školskú inšpekciu, alebo zriadovateľovi. Mali by to riešiť.

@anonym_0c6f58 mýliš sa. Ak škola nemá kapacitu (počty v triedach na povolenom maxime) tak nie, nemusí zobrať dieťa ani vtedy, ak je preňho spádovou školou. Regionálny úrad určí najbližšiu školu s voľným miestom.

autor
9. dec 2025
@anonym_b72102

@anonym_0c6f58 mýliš sa. Ak škola nemá kapacitu (počty v triedach na povolenom maxime) tak nie, nemusí zobrať dieťa ani vtedy, ak je preňho spádovou školou. Regionálny úrad určí najbližšiu školu s voľným miestom.

@anonym_b72102 prave to nechcem, pretoze nebudu brat ohlad na nic, ani na pracovnu dobu, ani na moznosti dochadzania … proste niekam ho pichnu a zariad sa ako chces. Prave preto ma tak …, ze sem napchali tolko novych domov a zrusili 2 zakladne skoly

anonym_b0e886
9. dec 2025

@anonym_autor ja by som vedela o súkromnej ak by prichádzala do úvahy

lucik194
9. dec 2025

napisala/zavolala by som na skolsky urad v Ruzinove. nech Ti povedia, ci sa im teraz nieco niekde neuvolnilo.

tu mas rajonizaciu, Ruzinov je jeden rajon. mozu ho dat kdekolvek, kde je volne.
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...

lucik194
9. dec 2025

neries ziadnu riaditelku, ale školský urad

autor
9. dec 2025
@anonym_b0e886

@anonym_autor ja by som vedela o súkromnej ak by prichádzala do úvahy

@anonym_b0e886 zalezi od ceny a kde je … ta co bola na Sklenarovej uz nie je.

autor
9. dec 2025
@lucik194

napisala/zavolala by som na skolsky urad v Ruzinove. nech Ti povedia, ci sa im teraz nieco niekde neuvolnilo.

tu mas rajonizaciu, Ruzinov je jeden rajon. mozu ho dat kdekolvek, kde je volne.
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...

@lucik194 prave to je ten problem, Ruzinov je mega velky a niektore skoly su uplne v protismere proti ceste do prace a daleko od bydliska. My sme pri autobusku a tam zrusili aj Kosicku aj Jelacicku, takze skola niekde pri Avione je mi na … . Postavili Zwirn a este tie ule a skolu ziadnu … proste kym to nema zamestnanie a nemoze volit, tak to nie je clovek.

lucik194
10. dec 2025

takze este stale si nekontaktovala skolsky urad, lebo len pises, ze je to proti smeru, ze Ruzinov je velky a ze zrusili skoly.

dve skoly v ruzinove zrusili 15 rokov dozadu, ked bol "utlm" deti(demograficky). nebol dovod ich mat prazdne tych 15 rokov dozadu. detto vtedy zrusili aj v Raci skolu, ale tu uz teraz nanovo otvorili.

v BA su vsetky skoly preplnene detmi s tym nic nenarobis, jedinym sposobom ako zistit volne miesta, je kontaktovat skolske urady.

autor
10. dec 2025
@lucik194

takze este stale si nekontaktovala skolsky urad, lebo len pises, ze je to proti smeru, ze Ruzinov je velky a ze zrusili skoly.

dve skoly v ruzinove zrusili 15 rokov dozadu, ked bol "utlm" deti(demograficky). nebol dovod ich mat prazdne tych 15 rokov dozadu. detto vtedy zrusili aj v Raci skolu, ale tu uz teraz nanovo otvorili.

v BA su vsetky skoly preplnene detmi s tym nic nenarobis, jedinym sposobom ako zistit volne miesta, je kontaktovat skolske urady.

@lucik194 samozrejme, ze ano. najaktualnejsia info z dnesneho rana - obvolajte si tie skoly sama … mi nemame aktualne info, takze tolko k skolskemu uradu.

lucik194
10. dec 2025
@anonym_autor

@lucik194 samozrejme, ze ano. najaktualnejsia info z dnesneho rana - obvolajte si tie skoly sama … mi nemame aktualne info, takze tolko k skolskemu uradu.

@anonym_autor fakt? lebo kamoska toto riesila minuly rok a uplne v pohode jej hned povedali na skolskom urade (SM)

autor
10. dec 2025
@lucik194

@anonym_autor fakt? lebo kamoska toto riesila minuly rok a uplne v pohode jej hned povedali na skolskom urade (SM)

@lucik194 bohuzial ano … mali fantasticke odporucanie, vsak ho dajte na nejaku kmenovu ZS hocikde a staci ak mu dovolia ist len na komisionalky. Do skoly chodit nemusi. Kym je niekde zapisany nic neporusujete, no nic, bude mat tak dlhe prazdniny dokym to bude mozne …

anonym_c60c61
10. dec 2025
@anonym_autor

@lucik194 bohuzial ano … mali fantasticke odporucanie, vsak ho dajte na nejaku kmenovu ZS hocikde a staci ak mu dovolia ist len na komisionalky. Do skoly chodit nemusi. Kym je niekde zapisany nic neporusujete, no nic, bude mat tak dlhe prazdniny dokym to bude mozne …

@anonym_autor ak by si hľadala byt zase si nahnevana, že sa nestavajú byty.Mas pár škôl v okolí volaj, píš mail.K školskému úradu ďakujem za info bola som informovaná, že túto agendu a najnovšie informácie a počty žiakov máte v kompetencii vy.Budem rada, ak ma budete kontaktovať prípadne sa obrátim na ministerstvo školstva.
Na Sklenarovej je veľká škola.A vitaj doma😜čo si nevybehas nepozistujes nemas

anonym_c60c61
10. dec 2025
@anonym_autor

@lucik194 prave to je ten problem, Ruzinov je mega velky a niektore skoly su uplne v protismere proti ceste do prace a daleko od bydliska. My sme pri autobusku a tam zrusili aj Kosicku aj Jelacicku, takze skola niekde pri Avione je mi na … . Postavili Zwirn a este tie ule a skolu ziadnu … proste kym to nema zamestnanie a nemoze volit, tak to nie je clovek.

@anonym_autor a ešte ..nie, nikto ti nedá školu po ceste do práce, blízko bytu.Ak bude menej detí v Petržalke pôjde tam, takže si sama zisťuj takú, kde máš záujem, aby ste si nekomplikovali zivot

anonym_b0e886
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b0e886 zalezi od ceny a kde je … ta co bola na Sklenarovej uz nie je.

@anonym_autor v devínskej je libelus,ak môže byť karlovka tak tam je Esprit

autor
10. dec 2025
@anonym_c60c61

@anonym_autor a ešte ..nie, nikto ti nedá školu po ceste do práce, blízko bytu.Ak bude menej detí v Petržalke pôjde tam, takže si sama zisťuj takú, kde máš záujem, aby ste si nekomplikovali zivot

@anonym_c60c61 nad Sklenarovou Paneuropskou som uvazovala, ale stale ma to hadze do Iuventy v Karlovke.
@anonym_b0e886 libellus vyzera fajn.
@anonym_c60c61 zistujem a obvolavam … ale ziatial kam som volala, neuspesne DNV su full

autor
10. dec 2025
@anonym_c60c61

@anonym_c60c61 stale je v zalohe HS. Nebudem obchadzat celu BA, pani z uradu mi odporucila Trnavku … to je nezvladnutelne, takze radsej ziadnu.

toso2007
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor základná škola je aj na Kuliskovej, tam si skúšala ?

autor
10. dec 2025
@toso2007

@anonym_autor základná škola je aj na Kuliskovej, tam si skúšala ?

@toso2007 to bola uplne prva ..: pani riaditelka ma stala 3 tyzdne casu a 1 cely den kvoli osobnemu stretnutiu, na to aby mi povedala, ze nema miesto a napise nas do poradovnika a kolko ludi je pred nami. Doteraz nechapem naco nas volala do skoly, ked to mohla zhrnut do 1 emailu v 2 vetach. Teraz ju nahanam kvoli pisomnemu vyjadreniu, aby som sa mohla odvolat … kvoli kapacite odmietli xy deti, tak nevidim problem v copy/ paste … keby to mala aspon pri osobnom stretnuti pripravene, ale nie . Nemam problem obvolavat kade tade, ale cakat na negativne pisomne vyjadrenie 4 tyzdne je dost. Ruzinov je bezpredmetny … dame TP do Dubravky a budeme skusat tam.

anonym_0c6f58
10. dec 2025
@anonym_b72102

@anonym_b72102 môže byť. Vychádzam skôr zo skúsenosti so zubárom. Tiež nechcela vziať aj keď to bola naša spádová (po presťahovaní a zmene trvalého bydliska). Manžela volal na VÚC, nech nám nájdu zubára v okolí, kde mu však povedali, že nech ide k zubárke a povie jej, že patríme pod ňu a ak má s tým problém, má volať na VÚC a tam jej rýchlo vysvetlia, že si má vyradiť pacientov, ktorí pod ňu nespadajú. Manžel išiel, povedal, že to riešil s VÚC a zrazu už bolo aj voľné.