Zamlčaný potrat - Ružinov tabletka
Ahojte baby,
Chcela by som sa opýtať či ste niektorá absolvovali zamlčaný potrat tabletkou v Ružinovskej nemocnici ako to prebiehalo či ste Vás pustili domov ešte ten deň???
Žiaľ dnes som sa dozvedela že v 9 týždni prestal vývoj plodu doktorka my odporučila túto metódu aby som zas nemusela podstúpiť kyret. Toto je už moje 5 tehotenstvo z toho mám jednu zdravú 5 ročnú dcérku. Ďakujem za odpoveďe
@malicka1986 ďakujem veľmi pekne, práveže chodím pri druhom potrate mi zistili problémy na hematologií so zražanlivosťou krvi, pri pozitívnom teste nasadila Clexan plus Anopyrin polovičku a žiaľ aj tak prestal vývoj 😢 sledovaná som aj na endo beriem Euthyroxot 125ku a kyselinu listovú.☹️
@malicka1986 nie ona mi nič nenasadila ale určite keď k nej pôjdem nabudúce tak sa na to popýtam , ďakujem
@malicka1986 ďakujem krásne ☺️
@adel89 ano tiež som tak bola,v 8tt MA. ides domov na druhý deň, skontrolujú sono ci je všetko preč a ked nie tak kyretaz
@adel89 Ahoj, ja som zial tiez prisla o dietatko v 7tt, rozhodla som sa prave pre tabletku v ruzinovskej nemocnici. Asi okolo 12.hod mi zaviedli tabletky zo spodu, krvacanie sa mi ani po troch hodinach nespustilo, pomohlo mi prechadzat sa, potom som zacala krvacat. Ak by sa mi krvacanie nespustilo, mohli by mi dat este raz tabletku a ak by ani to nepomohlo, vynimocne sa dava aj 3.davka. Neskor som dostala este tabletku-prasok pod jazyk. Rano som sla na kontrolne sono, ak bude vsetko v poriadku, mozete ist domov. V mojom pripade sa zial tabletky nerozpustili uplne a preto nezafungovali tak, ako mali, mohla som sa rozhodnut bud znova pre tabletky alebo cistenie maternice. Vybrala som si druhu moznost. Spravili mi teda hned doobedu zakrok a o cca tri hodiny som sla domov. Ja som na doma este dostala tabletky. Personal v nemocnici je velmi mily. Drzim vam vsetkym palce.
@brunecka77 ďakujem veľmi pekne za odpoveď už som po všetkom momentálne čakám na druhú menštruáciu. Bola som maximálne spokojná s personálom ja som dostala len tabletky pod jazyk nakoľko sa mi spustilo krvácanie cez víkend, v pondelok som išla na príjem a dostala som 3tabletky pod jazyk cez noc som sa úplne vyčistila ráno spravili sono a išla som domov. 🤗
Ahojte. Ja by som sa tiez chcela opytat ci ste potom nemali ziadne problemy znovu otehotniet a ci uz tehotenstvo prebiehalo v poriadku. Tiez som mala zamlcany potrat (prve tehotenstvo), plod sa prestal vyvijat v 6. tyzdni, tabletku (Misoprostol) som dostala v 10.tyzdni, 4 tabletky vaginalne. Mala som neskutocne bolesti (treba si dat hned ako zacnu ibalgin alebo nieco na bolest ja som cakala a dala si ho az neskor a potom tie bolesti boli neznesitelne). Vecer som dost silno krvacala asi 3h a vychadzali zo mna velke kusy zrazenin ale na dalsi den ked som bola na kontrole povedali, ze som vycistena a vysiel pekne von gestacny vak aj vsetko potrebne. Mierne krvacam, skor uz len spinim este dodnes, tabletku som mala pred 9 dnami. Lekar odporucal sa zacat snazit po 1. menstracii (to chcem aj dodrzat).
U mňa krvácanie bolo tiež tak cca 2 týždne také dočisťovanie, prvé dni silnejšie potom postupne len také slabé špinenie.Túžba je veľká no po poslednom potrate je to už 6 mesiacov. (Dokopy som mala 4 potraty) Manžel sa o mňa veľmi bojí ak by som opäť potratila. Samozrejme stojí pri mne on aj pomaly 6 ročnà dcérka ktorá je mojím najväčším šťastím+ rodičia. Túžba je veľká ale bojím sa veľmi aby sa to opäť nezopakovalo.
@margie123 je to veľmi ťažké, gratulujem že Vám všetko prebehlo v poriadku a podarilo sa. Presne vieme tie ktoré sme si prešli potratom už každé ďalšie tehotenstvo je boj a strach aj keď sa snažíme myslieť pozitívne. A fakt je to nepochopiteľné všetky výsledky sú v poriadku a napriek tomu sa to stane. Naposledy pod dohľadom endokrinológa, hematológa a gynekológa. Veľmi túžim aby sa to už nestalo a podarilo sa mi ešte donosiť zdravé dieťatko ❤️
Ahojte baby, prisievam sice do starej diskusie, ale je to jedina v tejto teme ktoru som tu nasla. Taktiez ma to v pondelok caka v Ruzinove po diagnoze MA, vyvoj a srdiecko sa zastavilo v 7t+2d. Aj ked si myslim ze je to setrnejsie ako kyretaz ( v mojom pripade sa jednalo o prve vytuzene dietatko) mam z toho strasny strach. Ako dlho trva krvacanie ? Ak sa od podania tabletky nadopujem liekmi, budu tie bolesti porovnatelne s menstruacnymi, teda znesitelne? Intenzitu krvacania prezijem s poporodnymi vlozkami ? Dakujem za skusenosti a rady.
@ness222 ahoj, tiez som planovala ist na tablektu do ruzinova..ale nastastie som ani nemusela, potrat sa mi 9.9. spustil doma samovolne 🙂 no ale moje babo bolo velkostne iba 6+2 cize malinke tusim 4mm...cize aj ten potrat prebehol podla mna rychlo (stacila 1 tabletka proti bolesti) ak mas nejake otazky kludne mi napis 🙂 toto bol moj druhy potrat...prvy bol v 8tt a tam uz som musela ist na kyretaz 🙂 ale poviem ti...psychicky som sa dala dokopy urcite lepsie po tom druhom kde som nemusela ist na zakrok 🙂 Drzim palce
@margie123 ahoj dakujem pekne za objasnenie. Tebe v kolkom tyzdni zomrelo babatko ? Predpokladam, ze si mala tiez MA kedze si isla na tuto tabletku.
No po psychickej stranke by bola pre mna urcite lepsia kyretaz, ale kedze by som rada ostala v blizkej dobe tehotna a bez nasledkov, vybrala som si tabletku. Aj ked neviem si predstavit ako to zvladnem vidiet, co vsetko zo mna vychadza :(
Vyckavaciu techniku som uplne zavrhla uz od zaciatku, s tym vobec nie som stotoznena a chcem to mat uz najskor von :(
Ahojte, zdielam svoju skusenost, lebo informacii je stale malo.
Mala som MA potvrdeny v 11tt, babo sa prestalo vyvijat cca v 6tt. V Ruzinove mi ponukli ako riesenie tabletku. Pre som sa rozhodla najma vdaka tomuto podcastu: https://www.audiolibrix.com/sk/Podcast/Listen/4...
Primar z Trencianskej nemocnice o tejto teme velmi pekne rozprava - odporucam vypocut si aspon prvych 16 minut.
Tabletku podavaju ambulatne na 10.poschodi - je tam lozkova cast, ale aj ambulancia. Po podani sa caka cca 15 minut v cakarni pre pripad dakej zavrate a potom je mozne ist domov. Je dobre si doniest menstruacnu vlozku, lebo z tabletiek sa moze spustit modry vytok… netreba sa zlaknut.
Mne sa proces cistenia spustil cca po 5 hodinach, predtym som citila bolest v krizoch a napnutie v podbrusku. Krvacanie sa velmi podobalo menstruacii. Najintezivnejsia bolest aj krvacanie prislo po dalsich 2 hodinach. Bolest bola vo vlnach, ale dobre predychatelna. Nepotrebovala som ziadne tabletky na tlmenie bolesti - v ambulancii aj spominali, ze tbl proti bolesti mozu utlmit proces cistenia. Aby sa cely proces nezastavil, sa osvedcuje aj chodit - tak som sa snazila co najviac kracat po byte, pohupovat sa. Na bolest bola skvela tepla sprcha. Mne sa nastastie podarilo vycistit po prvej davke. Sestricka ale spominala, ze niekedy su potrebne dve davky a niekedy aj ine riesenie. Na druhy den som sa citila dobre. Stahy v noci prestali, rano som sa citila dobre, trochu unavena, ale schopna normalne fungovat. Samozrejme je potrebny kludovy rezim najblizsie dni. Drzte sa.
@ivanakop tiez som mala takuto “ v pohode” skusenost ako ty, ja uz teda mam “po” skoro 2 tyzdne a mne museli dat aj druhu davku lebo hoci som sa dobre vycistila uz na prvy raz-co sa plodu a pozostatkov tyka, bolo mi este trosku treba na docistenie, nemala som na 100% cistu maternicu. Obdivujem ta ze si to zvladla bez liekov, ja som sa dopovala prevetivne brufenom od rana, a teda vdaka tomu ze som mala v sebe brufen bola bolest znesitelna, no bez liekov by som to asi tazko rozdychala 😂 no aj tak bol cely priebeh celkom hladky, podla toho co som citala na MK som sa bala ake strasne to bude, ale som rada ze aspon po fyzickej stranke som si nemusela vytrpiet, kedze priebeh celeho potratu bol v pohode, aj co sa intenzity krvacania tyka. Druha davka mi bola podana v utorok a v piatok uz som doma normalne fungovala a plna energie upratovala cely dom, hoci teda este s bolestami ako pri menzese. Je super, ze existuje aj takato moznost a ze nie je jedina moznost kyretaz alebo cakanie na samovolne spustenie, co moze trvat dlhe tyzdne.
@margie123, ano, bude to asi novinka. Teraz sa ma ani nikto nepytal, ci nepreferujem hospitalizaciu. Bolo mi to prezentovane ako ambulantny zakrok.
Este dve dodatocne info:
V piatok tabletku nedavaju - teda ak je to prva davka, lebo niekedy treba davku opakovat a nech nezatazuju lekara, co ma sluzbu cez vikend. Cize stvrtok alebo potom az v pondelok.
Ja kojim starsieho syna - potvrdene od LP, aj z oficialnych dokumentov sukromnej kliniky, ktora robi umele ukoncenie tehotestva, aj od lekarok v Ruzinovskej nemocnici - je mozne aj dalej dojcit. Niekde odporucali pockat 6 hodin, aby sa predislo pripadnej hnacke dietata. Ja som dojcila na druhy den, tak som sa s tym citila komfortne.

@mdek zo ❤️gratulujem veľa zdravíčka prajem , dúfam a pevne verím že aj nám sa ešte podarí 🤗 všetky vyšetrenia sú v poriadku aj u mňa aj u manžela stále v tom 7/8 týždni sa zastaví vývoj už po akcii srdiečka.