icon

Zbierka potrieb do pôrodnice pre ukrajinské mamičky a novorodencov

zuzahajdulka
29. mar 2022

Milé mamičky,
možno ste už zachytili, že v piatok sa koná v Dúbravke zbierka potrieb do pôrodnice pre tehotné ukrajinské mamičky a novorodencov. Tu je link s info, pre tie, ktoré by ste chceli pomôcť. https://www.spoluvtom.sk/mama-mame/?fbclid=IwAR...

mamutka
30. mar 2022

Ďakujem za túto tému, v tej spleti správ a zbierok sa už dosť ťažko orientuje.
Nerozumiem tým útokom a narazkam na slobodné mamičky, snáď v tejto krajine sa takmer každá žena sama rozhodne s kým si dieťa urobí. Útočiť na ľudí, ktorí pomáhajú je naozaj zbytočné. Keď niekto pomáha, robí to z vlastnej vôle a z vlastných prostriedkov. Sme obyčajní ľudia, nie vláda, či inštitúcia ktorá rozhoduje, okrada a klame.
Osobne sme dali veci aj bezdomovcom, aj slobodnej matke, aj Ukrajincom, dokonca aj opusteným zvieratám. Takto to robia aj iní ľudia. Nadávať niekomu, že dnes pomáha Ukrajincom je naozaj scestné. Nikto tu nie je povinny chodiť do práce pre to, aby každý mesiac posielal peniaze slobodnej matke a písal o tom. Ľudia na sk si pomáhajú a robia zbierky stále. Ti ktorí nechcú, nepomáhajú nikomu. Ale nadávať ľuďom ktorí sa o všetko delia s tými co to potrebujú? A k porovnávaniu matky utekajúcej s deťmi pred vojnou do neznáma so slobodnou mamičkou na Slovensku sa radšej nevyjadrim

cherry_cherry
30. mar 2022

@mamamia80 🤦‍♀️🤦‍♀️ tak ludia, ktory pomahaju druhym su drzi a chamtivi, lebo to nedavaju zrovna tebe 😅 A este nemaju vela rozumu lebo ty nedokazes pochopit rozdiel medzi slobodnou matkou na Slovensku a vojnovym utecencom.
OK, tak vela stastia v tvojom svete sebalutosti a hnevu na druhych. Nema uz zmysel toto viac komentovat.

mamamia80
Odpoveď bola odstránená
mamamia80
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
30. mar 2022

@mamamia80 hnus🤮🤮🤮🤮 Samozivitelkam mozes pomoct ty. Hadam vedeli s kym maju dieta?

patty1411
30. mar 2022

@mamamia80 ja s tebou s časti súhlasím , osobne mi je jedno ako sa jednotlivec rozhodne ale čo ma hnevá je prístup štátu. Ešte pred vojnou sa museli hľadať peniaze na zdravotníctvo a zrazu máme x miliónov pre susednú krajinu ? A áno štát by sa mal prioritne postarať o svojich občanov a v tomto smere máme veľké medzery. Ja ako matka dvoch detí musím pracovať od nevidím do nevidím , platiť si súkromné jasle a škôlku aby som mohla chodiť do práce a jedine čo od štátu dostanem je smiešna úľava na daniach a vdovský. A to že deti takmer nevidím nikoho nezaujíma, to že sama potrebujem pre ne oblečenie a pomôcky to tiež nikoho nezaujíma a prečo ? Lebo veď chodím do práce a môžem si na to zarobiť .... Toľko k charite , toľko k solidarite....

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
patty1411
30. mar 2022

@lienka.7 absolútne súhlasím 🙂 ale zase do nás sa pustia že veď väčšinu preplatí EU ako to bolo v iných diskusiách a že štát nedáva zo svojho atď. A áno som rada že mi ho nikto nezbombardoval ale musím echt makať aby mi ho ani nikto nezhabal

mamutka
30. mar 2022

@lienka.7 vieš čo, ja som jej chcela napísať, že čo to potrebuje pre 12 ročného, ale odradilo ma ako ďalej písala, že bohatí pomáhaju bohatým a nadávala do falošných a chamtivych. Pritom tu žena konkrétne píše ako pomáhajú s mužom, ako skromne žijú a pomáhajú dlhodobo. Lebo ľudia si v tejto krajine pomáhali aj predtým, sa netvarme ze tu nemáme x organizácii. Ja chápem, že ma niekto ťažký život, ale prečo prísť nadávať ľuďom, ktorí sa snažia robiť niečo pre iných?

kikiballa
30. mar 2022

@evatko 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🌹🌹🌹🌹

heln
30. mar 2022

@mamamia80 jediny kto tu ma velke ego si ty.
ja vlastne nerozumiem co cakas od tejto diskusie a naco sem vobec pises.
tu kde byvam ja je materske centrum, ktore zalozili obycajne matky, je tu obrovsky regal s vecami na darovanie, mozes tam prist doniest veci co nepotrebujes, zobrat si co chces, je to niekolko obcianskych zdruzeni, ktore pomahaju chudobnym romom, vdovam, na facebooku je x darovacich skupin kde za da zohnat vsetko, usmev ako dar pomaha domovakom po odchode z dd, je tu niekolko charit a netreba tam ziadne znamosti, poznam niekolko mamiek, ktore maju dieta s postihnutim a zalozili si oztka.... takze moznosti je vela len netreba cakat kym ti napadaju pecene holuby priamo do huby.

netti87
30. mar 2022

@mamamia80 👍👍 Dostavaju 400e kazdy mesiac, maju zadarmo zdravotnictvo. U nas zeny z UK.nevyzeraju tak, ze by boli " chudobny". Maju lepsie oblecenia, ako nase, maju dobru naladu ,usmievaju sa. Prekrasne sa prechadzaju, idu na zmrzlinu . Moja sestra je na urad prace 3 mes. a figu dostane 😵

rohypnol1
30. mar 2022

@netti87 kto dostava 400 eur mesacne? Od koho? Utekaju bezni ludia - pravnici, lekari, ekonomovia, ucitelia. Mali nechat na Ukrajine svoje auto, oblecenie a obliect sa do vriec od muky, aby si zasluzili v nasom state zadarmo humanitarnu pomoc? Tvoja sestra na urade prace je snad zdrava, ak pracovala, dostavala by podporu. Kedze zjavne nic uzitocne pre spolocnost nespravila, tak vasej rodine zostava len zavist. Ak by si potrebovala zadarmo balik vlhcenych utierok, porciu gulasu z hranice a stare prezuvky pre deti zo zbierok, ozvi sa. Isto ti ludia pomozu aj bez toho, aby ti nad hlavou lietali rakety…

netti87
30. mar 2022

@rohypnol1 Utekaju jasne ,tak nech sa paci vyzivy ich cele tu na SR su tu ,uz dost 👍

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
30. mar 2022

@cherry_cherry
@heln baby, ja vas chapem, ale naozaj by nezaškodilo aj trosku ľudskosti aj medzi nami navzájom.
Základom vsetkeho je komunikácia, navyše písomná je max.neosobna, všetko môže úplne inak vyzerať, ako to ten človek vlastne aj mysli.
Ešte raz, keby ste pani odpísali co ju konkrétne trápi, s čím ma konkrétne problem... (mozno) by aj jej reakcia bola iná.

zuzahajdulka
autor
30. mar 2022

@lienka.7 , sposob komunikacie ma divny prave ta ublizena pani. Reagovala prva a okamzite utocne, osocne, urazajuc. V rovnakom mode, respektive stale primitivnejsie, pokracovala aj v dalsich komentoch. To, ze je niekto chudobny, chory alebo v zlej situacii neznamena, ze ma pravo osocovat druhych. Je plno socialnych pripadov ziadajucich o pomoc normalne, slusne. Aj tu na konovi, na fb, sa obcas vyskytne ziadost o pomoc, ale nie vo forme "vy chamtivy bohaci bez chrbtovej kosti, co ste sprosti, pomozte mi okamzite, lebo ja som chudobna a ti ukrajinci su bohati." Ostatne reagujuce sa jej snazili vysvetlit (bomba, ze to vobec treba vysvetlovat), ze situacia utecencov je o zachrane zivota a nie o novej bunde pre syna. Uprimne, pre takeho cloveka by som nepohla ani prstom.

cherry_cherry
30. mar 2022

@lienka.7 ved ta komunikacia.. keby pani napisala nieco v zmysle "pocujte, viem, ze je tu zbierka pre ukrajinske mamicky, ja som tiez vo velmi zlej zivotnej situacii, prosim, nema mi niekto darovat bundu a pyzamo pre syna?", tak by sa cela konverzacia viedla v uplne inej rovine. Ale povysenecke spravanie, urazky ludi, ktori chcu pomoct, nazyvat ich chamtivymi, sprostymi, ako sa im bude este v hrobe smiat, tak to nie je spravanie hodne nejakeho pochopenia a akceptacie. A je jedno, ci sa tak sprava Slovak, Rus, Ukrajinec alebo Mexican. Staci trochu pokory, slusne poziadat o pomoc a najde sa dost dobrych ludi, co by pomohlo.

snowflake07
30. mar 2022

@mamamia80 Ľudia ktorí majú vojnu za to nemôžu,ale vetšina slobodných matiek si vyber partnera môže sama.Vetsina by chcela ,aby otec len veľa platil a okrem povinnosti nemal žiadne práve.Slobodnej matke nikto nezakazuje robiť aj dve roboty.Ako si ustlala,tak bude spať.

owecka
30. mar 2022

@mamamia80 fuu, tak toto je silna kava...musis mat obrovsky komplex zo svojho zivota a ani ta nelutujem...mala si sa lepsie ucit a nie tu zavidiet aj vojnu...ak si si nevsimla, matky s detmi utekaju do cudzej krajiny, mozno uz nikdy neuvidia svojich manzelov..ale co cakat od permanentne lutujucich sa ludi. Poradim ti,lutuj sa este viac..ale nevypisuj tu somariny...

panda6
30. mar 2022

Keby ste tak niektore zeny, mami, radsej odsúdili vojnu, odsudili hlavne cloveka co za toto vsetko zlo moze, hladate vinika uplne niekde inde, propagujte radsej mier a majte trochu sucitu s inymi. Zivite v sebe len zašť.

panda6
30. mar 2022

Autorka dala podnet, info k pomoci pre niekoho. Tu hned utoky. Ved to je len pre toho, kto chce pomoct. A kto pomoc potrebuje, trebars aj slovak, tiez moze pomoc vyhladat, poziadat...nie cakat ze mu pomoc pride sama do domu.

mamamia80
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
30. mar 2022

@mamamia80 Ak mas 2 zdrave ruky tak makaj aby si sa mala lepsie a nezavid tym ubohym ludom to malo co dostavaju.Hanbim sa za ludi ako si ty.Nie nadarmo sa hovori ze zavist je najhorsia ludska vlastnost.

mamamia80
Odpoveď bola odstránená
mamamia80
Odpoveď bola odstránená
mamutka
30. mar 2022

@mamamia80 už to prehanas. Moja mamka sa narodila ako nechcené dieťa. Podávali si ju z ruky do ruky kdejaki príbuzní aj cudzí ľudia, cele roky, nikto nepotreboval živit ďalší, odložený cudzí krk. Ťažko pracovala skôr ako sa naučila čítať, pri robote takmer o život prišla. Najedla sa ako každý otrok - pramálo. V nemocnici skončila s podvyzivou a rukou zlomenou od roboty, ešte stále ako dieťa. Nemala šancu na vzdelanie, aj keď už na ZŠ ukázala, že je najsikovnejsia v triede. Na strednej bola hviezda, cudzí ľudia by ju podporili, ale rodina, ktorá si ju k sebe nakoniec zobrala povedala, že pôjde robiť, nie študovať. A takto jej život pokračoval a ťažko pracuje stále. Nevie sa prestať otáčať a niečo robiť. A vieš čo? Každému dopraje. Ktokoľvek by sa u nej zastavil, dostane na tanier porciu aj za troch. Nikdy nemala nazvyš a vždy pomáhala, vyrábala, keď nebolo čo obliecť, usila nám.
A jedno hovorí, kto sa najviac sťažuje, tomu treba ešte zobrať. Asi ma totiž veľa času na sťažovanie. Tak neviem aké krivdy sa tebe stali, že tak strašne nervujes, že sa iným dáva. Ako tu padlo mnohokrát, tu na SK sa ľuďom pomáha, oblečenie sa dá zohnať, darovať, vymeniť a so všeličím sa dá pomôcť, len musí človek chcieť aj pomáhať, nie len žiadať.

cherry_cherry
30. mar 2022

@mamamia80 nema zmysel ti to uz vysvetlovat. Myslim, ze by si to nepochopila.
Dam ti jednu, sice nevyziadanu, ale dobre mienenu radu. Ak sa chces mat lepsie, tak kasli na druhych ludi, ale v prvom rade popracuj na sebe. Lebo zacina a konci to tebou. Spracuj si krivdy, co sa ti stali, zacni trochu studovat a ucit sa, chod na nejaky rekvalifikacny kurz... Pretoze nehnevaj sa, ten pisomny prejav je strasny a to nehovorim len o gramatike. Ak je taky aj osobny, tak sa ani necudujem, ze mas problemy.

mamamia80
31. mar 2022

@cherry_cherry dam aj ka radu, pisete ty uplne od veci a mate klapky na ociach a viac vas nezaujima....takze zbytocne nieco pisat....cim rozmyslate je vasa osobna vec ale rozumu urcite neni dostatok a je to vasa osobna vec...ale ta rada...vonku sa zdrzujye komentarov a zbierok to ze sa to tu neda citat tie sprostosti je jedna vec...nemusia to tu ty normalny citat....ale na ulici vy som to radsej na vaso mieste nerobila, zial kto je v nudzovej situacii tak zbytocne len rozculujete....ale asi vam robi to dobre....ked druheho provokujete takymito recami nezmyselnymi....len si davajte pozor aby ste raz na to nedoplatili....ja uz tietotu sprostosti citat nebudem....lebo jedna lepsia nes ta druha napisana hlupost....to sa fakt uz citat neda....a zial rozum nedostanete....zial....a musime vas tu trpiet...

panda6
31. mar 2022

@mamamia80 Coze?