icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

veronika002
3. mar 2011

@sarias :o)) veď presne, žiadne ťahanice teraz... :o)) Proste keď bude chuť a príleitosť, tak sa budeme krásne milovať a to len jeden pre druhého... :o))) ťažko sa mi nato nemyslí,lebo ja mám ten čas na splodenie bábätka limitovaný... Len pol roka... Tkaže ma to zaujíma viac ako ostatné tu zdravé kočky... Ale tak zatiaľ to je len jeden mesiac a to ani neviem ako dopadol ten... veď všetko je vo hviezdach :o))) ale snaím sa si tie myšlienky spríjemniť,napr. písaním si s tebou - sestra :o))

sarias
3. mar 2011

@chirabell ja viem ze myslis podvedome nato..je to prirodzene,vies ja som to tiez chcela tak spravit uz som zacala o tom tak predhovarat pred este priatelom, a ten mi povedal ze nebudeme z toho robit "maraton", postavil sa sice k tomu chladnejsie ale zato racionalnejsie ako ja. Boli sme na lyzovacke tak ja som vypla mysel zameranu na babo ...a ver mi, je to to najlepsie co mozes urobit, vypnut sa a resetnut sa...telo sa nastartuje novou energiou a neni zatazene tvojou velkou tuzbou 😉 milovali sme sa presne vtedy ked sme nato mali chut a neriesili sme kedy a aka poloha, dokonca som sa aj pripila..oslavovali sme narodky kamosa, bola party, tanec ... niekedy bola chut inokedy nebola a potom som sla na tu dovolenku ... 😀 a tam som zistila ze bude babo 😀

sarias
3. mar 2011

@veronika002 no krasne si to napisala...neviem ako nato reagovat, ked si ma nazvala "sestra", snad len tolko ze ma to tesi, pretoze mi je blizke pisanie s tebou.... smiem sa spytat preco si limitovana pol rokom na babatko? Ved si mlada, mas 25 rokov...??? A zda sa, ze aj mudra normalna baba. Zivot nie je lahky, ale snad si ho vieme takto sprijemnit a povzbudit sa tak navzajom... 😅

chirabell
3. mar 2011

@sarias no...asi sme sa nepochopili alebo to vyznelo inak, ale ja naozaj nie som tym zatazena :D my sme sa koncom januara rozhodli pre babatko, vysadila som tabletky a len sme si cely mesiac uzivali, ked sme mali chut, ked nie, tak nebolo nic...nic som si nesledovala, nepocitala a tak...len ked sa nieco udialo, tak som to zaznacila do kalendara, lebo to ma uz kamoska poucila, ze ona si neznacila a potom mala problem a nevedela lekarovi povedat...ale to nie je ratanie ani prezivanie extra...takze ja som fakt v pohode 🙂 a draheho ani neuhanam, nie je treba. My sme si v tomto sadli 🙂

sarias
3. mar 2011

@chirabell jaj tak prepac zle sme sa pochopili 😅
tak to je uuupúlne v pohodke, rozhodli ste sa len teraz takze nech sa dari a vydari 😅
Ja som si tiez nic nemerala, ale vzdy si zaznacujem prichod MS takze to som vedela lekarovi povedat ze kedy som ju naposledy mala...potom mi uz dalsia neprisla... 🙂

veronika002
3. mar 2011

@sarias moaj zatá... :o)) Nemám problém o tom hovoriť... Som s tým vyrovnaná... 10 rokov mám už reumu... Beriem ju ako svoju najlepšiu kamošku, ktorá ma nikdy neopustí a vďaka ktorej som možno vyspelejšia a dospelejšia v názoroch na život ako niektoré iné baby a neberiem ho povrchne... Na reumu sa užívajú ťažké lieky a tak teraz bolo to obdobie kedy sme si povedali, že ideme "nato" ... Teda toto sme si povedali pred pol rokom po svadbe a spoloočne s lekárkou sme vysadili doteraz super fungujúcu liečbu... Tá mi ale povedala, že by bolo najvhodnejšie počať do pol roka... takže toho sa zdržím a snažím sa :o)))) Nepovedala mi čo bude po tom pol roku, ale mám pocit, že asi nasadenie iekov na ďalšie stabilizovanie a tým pádom oddialenie materstva :o)

veronika002
3. mar 2011

@sarias
@chirabell
Ja mám napísané a zaznačené, kedy som mala MS a kedy by mala byť ovulka a kedy a koľko krát sme sa snažilkovali, ale ovu testy a meranie BT odmietam a to rázne.... :o)))

sarias
3. mar 2011

@veronika002 priznam sa, zdala si sa mi na svoj vek vyspela a sikovna...poznam viac takych bab, ale zvacsa je to tym, ze nieco zle prezili, potom to cloveka tak sceli a vie sa pozriet na zivot aj inymi ocami, nie povrchne ale zodpovedne. Aj mne sa nieco take stalo, nehovorim ze som odvtedy uplne zodpovedna,lebo stale mam co dohanat a niekedy sa nepoucim (a mala by som🙂 ale mala som tazku havariu, nastastie som vyviazla zdrava a ziva, mala som len poriadne zelenomodre odreniny, otras mozgu a polamanych par rebier..brnkacka v porovnani s tym co sa mi mohlo sta v 160 KM/HOD. 😀
No ale podtstane je, ze sme zive no nie? Neviem presne o tejto chorobe vela, ale pokial beries na nu silne lieky, obmedzenie to urcite v materstve je. Mozno by nebolo zle spytat sa "by ocko" lekarky, co ak sa nezadari do pol roka, mozno to bude tak ze potom na urictu dobu opat budes musiet byt pod liecbou....a potom opat pol roka bez a tak...a to by sa dalo 😅 Sestra moja zobudila sa mi mala takze musim k nej. Zajtra sa vidime 🙂 a prijemny kludny nicim neruseny vecer prajem!!!

sarias
3. mar 2011

@veronika002 ovu testy a meranie bazalky som nerobila ani ja...myslim ze niekedy je to dobre, ale ja som to nechcela riesit hned tak a ani som nestihla 😀 okrem toho keby som bola po roku snazenia, zacnem nad tym uvazovat...a chapem, tie zeny co to robia...

jutu07
3. mar 2011

@elebe ahoj, tak vidíš aspoň k něčemu ten doktor byl a máš jasno a žádné nervičky a březen je tvůj!! 😀

jutu07
3. mar 2011

@kucminka je normální, že mi BT stoupla od ovulky o 9stupńů?jinak na večer teď mívám teploty do 37. Dnes ráno divné, vstala jsem a úplně jako bych měla horečku,ale po změření nic byla jsem taková růžová 😀 celý den se mi grcalo bylo mi blbě a motala se,ale je možné, že je to kvůli tlaku nechci si namlouvat co třeba není. Ty se opatruj 😉

elebe
4. mar 2011

@jutu07 moja ja som sa takto tiež cítila,myslela som že mám úplnú horúčku,lebo som celá horela a na teplomere nič. a bola som tehu,len to bolo to bio....takže možno si 😉 kedy čakáš mrchu?

alenka_ela
4. mar 2011

@veronika002 preco mas cas len pol roka???

veronika002
4. mar 2011

@sarias No veď aj ja im rozumiem, ale ja to radšej zatiaľ nechám na prírodu, čo mi povie... Inak včerajší večer stál zato :o)))) Príjemný :o)))

veronika002
4. mar 2011

@alenka_ela písala som to niekde vyššie.... Počkaj skopírujem to..

veronika002
4. mar 2011

@alenka_ela vieš, čo nejdme to skopnúť, je to na tejto stránke ako 6 - ty príspevok... Aby mi to nezablokovali :o)

alenka_ela
4. mar 2011

aha, precitala som si to, no tak to mi je luto, ze mas taketo zdravotne potiaze, ja mam tiez 25 🙂) a som zdrava, ale moj otec ma velmi tazku chorobu a odkedy mu to zistili, tiez som prehodnotila priority, odvtedy je zivot akoby lahsi, nie hoci co ma rozculi, vsetko beriem s nadhladom....a vsimla som si, ze sa aj k ludom spravam inak, isto je to aj vekom, ale aj hlavne preto, ze neviem co sa za nimi skryva, ake trapenie ich tazi, preto na nikoho ani nevybuchnem, predtym som bola tazko temperamentna 🙂) ako sa hovori, vsetko zle je na nnieco dobre 🙂) tebe drzim palceky, nech sa ti to podari podla predstav...

veronika002
4. mar 2011

@alenka_ela ďakujem pekne za prianie... A nech ti ma nie je ľúto... Hovorím, že je to ako moja najlepšia kamarátka a tak ju mám aj rada .... :o))) Inak by som si s ňou takto nenažívala :o)) Neznášam, keď ma niekto ľutuje , takže to nemáš povolené ani ty :o))))

alenka_ela
4. mar 2011

@veronika002 okej 🙂

jutu07
4. mar 2011

@elebe to by bylo super, ale nechci tomu podlehnout a pak si třeba další příznaky vsugerovávat. Dnes opět to samé úplně hořím celá růžová a teplota nic akorát od rána mě opět bobolívá břicho,ale tak slabě, že na to nebudu myslet. Mrchu mám dostat nejspíš podle propočtů 11.3.(mám to nepravidelné,ale když přičtu 14dní té fáze po ovu,tak by to tak mělo vyjít) Já si myslím,že jsem měla v prosinci to samé jako ty biotěhu akorát mě doktorka řekla, že je to slabé těhu a že se to často stává. Takže držím palečky do dalšího snažení. Jo a prosím tě na co je clostík? a ještě tady holky psali o nějakem duplon nebo tak nějak 😀

kucminka
4. mar 2011

@jutu07 diky moc.No s tou teplotou ti neporadim,ja som si to nikdy nemerala.Aj ty sa drz,nech to vsetko dobre dopadne.

elebe
4. mar 2011

@jutu07 ja som mávala aj také stavy že buď som celá horela,alebo mi bývala strašne zima....a tiež pobolievanie v podbrušku,prsia a krásne nechty a vlasy a veľa som cikala.....no ale nič z toho ☹ clostil je na to aby si mama silnejšiu ovulku,alebo ak ju nemáš tak ti ju vyvolá. to znamená že ti dozrie viac vajíčok na oplodnenie. a dupfaston,je na to aby keď otehotnieš,tka ti pomôže udržať oplodnené vajíčko v maternici,takže by si nemala potratiť. a držím ti palčeky,nech tá mrcha-mrchavá nepríjde veeeeľmi dlho 😀 😀 😉

jutu07
4. mar 2011

@kucminka děkuju teplota mi dnes zase klesla na původních 36,8, takže včerejší navýšení přisuzuju mojí zvýšené tělesné teplotě 36,6. Teď si do neděle odpočinu a příští týden mám v práci náročný čeká mě 5x 12hodinovek s dvoudenní pauzou, tak se zkusím šetřit co kdyby to fakt vyšlo. Ty pak dej určitě vědět jak jsi dopadla držím palečky a myslím na tebe.

jutu07
4. mar 2011

@elebe jsi zlatíčko děkuju za přání i za vysvětlení. Ovulku jsem měla dost silnou a před tím jak jsem byla na ultrazvuku,tak mi doktorka ukazovala vaječník a měla jsem tam strašně moc vajíček a už byly dost velké, ale stejně pořádně tomu nerozumím teprve se do toho dostávám i když se tak "dloho"snažíme 😀 S těma vlasama a nehtama to nevím nechci se moc sledovat a chci to nechat na příští týden na testování. 😉

veronika002
4. mar 2011

Dnes je tu nejako ticho, kde ste všetky ??? Hm??? :o))) Snažilkujete??

jutu07
4. mar 2011

@veronika002 ahoj ty se v práci zase nudíš? 😀

sarias
4. mar 2011

@veronika002 tak sa pochval aky bol??? 🙂

kucminka
4. mar 2011

@jutu07 dakujem veeelmi pekne,urcite dam vediet.Aj ty sa drz a moc to s tou robotou neprehanaj,keby nieco 😉

meduzka35
4. mar 2011

ahojte snažilky..dnes mám nejakú depku.. ☹ cítim, že príde mrcha 😢 tento mesiac som nemala ani ovu..nechápem, asi sa pôjdem dať vyšetriť, či je všetko ok...

veronika002
4. mar 2011

@sarias pekný.... a hlavne spokojný.. :o))) išli sme do obchodu, kúpila som si 2 knižky, potom večera v mojej najobľúbenejšej reštike, poďakovanie môjho manžela mi, že som veľmi ohľaduplná a potom večer sledovanie tv v objatí a potom síce krátke ale vzrušujúce milovanie.... ako hovorím, krásny a spokojný večer.... :o)))
@jutu07 áno, nudkám sa ale popri vybavujem nejaké vecičky.. :o)