2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@maly_vrabcak neviem, kde si, ja zijem v zahranici a tu je mozne kupit su ampulku v lekarni a lekarnik ti ju aj vpichne...
@pajinka29 Ahoj, no aj ja som teraz zacala pit ten caj, a pijem ho od prveho dna ms 2xdenne a skoncim pri ovulke, lebo tehotne ho pit nemozu a potom zase zacnem ked pride ms 🙂)) Citala som o tom vela, tak toto som si z toho naordinovala 🙂)
@maly_vrabcak no toto viem co prezivas, mne ked v decembri gynekolog robil hormonalny profil, tak na konci cyklu (den pred mrchou) mi hovoril vysledky, zaroven vo mne vytvoril nadej, pretoze som mala posledny odber taky, ze ako by som bola tehotna, tak mi povedal, ze ak do 14 dni nedostanem, tak mam prist na test ku nemu.Povedal mi to tak, ze bol o tom dost presvedceny.Ja som sa velmi potesila a stale som behala na WC a hladala som na toaletaku krv, ale ta sa stale neobjavila, tak som uz ratala, kkedy bude 14 den. Samozrejme som si este v ten den urobila test, ktory´bol negativny. Nakoniec som asi po 12 dnoch dostala ms. Doktor hovoril potom, ze sa tie hormony somnou dobre pohrali, ale mrcha by prisla skor, keby som v sebe nepestovala tie nadeje...takze asi tak, treba sa uvolnit a menej na to mysliet, aj ked je to tazke, ale asi si neni tehotna....treba to prijat, nech mrcha pride co najskor, nech moze nastat novy PLODNY cyklus 🙂 drzim palce..
@raza ahoj no prvy den cyklu je ten, ked zacnes poriadne krvacat...odvtedy sa uplne vsetko rata, takze to by mal byt tvoj prvy den a naco je ten duphaston?
@elebe nadherna 🙂 nech sa im dari vsetkym 🙂
@janielik87 ďakujeme pekne,teraz máme doma veselo.....upišťanci malí 😀 😀
@nera123 ahoj 🙂 tak ja som na tom presne rovnako ako ty, uz velmi dlho tuzim po babätku, ja som skoncila VS uz takmer 2 roky pracujem, stale som to chcela postupne taku som mala aspon predstavu, najprv skola, potom praca a byvanie ale uz som si povedala DOST a ide sa pracovat na babätku 😀 priatel ma 30 rokov takze tiez suhlasil, nemame sice este byt mame u svokry jednu izbu zariadenu, ale chceme byt na hypoteku tak este stale mi to niekde v hlave obcas vrta ze by sme mohli este pockat kym bude byt, ale ked srdiecku nerozkazes 🙂 a uz asi dva mesiace sme to skusali na ostro a zatial nic ☹
@karin415 no teda...som rada, že niekto v podobnej situácii ako ja 😀 ty sa máš, že aspoň si si odpracovala 2 roky...tam sú asi aj isté rozdiely aj v materskej dávke...ja to nikde neviem zistiť, že ako to presne je 😒 náhodou by si mi nevedela poradiť, že koľko je teraz materská?...myslím taká základná pre mňa koľko by bola bez odpracovaných hodín (brigády sa asi nerátajú)...alebo ktorákoľvek iná by ste mi nevedeli povedať, že koľko to zhruba je a ako dlho sa vypláca?...ja ťa presne inak chápem...ten hrozný priebeh..najprv škola, potom práca, potom byt,...ale čo keď ja to už neviem vydržať 🙂 musíš byť hrozne hrozne šťastná, že sa na to aj tvoja polovička takto dala...a dlho ste sa na to pripravovali, že či začať, či nezačať?ja mám 25 a strašne by som chcela otehotnieť...najhoršie je, že dnes som mala mať napísaných ďalších 10 strán z diplomovky a voľááááko sa mi nechce, keď som takéto dobré tématy začala rozvíjať 😀 a neboj...dva mesiace je veľmi krátka doba...nestrácaj nádej a nezabudni si to snažilkovanie aj užívať 😉 ...čo by som dala za to, keby sme sa posunuli do tejto etapy snažilkovania...ja už uvažujem o znásilnení, keď mi teraz mrška skončí 😀
@alenka_ela děkuju, taky to tak budu dělat a snad se zadaří brzy
Ahojte kočky,trošku k vám sem skočím....odišla som z vašej témičky zhruba pred mesiacom,lebo sme sa dozvedeli,že bábätko u nás prirodzene splodiť je takmer nereálne.Objednali sme sa do centra asistovanej reprodukcie,lebo mm mal veeelmi zlý spermiogram...snažíme sa o dietatko rok.No a v nedelu prisiel zazrak,v den ked mala dojst MS sme sa dozvedeli,ze cakame babatko-prirodzene. Este sme sa z toho nespamatali,som v 4tt.O tyzden ma caka navsteva u dr....drzte mi palceky,aby islo vsetko ako ma a ja vam vsetkym snazilkam posielam TTTTTTTTTTTTTT virusiky 🙂
@dandiela Dakujem ti moja....preco myslis,ze ti je to prd platne???? ☹ My ked sme sa zmerili s nasim osudom prislo toto krasne prekvapko...ani nevieme ako. Mas nejake tazkosti? Neboj,my sme ich mali az-az,najviac z manzelovej strany,u mna endometrioza a podarilo sa!Uz sa len modlit,nech sa nam tam pekne udrzi a prekoname najrizikovejsie obdobie tehotenstva 😉
@lianka7 Já nevim, to je spíš taková chvilková skepse , za chvilku budu zase naopak plná otimismu a síli , to jsou takový návaly 😀 😀 Jinak žádnej problém, krom ŠŽ o kterym bychom věděli, není .... Mám za tebe tááákovou radost, vím jak jsi psala že už to vzdáváte no a nakonec šup a mrňátko je tady 🙂 Mě v prosinci řekla paní, kterou jsem znala asi půl hodiny, řekla že v březnu otěhotním. Já na tohle nevěřím, ale i přes to jsem tak nějak tajně v koutku duše doufala, že třeba bude mít pravdu... Dnes jsem 11DPO a vůbec se nijak těhotně necítím, akorát mě pobolívá břicho - jenže to nebude z těhu,ale z toho že mám nastydlej močák. Takže ležím doma s angínou a regeneruju se.... Ale aspoň jsem se utvrdila v tom, že těmhle "věštitelkám" nemám věřit 😉 Ale musim se přiznat - léčim se preparátama co můžou těhulky... co kdyby náhodou, že? 😝 😀
@dandiela Si zlata,velmi dakujem 🙂 Mozno ta potesim spravou,ze ja som vobec netusila,ze som nehotna,absolutne ziadne priznaky...tak ako sa citim pred ms,bolo to uuuuplne totozne. Pobolievanie podbruska,dokonca aj prsia ma menej boleli ako zvycajne pred ms.Mali sme doma dva testy a len rano v nedelu som povedala mm,ze idem skusit.Bol 28DC a bolesti podbruska ziadne...a prisiel najkrajsi a najdojimavejsi sok.Hned sme vybalili este digitalny na potvrdenie a teraz este ciarocky kontrolujeme kazdy druhy den...a silneju a uz mame riadne kolajnice 🙂 Ja papam zatial len kyselinu listovu,uvidim co mi poradi este dr. 🙂 Ked som volala sestricke,aby som si zajednala termin ,strasne sa tesila,taka zlata bola 🙂 Neboj,ani nevies kedy a ako a budu kolajnice.Samozrejme sledovali sme si stale plodne dni 😉
@lianka7 to co sa vam prihodilo je skvele!!! drzim vam palce!!!
@lianka7 Chcem sa spytat, ze aj moj manzel ma zly spermiogram a doki nam povedal, ze mame sexikovat po ms a potom az v ovulke, lebo ze nech zatial spermie dozreju, vy ste dostali tiez taku radu? my to nedodrzujeme, za prve nevieme vydrzat a za druhe na 100% tomu neverim...moj manzel zacina treti mesiac s profertilom, aj tvoj to bral?
@janielik87 nádhera ta je šikovná! 😀
@alenka_ela My sme takú radu nedostali,pretože nám šancu na prirodzene tehu nedavali. Sledovala som si plodne dni a prave vtedy,nam to aj vyslo. 🙂 Profertil manzel nebral,pretoze dr.povedal,ze je to hlavne dobry reklamny tah,ale zlozenie ucinnych latok na produkciu zdravych spermii je minimalne a lepsie urobime,ked si kupime samostatne balenie Koenzym Q10 a vitaminy obsahujuce Selen,zinok,kyselinu listovu...Tak sme spravili a mozno to pomohlo...
@jutu07 Dakujeme moc! 🙂
@lianka7 este sa spytam, ze ako vies, ze to vyslo cez ovulku? Mala si pocit ce vtedy? alebo vtedy ste sa len snazili?
@alenka_ela Len vtedy sme mali styk,tak mam istotu 🙂
@nera123 no o znasilneni toho mojho som uvazovala davnejsie aj ja 😀 😀 no s materskou je to tak ze trva 34 tyznov tu musis mat ale podmienku 270 dni platit nem.poistenie, co ty kedze si nerobila nesplnas a potom dostavas rodicovsky prispevok ten je 190 eur ( dost malo si myslim ) 😒 ale je moznost ak by si si zacala platit dobrovolne nemocenske poistenie vtedy by si mala narok aj na vysiu matersku. tak si to platia niektore moje kamaratky co si nenasli pracu po VS a uvazujem aj ja o tom lebo materska je potom vysia vraj aj 500 eur tiez neviem ci som to presne pochopila 🙂 vela sil na pisanie DP prajem nech to mas cim skor za sebou 🙂
@karin415 ďakujem teda za prianie aj za vysvetlenie.. 🙂 .aj som si to tak nejak čítala, ale keďže som sa tým predtým nezaoberala, tak som nevedela, ako to presne je...ešte sa ťa spýtam poslednú vec, ale asi to bude hlúpa otázka..a ten rodičovský príspevok 190 dostávaš len ako jednorazovku?...či tiež po určitú dobu?...cítim sa ako neznalec, ale fakt v týchto vodách chodím prvýkrát...
@alenka_ela
Tak mám novinku. BT už přes týden 37,1 někdy 37,2 a už druhý den mám lepkavý hlen. K tomu asi 4 dny pobolívání v podbřišku. U MS mě pobolívalo, až jsem ji dostala. A mám pocit, jakobych měla natlakované břicho..takový pro mě neznámý pocit. Ráno si udělám test a budu se spoléhat na to, že tam ty || budou. 😉

@raza ja som tiez zato aby si zacala od pondelka ked sa ti spustila mrcha.. 😉