2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@zuuzzu ahoj citala som tvoj prispevok a chcela by som sa opytat ,ty si mala matersku minimalnu??aj ja dovod na papieri minimalna mzda a pritom na ruku slusne korunky ,dnes som manzela poslala do socialky ,aby sa informoval co a ako a komu platit dnp,aby sme mali aj my vyssiu matersku..cize ako som sa docitala bude ma to stat okolo50eur?tebe to dako ratali?dakujem
@solinkarka no tak dufam ze to vyjde a bude vsetko oki..drzim palce 🙂
@chaluha moja ak si v 10tt DNP sa ti neoplati platit
@solinkarka ahoj a preco?nerozumiem a kedy potom ?
@chaluha DNP sa plati este pred otehu aby si mala splnenu podmienku ze musis byt poistena 270dni do porodu...ty ked si uz v 10tt tych 270dni uz nestihas...taka je podmienkaa.
@solinkarka no ale ja som na materskej pomali dva roky predtym som to splnala a viem ze sa to da zaplatit priplatit....jednorazovo,splacat ci ne ..ako moze zena vedet ze kedy otehotnie?preto to tak urobili,lebo baby co vysli zo skoly,nemali odrobene ani den a nie este 270,si to mohli dobrovolne zaplatit..aby dostali aspon tu charitatyvnu matersku a rodicovsky uz nesplnali ..ja som mala minimalnu matersku z doovodu,ze som mala na papiery minimalnu mzdu..a rodicovsky som poberala do nedavna 260eur..neva..za opytanie nic nedam ..
@chaluha ale tu nejde kolko ze ci ma zena odrobenych 270 dni ale musi byt tolko poistena....urcite sa to neda doplatit ani nic podobne...pred mesiacom som si to dala spravit tak viem...
@solinkarka tu sa popytaj aj ked ja som ti uz odpovedala https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/
@solinkarka hm neviem uctovnicka mi povedala daco ine ,uvidim ,nebudem seba teba teraz presviedcat ,kto ma pravdu,uvidim coo povedia pani uradnici 😉 a aj ked to nevyde neriesim,prezili sme to pri malinkej a prezijeme aj teraz ..hoci kazda koruna je dobra 🙂 isto dam vediet coo povedali.utekam mala je hore 🙂
dakujem krasne za drzanie palcekov...ak zvladnem dnesok a zajtrajsok, tak potom uz hadam bude vsetko ok...stahujeme sa totiz, aj ked sme v podnajme a teda toho vela nemame, je co balit. Drahy je v praci, tak je vsetko na mne, on uz len ponosi (ideme len o dom vedla) ale upratat nove a vybalit bude zas prevazne na mne, aj ked v piatok a cez vikend mi uz aj on pomoze so zabyvavanim...uff,,,ale je to citit na tele, aj ked je to este v takom rannom stadiu...
som si spomenula na @jutu07 ako pisala, ze to ma v praci narocne, ze nosi tazke a tak (teda, dufam ze si dobre spominam a nepoplietla som si prezyvku) tak dufam, ze teba uz v praci setria
@chirabell hlavně se šetři, já to taky cítím na sobě víc se zadýchávám to jen když jdu na procházku s pejskem. Jo vzpomínáš si dobře dělám 12sky,ale díky motání hlavy jsem to vyřešila tak, že do konce měsíce mám dovolenou a od 1.4.bych měla jít na nemocenskou. většinu směny totiž prostojím a když bych si mohla sednout tak na takovou barovou židli,takže nic příjemného. Vůbec jsem to v práci nezvládala pořád jsem se něčeho musela držet jak jsem se motala a navíc ta klima co tam máme mi taky nedělala dobře ještě teď se dostávám z té chřipky nebo co to bylo.
@chaluha tak to mám radost, že je vše ok. Já jdu k doktorovi zítra na výsledky prvních krevních testů a snad bych měla dostat těhu průkazku a nemocenskou,ale bude tam jiný doktor, tak mu vše budu muset znovu vysvětlovat a musím mu říct, že na té nemocenské jsme byli domluvení,tak snad se nebude cukat. Je sice pravda, že co jsem doma je to lepší(ty závratě)trochu jsem si upravila jídelníček, takže blbě mi taky už nějak nebývá,ale hlavní věc je, že doma nejsem ve stresu. 😀
Ahoj holky, máte některá zkušenost z ovulačním testem?
@solinkarka
@chaluha
sorry ze sa vam pletiem do debaty, ale mam pocit ,ze ste sa celkom nepochopili o co ide a kazda hovorite o niecom inom - ak som to ja spravne pochopila, tak chaluha ma narok na MD (kedze aj predtym poberala a dcerka este nebude mat 3 roky ked sa dalsie babo narodi), akurat z mizerneho platu mala aj mizernu MD, tak teraz riesi, ako mat materske vyssie. co sa da poriesit tym dobrovolnym platenim z rozdielu medzi platom a maximalnym vymeriavacim zakladom. a tam by mali byt nejake ine lehoty - tusim 26 tyzdnov, co by mohla este stihat....
babule, ktoré tehu testy sú liepšie, respektíve ktorá citlivosť je ne tehu tesoch lepšia? 10, či 25?
@masinka nooo, tak ja som v takýchto veciach jeleň. ale ako vidím, ty sa tomu rozumieš.. tak mi prosím poraď, až vieš.. ja pracuješ 4tý rok a ,,plánujem" otehotnieť už 8 mesiacov. koľko a čo presne musím platiť, aby som mala potom viac peniažkov? aké sú možnosti a tak, pretože už teraz viem, že ak aj otehotniem, musím ísť hneď na rizikové.. ďakujem
@raza nooo, ja nejaky expert na toto nie som, viem len co som pochytila tu v debatach na konikovi, @gapa radi v takychto veciach - len som nechcela aby sa na to chaluha vykaslala a potom ked bude neskoro lutovala ze to neriesila. ale ked si zamestnanec, tak by si mala mat narok na MD aj ak pojdes na PN. ak mas nizky plat, tak si mozes platit DNP aby si matersku mala vyssiu. tety v socialnej poistovni ty vypocitaju kolko musis platit
a tehutesty su lepsie s citlivostou 10 (to znamena, ze su schopne zistit tehotenstvo aj ked je hladina HCG len 10 tych jednotiek, tie 25 to zachytia az o taky den-dva neskor ked stupne na 25).
@hanysek.hanysek ahoj a čo presne by si chcela vedieť? ..... skús možno aj tému "ovulačný test" 😉
@maggiore Já jen, že jsem si dneska zkoušela dělat test a tam vyšla slabá druhá čárka. Tak jestli i to mám brát, že pomalu začíná ovulace a nebo to mám brát jako negativní test. V testu je totiž napsáno, že když je čárka slabá, že je test negativní. Podle mých výpočtů bych měla mít ovulace v neděli, tak nevím.

@jutu07 ahojky ano ano,len sme mali dake zvysene testiky ,tak som dnes bola na sone,ale vsecicko ok a coo ty a tvoje nevolnosti??kedy ides k dr?ja az za dva tyzdne 🙂drzkajte sa ..som daka rozlietana a aj diskusie citam spatne 😒