icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

sarias
6. apr 2011

@marosusu ten cas a blizi zatial by si nemala mat nejake extra pocity ale ja som tusila ze sa so mnou nieco deje citila som maternicu vzdy rano ked vstanem citim take akoby tahmyrenie v nej 🙂

saska697
6. apr 2011

@inkaher Ja som stym bola aj u dr lebo cykly mavam tak 38-39 ale vzdy na 16DC dostanem taky ruzovkasty vytok s tlakmi v podbrusku a sem tam je toho dost. A dr. mi vysvetlil ze je to stred cyklu a ja som si myslela,ze je to ako keby dalsia menstruacia...

inkaher
6. apr 2011

@marosusu no este treba cakat...ja mam stale nad 37. Pred ovu som mala okolo 36,4 potom po ovu 37,2-37,6. Vcera a dnes 37,2. A inak citim aj take vnutorne teplo ako keby som mala horucku. Podla toho poklesu by to mohla byt implementacia vcera - dnes a teraz by mi mali zasa stupat... no tak uvidime co bude. Meriam ale sice v rovnaky cas ale nie hned po prebudeni to u nas nejde... takze mozno su tie teploty irelevantne...

inkaher
6. apr 2011

@saska697 vytok som nemavala nikdy. Ani ked som bola s malou tehotna tak som nespinila pri implementacii vajicka... Ja mam skor problem vobec ms dostat... moje cykly boli niekedy aj 56 dni...ale to som vtedy este nechcela mat babo. to bolo este pred prvou antikoncepciou v 19 rokoch...

inkaher
6. apr 2011

@saska697 no ale spon vies kedy mas ovulaciu. Nepotrebujes ani test, ohlasi sa vytokom a tlakmi... 🙂

veronika002
6. apr 2011

@chirabell počuj a písala si mi o tých známych a chlamídiach. Len si nenapísala ako to dopadlo, či bolo tehu v pohode, alebo či bábätko má nejaké problémy.... ?? Ďakujem

saska697
6. apr 2011

Takze mi asi nic ine neostava ako sa stym zmierit,ze mam takuto ovu:(((. No ono ta ani nie je ze vytok ale take tahave len to ma nadych do ruzova. Mne antika nezabrala na cykli zacali byt take iste ako pred branim. Len si zelame mimi tak ju uz vysse roka neberiem...... a zatial sa nam nic nepodarilo:(( ale dr. povedal nech este pol roka skusame a potom ak sa nezadari mame prist.... Jaaaaj preco je to take tazke:((...

saska697
6. apr 2011

@inkaher Takze mi asi nic ine neostava ako sa stym zmierit,ze mam takuto ovu:(((. No ono ta ani nie je ze vytok ale take tahave len to ma nadych do ruzova. Mne antika nezabrala na cykli zacali byt take iste ako pred branim. Len si zelame mimi tak ju uz vysse roka neberiem...... a zatial sa nam nic nepodarilo:(( ale dr. povedal nech este pol roka skusame a potom ak sa nezadari mame prist.... Jaaaaj preco je to take tazke:((...

saska697
6. apr 2011

@inkaher jedine to ma utesuje🙂)). Ale som zvedava ci 28 pride mrcha,lebo teraz sa nam podarilo mat konecne sexik 3dni pred ako dr. odporucil🙂)

chirabell
6. apr 2011

@marosusu ahoj, jasne, nie je problem, mas ho v poste 🙂

chirabell
6. apr 2011

@alenka_ela graf ti poslem do posty 🙂 ale neber to ako vzor, kazda zena je ina...len cca to je podobne
No a k tej teplote. Meranie v ustach je najmenej presne, lebo ovplyvnuje aj to, ci v noci dychas s otvorenymi ustami, aky vzduch mas v miestnosti, ako silno drzis ten teplomer. Najpresnejsie je merat dole, bud v jednom alebo druhom otvore, komu ako vyhovuje a je dobre merat vzdy tym istym teplomerom a kvoli hygiene je dobre mat svoj vlastny.
Ano, tato zvysena teplota je po ovulacii, pred MS kolko klesne je to individualne ako pri ovulacii, niekomu klesa (pri ovulke stupa) pozvolne a pomaly, niekomu to spravi velky skok...a podla toho sa aj mrcha spusti, ale tak teoreticky, ak ti klesne vyrazne tak cakaj den dva na to mrchu...moze to byt totiz len vykyv, ale ak ostane dole, tak pride....to tazko povedat, treba napozerat viac grafov a odsledovat aj na sebe...ja som merala len po ovulke a to len mesiace...v pc, resp. na webe mam znaceny len jeden a to tento uspesny, lebo ten predtym som nemerala kazdy den,len tak kontrolne kazdy druhy treti krat, ako som si spomenula 🙂 ale tak by sa to nemalo...a po ovulke som merala len preto, ze som vedela kedy mam ovulku podla hlienu a uz sa mi nechcelo prehnane skoro testovat, tak som to brala ako kontrolu stavu :D

chirabell
6. apr 2011

@alenka_ela cez den si nemeraj ak to chces ako bazalnu teplotu, to musis hned rano po prebudeni bez toho aby si co i len vstala z postele, cize taka ako si ju mala pocas spanku a minimalny spanok sa odporuca hodin...ak spis menej, alebo ides curat alebo cokolvek ine, ovplyvnuje to kustik teplotu, moze ti vyjst nizsia alebo vyssia, podla toho co sa dialo...no a cez den mas zakonite vyssiu teplotu, lebo sa hybes...cez den sa oplati merat len ked mas pocit, ze si tehu ,ako kontrola, ze sa nic zle nedeje...ja si obcas takto zmeriam, ked ma viac boli brusko, ak ju mam vyssiu len okolo pol stupna od tej rannej tak ok, ak mi vyskoci o stupen a viac, tak musim dat nuteny oddych, lebo to uz mi telo dava najavo ze to prehanam 🙂

chirabell
6. apr 2011

@alenka_ela ty mas jednu nevyhodu, ze nepoznas svoje teploty pred ovulkou, navyse merias v ustach, tak sa tazko nieco z 2 - 3 merani da povedat, ale vyzera to zatial ok...ono vies, aj keby nedoslo k oplodneniu, tak sa to bude drzat hore, preto to ber len ako kontrolu, nie ako istou...istotu budes mat, az neklesne ani v den ocakavanej mrchy a ani po nej 🙂 drzim palceky 🙂

chirabell
6. apr 2011

@veronika002 tak to neviem bohuzial, teraz niekedy zaciatkom roka sa malo narodit, ale ja som sa na jesen odstahovala z mesta a odvtedy som o nich nepocula....boli to naozaj len znamy z fitka, taka vec sa neudrzala, lebo chlapik je znamy sportovec. Takze neviem, nemam to odkial zistit, ale viem ze boli preliecovani obaja, ona pocas tehu tymi antb, co asi nie je moc vyhra...

alenka_ela
6. apr 2011

@chirabell no jasne, ja to chapem, ale poznam svoje teploty pred ovu, uz som si jeden cyklus merala..no je to naozaj len pre kontrolu, aby som nemusela testovat...ze uvidim do pondelka, ako to pojde, ked klesne, tak neva...ale nebudem si aspon kupovat test zbytocne...

babatienko27
6. apr 2011

@alenka_ela bozeeee to fakt a co nefunguje ?? teda ja si nepripustam proste budem a hotovo heeeh

alenka_ela
6. apr 2011

@inkaher digi mam 🙂

babatienko27
6. apr 2011

@alenka_ela bozeeee to fakt a co nefunguje ?? teda ja si nepripustam proste budem a hotovo heeeh jejda alenka ved ty si z nitry supeeer aj ja

alenka_ela
6. apr 2011

@sarias dakujem! si zlata...verim, ze raz to pride 🙂

erika0802
6. apr 2011

@saska697 mojka tu som pridam sa k vam ak mozem 🙂

babatienko27
6. apr 2011

@saska697 ahoj saska a ty sa uz kolko snazis ??

babatienko27
6. apr 2011

@chirabell jejeeej ty uz cakas babaenko a este aj ako vianocny darcek krasne

alenka_ela
6. apr 2011

@babatienko27 no to som si v maji minuly rok povedala aj ja, no a vidis, malo som rozkazala 🙂) ale tento mesiac som poriadne rozkazala 🙂 tak som zvedava 🙂

alenka_ela
6. apr 2011

@babatienko27 no som z klokociny 🙂) zatial 🙂

saska697
6. apr 2011

@erika0802 Jasnacka,ze mozes🙂))

babatienko27
6. apr 2011

@alenka_ela ja tu z centra zo sturovej .... a kedy si ides robit test ?? ked tento mesiac to ma vyjst drziiiim palce aj ja ceeeeem tento

erika0802
6. apr 2011

@saska697 tak to sa tesim my asi zaciname uz teeda uvidim este co mi napovie zajtra testik 😀 😀

alenka_ela
6. apr 2011

@babatienko27 no tak mozno budeme spolu kocikat 🙂) koho mas gynekologa? Ja Kozara.. a testovat nebudem, budem kontrolovat teplotu a ked neklesne, tak potom testnem 🙂

alenka_ela
6. apr 2011

@erika0802 gratulujem 🙂

saska697
6. apr 2011

@babatienko27 My sa snazime uy rok a vy?