2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@veronika002 Juj to bude nadherny dnik pre Vas oboch🙂)) 😉
@veronika002 Alebo mi uz stoho vsetkeho hrabe🙂)xi
@saska697 neviem, musíš to brať tak, že keď to veľmi veľmi chceš, tak to just nepríde... počkaj, zamestnaj sa niečím..... choď si večer jemne zacvicčiť, posedieť s priateľmi - nemusíš piť alkohol, ale pomáhajú ženské drkoty a tak.... lebo kým ti nepríde mrcha, tak sa zblázniš,,..... tvoje telo a psychika musia byť v pohode, aby sa podarilo... moje telo nie je až tak v pohode, ale zato tento mesiac psychika úplne super.... zaznamenala som si kedy som mala mrchu a žiadne počítanie ovu alebo sledovanie hlienu... popustila som uzdu a milovala sa keď som mala chuť ja, alebo mm... a vidíš.... nebola som za tým šialená ako minulý mesiac... a výsledok je tu.....
@veronika002 ako ti mohol lekar telefonicky povedat v ktorom tyzdni si? ved to nie je mozne!!!!!
@veronika002 Je to mozne ze mi odp pre teba zmizla a odoslala som ju.
@veronika002 nemas zac sestricka drz sa adavaj na seba pozor, rovnako aj tie kvapky si odkonzultuj c mozes brat v tehu je to rizikove prve 3 mesiace najma. A Ak si chces byt uplne ista ci si tehu objednaj sa na prehliadku, ja som bola bola na kontrole v 5tt a 3 dnoch a uz bolo vidiet na vnutornom sone ze som tehu 🙂 tak si budes na sto pro ista!!!
@veronika002 prvy den poslednej menstruacie je prvy den prveho tyzdna tehotenstva ale realne miminko este nezije. Plati to vsak len v pripade, ze ma zena 28dnovy a pravidelny cyklus, lebo tam sa predpoklada, ze ovulacia bola v strede. Ono sa to takto pocita, ale skutocny vek plodu +tie dva tyzdne akoze pred ovu co sa u nas lekari pridavaju ti ukaze az iltrazvuk podla velkosti miminka neskor v prvom trimestri, vraj najpresnejsie je to okolo 10-12tt...ja som bola na prvom utz v 6tt tiez, podla poslednej mrchy pres 5+4 (cize ukoncenych 5tyzdnov a 4 dni k tomu) ale na utz mi vyslo, ze som len 5+1...stale 6tt no tych par dni stacilo na to, ze este nebolo srdiecko, lebo to potrebuje na to plod urcity minimalny pocet dni na vyvin...takze tak...vela zalezi od toho kedy bola ovulacia a pokial si to zena presne nemeria, tak su tie cisla len odhady podla velkosti plodu alebo podla poslednej ms...aspon v tychto zaciatkoch 🙂
@sarias no sestrička na kontrolu pôjdem v utorok.. :o)) už som volala s lekárom :o))) aj kvapky mam uz odkonzultovane a je to v poriadku.... no a aj mi znížili kvapky do očka... :o))
@chirabell zaujímavé, ďakujem, no kázal mi prísť v utorok alebo v stredu, aby som si vybrala, tak pôjdem v utorok, aby som vedela aspoň že je to správne tehu a nie nejaké mimomaternicové alebo tak.... to mi bude stačiť.... :o))
@veronika002 to je dobre chod na kontorlu len lekar ti nemoze telefonicky povedat v ktorom tyzdni si 😉 jedine ak by bol vseved a carodej 😝
@veronika002 Tak chciet chceme, ale zase to az tak neprehaname ze by som mala doma zasoby ovu a tehu testov🙂. A jedine co si znacim je mrcha inak nic. A tento mesiac som toho mala tiez dost musela som sa sustredit na skusku ktoru som musela spravit aby som mohla ist na statnice. A este aj min tyzden v nedelu mi zacalo byt divne ako keby chripka ale teplotu som mala len zvysenu a to inokedy mavam aspon 37,5 a trva min 5dni a teraz mozno 2 a potom do toho nadcha ,ktora stale trva...
@sarias jasné to bol jeho predpoklad.... že asi, tak počítal to od poslednej mrchy...
v utorok budes mudrejsia 😀 😀 😀 diagnostikovanie tehu cez telefon by inak mohlo byt super 🙂
@saska697 možno, už len uvidíš.....
@sarias že??? to by sa mi tiež ľúbilo a hlavne že by mi povedal, všetko je v poriadku, je to tehu ako má byť..... :o)) to už by čo bol za komfort :o))
@veronika002 mozno to naozaj tak v dalekej buducnosti bude 🙂 ale mi mamicky si este musime za tym stastim chodit na realne prehliadky. Len nech je vsetko ok a prajem ti krasne tehulkovanie 🙂 snad budeme vsetky tehulky v poriadku
@sarias aj ja dúfam, teraz už len vyčkať do nedele a potom do utorka.... :o))) budem si za tým šťastím chodiť aj na koniec sveta, samozrejme min. autom :o)))) ale veľmi sa vytešujem..... videla si "dekrétik"?? tu to moc nevidno, ale dala som si to aj do môjho fotoblogu, tak tam to je vidno trošku lepšie,.. ale aj tak je najlepší originál, tam to je silnejšie... toto je nascanované.....
@sarias sestrička, ale som taká rada, že sme takto spolu v tom istom a že tehuľkujeme spoločne :o)) veľmi sa teším, môžem si s tebou písať, čo a ako a ešte sa ťa aj pýtať,lebo ty si už skúsenejšia :o)))
@jutu07
@jutu07 dakujem aj vam len vsecicko dobre...co sa tyka tych vychadzok .mne cez prve tehu pn dala zenska a kontroli zavisia od tvojho zamestnavatela ..mne za celych 9mes ziadna neprisla a chodila som von ako sa mi dalo ..super tak papkaj ..aj mne uz zacina chutit..len uz som pribrala 5kg tak sa mam brzdit a to som skoro nic nejedla,lebo mi vsetko smrdelo a nechutilo ..drzte sa vsetkko bude dobre 🙂
@veronika002 je to pěkně vidět jak čárečka sílí supeeeer jen tak dál 😀 a úplně jsi mě dojala s tím překvapením pro tvého muže,pak musíš napsat jak reagoval no fakt pěkné 😉
@veronika002 drzime palceky a pekne tehulkovanie
@veronika002 vidim ano je tam taka jemnucka ciarocka tehulka 🙂
@chaluha já se vážím ráno a během dne zvládnu přibrat i 1,5kg no hrůza(ráno to už zas nemám), tak jsem pak nafouklá i včera u mamky ta si všimla mého břicha a měla z toho takovou radost, že roste i když je to brzy. Jak jsem psala nejsem člověk, který by každý den někde trajdal,ale když jedu k rodičům nebo ke tchýni, tak to do 18h. nestihám. Doktor říkal, že mě večer nikdo kontrolovat nebude, že jsou to lidi jako my a mají normální pracovní dobu, jenže jsem hodně na diskusích četla, že došli i v 8h. večer. Já jsem na nemocenské nebyla 10let tak by jim to mohlo být jasné, že nepatřím mezi ty kteří marodí 2x ročně. U nás v práci na mě nikdo nikoho nepošle a máme zkušenost,že když kolegyně marodila 2měsíce a viděli jsme ju normálně trajdat po venku a ještě jinde, než měla bydliště, tak šéf na ni poslal kontrolu ta tam mimochodem ani nedošla 😒 takže tak.
@veronika002 tesim sa aj ja, veru mozes sa pytat co a ako kludne budem spolocne prezivat to pekne 🙂
@veronika002 Velmi moc sa tesim stebou mamicka buduca🙂))
@jutu07 no vidis tak sa neboj a skus sa porozpravat s dr nech ti to zmeni ja som bola na rizikovom hned po tyzdni a to som myslela ,ze budem robit dokym brusko nebude vydiet a budem vladat..zial pri mojej praci (kurier-dispecer)som nikdy nevedela aku zasielku prevezmem 1kg,ci 60kg.tak som zacala krvacat a sup na rizikove..vypisala ma nie obvodacka ,ale zenska..a ja ze co vychadzky dostala som neobmedzene ,cize kedy som sa citila ist von,vtedy som isla a ja ze co kontroli a ako som uz predtym pisala,tie posiela firma...nikdy predtym som nemarodovala..stym sa vobec nezatazuj a mysli na seba a babenko..
@chaluha No já jsem se právě teď doktora ženského(ten mě to vystavil) ptala a ten mi řekl, že to nezmění, že jsem prostě nemocná a stát mě platí, tak musím dodržovat co po mě chce. Už se ho ptát nebudu díval se jako bych chtěla cárat po nějakých špacírech.Někde jsem četla, že dřív to šlo a teď snad ti doktoři dostávají pokuty či co,ale řekla bych, že záleží na doktorovi. No kdo ví jak by mi vycházky dala ta moje původní doktorka než jsem přešla k tomuto. Nedá se musím to vydržet a těšit se na miminko 😀
@chaluha dakujem krásne... :o)))
@saska697 si zlatučká.... už len šup šup, aby si sa aj ty k nám pridala....

@saska697 hej môže.... to je dosť častý príznak... skús si dať urologický čajík :o)))