2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@saska697 jaaaj ta co sa deje,.,.ani test ani mrcha,.,..,fuuu,.,.,..,a mm ma upozornil nech nanho nic neskusam bo ostanem smutna,..,:D,.,..,ze mi pri hokeji nic nepomoze.,,.xi,.,.ale teraz som mu volala ze citim vajecnik pravy taak ze vecer skuusime,.,..,xi xi,.,.:D,.,.a ty mas pravdu bude chlop daco chciet taak priide,.,..,:DD
@misinn k teme meranie BT a vytok z predvcera, nemas pravdu, ze ked je husty je ovulka. Prave ze plodny hlien je riedky, ako vajecne bielko, taky tahavy a je ho vela, aby sa spermiam lahko plavalo, husty kremovy alebo az hrudkovy vytok prichadza az potom a taky kremovy je casto cele tehu...taky husty brani prieniku spermii a infekcii do maternice.
A meranie BT ...no takto..ako metodu na ochranu by som to nepouzivala, ale ako pomocnu metodu na otehotnenie ano. Ja som si merala len jeden mesiac a hned sa zadarilo...vies proste spolu s pozorovanim hlienu, ako sa sprava tvoje telo a kedy su tie najlepsie dni. Oplodnenie nie je len o ovulacii, to je len chvilka, ked sa vajko uvolni...oplodnenie, resp tvorba deti je o plodnych dnoch a tie su 2-3 dni pred ovulaciou v jej den a max 1 den po...inak spermia nema sancu na oplodnenie vajka...a v tieto dni to uz len zalezi na kvalite spermii, niekomu staci jeden pokus, niekto musi poistit kazdy den. My sme konkretne mali 2 pokusy pocas plodnych dni, ktory bol uspesny sa uz nedozviem, lebo bol 2 dni pred ovu a v den ovu...ale to je jedno, hlavne ze sa podarilo a myslim si, ze mi pomohlo aj meranie BT...ale zas na druhu stranu, netreba to prezivat, len brat ako ritual, fakt...rano zmeriam, zapisem a ide sa dalej...nie stresy, to nema zmysel...ono totiz aj tak ovu zistis az po...preto tomnohym nevychadza, lebo sa moc sleduju...BT ma byt len pomocna metoda k sledovaniu hlienu atd. Mimochodom, meriam si doteraz a udrzuje ma to v klude, ze viem, ze mam stale svoje poovulacne teploty a tak je vsetko s tehu v poriadku...keby brutal klesla, viem ze je zle...atd.
@veronika002 repik je takmer univerzalny liek, velmi oblubena bylinka v prirodnom liecitelstve, lebo nie je navykovy a viac menej neskodny, takze sa moze pouzivat dlhodobo. Ci uz vnutorne alebo na obklady alebo oplachovanie ran atd.
Aj harmancek a salvia su dobre, rumancek trochu vysusuje ak sa aplikuje na pokozku, neviem ako to oko, ale ma silnejsie protizapalove ucinky. No mozno by stacilo ho pit, lebo vnutorne lieci zapal tiez v tele. Salvia je tiez super ale to sa stretavam skor na hrdlo a ustnu dutinu, tak neviem ako by ucinkovala na oko. Na krvou podliate oko je ina bylinka, ale ta sa nepredava v lekarnach , to treba len nazberat...
@gloria9 mlieko je zdrave, ale max pol litra denne, prilis vela ho skodi. Mam kamaratku s osteoporozou, jej doslova povedali, ze lepsie jogurty a ine mliecne vyrobky, ako mlieko, lebo do toho cca pol litra sa viaze prospesne, no ked ho je privela, tak pri jeho spracovani v tele dochadza k nejakym reakciam, s ktorymi si telo vo velkom nevie poradit a paradoxne ti vapnik z tela vyplavuje. Presne ti to neviem povedat, nie som lekar ani chemik, ci biochemik, ale laicky povedane, takto nejak jej to vysvetlil lekar.
@zucana ked mas ovu testy tak merat nemusis...ja neviem prakticky ako toje s ovu testami, nepouzivala som ich, ale co som sa docitala od bab co ich pouzivaju a k tomu si aj meraju BT, tak je to ako je pisane v navode, ze ovulka od pozitivneho ovu testu pride do 36h tusim (pozri letak) a teda ak ste sa snazili v ten den a ob den, tak by to mohlo byt ok 🙂 aj ked idealne je v ten den a na druhy podla mna, ked tak pocitam...a na dalsi si si uz ovu test nerobila?
@veronika002 a si tehotna moja?
Ahoj 🙂 rada by som sa k vam pridala 🙂 chceli by sme s manzelom druhe babo, posledne asi 2-3 cykly sme to skusali, aj ked nie nejak moc, len tak 🙂 a zatial sa nezadarilo, teraz mam take stresove obdobie tak si asi dame pauzu... najlepsie by bolo pre mna otehotniet tak v oktobri az decembri 😒 akurat z istych dovodov nie ani skor ani neskor 😅 tak som sa vas chcela spytat ci by pomohlo meranie BT alebo co pomohlo vam, nech sa to za tie tri mesiace podari 🙂 cyklus mavam celkom pravidleny, pri ovulacii mavam riedky vytok a dost vela len ho mavam tak tyzden, tyzden a pol v kuse tak neviem kedy presne mam plodne dni 😒
no ja si myslim ze tu ovulku mas na ten 13-14 deň ja som tak mala a presne taky isty cyklus
@kukucg meranie BT ti pomoze len v tom, ze zistis, ci vobec mavas oulaciu alebo nie a priblizne ktore dni mas plodne, je dobre to vediet, ak mas kratky casovy usek na otehotnenie. Pozri do tejto temy, su tam baby ktore ti poradia a je to najleposia tema na toto tu na MK podla mna https://www.modrykonik.sk/forum/tema/grafy-bt-s... ale teplota ti povie len o prebehnutej ovulke...o prichadzajucej ti povedia viac ovulacne testy.
@zucana
@chirabell dakujem vam za info, takze asi to budem nejaku chvilku zistovat meranim BT ci ovu mam a kedy asi chodi, ved do oktobra mam este 5 mesiacov, a potom skusim aj ovu test...
inak ja viem ze to sem asi nepatri ale vcera mi dosla mrcha a mam hrozne silnu, dost bolesti, nie len v podrusku ale cele brucho a krize ale co je najhorsie, idu zo mna dost velke zrazeniny, take aj niekolko cm kusy... mate s tym niektora skusenost???
Já už si fakt začínám připadat jako hříčka přírody...fakt 😀 Se vám musím pochlubit... Byla jsem na wc a koukám a měla jsem stejný (bezbarvý, čirý) hlen jako při ovu, ale přitom jsem s největší pravděpodobností těhu. Tak mi to nedalo a udělala jsem si jak OVU test, tak těhu test... No a jak jsem si myslela, tak se taky stalo... Ovu test je pozitivní a těhu ukazuje 2-3týdny těhotná. Takže jsem už byla říct manželovi ,že dneska nic nebude protože při mém štěstí by se to chytlo a my měli dvojčata...a to néééé 😀 No nic, každopádně mám radost ,protože před týdnem jsem si dělala ClearBlue těhotenský test - první- a ukázal mi + 1-2 a teď, téměř o týdnu už ukázal + 2-3 což znamená že ta hodnota se zvyšuje a MS stále nikde 🙂 Mám takovou radost... Koukám, že těhulek tady přibývá dost a dost, to jsem moc ráda...
@marosusu děkuju mooooc 🙂 foto testíků jsem dala do fotoalba... 🙂 Pozor na sebe dávám, hlavně manžel mi pořád říká ať sem na sebe opatrná a když mě viděl slejzav strmej svah po dešti tak mě běžel zachraňovat abych náhodou nespadla. Je tak roztomilej 🙂 Jinak mě včera začly bolet tak prsa, že nemůžu ani nosit prsenku... a dneska ráno ve 4 jsem se převalovala v posteli a bojovala s kručením v břiše... ovládla jsem se 🙂 přecijen kdybych se začla cpát už teď, tak to by pak byl malej sumo a né drobný miminko 😀

@saska697 ja som inak dosť flegmatik, ale i tak ma dosť trápilo, keď mrcha prišla (keď sme sa na začiatku roka snažili) tak si neviem predstaviť ako sa cítia "normálny" ľudia